Standby mode ή power off;

Reaction score
5
Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Σόρυ, αλλά τα περισότερα μηχανήματα, για να λειτουργήσουν σωστά, πρέπει να είναι στο ρεύμα και στο stand by.
To λένε και οι ίδιοι οι κατασκευαστές.
Τώρα αν μιλάμε για απουσία πάνω από 3-4 ημέρες καλό είναι να κλείνουμε τον γενικό (το ψυγείο είναι πρόβλημα)
Για ποια μηχανήματα αναφέρεσαι? Εγώ δεν το έχω δει ποτέ αυτό γραμμένο από κάποιον κατασκευαστή.
Το μόνο που γίνετε όταν ένα μηχάνημα είναι στο standby είναι ότι δουλεύει το τηλεχειριστήριο με εξαίρεση τα περισσότερα Satellite receiver που όταν τα κλίσεις τον διακόπτη φορτώνει ξανά το λογισμικό.

Reaction score
2
ολα τα σοβαρα μηχανηματα πρεπει να μενουν stand by...τελειωσε...!!! :D

Reaction score
5
mixalis kanakakis said:
ολα τα σοβαρα μηχανηματα πρεπει να μενουν stand by...τελειωσε...!!! :D
Ποια είναι τα σοβαρά μηχανήματα?

Θέλω μια σοβαρή απάντηση παρακαλώ.

Reaction score
36
Παιδιά μην ακούω :shock:, διαβάζω ηθελα να πώ, τώρα περίεργα :? :?.
Στα συστήματα ήχου και ειδικά στούς ενισχυτές, η νοοτροπία ""τα αφήνω ανοιχτά"", είναι για τον εξής λόγο...
Γυρνάς στο σπίτι σου και σου την "δίνει" να ακούσεις τέρμα TIESTO, ο ενισχυτής θα ανταποκριθεί θετικά και άμεσα,
και θα αποδώσει αμέσως τα μέγιστα.
Ενώ στην περίπτωση που είναι κλειστός ... τον ανάβεις και περιμένεις 15-20min, προκειμένου να έρθει
σε "θερμοκρασία", αυτό είναι όλο.

Reaction score
7
H καταναλωση σε stby ειναι της ταξης του 1-3W στις περισσοτερες περιπτωσεις, οποτε δεν τιθεται θεμα σπαταλης. Περισσοτερο ρευμα καιει η λαμπα στο κλιμακοστασιο που αναβουμε και αναβει ολους τους οροφους παρα μια συσκευη σε stby. Υπαρχουν πολλα αλλα που θα μπορουσαμε να κανουμε οικονομια (οικονομικοι λαμπτηρες, σωστος φωτισμος στο σπιτι και εκει που χρειαζεται, θερμομονωση στο σπιτι κλπ)

Αντώνης K. said:
...Το μόνο που γίνετε όταν ένα μηχάνημα είναι στο standby είναι ότι δουλεύει το τηλεχειριστήριο ....
Καποια εχουν λειτουργια για περισσοτερη εξοικονομιση ενεργειας που λειτουργει μονο απο το τηλεχειριστηριο -δε μπορεις να τα αναψεις απο καποιο κουμπι της προσοψης τους.!!

Reaction score
7
Προσωπικα πιστευω οτι η λειτουργια stby υπαρχει για καθαρα πρακτικους και εργονομικους λογους.
Γι αυτο και πλεον καποιοι κατασκευαστες δεν βαζουν μηχανικο διακοπτη power off, αφου δεν τον χρησιμοποιει κανενας.

Φανταστειτε να θελετε να δειτε μια ταινια και να ξεκινησετε να αναβετε DVDp, προβολεα, και να σκυψετε και για το sub... και μολις τελειωσει η ταινια και ειστε αραχτοι να πρεπει να σηκωθειτε να τα σβησετε....

Reaction score
2
ενα μηχανημα παιζει καλυτερα παντα αφου πρωτα ζεσταθει απο 5-10 λεπτα μεχρι και κανα μισαωρο σε κατασκευες με λαμπες......
αν κλεινεις το μηχανημα οι παραπανω χρονοι ειναι πολυ μεγαλυτεροι......

για καποιο λογο δεν πρεπει να υπαρχει και αυτο το κουμπακι..??? :)

μιλαω για ενισχυτες και για cdplayer στα οποια ειναι επισης πολυ σημαντικο.....

Reaction score
7
Ελπιζω να μην μπερδευουμε την εννοια του stand-by. Οταν μια συσκευη ειναι σε stand-by ειναι στην ουσια σβηστη, οποτε δε μπορουμε να μιλαμε για θερμοκρασιες.

