SUDGEN

Reaction score
2.566
Καλησπέρα σε όλους!!

ξέρω ότι ο Sugden A21a εθεωρείτο πριν χρόνια πολύ καλός ενισχυτής για τα χρήματά του με 2x25w σε τάξη Α, όπως θεωρείται σήμερα ο απόγονός του Sugden Α21SE.
Μιας που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτω ακόμα τα λεφτά που θα ήθελα για αγορά-κατασκευή λαμπάτου προ και τελικού για τα heresy, για τα οποία έχω πειστεί ότι θα τους άρεσε τάξη Α, πώς βλέπετε μια κίνηση αγοράς μεταχειρισμένου Α21a για να με "κρατήσει" μέχρι να μαζευτούν όσα χρειάζομαι αλλά και γιατί όχι και για παραπάνω αν είναι τόσο καλός όσο λένε...
Αύριο θα φέρω να τον ακούσω σπίτι μου και θα αποκτήσω προσωπική εικόνα, απλά με προβληματίζει - ίσως άδικα - ότι είναι σχετικά παλιός, γι΄ αυτό ρωτάω!
Ευχαριστώ!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.083
Απάντηση: SUDGEN

Κατ' αρχάς, ναι, τα προϊόντα της Sugden είναι τόσο καλά όσο λένε, (μπορεί και καλύτερα). Ουδέποτε θα χρειαστείς κάποιο λαμπάτο ενισχυτή, καθώς ο Α21 θα παίζει καλύτερα. Οι λαμπάτοι ενισχυτές είναι θέμα γούστου: "Θέλω -δεν χρειάζομαι, αλλά θέλω λαμπάτο ενισχυτή- για να αισθάνομαι ξεχωριστός, γιατί βλέπω με τα μάτια μου κάτι από τη λειτουργία του, γιατί νομίζω πως παίζει καλύτερα από έναν τρανζιστοράτο, κλπ.".
Δεύτερον, η τάξη λειτουργίας ενός ενισχυτή είναι κάτι που μπορεί κανείς να εκτιμήσει δεόντως, οδηγώντας οποιοδήποτε αξιοπρεπές ηχείο, βεβαίως, μέσα στο πλαίσιο της ωφέλιμης ισχύος του ενισχυτή. Απλώς, ο κόσμος δεν προτιμά τους ενισχυτές τάξης Α, διότι έχουν μικρή ισχύ σε σχέση με το κόστος.

Reaction score
2.566
Έχω καταλάβει ότι είσαι υπέρ των τρανζιστοράτων, και όντως πιστεύω ότι οι ακριβοί τρανζιστοράτοι μπορούν να φτάσουν και να ξεπεράσουν ίσως τη λάμπα, αλλά νομίζω πως πρέπει να δώσει κάποιος αρκετά λεφτά για να γίνει αυτό. Απλά αυτό που άκουσα με τους λαμπάτους και τα χερεσυ δεν το έχω ακούσει με άλλους ενισχυτές, για αυτό έχω φάει κόλλημα και όχι για κάποιον απροσδιόριστο λόγο που έχει να κάνει με τη ψυχολογία. Βέβαια για να λέμε την αλήθεια δεν τα έχω ακούσει και με κανέναν πολύ καλό τρανζιστοράτο...
Τέλοσπάντων, θα κάνω πάντως τη δοκιμή μου με τον Sudgen και θα δω....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.083

Δεν είμαι υπέρ των τρανζιστοράτων. Είμαι υπέρ των ενισχυτών που παίζουν σωστά, ανεξαρτήτως τεχνολογίας, (ο προενισχυτής μου είναι λαμπάτος εδώ και καμιά 15αριά χρόνια). Αυτό που άκουσες με τους λαμπάτους να παίζουν τα Heresy, το άκουσες επειδή ο συγκεκριμένος λαμπάτος ενισχυτής ΔΕΝ έπαιζε σωστά. Αν συγκρίνεις άμεσα ένα σωστό τρανζιστοράτο και έναν σωστό λαμπάτο ενισχυτή, είναι πολύ δύσκολο να τους ξεχωρίσεις.

(Επίσης, αυτό που λες, ότι δηλαδή "ότι οι ακριβοί τρανζιστοράτοι μπορούν να φτάσουν και να ξεπεράσουν ίσως τη λάμπα, αλλά νομίζω πως πρέπει να δώσει κάποιος αρκετά λεφτά για να γίνει αυτό", είναι λάθος. Σόρρυ που στο λέω έτσι χύμα ε;, αλλά είναι η αλήθεια. Είναι οι τρανζιστοράτοι που αποδίδουν ασύγκριτα καλύτερα από τους λαμπάτους. ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ. Απλώς, οι λαμπάτοι είναι μόδα, μόστρα, έχουν μπόλικη μούρη και εύκολο πρωτόκολλο κατασκευής, είναι δηλαδή πολύ απλοί στην κατασκευή τους).

Reaction score
2.566
Δεν με ενοχλεί να με διορθώνουν αν είμαι λάθος!
Τί να πω βρε Κώστα, εσύ ξέρεις καλύτερα λόγω εμπειρίας και σίγουρα έχεις και πολύ περισσότερα ακούσματα από εμένα, οπότε παίρνω σοβαρά υπόψην αυτά που μου λές.
Για κάνε μου μια πρόταση αν θες, τί ενισχυτές πιστεύεις πρέπει να ακούσω μέχρι 1500€ για τα ηχεία μου?
Έχω βρει και κάτι ex-demo λαμπάτους σε καλή τιμή, π.χ. http://www.raysonicaudio.com/product_details.php?ID=11 από 1950€ - 950€, αλλά θα μου πείς όχι ε? Πές μου ότι νομίζεις, καλό θα κάνει, κακό αποκλείεται!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.083

Γνώμη μου είναι να πάρεις τον Α21, από τον οποίο θα μείνεις κατευχαριστημένος, εκτός ίσως από το ότι μπορεί μην παίζει τόσο δυνατά όσο θα ήθελες, όταν ακούς καμιά ροκιά. Αργότερα, βλέποντας και κάνοντας. (Γνώμη μου...)

Reaction score
2.566
Κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ, τώρα πάω να τον πάρω και το βράδυ θα ακούσω και θα αποφασίσω, θα πάρω και τον Raysonic για σύγκριση, ευχαριστώ και τα ξαναλέμε!

Reaction score
2.566
Τον άκουσα λοιπόν τον Sudgen, και μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλό μηχάνημα, ιδιαίτερα για τα λεφτά που τον βρήκα (550€ σε ύπεράριστη κατάσταση). Αλλά...δεν συγκρινόταν με τα DIY λαμπάτα που έχω ακούσει τα ηχεία μου...
Επίσης, θα τολμήσω να πω ότι σε σχέση με τον πολυκάναλο SONY 5200ES που έχω και έκανα σύγκριση, υπήρχε κάποια μικρή διαφορά άλλα όχι τίποτα τρελά πράγματα, ο SONY στεκόταν πολύ καλός και αξιοπρεπέστατος δίπλα του κι αυτό είναι που μου έκανε πιο πολύ εντύπωση, μιας που περίμενα ένας δικάναλος των 1600€ (καινούριος) να είναι πολύ καλύτερος από έναν πολυκάναλο των 1600€ (καινούριος). Και αν βάλουμε και όλα τα άλλα καλούδια που σου προσφέρει ο σονυ, τότε μάλλον η ζυγαριά κλίνει προς αυτόν!

Γι αυτούς τους λόγους λοιπόν αποφάσισα να μην τον πάρω και τον επέστρεψα σήμερα και ελπίζω να μην το μετανοιώσω, γιατί όντως σε αυτά τα λεφτά θεωρώ ότι είναι ευκαιρία...
Και αυτό που μου έκανε εντύπωση πολύ στον Sudgen των 2x25w, εκτός από τις χροιές του, είναι η ικανότητά του να γεμίσει το σαλόνι μου (40τ.μ.) με πολύ δυνατή και απαραμόρφωτη μουσική, δεν το περίμενα!!

Reaction score
5.614
Η τάξη Α δεν ταιριάζει με τα Heresy. Τα έπαιξα με Clearaudio τελικό τάξης Α 2x50 και ενώ υπήρχε ανάλυση έχανε σε ζεστασιά.

Με λαμπάτο OTL, τον Atmasphere S30 που θεωρείται εξαιρετικό ταίρι με Heresy, κονταροχτυπιούνται τελευταία οι Aaaron (προ και τελικός) στο σύστημά μου. Νικητής δε βγήκε, γιατί πλέον χρησιμοποιώ τον Atmasphere για διπλοενίσχυση του κεντρικού Heresy. Γλύκα στις φωνές, -7db στον προ Cineast για να έρθει στα ίσα με τα main, πετυχαίνοντας μάλιστα την επιθυμητή τονική ισορροπία.

Σε τεστ Α-Β πάντως το συμπέρασμα είναι ότι αν έχεις τους Aaaron, δε χρειάζεται να ψαχτείς με λάμπες για να τιθασεύσεις τα Heresy. Δυσκολευόμουν να πιστέψω τις φήμες για απόλυτο ταίριασμα Aaron-Klipsch, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι είναι απόλυτα βάσιμες.

Reaction score
5
Απάντηση: Re: SUDGEN

Η τάξη Α δεν ταιριάζει με τα Heresy. Τα έπαιξα με Clearaudio τελικό τάξης Α 2x50 και ενώ υπήρχε ανάλυση έχανε σε ζεστασιά.

Με λαμπάτο OTL, τον Atmasphere S30 που θεωρείται εξαιρετικό ταίρι με Heresy, κονταροχτυπιούνται τελευταία οι Aaaron (προ και τελικός) στο σύστημά μου. Νικητής δε βγήκε, γιατί πλέον χρησιμοποιώ τον Atmasphere για διπλοενίσχυση του κεντρικού Heresy. Γλύκα στις φωνές, -7db στον προ Cineast για να έρθει στα ίσα με τα main, πετυχαίνοντας μάλιστα την επιθυμητή τονική ισορροπία.

Σε τεστ Α-Β πάντως το συμπέρασμα είναι ότι αν έχεις τους Aaaron, δε χρειάζεται να ψαχτείς με λάμπες για να τιθασεύσεις τα Heresy. Δυσκολευόμουν να πιστέψω τις φήμες για απόλυτο ταίριασμα Aaron-Klipsch, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι είναι απόλυτα βάσιμες.
Ποιους Aaron προ-τελικούς συγκεκριμένα χρησιμοποιείς;

Reaction score
684

Δεν υπαρχουν και πολλοι ενισχυτες Aaron. Ενας δικαναλος τελικος ο Millennium και ενας προενισχυτης που ειναι και πολυκαναλος ο Cineast No.22.

Reaction score
3.574

Ο Sugden A21, δεν νομίζω ότι λειτουργεί σε καθαρή τάξη Α για το σύνολο των 25Watts. Είναι ένας πολύ απλός ενισχυτής σε τάξη λειτουργίας ΑΒ, αφού μόνο τα πρώτα -λίγα- Watts αποδιδονται σε τάξη Α.
Σε κάθε περίπτωση είναι ένας εξαιρετικός ενισχυτής, αρκεί να μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία σου.

Reaction score
5.614
http://aaron.hifi.net/intl/produkte.html

Χρησιμοποιώ προενισχυτή No.22 Cineast με τελικό Aaron No.3 Millennium. Πηγή Pioneer BDP-LX91, στέλνοντας αναλογικά 5.1 στον Cineast.

Ούτε Receiver ούτε λάμπες και τα Heresy αποδίδουν με τσαμπουκά σε όλα το φάσμα συχνοτήτων και με απίστευτη ποιότητα είτε σε πολύ χαμηλές είτε σε υψηλές εντάσεις. Διατηρείται δηλαδή η μουσικότητα ενός λαμπάτου, αλλά ο ήχος γίνεται πιο ρωμαλέος. Για τα main μου τον διατήρησα τον Aaron. Τον Atmasphere S30 τον άφησα να παίζει διπλοενισχύοντας το κεντρικό. Για λαμπάτο τον συστήνω πάντως ανεπιφύλακτα με Heresy.

Πρόσφατα αγόρασα ακόμη ένα σετ Aaron όμως και μπορεί να τον καταργήσω τον λαμπάτο. Θα δω πρώτα πώς παίζουν οι Aaron και με Martin Logan Purity που έχω στο γραφείο. Πιστεύω θα σκίζουν κι εκεί.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Re: Απάντηση: SUDGEN

Ο Sugden A21, δεν νομίζω ότι λειτουργεί σε καθαρή τάξη Α για το σύνολο των 25Watts. Είναι ένας πολύ απλός ενισχυτής σε τάξη λειτουργίας ΑΒ, αφού μόνο τα πρώτα -λίγα- Watts αποδιδονται σε τάξη Α.
Σε κάθε περίπτωση είναι ένας εξαιρετικός ενισχυτής, αρκεί να μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία σου.
Θα συμφωνήσω απόλυτα όσον αφορά τη τάξη Α.

Ανέκαθεν ασκούσε γοητεία η λειτουργία ενός ενισχυτή στην τάξη Α. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί κατασκευαστές να διατυμπανίζουν ότι οι ενισχυτές τους είναι τέτοιας τάξης ενώ η ουσία είναι πως πολύ λίγα βατ αποδίδονται σε Α ενώ τα υπόλοιπα είναι σε ΑΒ.

Γνωστό θέμα από τη δεκαετία του 80 ακόμα με πολλά διάσημα μηχανάκια (ονόματα δεν λέμε).

Όποιος έχει καταπιαστεί με τη κατασκευή ενισχυτή τάξης Α γνωρίζει τι επιφάνεια ψηκτρών και τι ανεμιστηράκια χρειάζεται.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.964
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988