Suzuki Swift ηχητική αναβαθμιση προτασεις...

Reaction score
0
εχω εδω και ενα μηνα το SSS και θα ήθελα να αλλάξω ηχο χωρις ομως να αλλαξω πηγη ... πηγα σε μαγισες και χαρτοριχτες που λεει και το τραγουδι ... αλλά λύση δεν βρηκα ... εχει καποιος καποια προταση ...
παραμετροι:
- δεν αλλαζει η πηγη
- χρηματικο οριο 800€
- τα ηχεια ειναι 16'5 μπρος πισω με τα μπροστα διαιρουμενα
- ηχος θα ειναι από mp3 με οτι συνεπαγεται αυτο
- αν χωραει sub στα λεφτα θα πρεπει να ειναι μικρο

οι προτασεις που ειχα:
- focal 165v2s μπρος πισω με audison 5αρι --> 850€ με me sub 8' χωρις πισω 950€
- peerless με ESX 4αρι και pioneer sub 8' ενεργο --> 835€ και πισω 950€
- no name λυση με αμερικανικα ηχεια με sub και ενισχυτη 510€ και με πισω ηχεια 670€ ...

Reaction score
0
Η πρωτη προταση μου φαινεται καλυτερη. Χωρις τα πισω ηχεια φυσικα

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Suzuki Swift ηχητική αναβαθμιση προτασεις...

Μην βάλεις πίσω ηχεία. Γενικότερα είμαι κατά τέτοιων λύσεων αλλά και ειδικότερα στην περίπτωσή σου που το budget είναι περιορισμένο σχετικά.

Ένα καλό διαιρούμενο μπροστά, 4κάναλο ενισχυτή (2 κανάλια για τα μπροστινά και τα άλλα δύο γεφυρωμένα να οδηγούν το sub) και subάκι.

Reaction score
41
εχω εδω και ενα μηνα το SSS και θα ήθελα να αλλάξω ηχο χωρις ομως να αλλαξω πηγη ... πηγα σε μαγισες και χαρτοριχτες που λεει και το τραγουδι ... αλλά λύση δεν βρηκα ... εχει καποιος καποια προταση ...
παραμετροι:
- δεν αλλαζει η πηγη
- χρηματικο οριο 800€
- τα ηχεια ειναι 16'5 μπρος πισω με τα μπροστα διαιρουμενα
- ηχος θα ειναι από mp3 με οτι συνεπαγεται αυτο
- αν χωραει sub στα λεφτα θα πρεπει να ειναι μικρο

οι προτασεις που ειχα:
- focal 165v2s μπρος πισω με audison 5αρι --> 850€ με me sub 8' χωρις πισω 950€
- peerless με ESX 4αρι και pioneer sub 8' ενεργο --> 835€ και πισω 950€
- no name λυση με αμερικανικα ηχεια με sub και ενισχυτη 510€ και με πισω ηχεια 670€ ...

Θέλω λίγο χρόνο για να σου πω συγκεκριμένες προτάσεις.
Δηλ. τι ηχεία και τι ενισχυτή....

Βασικά αποκλείεται να έβαζα πίσω ηχεία (όπως έχω κάνει άλλωστε και στο δικό μου αυτοκίνητο)
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα καλό σετ μπροστινών (διαιρούμενο με crossover) με woofer & tweeter, έναν ενισχυτή και ένα μικρό sub (το πολύ 10") σε μικρή κλειστή κούτα........

Τα ηχεία ΠΡΕΠΕΙ να είναι μόνο μπροστά.
Για να έχεις καλύτερη εικόνα της μουσικής σκηνής και σωστή στερεοφωνία.
Ο ήχος άλλωστε θα φθάνει και πίσω αν καίγεσαι για το πως θα ακουν οι πίσω. Χώρια που ένα (εκ των πραγμάτων) φθηνό πίσω σετ ηχείων (λογικά ομοαξονικό) θα "τελειώνει" πολύ γρηγορότερα από τα εμπρός και η παραμόρφωσή τους θα σου χαλάει το σύνολο.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι στην αλυσίδα της αναπαραγωγής, αυτό που επηρεάζει περισσότερο είναι το χειρότερο κομμάτι του συστήματος.
Βάλε την καλύτερη πηγή, τον καλύτερο ενισχυτή και μέτρια ηχεία.....
Εεε...τα ηχεία θα χαλούν τα πάντα....

