Subwoofer αλλαγή woofer?

Reaction score
129
Καλημέρα πάω αμέσως στο ψητό
έχω ένα sub της crystal audio και θέλω να αντικαταστήσω το woofer του για μια καλύτερη απόδοση.. είναι του 2012 και είναι 12ρι λέτε να αλλάξω το woofer η να πάρω νέο ?

Reaction score
129
Aν απλώς βάλεις ενα ''καλό'' μεγάφωνο στην καμπίνα του Crystal , μπορεί να έχεις χειρότερο αποτέλεσμα.
χμμμ έτσι ε... ήμουν σίγουρος για κάτι τέτοιο ... ερώτηση αυτό συμβαίνει και άμα αλλάξεις και woofer η tweeter σε ηχεια γενικότερα

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
χμμμ έτσι ε... ήμουν σίγουρος για κάτι τέτοιο ... ερώτηση αυτό συμβαίνει και άμα αλλάξεις και woofer η tweeter σε ηχεια γενικότερα
Από τη στιγμή που υπάρχει και κύκλωμα διαχωρισμού (crossover) θα είναι ακόμα χειρότερα.
Θα έχεις και λάθος καμπίνα και λάθος κύκλωμα.

Μπορεί βέβαια να είσαι εξαιρετικά τυχερός και να ταιριάξει αλλά έχεις παραπάνω πιθανότητες παίζοντας Jocker!

Reaction score
129
Ναι, διότι οι καμπίνες φτιάχνονται με βάση τις ηλεκτρικές παραμέτρους των μεγαφώνων.
αναγκαστικά οπότε σε περίπτωση που κάποτε καούν αλλάζουμε τα ηχεια και προσπαθούμε να πλησιάσουμε τα "μανισια"

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
αναγκαστικά οπότε σε περίπτωση που κάποτε καούν αλλάζουμε τα ηχεια και προσπαθούμε να πλησιάσουμε τα "μανισια"
Αλλάζουμε τα μεγάφωνα με ίδια της ''μαμάς'' ή τα επισκευάζουμε σε αξιόπιστο ''μάστορα''.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Αν δεν έχει πρόβλημα το πουλάς και παίρνεις κάποιο καλύτερο όπως κάνουμε κάναμε όλοι κάποια στιγμή.

Αν έχει θέματα θα είναι μία θαυμάσια υλοποίηση να γίνει κουνελόσπιτο ή γατόσπιτο αν έχει πορτ θα μπαίνει βγαίνει μπαμπάς μαμά παιδί.....
:D

Reaction score
129
Αλλάζουμε τα μεγάφωνα με ίδια της ''μαμάς'' ή τα επισκευάζουμε σε αξιόπιστο ''μάστορα''.
και μια ακόμα ερώτηση βασικά 2 .... έχω τώρα κάτι ηχεία quadral vulkan mk2 και το sub που είπαμε θα άξιζε αναβάθμιση και αν ναι καμία πρόταση βγαίνουμε εκτός θέματος αλλά τέλος πάντων ευχάριστο

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
και μια ακόμα ερώτηση βασικά 2
2 μόνο?:D

Ξεκίνα το μέτρημα...:beach:
Τι θες να κάνεις?
Στέρεο ή πολυκάναλο?
Τι ενισχυτή έχεις?
Πόσο μεγάλος είναι ο χώρος σου?
Σε ποιά απόσταση ακούς?
Πόσα χρήματα είσαι έτοιμος να δώσεις?

Reaction score
129
2 μόνο?:D

Ξεκίνα το μέτρημα...:beach:
Τι θες να κάνεις?
Στέρεο ή πολυκάναλο?
Τι ενισχυτή έχεις?
Πόσο μεγάλος είναι ο χώρος σου?
Σε ποιά απόσταση ακούς?
Πόσα χρήματα είσαι έτοιμος να δώσεις?
αχαχαχαχαχα οκ οκ πολλές...
χώρος τυπικά πολύ μικρός ένα δωματιάκι 10Χ10 μέτρα μιλάμε.. χοντρικά
ενισχυτής.. έχω έναν denon 2200 αλλά 80 wats 8 ohms αξίζει να πάω σε κάτι πιο παλιό με περισσότερη απόδοση?
Γενικά πάω για στέρεο αλλά και για καμία ταινία μια φορά τον μήνα Γενικά είμαι κοντά στα ηχεία 5 μέτρα πόσα θέλω να διαθέσω.... εξαρτάται τι θα βρώ

τι θέλω να κάνω καλό ήχο για στέρεο με πολύ μπάσο... γιατί άκουγα σε 15 infinity και για δυνατές εντάσεις

Last edited:

Reaction score
448
αχαχαχαχαχα οκ οκ πολλές...
χώρος τυπικά πολύ μικρός ένα δωματιάκι 20Χ20 μέτρα μιλάμε.. χοντρικά
ενισχυτής.. έχω έναν denon 2200 αλλά 80 wats 8 ohms αξίζει να πάω σε κάτι πιο παλιό με περισσότερη απόδοση?
Γενικά πάω για στέρεο αλλά και για καμία ταινία μια φορά τον μήνα Γενικά είμαι κοντά στα ηχεία 5 μέτρα πόσα θέλω να διαθέσω.... εξαρτάται τι θα βρώ

τι θέλω να κάνω καλό ήχο για στέρεο με πολύ μπάσο... γιατί άκουγα σε 15 infinity και για δυνατές εντάσεις
Δωματιακι 20x20 μετρα??? Και ακους απτα 5 μετρα?? Αγορι μου 1kilowatt και δεν θα φτανει!!!

Reaction score
129
Δωματιακι 20x20 μετρα??? Και ακους απτα 5 μετρα?? Αγορι μου 1kilowatt και δεν θα φτανει!!!
αααααααα λάθος μου 10χ10... το κινητό κάνει κόλπα αχαχαχαχα
20 μέτρα δωμάτιο αχαχαχα 1 πυρηνικό εργοστάσιο θέλω

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
γιατί άκουγα σε 15 infinity και για δυνατές εντάσεις
Αν είχες Ιnfinity σειρά SM με 15άρι woofer, ότι και να πάρεις , θ απογοητευτείς.

10χ10 είναι πολύ μεγάλος χώρος.
Και 5χ10 μεγάλος είναι.

Reaction score
129
Αν είχες Ιnfinity σειρά SM με 15άρι woofer, ότι και να πάρεις , θ απογοητευτείς.

10χ10 είναι πολύ μεγάλος χώρος.
Και 5χ10 μεγάλος είναι.
αλλά και πάλη κάποια επιλογή κάτι που να πλησιάζει

Attachments

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
αλλά και πάλη κάποια επιλογή κάτι που να πλησιάζει
Το ηχείο αυτό είναι πολύ ευαίσθητο, με τίμημα να μην κατεβαίνει χαμηλά για 15ιντσο.
Ότι πρόβλημα και αν είχαν είναι επισκευάσιμο.

Reaction score
129
Το ηχείο αυτό είναι πολύ ευαίσθητο, με τίμημα να μην κατεβαίνει χαμηλά για 15ιντσο.
Ότι πρόβλημα και αν είχαν είναι επισκευάσιμο.
στράβωσε το πηνίο επειδή δούλευαν από το 0 στο 100 αχαχαχα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster