subwoofers in a bed....

Reaction score
152
Βρε σεις,ξερει κανεις ποσο ειναι εφικτο να κανω μια ειδικη κατασκευη,καινουργιο διπλο κρεβατι και να ενσωματωσω εκει ενα ζευγαρι σαμπακια για να νιωθω το μπασο ξαπλα και να εξοικονομησω χωρο;

εχω βρει τις μοναδες,που ειναι τα ιδια με αυτα που φοραω στο σιβικ,αλλα σε 8" και ερχονται 106 δολλαρια/ζευγος
300wrms το καθενα φτανουν.
αλλα 184 δολλαρια ο καθε ενισχυτης,αντιστοιχης ισχυος,φτανω τα 474 δολλαρια,δηλαδη 355-360 ευρω χοντρικα το πακετο...
οσο ενα καλουτσικο 10ιντσο του εμποριου...

το κρεβατι θα ειναι ιδιοκατασκευη (απο μαραγκο) αλλα το θεμα ειναι ποσα λιτρα αερα θα χρειαζονται,αν ειναι sealed ή ported με πιθανοτερη την πρωτη περιπτωση.....
να τα βαλω στα ποδια του κρεβατιου,απο τη μια πλευρα-μονομπατα ή αντικρυστα;

εχει κανεις γνωση ή εστω ενα site με diy εφαρμογες που να βρω απαντησεις;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: subwoofers in a bed....

Στα χαρακτηριστικά των μονάδων πρέπει να αναφέρει πόσα λιτρα κουτί είτε σε sealed είτε σε reflex χρειάζονται για να λειτουργήσουν.

Υ.Γ.Τρέλανε μας:139:

Reaction score
152

το σαμπακι ειναι αυτο:http://www.ebay.com/itm/LANZAR-MAX8...t=Car_Audio_Video&vxp=mtr&hash=item45fcb35041
στο αυτοκινητο εχω τα ιδια σε 10ρια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος....

ο ενισχυτης:http://www.ebay.com/itm/290569322867?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

ενα κρεβατι που εχω βαλει στο ματι εχει κοντα στα 700ε χωρις το στρωμα...
αν τα βρω με το μαραγκο και μου βγει πανω κατω στα ιδια λεφτα αλλα και καλυτερο,θα το προτιμησω ντουικο....

φετος θα φτιαξω το υπνοδωματιο και ναι,θα σας τρελανω....... ξανα...:116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

bass shaker και ειβρες την υγεια σου......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ναι απλα αυτο εχει 4 <γουφερακια>, δεν ξερω αν θες τοσα,κατι σαν αυτο που ειχα αγγελια και ενας απλος ενισχυτακος βρισκεις (μαλλον ) στην ελλαδα πιο φτηνα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μιλαμε δυνατα εργαλεια

Reaction score
152

ναι απλα αυτο εχει 4 <γουφερακια>, δεν ξερω αν θες τοσα,κατι σαν αυτο που ειχα αγγελια και ενας απλος ενισχυτακος βρισκεις (μαλλον ) στην ελλαδα πιο φτηνα
παραδειγμα εφερα...
ουτως ή αλλως αυτος δε στελνει...

για πες τωρα,πως δουλευει αυτο το μαραφετι;
πες οτι εχω κανονικο σαμπ (πιανει μια εισοδο στον AVR) και αυτο με δυο κουνιστρες βαλμενες κατω απο το κρεβατι....
ο ενισχυτης αυτος που συνδεεται; στην 2η του AVR; και αν δεν εχει δευτερη βαζουμε Υ σπλιττερ;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μεχρι το 05 επαιζα με 2 Υ , ενα για 2 σαμπ, και αλλο ενα για 2 τετοια, αλλα για το κρεβατι ειναι του ματσ να βαλεις 2.
Εγω τ ειχα παρει απο σακιωτη (δεν εχει αλλα) ειχε κανονικα ενισχυτακη με
κρος
βολιουμ
θεση game - movie
και εκανες το κουμαντο σου.
Μεγαλο φαν , πεφτουν μπιστολιες και ματωνεις και συ....................

Reaction score
152

αν δε βαλω κανονικο σαμπ,θα υπαρχει μπασο στο δωματιο ή μονο στο κρεβατι;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το σαμπ μεταφερει ενεργεια μεσω αερα (κωνο γουφερ) και μεσω επιφανειων, το πρωτο το ξεχνας , το δευτερο θα σου κροταλισει τα κοκαλα.Η ενεργεια που μεταφερετε μεσω αερα μονο με κωνο ή ανεμηστηρα* ,γινεται αισθητη,

*ενιμεντ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

η αισθηση της επιστροφης της ενεργειας απο του τοιχου δεν αντικαθισταται , το ταρακουνημα θα το εχεις με το παραπανω

Reaction score
152

Δηlαδη,ποιο λες να κανω;
α)κανονικο σαμπ + ενισχυτη με ζευγος bass shakers
β) δυο σαμπ μεσα στο κρεββατι αντι κανονικου σαμπ (το που θα κοιτανε οι κωνοι ειναι αλλο ζητημα...)

Reaction score
152

λοιπον....
η ωρα ανακατασκευη του υπνοδωματιου εφτασε,και εχω πλεον να φτιαξω μονος μου ενα κρεββατι επειτα απο καποια βιντεακια που ειδα στο you tube...
θα ειναι τυπου πλατφορμας (σαν αναποδη τουρτα-πυργο ενα πραμα), το οποιο μου επιτρεπει να τοποθετησω απο κατω,στα ποδια του κρεββατιου, ενα διδυμο μπασσοκουτι που ερχεται κομπλε,με 200 δολλαρια περιπου....
με αλλα τοσα ερχεται και ο ενισχυτης που θα τα οδηγει...

επιπλεον σχεδιαζω να του βαλω και 2-4 "ναρκες" με αναλογο ενισχυτη, για πολυ ρεαλιστικο μπασσο....
και ολα αυτα κατω και μεσα στο κρεββατι......

το μονο που δεν ξερω και θα ηθελα τη γνωμη σας,ειναι το γεγονος οτι τα σαμπ δουλευουν στα 4Ωμ....
αυτο θα αποτελεσει προβλημα ή θα ειμαι ενταξει;
γιατι διαφορετικα θα προτιμησω τη λυση ενος συμβατικου σαμπ,τοποθετημενο καπου στο χωρο, σε συνδυασμο με τις "ναρκες"....

για πειτε και δωστε τα φωτα σας....

Reaction score
152
Απάντηση: Re: subwoofers in a bed....

αυτος που εβαλα λεει: -Stereo or Bridged Power Into 4 or 8 Ohms

αρα ειμαι Ο.Κ.?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872