Ισορροπία χρειάζεσαι.
Και (σχεδόν) ισοκατανομή του χρήματος στα αντίστοιχα τμήματα του συστήματός σου.

Αυτό που χρειάζομαι να μου πεις είναι το αν έχει η εργοστασιακή πηγή έξοδο (ή εξόδους) προενίσχυσης για την σύνδεση ενισχυτή.

Και υπολόγισε κάπου στα 60 με 80€ για καλώδια και ασφαλειοθήκη αφού θα μπει ενισχυτής.
Άρα για να μην ξεφύγεις του προϋπολογισμού, στόχος μας θα είναι τα 700€ περίπου για:
1. Σετ διαιρούμενων μπροστά (16.5cm woofer & tweeter)
2. 4κάναλο ενισχυτή με δυνατότητα γεφύρωσης των πίσω καναλιών
3. Sub 10" σε κλειστή (μικρή) καμπίνα

Δες αν έχουμε έξοδο προενίσχυσης στην πηγή και συνεχίζουμε.......

Reaction score
0
νομιζω οτι η πηγη δεν εχει καθολου εξοδους (μονο για cdερα) απο τα παιδια που το ειδαν ...
τωρα οτι θα μου απαντουσατε 2 και 4 το πρωι δεν το περιμενα ... να ειστε καλα και μπραβο για το μερακι και την συνεπεια σας ...
αλλα να συνεχισω με τις ερωτησεις ... αφου τα ηχεια ειναι 3 (μπροστα με sub) δεν ειναι καλυτερο να παρω τον 3αρι ενισχυτη? θα γλιτωσω κατι απο τον 5αρι αλλα θα ειναι πιο ακριβος απο τον 4αρι? (μιλαω για τον εναν κατασκευαστη που το 4αρι αποδιδει 4Χ60 ενω το 3αρι 2Χ75+250 ενω ο 5αρις 50Χ4 +180
- θα πρεπει να απομονωσω τα πισω?
- μου προτειναν μονωση στο αυτοκινητο με εξτρα 300€ αξιζει? το αυτοκινητο αν και 35 ημερων τριζει στο πορτμπαγκαζ!!!

συμφωνω και εγω οτι τα ηχεια ειναι πιο σημαντικα στο χρηματικο οριο που εχω... οποτε οι τιμες ειναι:
300€ εμπρος
200€ sub και
350€ ενισχυτης?

θα παω σημερα στην εκθεση να ρωτησω και να μαθω... να ρωτησω και για μεμβρανες ... αλλο χασιμο εκει ... τιμες πανω κατω οι ιδιες 170-210€ αλλά ο ενας σου λεει βαζω εδω και Χ χρονια για τα αυτοκινητα αυτης της αντιπροσωπειας ο αλλος σου λεει ειναι τα καλυτερα και εχουν εγγυηση για παντα ... κλπ κλπ ...

Reaction score
0
Σε ενα ηχοσυστημα για να εχεις καλη αποδοση στην ποιοτητα θα πρεπει να βαλεις ξεχωριστα ενισχυτες για ηχεια και για sub (κατα την δικια μου γνωμη με την εμπειρια που εχω απο κατασκευες μου σε φιλαρακια) . Και φυσικα ειναι απαραιτητος ο πυκνωτης 1.0farat οτι και να φτιαξεις . Ειναι απαραιτητος για να μην εχεις προβληματα με την μπαταρια ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
Για μενα παντος για να κανεις κατι καλο μην υπολογιζεις στο badget . Παρε τα κομματια σιγα σιγα αφου πρωτα εχεις καταληξει τι θα βαλεις . :prof:

Reaction score
0
Συμφωνω με τον Γιαννη και μιας και εθεσες καποιες αλλες απορειες συνεχιζω,

Καταρχην καλυτερα τετρακαναλος απο τρικαναλο γιατι αν καποια στιγμη θελησεις να αλλαξεις κατι ή να τον σπρωξεις εχεις περισσοτερες δυνατοτητες για να διαμορφωσεις το συστημα οπως το θες. Σιγουρα ενας ξεχωριστος ενισχυτης για το καθενα ειναι ευχης εργο, αλλα οταν μιλαμε για 8" το πολυ 10" με εναν καλο ενισχυτακο δεν θα εχεις προβλημα. Επισης αυτος που αποδιδει 4χ60 μπορει στην γεφυρα να αποδιδει 2χ60 και 1χ 200 πχ.

Εφοσον η πηγη δεν εχει εξοδους προενισχυσης θα πρεπει να επιλεξεις ενισχυτη με high inputs ή να βαλεις ενα ανταπτορακι, δυστηχως και οι 2 περιπτωσεις εχουν επιπτωσει στην ποιοτητα του σηματος.

Οσο για τον πυκνωτη , θα διαφωνησω με τον προαναφερθεντα φιλο και θα πω οτι αν δεν εχεις 1-2 γομαρια Sub ειναι τελειως αχρηστος κατα την γνωμη μου. Το να παρεις μια καλυτερη μπαταρια ειναι πολυ πιο χρησιμο απο αυτον.

Παραγοντας μονωση, ΠΟΛΥ σημαντικος!!! πραγματικα μια καλη μονωση σε συνδιασμο με μια καλη εγκατασταση μπορει να κανει θαυματα. Βεβαια η τιμη που σου ειπαν ειναι μαλλον για Dynamat οπου ειναι πολυ καλο αλλα με 50€ πισσοχαρτο μπορεις να κανεις την δουλεια σου για αρχη...

Reaction score
0
Συμφωνω με τον Γιαννη και μιας και εθεσες καποιες αλλες απορειες συνεχιζω,

Καταρχην καλυτερα τετρακαναλος απο τρικαναλο ... Βεβαια η τιμη που σου ειπαν ειναι μαλλον για Dynamat οπου ειναι πολυ καλο αλλα με 50€ πισσοχαρτο μπορεις να κανεις την δουλεια σου για αρχη...

οκ τοτε παω σε 4αρι εκτος αλλου ... και οντος για dynamat μου ειπαν αλλα δεν το συγκρατησα και για αυτο δεν το αναφερα γιατι δεν το ειχα καν ακουσει ποτε ...

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.098
Σε ενα ηχοσυστημα για να εχεις καλη αποδοση στην ποιοτητα θα πρεπει να βαλεις ξεχωριστα ενισχυτες για ηχεια και για sub (κατα την δικια μου γνωμη με την εμπειρια που εχω απο κατασκευες μου σε φιλαρακια) . Και φυσικα ειναι απαραιτητος ο πυκνωτης 1.0farat οτι και να φτιαξεις . Ειναι απαραιτητος για να μην εχεις προβληματα με την μπαταρια ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

Διαφωνώ και στις δύο θέσεις. Ναι, δύο ενισχυτές είναι καλύτεροι από έναν ceteris paribus, αλλά ένας ενισχυτής είναι πολύ βολικότερος από δύο, επίσης ceteris paribus.

Όσο για τον πυκνωτή, τα είπε ο Trompy. Καλύτερα πιο σωστή μπαταρία παρά πυκνωτής. Η περίπτωση δε που χρειάζεσαι όντως πυκνωτή δεν είναι τόσο για τα sub όσο για τα midbass (τα sub τραβούν τόσο ρεύμα που ο πυκνωτής δεν επαρκεί έτσι κι αλλιώς). Υπάρχουν άλλες, καλύτερες λύσεις για αδιάλειπτη παροχή ρεύματος, αλλά κοστίζουν.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.202
Members
38.429
Νεότερο μέλος
manolomike