subwoofer σε δικαναλο

D

deleted user 10898

Guest
μετα εφυγα απο το σπιτι...
οταν ερθει η γυναικα εαν επιβιωσω και δεν με διωξει και αφου της ορκιστω οτι ΔΕΝ θα το κρατησω (προσωρινα μονο κλπ κλπ κλπ) θα το αξιολογησω.
παντως σε πρωτη φαση βρηκα μια σταθμη που μου αρεσει (εξαφανιζεται, δεν το περιμενα..) και παιζω με το κροσσ.
σε ηχεια φουλλ ραιντζ συνηθως που βαζετε το κροσσ του σαμπ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
μετα εφυγα απο το σπιτι...
οταν ερθει η γυναικα εαν επιβιωσω και δεν με διωξει και αφου της ορκιστω οτι ΔΕΝ θα το κρατησω (προσωρινα μονο κλπ κλπ κλπ) θα το αξιολογησω.
παντως σε πρωτη φαση βρηκα μια σταθμη που μου αρεσει (εξαφανιζεται, δεν το περιμενα..) και παιζω με το κροσσ.
σε ηχεια φουλλ ραιντζ συνηθως που βαζετε το κροσσ του σαμπ?
Από 40 έως 70 κύκλους ανάλογα το ηχείο. Με τα συγκεκριμένα ηχεία θα ξεκινούσα από 45 και θα ανέβαινα δοκιμάζοντας.
Προσοχή στη στάθμη του sub. Λόγο αναισθησίας του αυτιού σε αυτές τις συχνότητες εύκολα παρασύρεσαι.

Reaction score
4.250
Απάντηση: subwoofer σε δικαναλο

Τι εγινε ρε Θαναση, εσυ δεν θα μας πεις τις εντυπωσεις σου με τα νεα σου αποκτηματα?

Reaction score
8
αμα τα ακουσω πρωτα

ακομα τα εχει ο Ηλιας, δεν αξιωθηκα να τα φερω στην Πατρα - ευελπιστω πριν τις γιορτες να τα εχω

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...συνηθως που βαζετε το κροσσ του σαμπ?
Η συχνότητα αποκοπής πρέπει να μπαίνει όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Το που θα μπει όμως, εξαρτάται βασικά από την απόδοση των κυρίων ηχείων σου στις χαμηλές. Σε κάθε περίπτωση από τους 40-50 κύκλους και κάτω, δεν έχεις σοβαρά προβλήματα τοποθέτησης, (με την έννοια της κατευθυντικότητας και όχι της ακουστικής χώρου), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πιο σωστή λύση δεν είναι να μπει ακριβώς στην μέση των δύο ηχείων. Εμείς οι full range πανελάκηδες, βάζουμε την συχνότητα αποκοπής λίγο υψηλότερα από το κανονικό για να μην ταλαιπωρούμε και τις μεμβράνες των ηχείων μας άδικα. Εγώ το κόβω στους 45 κύκλους. Από εκεί και πάνω αναλαμβάνουν τα magnepan.

...

D

deleted user 10898

Guest
με το κροσσ στα 60 δειχνει οκ. παραπανω κανει κατι ουρεςςςςςςςςς ακομα και στη μποτα.
το σαμπ αυτο δειχνει οτι δεν ειναι πολυ γρηγορο αλλα με την καμπινα που εχει φτιαξει ο μαγκας που το ειχε (με μαρτιν λογκαν παλι) η tοποθετηση δεν μου προκαλει ιδιαιτερο προβλημα.
οι πρωτες εντυπωσεις ειναι πως το κοντραμπασο και τα κρουστα μεγαλωνουν και γεμιζουν.
οι ουρες με ενοχλουν ενω ειναι πιο αργο απο τα γουφερακια των purity (το καταλαβαινω ακουγοντας τα εναλαξ).
το μεγαλο προβλημα ειναι πως μου αρεσει........
δεν το περιμενα. καλα metallica κλπ τετοια παιζουν αψογα. eric clapton το rush ειναι πολυ εντυποσιακο.
οι χαιενταδες με ειχαν τρομαξει. δεν θα δεσει θα ακουγεται κλπ.
τελικα θα αγορασω σαμπ, αφου αυτο το μπαουλο μαλλον δεν κανει για σπιτι.
Νικος

Reaction score
4
Απάντηση: subwoofer σε δικαναλο

Πωπω !
Πάνω στην ώρα είδα το θέμα.

Πρόκειται-σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ ένα sub για να συνοδέψει τα ηχεία μου.
Αυτό που δεν ξέρω είναι ποιο.
Μπορώ να επιλέξω σε 8 ή σε 10 ιντσες.
Δυνατότητα ακρόασης δεν υπάρχει :133:

Πως επιλέγουμε το sub ?
Φαντάζομαι ανάλογα με τον χώρο (?)

Πόσα λίτρα θέλει το καθένα (8 - 10 ) ?

Reaction score
8
καταρχας εφοσον ειναι για μουσικη ξεκινας με το πιο βασικο - να ειναι κλειστου τυπου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πωπω !
Πάνω στην ώρα είδα το θέμα.

Πρόκειται-σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ ένα sub για να συνοδέψει τα ηχεία μου.
Αυτό που δεν ξέρω είναι ποιο.
Μπορώ να επιλέξω σε 8 ή σε 10 ιντσες.
Δυνατότητα ακρόασης δεν υπάρχει :133:

Πως επιλέγουμε το sub ?
Φαντάζομαι ανάλογα με τον χώρο (?)

Πόσα λίτρα θέλει το καθένα (8 - 10 ) ?
Η επιλογή ενός sub εξαρτάται από τις ανάγκες που θέλουμε να καλύψει σε συχνοτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο εντάσεων. Ένα κουτί bass reflex χρησιμοποιεί την ακτινοβολία της πίσω επιφάνειας του μεγαφώνου για να δώσει έναν συντονισμό επιπλέον από αυτόν του ίδιου του μεγαφώνου, αναλόγως του μεγέθους της οπής σε συχνότητα συνήθως χαμηλότερη. Φυσικά θα δώσει μερικά dB επιπλέον, πολύ σοβαρό κέρδος μιας και το θέμα ενίσχυση σε τέτοια μεγάφωνα είναι αρκετά δύσκολο. Δεν νομίζω ότι όλο αυτό είναι κακό, με την προϋπόθεση ότι μπορούμε να το διαχειριστούμε. Επειδή συνήθως δεν μπορούμε, πάμε σε κλειστού τύπου.

Ο γενικός κανόνας είναι πάρε το μεγαλύτερο που μπορείς να βάλεις στο σπίτι σου χωρίς να σε χωρίσει η γυναίκα σου, ήτοι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μεγάφωνο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ενισχυτή. Εδώ (και εδώ :137:), το μέγεθος μετράει. :126:

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: subwoofer σε δικαναλο

.....

Ο γενικός κανόνας είναι πάρε το μεγαλύτερο που μπορείς να βάλεις στο σπίτι σου χωρίς να σε χωρίσει η γυναίκα σου, ήτοι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μεγάφωνο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ενισχυτή. Εδώ (και εδώ :137:), το μέγεθος μετράει. :126:

...
ΡεC, είναι δυνατόν να μην υπάρχει περιορισμός ?

Υ.Γ.
Γυναίκα δεν έχω σε αυτό το σπίτι, είναι για μένα :138:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: subwoofer σε δικαναλο

ΡεC, είναι δυνατόν να μην υπάρχει περιορισμός ?

Υ.Γ.
Γυναίκα δεν έχω σε αυτό το σπίτι, είναι για μένα :138:
Μπα κανένας. Χτύπα ένα (ή δύο) 18ιντσο να βρεις την υγειά σου.
Μιας και δεν έχεις γυναίκα, θες μια; :137:

...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88