Reaction score
0
Τελικά, η κουβέντα γίνεται φια την σπατάλη ενέργειας και τον οικολογικό αντίκτυπο?
Προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου.
Γιώργο Ανδρεάδη θέλω τα μηχανήματά μου να αποδίδουν καλύτερα.
Ο προ και ο τελικός μου, στο stand by παραμένουν ζεστοί (όχι τόσο, όσο παίζουν βέβαια). Και φτάνουν στην κατάσταση που θέλω όταν ακούω μουσική πολύ γρήγορα.
Αντίθετα αν είναι τελείως off, θέλουν κανά μισάωρο. Και αυτό το διαπίστωσα μόνος μου.
Οι σοβαροί κατασκευαστές το γράφουν.
(Δεν μιλάω για μίξερ, μπλέντερ και τρανζιστοράκια)

Reaction score
50
Παιδιά sorry που γίνομαι λίγο κουραστικός, απλά δεν είμαι σίγουρος ότι είδα συγκεκριμένη άποψη για τους προβολείς. Ok, για τα μη-προβολικά μηχανήματα νομίζω βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. Για τους προβολείς τι γίνεται; Ισχύουν τα ίδια (καλύτερα stand by αν είναι να τους χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα) ή αν δε βαριόμαστε είναι καλύτερα να τους κλείνουμε τελείως, ακόμα κι αν πρόκειται να τους χρησιμοποιήσουμε μέσα στο επόμενο 24ωρο;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μανο , σκεψου ολοι αυτοι που εχουν κρεμασμενους τους βιντεοπροβολεις στην οροφη να πρεπει να σκαρφαλωνουν καθε βραδυ για να τους κλεισουν. :shock:
Δεν γνωριζω κατι σχετικο που να λεει πως ειναι καλυτερο να ειναι σε θεση stand by η off.
Παντως ολα αυτα τα χρονια δεν ειχα κανενα προβλημα αφηνοντας-παντα- εναν βιντεοπροβολεα σε θεση stand by εκτος απο καποιες περιπτωσεις που ερχομουν στο μαγαζι την επομενη ημερα και τους εβλεπα...να παιζουν.

Παντως , ειδικα για αυτες τις ημερες με τα σκαμπανεβασβατα της ΔΕΗ , καλο θα ηταν να τους κλεινουμε εντελως.
Οποιος φυλαει τα ρουχα του.... :wink:

Reaction score
453
Κι εγώ, μόνο και μόνο για το θέμα της ΔΕΗ κλείνω τον projector από τον διακόπτη.
Φυσικά δεν ταλαιπωρώ το κορμί μου με το να σκαρφαλώνω κάθε φορά, απλώς χρησιμοποιώ τηλεχειριζόμενη πρίζα.

Reaction score
164
Τον αφήνεις όμως πρώτα να κρυώσει, έτσι;

Μια που τ' αναφέραμε. Το να κλείνεις μια συσκευή από τον διακόπτη της (on-off) είναι το ίδιο με το να τη βγάζεις από την πρίζα;

Reaction score
1
Re: Standby mode ή power off;

unforgiven said:
Το να κλείνεις μια συσκευή από τον διακόπτη της (on-off) είναι το ίδιο με το να τη βγάζεις από την πρίζα;
Εξαρτάται από το εάν ο διακόπτης είναι πριν ή μετά τον μετασχηματιστή. Είναι θέμα κατασκευαστή.

Συνεπώς, εάν ο διακόπτης είναι μετά τον Μ/Σ, τότε ναι μεν η συσκευή δεν τροφοδοτείται αλλά το πρωτεύον λειτουργεί.

Από την άλλη, αν ο διακόπτης είναι μονός (99.9% των περιπτώσεων), τότε και πριν τον Μ/Σ να είναι, τότε είναι πιθανό να κόβει τον ουδέτερο και όχι τη φάση (εξαρτάται πως έχουμε βάλει το φις στην μπρίζα). Γι' αυτό το λόγο, οι κατασκευαστές των ηλεκτρικών οθονών (καθώς και των ρολλών), συνιστούν να μην αφήνουμε τον διακόπτη στη θέση "πάνω" ή "κάτω".

Reaction score
32
Ενα ζητημα που δεν επισημανθηκε αλλα ειναι αρκετα σοβαρο εστω κι αν δεν ειναι πολυ συχνο ειναι τι κανουμε σε περιπτωση κεραυνων. Σε αυτη την περιπτωση οι συσκευες δε θα πρεπει απλα να τις κλεινουμε ή να τις βαζουμε σε stand by αλλα να τις αποσυνδεουμε πληρως απο τις μπριζες και μαλλιστα σε σχετικη αποστασητο καλωδιο τους απο τις μπριζες. (δεν ειναι χαζομαρα αυτο :lol:, οι ηλεκτρικες τασεις ειναι τοσο ισχυρες που μπορει να γεφυρωθει η συσκευη και να καταστραφει .)

Στην πραξη οι συσκευες μπορει να καταστραφουν αν ο κεραυνος πεσει ή εκτονωθει σε αποσταση λιγοτερη απο 200 μετρα απο το σπιτι μας. Γι αυτο αν εχουμε κεραυνους ή αν ειναι να λειψουμε για αρκετο διαστημα οποτε δε μπορουμε να προβλεψουμε τον καιρο θα πρεπει να αποσυνδεουμε πληρως τις ακριβες συσκευες. Ειναι κριμα να τις χασουμε και υπαρχουν πολλοι που εχουν δυσαρεστες εμπειριες.
Αυτα ισχυουν βεβαια και μεσα στις πολεις.

Reaction score
164
zoglair said:
Από την άλλη, αν ο διακόπτης είναι μονός (99.9% των περιπτώσεων), τότε και πριν τον Μ/Σ να είναι, τότε είναι πιθανό να κόβει τον ουδέτερο και όχι τη φάση (εξαρτάται πως έχουμε βάλει το φις στην μπρίζα). Γι' αυτό το λόγο, οι κατασκευαστές των ηλεκτρικών οθονών (καθώς και των ρολλών), συνιστούν να μην αφήνουμε τον διακόπτη στη θέση "πάνω" ή "κάτω".
Αυτό δεν το κατάλαβα... :?
Το τράβηγμα της μπρίζας έχει επιπτώσεις στην "υγεία" της συσκευής;

Reaction score
7
Υποθετω οτι με το τραβηγμα και την εισαγωγη του φις στην πριζα μπορει να δημιουργηθει σπινθηρας-τοξο, ενω οι διακοπτες εχουν πανω τους (ή πρεπει να εχουν) φιλτρα για τους σπινθηρισμους αυτους....

Εχω παντως την εντυπωση οτι αν πεσει κεραυνος 200 μετρα κοντα μας, τα μηχανηματα ειναι το λιγοτερο που θα μας νοιαξουν...

Reaction score
1
unforgiven said:
Αυτό δεν το κατάλαβα... :?
Το τράβηγμα της μπρίζας έχει επιπτώσεις στην "υγεία" της συσκευής;
Τώρα με μπέρδεψες... :)

Ως γνωστόν έχουμε 3 γραμμές: φάση, ουδέτερο και γείωση. Από αυτές, μόνον η φάση βρίσκεται υπό τάση. Αν πιάσουμε τον ουδέτερο με το χέρι, δεν παθαίνουμε τίποτα. Αν πιάσουμε όμως τη φάση, παθαίνουμε μιας μοναδικής εμπειρίας σοκ (μου έχει τύχει 3 φορές). Αν, βέβαια, πιάσουμε φάση και ουδέτερο μαζί τότε άντε γεια.

Στα καλά φις, υπάρχουν ενδείξεις για το ποιος ακροδέκτης πάει που. Το θέμα είναι πως ο κόσμος δεν το προσέχει αυτό. Και ναι μεν τα σούκο έχουν έναν τρόπο μόνο για να μπουν στην πρίζα, δεν ισχύει το ίδιο με τα απλά φις, των δύο ακροδεκτών. Αυτά μπορούν να μπουν με δύο τρόπους στην πρίζα.

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι:
1. Η συσκευή έχει απλό φις (φάση-ουδέτερο) και εμείς το έχουμε βάλει ανάποδα, ή
2. Η συσκευή έχει σούκο, αλλά ο ηλεκτρολόγος δεν έχει αντιστοιχίσει τη φάση στον σωστό ακροδέκτη (την έχει βάλει δεξιά αντί για αριστερά), πράγμα πολύ σύνηθες στην Ελλάδα

τότε ο διακόπτης της συσκευής (αν αυτός, όπως είπα, βρίσκεται πριν τον Μ/Σ) δεν κόβει τη φάση αλλά τον ουδέτερο. Σε αυτήν την περίπτωση το πρωτεύον του Μ/Σ ή το μοτέρ βρίσκεται υπό τάση. Αρα, και απαντώ έτσι στην ερώτηση που έκανες, όχι, η θέση off του διακόπτη δεν είναι το ίδιο σαν να βγάζουμε το φις από την πρίζα.

Τώρα, το γιατί οι κατασκευαστές βάζουν τον διακόπτη μετά τον Μ/Σ ή γιατί δεν χρησιμοποιούν διπλούς διακόπτες (να κόβουν και φάση και ουδέτερο), έχει να κάνει καθαρά με το θέμα κόστους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.460
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO