sub σε marantz pm6006

Reaction score
56
Καλημέρα, ψάχνω έναν τρόπο να συνδέσω ένα παλιο sub αυτοκινήτου που έχω σε ένα marantz. Pm6006

οι λύσεις που σκέφτηκα μιας και δεν έχει subout, αλλά έχει tape out ο ενισχυτής είναι

Α) να πάω είτε σε λύση ενός ενισχυτή που να έχει dsp (και εδώ θέλω τις προτάσεις σας για να μην ανεβώ στο κόστος)

β) να πάρω έναν μεταχειρισμένο monoblock αυτοκινήτου και να τον καρφώσω επάνω. (έχω καλό τροφοδοτικό 12v)

γ)να μην παιδεύομαι και να πάρω ενα αυτοενισχυόμενο, αλλά χωρίς να γνωρίζω το αποτέλεσμα.

Reaction score
29.631
Το tape out δεν περνάει από το volume, ώς εκ τούτου θα έχεις πρόβλημα να διαχειριστείς την στάθμη του σαμπ.
Δεν γίνεται έτσι.
Μόνο αν επισκεφτείς τεχνικό να σου φιάξει pre out στον δικό σου ενισχυτή ώστε να συνδέσεις ότι θέλεις .

Reaction score
11.765
Το Α.
Αλλά θα χρειαστείς και το Γ, γιατί αν κατάλαβα καλά, το sub αυτοκινήτου που έχεις είναι ένα απλό μεγάφωνο χωρίς ενισχυτή.

Reaction score
56
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, άρα καθώς δεν θέλω να ανοίξω το μηχάνημα για να πάρω preout, καθώς ίσως το πουλήσω σε κάποια φάση, οι μόνες επιλογές που "έχω" σε πολλά εισαγωγικά είναι :
α)να πάρω ένα sub που να υποστηρίζει high εισόδους/εξόδους για τα ηχεία ή
β)να δώσω με κάποιο τρόπο, πάλι μέσω 2ου ενισχυτή με dsp , σήμα σε αυτόν τον 2ο ενισχυτή.
ο marantz έχει επιλογή για ηχεία a/b αλλά στο manual που είδα θέλει απο 8ohm έως 16 στην σύνδεση α/β. αντίθετα όταν δίνεις μόνον α ή μονον β πέρνει και 4 ohm. άρα και πάλι κάνω μια τρύπα στο νερό καθώς το sub ειναι vdc αλλά 2 ohm, οπότε..... με βλέπω να καίω τον marantz..... (αν ήταν 4 να έπεζα με κανεναν converter high to low rca και μετά να έδεινα bridge την έξοδο. αλλά τα dali zensor 7 που έχω ειναι 6ohm οπότε πάλι έχω θέμα)
γ)να κλέψω σήμα με κάποιο splitter από την πηγή μου και να το δώσω στον 2ο ενισχυτή. κάτι όμως που όσες φορές το έκανα στο παρελθόν, μου χαλούσε την όποια "ποιότητα" είχε το σύστημα
δ)να το πουλήσω και να πάω στο νέο μοντέλο που έχει sub out........

για εγκυκλοπεδικές καθαρά γνώσεις , πλέον καθώς δεν με βλέπω να το υλοποιώ για πείτε κανένα οικονομικό ενισχυτή με dsp και αρκετούτσικη ισχύ για sub.

Reaction score
9.076
Καλησπέρα @cchristos,
Για να τοποθετήσεις ένα σαμπ αυτοκίνητου σε ένα Home cinema θα πρέπει να είναι ενεργό να έχει δικό του ενισχυτή αν δεν έχεις θα πρέπει να πάρεις έναν εξωτερικό class D με DSP άρα μιλάμε για ένα κόστος 300+ πχ έναν crown και δε ξέρω αν αξίζει με ένα 500άρικο το πολύ παίρνεις ένα καλό ενεργό και καθάρισες, και αν αργότερα θέλεις και δεύτερο θα αγοράσεις ένα ίδιο............. με του αυτοκινήτου αν δε σε καλύψει ηχητικά τι θα κάνεις ?

Reaction score
29.631
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, άρα καθώς δεν θέλω να ανοίξω το μηχάνημα για να πάρω preout, καθώς ίσως το πουλήσω σε κάποια φάση, οι μόνες επιλογές που "έχω" σε πολλά εισαγωγικά είναι :
α)να πάρω ένα sub που να υποστηρίζει high εισόδους/εξόδους για τα ηχεία ή
β)να δώσω με κάποιο τρόπο, πάλι μέσω 2ου ενισχυτή με dsp , σήμα σε αυτόν τον 2ο ενισχυτή.
ο marantz έχει επιλογή για ηχεία a/b αλλά στο manual που είδα θέλει απο 8ohm έως 16 στην σύνδεση α/β. αντίθετα όταν δίνεις μόνον α ή μονον β πέρνει και 4 ohm. άρα και πάλι κάνω μια τρύπα στο νερό καθώς το sub ειναι vdc αλλά 2 ohm, οπότε..... με βλέπω να καίω τον marantz..... (αν ήταν 4 να έπεζα με κανεναν converter high to low rca και μετά να έδεινα bridge την έξοδο. αλλά τα dali zensor 7 που έχω ειναι 6ohm οπότε πάλι έχω θέμα)
γ)να κλέψω σήμα με κάποιο splitter από την πηγή μου και να το δώσω στον 2ο ενισχυτή. κάτι όμως που όσες φορές το έκανα στο παρελθόν, μου χαλούσε την όποια "ποιότητα" είχε το σύστημα
δ)να το πουλήσω και να πάω στο νέο μοντέλο που έχει sub out........

για εγκυκλοπεδικές καθαρά γνώσεις , πλέον καθώς δεν με βλέπω να το υλοποιώ για πείτε κανένα οικονομικό ενισχυτή με dsp και αρκετούτσικη ισχύ για sub.
Ολα αυτά που γράφεις είναι λάθος.
Αν δεν βγάλεις pre out να οδηγήσεις τελικό που θα οδηγεί το παθητικό σαμπ αυτοκινήτου δεν γίνεται τίποτα.
Πάρε ένα έτοιμο νέο σαμπ με high level inputs και xover , για να μπορέσεις να συνδέσεις επάνω του τα ηχεία σου σαν δορυφόρους.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.922
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv