Sub για xanadu σε νέο σαλόνι.

Reaction score
55
Καλημέρα σε όλη την ομάδα.
Θα ήθελα να προσθέσω ένα sub στο stereo σύστημα μου για να συνοδέψει τα audio spectrum xanadu.
Άλλαξα σπίτι και το καινούριο μου σαλόνι είναι πολύ μεγαλύτερο από οτι πριν.
Να ενημερώσω η θέση ακρόασης είναι περίπου στα 4 μέτρα και ο χώρος του σαλονιού είναι 4χ4,5 αλλά γυρο γυρο είναι ενιαίος με τραπεζαρία και κουζίνα δλδ ενιαίος χώρος περίπου 60τμ.
Επίσης μπορώ να βάλω μόνο ενα sub στον χώρο. Το budget μου είναι 550e για καινούριο και 400e μεταχειρισμένο.
Τέλος να αναφέρω οτι το χρειάζομαι αποκλειστικά για μουσική.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Reaction score
1.789
Τι ευελπιστείς σε τόσο μεγάλο χώρο, στα 4μ με ένα sub και μάλιστα χαμηλού budget? υπάρχει μια περίπτωση να μην πλησιάσεις αυτό που έχεις φανταστεί και να είναι 400-500 ευρώ πεταμένα. Έχεις κάποιο φίλο, γνωστό να σου δανείσει ένα. Μισή ώρα φτάνει για να πάρεις μια εικόνα.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.197
Καλημέρα σε όλη την ομάδα.
Θα ήθελα να προσθέσω ένα sub στο stereo σύστημα μου για να συνοδέψει τα audio spectrum xanadu.
Άλλαξα σπίτι και το καινούριο μου σαλόνι είναι πολύ μεγαλύτερο από οτι πριν.
Να ενημερώσω η θέση ακρόασης είναι περίπου στα 4 μέτρα και ο χώρος του σαλονιού είναι 4χ4,5 αλλά γυρο γυρο είναι ενιαίος με τραπεζαρία και κουζίνα δλδ ενιαίος χώρος περίπου 60τμ.
Επίσης μπορώ να βάλω μόνο ενα sub στον χώρο. Το budget μου είναι 550e για καινούριο και 400e μεταχειρισμένο.
Τέλος να αναφέρω οτι το χρειάζομαι αποκλειστικά για μουσική.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
καλημέρα
στα πόσα μέτρα ακούς?

το sub έχεις ευχέρεια να το τοποθετήσεις όπου θέλεις ή μόνο σε μία συγκεκριμένη θέση?

αν όχι....τότε βρες κάποιο sub να το κάνεις δοκιμή στην επιτρεπτή θέση να δεις πως ακούγεται....
αν δεν ακούγεται καλά....μην αγοράσεις τίποτα

Υ.Γ. Με τι ενισχυτή οδηγείς τα xanadu...?
το είχα κ εγώ κάποτε και ξέρω ότι είναι δύσκολο...αλλά ξέρω και ότι αν το ταίσεις αρκετά....θα σου τα δώσει όλα

gid

Reaction score
10.060
Ο χώρος σου και η απόσταση ακρόασης είναι μεγάλα οπότε υψηλές στάθμες δε θα δεις, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι θέμα για σένα. Η προσθήκη σαμπ θα απαλλάξει τον ενισχυτή σου από το βάρος των χαμηλών οπότε αυτός θα οδηγήσει τα (πολύ απαιτητικά) ηχεία σου καλύτερα. Σου προτεινω το SVS SB1000, που θα σε βγάλει ελάχιστα έξω από το κονδύλι σου.

Reaction score
55
Δυο monoblock της
καλημέρα
στα πόσα μέτρα ακούς?

το sub έχεις ευχέρεια να το τοποθετήσεις όπου θέλεις ή μόνο σε μία συγκεκριμένη θέση?

αν όχι....τότε βρες κάποιο sub να το κάνεις δοκιμή στην επιτρεπτή θέση να δεις πως ακούγεται....
αν δεν ακούγεται καλά....μην αγοράσεις τίποτα

Υ.Γ. Με τι ενισχυτή οδηγείς τα xanadu...?
το είχα κ εγώ κάποτε και ξέρω ότι είναι δύσκολο...αλλά ξέρω και ότι αν το ταίσεις αρκετά....θα σου τα δώσει όλα
Δυο monoblock της audiolab.
8000m και 8000q προενισχυτη
Ακουω στα 4m περιπου απο το κεντρο των ηχειων.
Εχει ο ενισχυτής/προενισχυτής σου δυνατότητα σωστής ενσωμάτωσης σαμπ;
Εχει ο προ pre out.
Δεν ειχε LFE

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.070
Ακουω στα 4m περιπου απο το κεντρο των ηχειων.
Είναι πολύ μακρυά για το συγκεκριμένο ηχείο.
Εχει ο προ pre out.
Θα εχεις προβλήματα συγχρονισμού σαμπ-ηχείων. Η μοναδική λύση θα ειναι να συνδέσεις προ-σαμπ-τελικό. Να μπει το σαμπ ενδιάμεσο στην συνδεσμολογία, με οτι αυτο σημαίνει.

Reaction score
55
Ο χώρος σου και η απόσταση ακρόασης είναι μεγάλα οπότε υψηλές στάθμες δε θα δεις, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι θέμα για σένα. Η προσθήκη σαμπ θα απαλλάξει τον ενισχυτή σου από το βάρος των χαμηλών οπότε αυτός θα οδηγήσει τα (πολύ απαιτητικά) ηχεία σου καλύτερα. Σου προτεινω το SVS SB1000, που θα σε βγάλει ελάχιστα έξω από το κονδύλι σου.
Αυτο το sub μου το πρότεινε κ ενας φίλος από εδώ σε μια ερώτηση που του έκανα.
Έχω βρεί επίσης σε μια αγγελία το monitor audio w12 στα 450ε που ειναι 12αρι κ 500watt.
To svs ειναι 300 watt.
Είναι πολύ μακρυά για το συγκεκριμένο ηχείο.

Θα εχεις προβλήματα συγχρονισμού σαμπ-ηχείων. Η μοναδική λύση θα ειναι να συνδέσεις προ-σαμπ-τελικό. Να μπει το σαμπ ενδιάμεσο στην συνδεσμολογία, με οτι αυτο σημαίνει.
Να το κάνω αυτό για κόψω συχνότητες απο το ηχείο;
Εχω
Τι ευελπιστείς σε τόσο μεγάλο χώρο, στα 4μ με ένα sub και μάλιστα χαμηλού budget? υπάρχει μια περίπτωση να μην πλησιάσεις αυτό που έχεις φανταστεί και να είναι 400-500 ευρώ πεταμένα. Έχεις κάποιο φίλο, γνωστό να σου δανείσει ένα. Μισή ώρα φτάνει για να πάρεις μια εικόνα.
Εχω ενα sub για δοκιμη αλλα ειναι 170 watt 10αρι της crystal audio sub 10.
Νομιζω δε θα κάνει κάτι ουσιαστικό.
Από στάθμες για τα αυτιά μου νομίζω δεν έχω θέμα. Παίζουμ αρκετά δυνατά στο μέσο του volume του προ.
Εχει κι’άλλο να δώσει.

Last edited:

Reaction score
55
Ανάμεσα στο monitor audio silver w12 (450e μεταχειρισμένο) και το svs sb 1000 (600e καινούριο) ποιό θα διαλέγατε καλύτερα;
Είμαι κρήτη κ οι δοκιμές είναι δυσκολες...

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.070
Ανάμεσα στο monitor audio silver w12 (450e μεταχειρισμένο) και το svs sb 1000 (600e καινούριο) ποιό θα διαλέγατε καλύτερα;
Είμαι κρήτη κ οι δοκιμές είναι δυσκολες...
Συνιστώ να διαλέξεις απο εταιρία με ειδικότητα-τεχνογνωσία στην κατασκευή σαμπς

gid

Reaction score
10.060
Τσέκαρε κι αυτό φίλε https://www.xtzsound.eu/product/sub-10-17-edge

Υπολόγισε περί τα 60Ε μεταφορικά.

450Ε για αυτό το μτχ. δεν θα το έκανα με τίποτε, δεδομένων των επιλογών σου σε καινούρια.

Η πρώτη προτεραιότητα για σένα είναι να βρεις τρόπο σύνδεσης στο σύστημά σου.

Reaction score
55
Συνιστώ να διαλέξεις απο εταιρία με ειδικότητα-τεχνογνωσία στην κατασκευή σαμπς
Τσέκαρε κι αυτό φίλε https://www.xtzsound.eu/product/sub-10-17-edge

Υπολόγισε περί τα 60Ε μεταφορικά.

450Ε για αυτό το μτχ. δεν θα το έκανα με τίποτε, δεδομένων των επιλογών σου σε καινούρια.

Η πρώτη προτεραιότητα για σένα είναι να βρεις τρόπο σύνδεσης στο σύστημά σου.
Σε αυτό που λες με τη σύνδεση στο μηχάνημα μου μήπως μπορείς να με βοηθήσεις λίγο.
Το pre out του προ δεν κάνει;
Επίσης τα καλώδια των ηχείων περνάνε μέσα απο γυψοσανίδα αρα δε γίνεται να πάνε στο sub.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.070
Σε αυτό που λες με τη σύνδεση στο μηχάνημα μου μήπως μπορείς να με βοηθήσεις λίγο.
Το pre out του προ δεν κάνει;
Επίσης τα καλώδια των ηχείων περνάνε μέσα απο γυψοσανίδα αρα δε γίνεται να πάνε στο sub.
Άσε τα καλωδια ηχείων. Δεν έγραψα αυτό

Απο την έξοδο του προενισχυτή στο σαμπ και απο την έξοδο του σαμπ στον τελικό, με RCA ή XLR.

Εφοσον δεν μπορείς να ρυθμίσεις cross και delay απο τον προ, αυτός ειναι ο μοναδικός τρόπος, και χρειάζεται το σαμπ να εχει είσοδο-έξοδο δυο καναλιών. Με RCA ή XLR.

Αλλιως θα πρέπει να πάρεις και άλλον προ και ξεφεύγει το μπατζετ.

Reaction score
6.592
Aυτα κανουν και στο τελος φταινε τα σαμπ που χαλανε το αποτελεσμα και δεν μπορουν να καταλαβουν πως τι και γιατι.
Δε γινεται με 500 ευρω να ενσωματωσεις σαμπ,και θες και ενα...και με αυτον τον χωρο...τζοκερ καλυτερα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab