STUDIO 845 Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΑΚΡΟΑΣΗ !!!!


Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
Το σημαντικοτερο γεγονος της επισκεψης μου προσωπικα, ηταν οτι γνωρισα καποιους ανθρωπους που εκτιμω ιδιαιτερα απο κοντα, ειτε απο την μερια των ακροτων, Βασιλης Τσαντουλης, Μιχαλης Σπερτος, ειτε απο την μερια των ιδιοκτητων, Γιωργος Τζιαφης, Νικος Ταμουριδης, καθως επισης και τους φιλους απο το σαιτ Ανδρεα Καφατο, Ανεμελο και Τζιμακο, τους οποιους μονο απο τα γραφτα τους ηξερα μεχρι τωρα.
Για τα σετ των μηχανηματων δεν εχω κατι παραπανω να γραψω, με καλυψε ο Βασιλης, εκτος ισως του οτι ο προενισχυτης DARED MC-7P ηταν βαρια τροποποιημενος απο τους οικοδεσποτες και μαλιστα μπορει να δεχτει σταδιακα αυτες τις βελτιωσεις με πολυ λογικο κοστος. Το παραπανω μηχανημα εγω το θεωρω τον καλυτερο λαμπατο προενισχυτη, οχι μονο της κατηγοριας του, αλλα συγκρινομενο και με μηχανηματα τριπλασιας τιμης, ισως και παραπανω. Και μιλαμε για το απλο μιντελο χωρις να εχει γινει ουτε καν αλλαγη των κινεζικων λυχνιων. Στην τιμη δε που προσφερεται ειναι ο ορισμος της ευκαιριας.
Στον τομεα των ακροασεων τωρα, αφου επισημανω και εγω την πολυωρη διαρκεια των 5 ωρων, που αφου κουρασε εμας φανταζομαι ποσο τους ιδιοκτητες θα ειμαι λιγο περιληπτικος μια και η πειρα και οι γνωσεις του Βασιλη υπερκαλυπτουν κατα πολυ τις δικες μου και θαταν ιεροσυλια να κανω εκτενη αναφορα, πραγμα που το αφηνω στον ιδιο.
Ετσι απλα θα αναφερω οτι απο τα σετ μου αρεσε περισσοτερο το μικρο ηχειο της σειρας με τις 845. Εδω θα ηθελα να πω οτι δεν ειμαι οπαδος των φουλ ρειντζ ηχειων, αλλα το συγκεκριμενο σετ ειναι μακραν οτι καλυτερο εχω ακουσει απο τετοιου ειδους ηχεια. Και αν καποιος θεωρει υπερβολη αυτο που γραφω δεν χανει τιποτα να παει να τα ακουσει και περιμενω τις εντυπωσεις του.
Και περναω τωρα σε ενα απο τα δυο πιο εντυπωσιακα σημεια της ακροασης. Το υβριδικο ηχειο F-3 που αποδυκνυει οτι τιποτα στον κοσμο δεν ειναι αδυνατο. Ως κατοχος μαγνητοστατικων μου ηταν αδυνατον να πιστεψω οτι μια τετοια μοναδα μπορουσε να παιξει τοσο δυνατα με σινγκλ εντ ενισχυτες. Το ονειρο δηλαδη πολλων, να μπορεσουν να εχουν πανελ με πολυ μικρους λαμπατους ενισχυτες και υψηλες εντασεις, πραγματοποιηθηκε.
Η δευτερη εκπληξη της ημερας, αφορουσε αυτην την συσκευη που αναφερει ο Βασιλης τον DARED MP5 με USB και DAC με μπουρ μπραουν, που με εχει βαλει σε αναζητηση μικρων φτηνων ευαισθητων ηχειων, μια και πολυ συντμα θα συνδεθει με τον υπολογιστη μου.
Αν και λιγο οφ-τοπικ θα ηθελα να πω, οτι ειχα και μια γρηγορη οπτικη επαφη με το ελαφρα ανανεωμενο φονο στειτζ του Μιχαλη Σπερτου με μεγαλυτερο κερδος και νεο πολυ ομορφο σασι, στην εκδοση με επαναφορτζομενες μπαταριες. Επειδη η γνωμη μου για αυτο ειναι εξαιρετη, παρα την χαμηλη τιμη του, αν ψαχνετε καποιο φονο μεχρι 2000 ευρω καντε την χαρη στον εαυτο σας και ακουστε το. Ισως γλιτωσετε πολλα χρημματα.
Επειδη ισως καποιοι θεωρησουν τα σχολια μου υπερβολικα θετικα, εγω θα τους ελεγα οτι μετρησα πολλες φορες το τι θα γραψω και αν καποιος θελει, ας προβει σε ακροασεις των παραπανω μηχανηματων και μετα ειμαι ανοιχτος σε οποιονδηποτε διαλογο επ αυτου.
Τελος θα ηθελα να ευχαριστησω και τις γυναικες των οικοδεσποτων, που αθορυβα και διακρητικα εκαναν το παν για να μας ευχαριστησοτν. Θ αηθελα επισης να πω οτι εφυγα απο την εκδηλωση με μια πικρα. Βλεποντας ανθρωπους με τετοια ιστορια, δυνατοτητες και προσφορα, δεν μπορουσα να μην σκεφτω τι θα ειχαν γινει αυτοι οι ανθρωποι αν ειχαν αναπτυξει τις ιδιες δραστηριοτητες στην Αγγλια η την Αμερικη. Αλλα η Ελλαδα συνηθιζει να τρωει τα παιδια της.
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.211
Απάντηση: STUDIO 845 Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΑΚΡΟΑΣΗ !!!!

Εκ παραδρομής δεν έγραψα ότι είναι ο mp5

με ECC88 στην είσοδο και tda7265 στην έξοδο.



O συγκεκριμένος MP5 είχε Philips (U.S.A.) 6922 και μερικές βελτιώσεις εσωτερικά. Βλέπεται είναι το προσωπικό μου κουκλί. Πιστεύω πάντως ότι αν έπαιζε πίσω από κουρτίνα και έπεφτε το ερώτημα με τι ενισχυτικό ακούμε τώρα κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί μέγεθος και κόστος.
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.211
Απάντηση: Re: STUDIO 845 Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΑΚΡΟΑΣΗ !!!!

Η δευτερη εκπληξη της ημερας, αφορουσε αυτην την συσκευη που αναφερει ο Βασιλης τον DARED MP5 με USB και DAC με μπουρ μπραουν, που με εχει βαλει σε αναζητηση μικρων φτηνων ευαισθητων ηχειων, μια και πολυ συντμα θα συνδεθει με τον υπολογιστη μου.
Μη το παιδεύεις πολύ για ευαίσθητο ηχείο. Ακόμα και 88άρι μια χαρά οδηγείτε για ακρόαση σε χώρο μέχρι 15 τετραγωνικά. Βλέπεις για το είδος του έχει τεράστια τροφοδοσία (20500 μF) στο τελικό στάδιο. Για δε ακρόαση κοντινού πεδίου όπως είναι του υπολογιστή <<θα γελάνε και τα μουστάκια>> σου που λένε.
 

Μηνύματα
111
Reaction score
0
Πρώτα κατσαβίδι
… και μετά αυτί.

Μεθοδολογία και αυτή :)
Καλές ακροάσεις!
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
Πιστεύω πάντως ότι αν έπαιζε πίσω από κουρτίνα και έπεφτε το ερώτημα με τι ενισχυτικό ακούμε τώρα κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί μέγεθος και κόστος.
+1000
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Με λιγα λογια.

Μπραβο στον Τζιαφη. Εκανε τα FR να ακουγονται καλα (το 8" καλυτερα απο το 10" στο συγκεκριμενο χωρο και συνοδα). Δεν κουραζεται ο μπαγασας να σκαρωνει καμπινες και να δοκιμαζει.

Μπραβο στον Ταμουριδη που επιμελειται των Ηλεκτρονικων της εταιρειας για να μην πω οτι του αξιζει και Νομπελ Χημειας ειδικα με το Advance. Του δωσανε φακες Κινας και τις μεταμορφωσε σε Πατε ντε Φουα.

Μπραβο στις Κυριες. Καλα ναναι τα Glukophaze.

Μπραβο στον Τσαντουλη που το εκανε να συμβει.
Τωρα τελευταια με απαταει. Γκρινιαζω λιγο αλλα στο τελος τον συγχωρω.

Μπραβο στους υπολοιπους που δεν φευγαμε με τιποτα. Μπραβο και στον Βορειο Κυριο που αργησε αλλα ηρθε γεματος δελεαστικες γαστριμαργικες προτασεις. (Αυτοι οι πλουσιοι ξερουν να ξελογιαζουν εμας τον λαο).

Τα καλυτερα απο τα μηχανηματα....

- Τα υβριδικα F3 που παιζανε ΜΟΥΣΙΚΗ με τα ουλα της (και τα δοντια της). Και ειναι και το μικρο της σειρας. Δεν ρωτησα ποσο κανει.
- Ενα διαφορετικο MCD 203 II.

Κατα τα αλλα...

Για SE και κορνες προσωπικα δεν ψηνομαι. Οσοι ομως ψηνονται δεν πρεπει να αγνοησουν το 8ιντσο του Τζιαφη. Εχει τα dB αλλα τα εχει με μια αναπαντεχη ισορροπια, και οχι μονο μεσαιες.

Το μικρο Υβριδικο Ενισχυτακι δεν μου προκαλεσε καποια εκπληξη. Επαιζε οπως επρεπε να παιζει. Στρωτα κι ωραια. Κατα την γνωμη μου συνετεινε ωστε να αναγνωρισω για αλλη μια φορα την αξια των Υβριδικων F3.

Ευχαριστω ολους.
 

Μηνύματα
14.213
Reaction score
1.842
Απάντηση: STUDIO 845 Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΑΚΡΟΑΣΗ !!!!

Θα ξεκινήσω κατευθείαν απο το κυρίως πιάτο, τις ακροάσεις, μια και τα προηγούμενα ανφέρθηκαν.
Εδώ να ομολογήσω πως είχα χρόνια να ακούσω σοβαρά μηχανήματα (έχω χρόνια αποχή απ' το είδος), γιατί αυτό ήταν τα διάφορα σετ, σοβαρά μηχανήματα.

Τα λαμπάτα μηχανήματα ήταν και ωραία, γιαλιστερούλια και ομορφούλια. Τα ηχεία SPICOM 40K,SPICOM 50K είχαν ένα μεγάφωνο full range, 8" το 1ο και 10" το 2ο, τα δε SPICOM F3 υβριδικά με μαγνητοστατική μεμβράνη κι ηλεκτροδυναμικό γούφερ. Τα πρώτα ιδιαίτερα ευαίσθητα, 101 dB παρακαλώ, και τα υβριδικά 96 dB.

Το 1ο δισκάκι ήταν κάποιο επιλογής του Βασίλη και το 1ο κομμάτι κάποιο με πιάνο και σαξόφωνο.
Η εικόνα τεράστια, σε βαθμό που να με ξενίσει. Η θέση του ακροατή, παρ' ότι 3,5 μέτρα περίπου από τα ηχεία, πολύ κοντά στη σκηνή, πιο κοντά από την 1η σειρά μιας παράστασης. Τα δυό όργανα απόλυτα τοποθετημένα στο χώρο. Μάλιστα το πιάνο είχε πλάτος, οι μπάσες νότες ακούγονταν δεξιά και κλιμακωτά πήγαινε προς τα αριστερά προς τις πρίμες. Ωστόσο όταν δυνάμωνε η ένταση της ηχογράφησης, ερχόντουσαν ακόμα πιο κοντά, για να πάνε πίσω μόλις χαμήλωνε. Η εικόνα δηλαδή ήταν κάπως προβολική, αλλά μπορώ να πω ευχάριστα προβολική.

Μόλις άλλαξαν οι τελικοί (Dared DV 300B) και έκαναν παιχνίδι οι DARED DV 845 το αποτέλεσμα ήταν ακόμα πιό μουσικό και απογειωτικό. Κλείνοντας τα μάτια άρχιζες να πιστεύεις πως είσαι σε μουσική παράσταση. Αν είχα πιεί και κάνα ξύδι θα είχα πειστεί εντελώς. :138: Ο λόγος μάλλον ήταν πως μια μικρή θαμπάδα των μπάσων κόντεψε να εξαφανιστεί. Πιθανόν ο DV 845 νάχει καλύτερο dumping factor.

Μετά μπήκαν τα SPICOM 50K, που έβγαλαν ακόμα πιο ρωμαλέο μπάσο (αναμενόμενο) αλλά με ελαφρά λιγότερο έλεγχο. Όπως ήδη θα διαβάσατε, σε όλους μας άρεσε καλύτερα ο συνδυασμός DARED DV 845 - SPICOM 40K. Σε μένα ήταν αναμενόμενο, γιατί ποτέ δεν συμπάθησα τα μεγάλα μεγάφωνα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχω και δίκιο. Ειδικά αν ακούσω μπάσο με ουρά (μπουουουμ) θεωρώ πως δεν έχει σχέση με υψηλή πιστότητα. Άλλοι όμως το λατρεύουν (και το πληρώνουν). :125:

Ο συνδυασμός SPICOM F3 και DARED DV 845 έφερε ακόμα περισσότερη μελωδία αλλά αυτοί οι "πυροβολισμοί" του woofer στο πάτωμα δεν μου άρεσαν τόσο όσο το ελεγχόμενο μπάσο του 2ου συνδυασμού. Μάλλον το υβριδικά κατεβαίνει και πιο χαμηλά από τα full range, κάτι που δεν είμαι βέβαιος, μιά και δεν βάλαμε κάποιο demo με συχνότητες από γεννήτρια.

Στο τέλος το σετ Advance - DARED DV mp5 - SPICOM F3 έπαιξε τόσο μελωδικά που σε κάνει ν' αναρωτιέσαι μήπως δεν χρειάζεται να βάλεις το χέρι πιο βαθειά.

Και το αρνητικό. Τα 40K, 50K είναι διαστάσεων 35(45)x65x140 πόντους περίπου. Δηλαδή waf μπιλοζιριασμένος!

Αντίθετα τα υβριδικά είναι και όμορφα.

Το γρήγορο συμπέρασμα. Άκουσα μουσική και όχι μηχανήματα. Αυτό κάτι λέει σ' αυτούς που καταλαβαίνουν.

Ευχαριστώ με τη σειρά μου για την ωραία φιλοξενία και για την καλή διάθεση των οικοδεσποτών απέναντί μας, ενώ κατάλαβαν πως δεν απευθύνονται σε πιθανούς πελάτες. Άν είσαι κύριος τόχεις πάντα.:119:
 

Μηνύματα
5
Reaction score
0
Απάντηση: STUDIO 845 Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΑΚΡΟΑΣΗ !!!!

Ηταν ενα ομορφο παρεϊστικο μεσημερι Σαββατου, που το ευχαριστηθηκα σαν με τους παλιους μου φιλους.
Η σχολαστικη οργανωση-συντονισμος του Βασιλη (μπραβο Βασιλη, συνεχισε ετσι), η καλη διαθεση ολων, το χιουμορ, η παρεα, οι συζητησεις ουσιας με τεχνικες προεκτασεις, τα διαφορα συστηματα, μας οδηγησαν σε σχεδον πενταωρη ακροαση-σχολιασμο χωρις να το καταλαβουμε.
Ευχαριατω ολη την παρεα για την συμβολη του καθε ενος στην επιτυχια της εκδηλωσης και εκ μερους του Γιωργου Τζιαφη (βρισκεται αυτη τη στιγμη στο Μοναχο για να επιδειξει τα προιοντα μας στην εκθεση)
Ο χωρος μας θα ειναι παντα ανοικτος σε συναντησεις ανθρωπων που σεβονται και προαγουν το κοινο χομπυ.
Και κατι που δεν αναφαιραμε στην παρουσιση ενω ειναι συνυπευθυνο για το αποτελεσμα, εναι τα καλωδια Cable 845 (ρευματος διασυνδεσης ηχειων) κατασκευης μας χειροποιητα με αγωγους εξαιρετικου χαλκου ο οποιος εχει υποστει διπλη διαδικασια
βαθειας κρυογενεσης.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Τα συγχαρητήριά μου σε όλους για την πολύ πετυχημένη εκδήλωση. Ήσασταν άκρως περιγραφικοί και έτσι μας δώσατε πλήρη εικόνα.

Ευχαριστούμε.
 


Μηνύματα
117
Reaction score
0
Θα ηθελα και γω να παρακαμψω τις εισαγωγες και τους προλογους και να περασω απευθειας στο θεμα μας , τα συμπερασματα απο την ακροαση στο STUDIO 845, το περασμενο Σαββατο.

Λοιπον, εχουμε και λεμε:

Το 40 (το 8αρι fullrange) ειναι μαλλον το καλυτερο που εχω ακουσει. Σε θεματα ομοιογενειας και τονικης ισοροπιας, το ηχειο αποδοδει εξαιρετικα, καλυτερα και απο αρκετες ακριβοτερες και πιο trendy υλοποιησεις. Ειναι εντυπωσιακο, πως κατορθωνει ενα μονο μεγαφωνο, χωρις βοηθεια κυκλωματων διορθωσης notch , κλπ, να αποδιδει σχεδον πληρες φασμα (ακουστικα τουλαχιστον δεν εδειξε να λειπει τιποτα απο τα πριμα μεχρι τα μπασα). Η ποιοτητα κατσκευης των μοναδων πρεπει να ειναι πολυ καλη, ενω ιδιαιτερη προσοχη εχει δoθει, οπως μας υπογραμισε ο κυριος Τζιαφης στη σχεδιαση και υλοποιηση του phase plug. Εχω την εντυπωση, οτι κατα ενα μεγαλο ποσοστο, η πολυ καλη παρουσια του μεγαφωνου ψηλα, οφειλεται σ αυτο.



Το 50 τωρα, μου φανηκε να υπολειπεται ελαχιστα σε τονικοτητα εναντι του "μικρου", με τα χαμηλα - χαμηλομεσαια να προβαλλονται ελαφρως σε σχεση με τα υψιλα, γεγονος βεβαια που μπορει να οφειλεται στη τοποθετηση ή σε καποια ιδιαιτεροτητα του χωρου. Ωστοσο, σε καποιες στιγμες οι μεσαιες του (φωνες) μου φανηκαν περισσοτερο ελκυστικες απ αυτες του 8ριου. Σε καποια στιγμη παντως, θα περασω να το ακουσω ξανα στο χωρο του Βασιλη, ο οποιος κατα τη γνωμη μου ειναι ιδιαιτερα προσεγμενος, για να βγαλω τελικα συμπερασματα.


Το F3 τελος ηταν το κερασακι στην τουρτα. Αποδιδει δυναμικα και σταθμες με ανεση, διατηρωντας συγχρονως τη λεπτομερεια και την φινετσα για την οποια ειναι διασημα τα πανελ. Η δυνατοτητα (βλεπε ευαισθησια) να παιζει με SE ενισχυτικα, ειναι απο τα πιο ισχυρα ατου του ηχειου. Και προσθεσω ακομα, οτι το θεωρω πολυ καλαισθητο σαν παρουσια. Γενικα υπαρχει θεμα σοβαρο μ αυτο το ηχειο....



Τελικα...
Το συμπερασμα το δικο μου ειναι, οτι χρειαζεται πολυ ταλεντο και ικανοτητα για να καταφερνει καποιος να εχει παντα καλο αποτελεσμα ηχητικα, ακολουθωντας εντελως διαφορετικους τροπους σχεδιασης.


Κλεινοντας θα ηθελα να ευχαριστισω τον κυριο Τζιαφη και το κυριο Ταμουριδη για τη φιλοξενια και να τους ευχηθω καλη επιτυχια στη συνεχεια.


Καλο Πασχα σε ολη την παρεα.....
 

Μηνύματα
5.168
Reaction score
9
Συγχαρητηρια για την οργανωση,

Μπορει καποιος να μας πει τι μουσικη ακουσατε?
 

Μηνύματα
14.213
Reaction score
1.842
Απάντηση: STUDIO 845 Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΑΚΡΟΑΣΗ !!!!

Τα δικά μου συμπεράσματα βασίζονται σε κομμάτια κλασικής και λίγο jazz, που έφερε ο Βασίλης. Ακούσαμε και άλλα κομμάτια που έφερε ο Μιχάλης, αλλά αυτά μου φάνηκαν εύκολη δουλειά για το σετ. Τα έπαιξε όμορφα, με μεγαλύτερη ευκολία, αυτή την εντύπωση σχημάτισα. :109:
 

Μηνύματα
5.168
Reaction score
9
Kατι σε rock, metal?Kανα πιανο? Σε τι εντασεις ακουγατε?
Ρωταω γιατι προσπαθω να βγαλω ενα πιο ολοκληρωμενο συμπερασμα.
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Kατι σε rock, metal?Kανα πιανο? Σε τι εντασεις ακουγατε?
Ρωταω γιατι προσπαθω να βγαλω ενα πιο ολοκληρωμενο συμπερασμα.
Εκτος των αλλων ακουσαμε δυνατο Φανκυ (επιλογη μου) με χτυπητο παιξιμο στο μπασσο και συγχρονη ηλεκτρικη Τζαζ, που δεν ηταν απο τις καλυτερες στιγμες (βασικα θεμα ταχυτητας) των Ενισχυτικων. Τα SET παιζανε στο οριο ψαλιδισμου και συχνα βαθια μεσα στον ψαλιδισμο, δεν παρατηρησα ομως να ενοχληται κανεις ιδιαιτερα, οπως εγω σε εκεινες τις περιστασεις (ισως λογω του πονηρου Soft clipping των SET).Μερικα απο τα κομματια που παιχτηκαν αρχικα ηταν ιδιαιτερα &quot;ατμοσφαιρικα&quot; και νυσταλεα (ενα οργανο να βαραει καθε μιση ωρα, δινωντας την ευκαιρια στις λαμπες εξοδου να κανουν την δουλεια τους χωρις να ιδρωνουν). Οταν ομως ακουσα μια σειρα κομματιων που ο Τζιαφης δηλωσε οτι χρησιμοποιησε για την εξελιξη/αξιολογηση των Ηχειων του, αναγνωρισα τον μαστορα που ξερει τι ψαχνει.
 

Μηνύματα
5.168
Reaction score
9
Ευχαριστω Μιχαλη.
Αρα μιλαμε για πολυ καλη αποδοση υπο προυποθεσεις.
Κατι βεβαια που ειναι λογικο για τετοιου ειδους ηχεια και ενισχυτικα.
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Ευχαριστω Μιχαλη. Αρα μιλαμε για πολυ καλη αποδοση υπο προυποθεσεις.
Κατι βεβαια που ειναι λογικο για τετοιου ειδους ηχεια και ενισχυτικα.
Οι προυποθεσεις υπαρχουν παντα. Στην περιπτωση μας κατα την γνωμη μου, αν υπηρξε αδυνατος κρικος, αυτος δεν ηταν τα Ηχεια. Ειδικα το F3 νομιζω οτι αβανταριζε σαφως το συνολικο ακουσμα με οτι Ενισχυτικο και αν επαιζε.Και για να μην ξεχνιωμαστε στην αλυσιδα υπηρχε και προενισχυτης
 

Μηνύματα
5.168
Reaction score
9
Επειδη δεν προεκυψε απο τη συζητηση πουθενα, ειπα να τις αποσαφηνισω γιατι διαβαζει και κοσμος που δεν γνωριζει και πολλα.

Φυσικα και υπαρχουν προυποθεσεις αλλα οχι παντα.
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Επειδη δεν προεκυψε απο τη συζητηση πουθενα, ειπα να τις αποσαφηνισω γιατι διαβαζει και κοσμος που δεν γνωριζει και πολλα.

Φυσικα και υπαρχουν προυποθεσεις αλλα οχι παντα.
Ενας δασκαλος μου ελεγε "Το Αριστα ειναι για τον Θεο"
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.613
Μηνύματα
2.868.094
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top