Surface mounted IC's

Reaction score
4
Αθηναιος ?

Αθήνα μένω, ναι... Αθηναίος δεν είμαι όμως :)

Ευτυχώς δεν έχω κολήσει την τρέλα του μοντελισμού. Tην έχει όμως ο κουμπάρος μου, ο οποίος εκτός απο μπόλικα αεροπλάνα, ελικόπτερα έχει και μπόλικη μουρμούρα απο την γυναίκα του αλλά και μπόλικη διάθεση να με "χώνει"...

Οπότε όπως καταλαβαίνεις, η κατασκευή θα είναι για αυτόν...
Αλλά θα είναι μια καλή ευκαιρεία και για εμένα, να ξαναθυμηθώ Assembly
και προγραματισμό επεξεργαστών, μιας που έρχετε και το μάθημα στην σχολή (το θυμήθηκα και εγώ στα γεράματα...)

Reaction score
13
Ευτυχώς δεν έχω κολήσει την τρέλα του μοντελισμού. Tην έχει όμως ο κουμπάρος μου, ο οποίος εκτός απο μπόλικα αεροπλάνα, ελικόπτερα έχει και μπόλικη μουρμούρα απο την γυναίκα του αλλά και μπόλικη διάθεση να με "χώνει"...

Μιλαμε για μεγαλη αρρωστια.
Τελευταια εχουν κυκλοφορησει μια σειρα ρομποτ με προγραμματιζομενους επεξεργαστες. Θα τα εχεις παρει ειδηση.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις, η κατασκευή θα είναι για αυτόν...
Αλλά θα είναι μια καλή ευκαιρεία και για εμένα, να ξαναθυμηθώ Assembly
και προγραματισμό επεξεργαστών, μιας που έρχετε και το μάθημα στην σχολή (το θυμήθηκα και εγώ στα γεράματα...)
Καλη τυχη.

Ειναι και αυτος που μπορει να σε ενδιαφερει.

http://www.schuricht.de/

Reaction score
0
Ξεθάβω κ εγώ το θέμα

Μιχάλη, παραγγελίες Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων (IC) απο εξωτερικό (πλην eu) εκτελωνίζονται αττελώς και φορολογούνται με ΦΠΑ 19%.

προσφατα αγόρασα απο αμερική πράγματα αξίας 120 δολαρίων και πλήρωσα 19% κατα την παραλαβή απο την ταχυμεταφορική των ΕΛΤΑ

απλώς πήρα πιο πριν το Ελ. Βενιζελ. και του ενημέρωσα ότι αυτό που περιμένω υπάγεται στην κατηγορία

8542 - Ολοκληρωμένα κυκλώματα

του τελωνειακού κώδικα. Καθυστέρηση 10 μέρες περίπου

για κομμάτια μοντελισμού κλπ προφανώς δεν ισχύουν τα παραπάνω

Reaction score
13
Ξεθάβω κ εγώ το θέμα

Μιχάλη, παραγγελίες Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων (IC) απο εξωτερικό (πλην eu) εκτελωνίζονται αττελώς και φορολογούνται με ΦΠΑ 19%.

THANX takeda.
Δεν εχω αγορασει ποτε Ολοκληρωμενα απο Αμερικη και δεν το ηξερα αυτο.
Νομιζω οτι κατι παρομοιο ισχυει και για εκπαιδευτικο υλικο, ή εαν θεωρηθει οτι θα χρησιμοποιηθουν για εκπαιδευτικους σκοπους.
Οτιδηποτε αλλο χρειαζεται εκτελωνισμο εκτος και αν ειναι μικρο πακετακι οποιουδηποτε σχηματος, κατω απο 2 κιλα, που ανοικει στην κατηγορια "γραμμα".

Καλη επιτυχια και παλι.
Φανταζομαι οτι θα γνωριζεις οτι το Global Positioning System (GPS) ειναι Αμερικανικο και οι δορυφοροι ελεγχονται απο την Αμερικανικη κυβερνηση. Η χρηση του συστηματος απο τους υπολοιπους χρηστες γινεται με την ανοχη των Αμερικανων. Σε συνθηκες συρραξης (πχ πολεμος του Κολπου) εχουν τροπο να κοβουν την προσβαση απο τους υπολοιπους χρηστες και το εχουν μονο για παρτυ τους.

προσφατα αγόρασα απο αμερική πράγματα αξίας 120 δολαρίων και πλήρωσα 19% κατα την παραλαβή απο την ταχυμεταφορική των ΕΛΤΑ

απλώς πήρα πιο πριν το Ελ. Βενιζελ. και του ενημέρωσα ότι αυτό που περιμένω υπάγεται στην κατηγορία

8542 - Ολοκληρωμένα κυκλώματα

του τελωνειακού κώδικα. Καθυστέρηση 10 μέρες περίπου

για κομμάτια μοντελισμού κλπ προφανώς δεν ισχύουν τα παραπάνω
:happy_4:

Reaction score
4
tekada, απο που αγόρασες?

Δεν πρόκειτε για μοντελιστικά εξαρτήματα, αλλά μόνο υλικά (πυκνωτές, πηνία, ολοκληρωμένα, κτλ κτλ... και ένα GPS receiver, πλακέτα, όχι συσκευή...)

Και που ακριβώς πήρες τηλέφωνο? και τι στοιχεία πρέπει να δώσεις?

Reaction score
4
Φανταζομαι οτι θα γνωριζεις οτι το Global Positioning System (GPS) ειναι Αμερικανικο και οι δορυφοροι ελεγχονται απο την Αμερικανικη κυβερνηση. Η χρηση του συστηματος απο τους υπολοιπους χρηστες γινεται με την ανοχη των Αμερικανων. Σε συνθηκες συρραξης (πχ πολεμος του Κολπου) εχουν τροπο να κοβουν την προσβαση απο τους υπολοιπους χρηστες και το εχουν μονο για παρτυ τους.

Εχεις απόλυτο δίκιο Μιχάλη, και μπορώ να το βεβαιώσω, καθώς κατα την διάρκεια των βομβαρδισμών των Σέρβων απο τους φίλους μας, ταξίδευα με φίλο υποπλοίαρχο στην γέφυρα του Ελ. Βενιζέλος της ΑΝΕΚ...
Κοιτούσε το GPS του πλοίου, το οποίο αν θυμαμαι καλά είχε μια περίεργη ένδειξη (σφάλματος???? ιδέα δεν έχω)...και μουρμούριζε συνέχεια, ότι πάλι παίζουν οι Αμερικάνοι με τους δορυφόρους...

Πάντως υπάρχουν και άλλα συστήματα όπως το Ρωσσικό GLONASS (νομίζω έτσι λέγεται) αλλά και το επερχόμενο Ευρωπαικό Galileo το οποίο βέβαια αργεί ακόμα...

Reaction score
0
tekada, απο που αγόρασες?

Δεν πρόκειτε για μοντελιστικά εξαρτήματα, αλλά μόνο υλικά (πυκνωτές, πηνία, ολοκληρωμένα, κτλ κτλ... και ένα GPS receiver, πλακέτα, όχι συσκευή...)

Και που ακριβώς πήρες τηλέφωνο? και τι στοιχεία πρέπει να δώσεις?
απο digikey (full αμερικανιά)

είχα πάρει τηλέφωνο πρώτα στα ΕΛΤΑ (το δέμα μου ερχότανε με ελτα) του ελ.βενιζέλ και απο κει μου δώσανε το τηλέφωνο των τελωνείων του ελ.βενιζέλ.

οπότε πήρα τηλέφωνο και είπα ευγενικά: "το τάδε δέμα, με τάδε κωδικό, με εμένα παραλήπτη, περιέχει το τάδε περιεχόμενο και εκτελωνίζεται έτσι".

το σημειώσανε και είπανε και ευχαριστώ για την διευκόλυνση!!

(φυσικά με το gps δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα)

Reaction score
4
απο digikey (full αμερικανιά)

είχα πάρει τηλέφωνο πρώτα στα ΕΛΤΑ (το δέμα μου ερχότανε με ελτα) του ελ.βενιζέλ και απο κει μου δώσανε το τηλέφωνο των τελωνείων του ελ.βενιζέλ.

οπότε πήρα τηλέφωνο και είπα ευγενικά: "το τάδε δέμα, με τάδε κωδικό, με εμένα παραλήπτη, περιέχει το τάδε περιεχόμενο και εκτελωνίζεται έτσι".

το σημειώσανε και είπανε και ευχαριστώ για την διευκόλυνση!!
OK, ευχαριστώ...
και εγώ απο digikey θα πάρω μάλλον...

Reaction score
13
Εχεις απόλυτο δίκιο Μιχάλη, και μπορώ να το βεβαιώσω, καθώς κατα την διάρκεια των βομβαρδισμών των Σέρβων απο τους φίλους μας, ταξίδευα με φίλο υποπλοίαρχο στην γέφυρα του Ελ. Βενιζέλος της ΑΝΕΚ...
Κοιτούσε το GPS του πλοίου, το οποίο αν θυμαμαι καλά είχε μια περίεργη ένδειξη (σφάλματος???? ιδέα δεν έχω)...και μουρμούριζε συνέχεια, ότι πάλι παίζουν οι Αμερικάνοι με τους δορυφόρους...

Πάντως υπάρχουν και άλλα συστήματα όπως το Ρωσσικό GLONASS (νομίζω έτσι λέγεται) αλλά και το επερχόμενο Ευρωπαικό Galileo το οποίο βέβαια αργεί ακόμα...
GNSS με μια λεξη.
Το συστημα που αναφερεις ειναι προιον συνεργασιας ΕΟΚ και Ρωσιας. Βασιζεται σε Ρωσικους δορυφορους. Εχουν οι Ευρωπαιοι δορυφορους, αλλα δεν εχουν τους πυραυλους για να τους στειλουν επανω, οσο προχειρους τους εχουν οι Ρωσοι.

Μπαγασικο! Eσυ που τα ξερεις αυτα?

Εμενα τα δορυφορικα γενικα (SatCom INMARSAT και GPS) ηταν μερος της δουλειας μου (Nαυτιλιακα Ηλεκτρονικα) επι 24 χρονια, μεχρι το 2004.
Ο φιλος σου μπορει να θυμαται τον Μιχαλη τον χοντρο απο την ΜΑRAC. Στο ΕΛ.Βενιζελος ειδικα και κατ΄εξαιρεση της κυριως ειδικοτητας μου, εχω βαλει ολα τα συστηματα Public Αddress (Ανακοινωσεων) και Talk Βack (Ενδοεπικοινωνιας). Μπορει να με θυμαται και σαν GMDSS Radio Surveyor (Επιθεωρητη Ασφαλειας Τηλεπικοινωνιων).

Reaction score
4
Γνωστή η MARAC. Εσείς δεν είχατε αναλάβει και το Olympia Radio?

(μήπως ξέρεις και τον Μιχάλη με τα μούσια τον ασυρματιστή? ηταν και αυτός χρόνια στα καράβια της ΑΝΕΚ, Ο Γιάννης, έκατσε λίγο στο Βενιζέλο, μια καλοκαιρινή σεζόν αν δεν κάνω λάθος, μετά πηγε ΚΡΗΤΗ-2 και μετα Μυρτιδιώτισα)

Το έψαχνα με το θέμα GPS λογω του A.P. που θέλουμε να φτιάξουμε...
Δεν ξέρω αν υπάρχει τίποτα που να χρησιμοποιεί το GNSS...

Αλήθεια, για αυτό τι λες? http://www.u-blox.com/products/lea_4p.html
Αυτό σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε... τώρα τι εννοεί galileo δεν μπορώ να καταλάβω...

Reaction score
13
Γνωστή η MARAC. Εσείς δεν είχατε αναλάβει και το Olympia Radio?

Δεν ειμαστε ΕΜΕΙΣ πια. Οπως σου ειπα εχω φυγει απο κει κοντα 3 χρονια, μετα απο 24 χρονια Εαν σε ενδιαφερει το θεμα παρε 210 4314 361, ζητα τον Κο Παπαδαντωνακη εκ μερους μου. Αυτος θα τα εχει πιο προσφατα, και ρωτα τον να σου πει ποιες ειναι οι τελευταιες εξελιξεις στο θεμα.
(μήπως ξέρεις και τον Μιχάλη με τα μούσια τον ασυρματιστή?

Σαφως τον θυμαμαι, παροτι εγω εβλεπα εναν ασυρματιστη την ημερα και αυτοι ενα Τεχνικο - Επιθεωρητη κανα δυο φορες τον χρονο.

ηταν και αυτός χρόνια στα καράβια της ΑΝΕΚ, Ο Γιάννης, έκατσε λίγο στο Βενιζέλο, μια καλοκαιρινή σεζόν αν δεν κάνω λάθος, μετά πηγε ΚΡΗΤΗ-2 και μετα Μυρτιδιώτισα)

Το έψαχνα με το θέμα GPS λογω του A.P. που θέλουμε να φτιάξουμε...
Δεν ξέρω αν υπάρχει τίποτα που να χρησιμοποιεί το GNSS...

Αλήθεια, για αυτό τι λες? http://www.u-blox.com/products/lea_4p.html
Αυτό σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε... τώρα τι εννοεί galileo δεν μπορώ να καταλάβω...
Δεν εχω ιδεα τι ακριβως ειναι αυτο το μοντουλ.
:happy_4:

Reaction score
4
XAXAXAXA άσχετο, αλλά Παπαδαντωνάκη είναι το πατρικό της μάνας μου...
και ο αδελφός της είναι αρχιμηχανικός στην ΔΑΝΑΟΣ...
... μικρός είναι ο κόσμος τελικά...

Μπα, όχι δεν με ενδιαφέρει, απλά είχα ακούσει τότε ότι είχατε πάρει αυτό το project...
Ευχαριστώ πάντως!

Reaction score
13
XAXAXAXA άσχετο, αλλά Παπαδαντωνάκη είναι το πατρικό της μάνας μου...
και ο αδελφός της είναι αρχιμηχανικός στην ΔΑΝΑΟΣ...
... μικρός είναι ο κόσμος τελικά...

Μπα, όχι δεν με ενδιαφέρει, απλά είχα ακούσει τότε ότι είχατε πάρει αυτό το project...
Ευχαριστώ πάντως!
Οπου εχουν μπει μηχανηματα SAILOR στην στερια, (σχολες παρακτιοι κλπ) ηταν δουλεια της MARAC, δηλαδη το τεχνικο μερος δικο μου και μερικων ακομη. Βεβαιως η κυριως δουλεια ηταν on board.
Aυτα πλεον για μενα ανηκουν στο παρελθον.

Χαρηκα που τα ειπαμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης