SWEET SPOT

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SWEET SPOT

Εξαιρετικό το πόστ σου φίλε μου κ -το σπουδαιότερο- κατανοητό.
Τι εννοείς "όρια χώρου"?
Η τελευταία σου παράγραφος - δίλημα απαντάται απο την εισαγωγή σου, νομίζω.
Kώστα πραγματικά απορώ -ειδικά μαζί σου, διότι είσαι χαρισματικό άτομο- πως ενώ το ψάχνεις απ' όλες τις μπάντες σου ξεφεύγει το βασικότερο:motivation, κοινώς κίνητρο.
Πιστεύεις ότι -ενώ διαβάζω με τεράστιο ενδιαφέρον πολλά ποσταρίσματα- έχω καμμιά καούρα να διαβάσω τα σεντόνια -περι ακουστικής- του Buthia? Ναι, είναι υπέροχα, στολίδια, καμάρια του φόρουμ, μπράβο του, άξιος, κλπ κλπ.
Έ καί?
Κατ' αρχας αν δεν είσαι γ'βάθμιας εκπαίδευσης ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να κατανοήσεις τα βασικά νοήματα των πολυεπίπεδων τεράστιων προτάσεών του.
Και άηντε εγώ είμαι Ο άρχων των γραμμάτων και των σπουδών και των τεχνών κλπ. Πιστεύεις ότι θα καθήσω να σπάσω τα μάτια μου διαβάζοντας 10 σελίδες για να κατανοήσω το ντο του βιολιού και μετά να ξανασπάσω το κεφάλι μου να βρώ την μετουσίωση αυτης της γνώσης που θα συνδράμει στην βελτίωση του χώρου μου?...
Κατ'αρχάς διασκεδάζεις ευχάριστα την εντύπωση που καμιά φορά είχα ότι αποκλείεται να τα κατανοούσε κάποιος εάν δεν ήταν τουλάχιστον απόφοιτος του Harvard.:612:

Δεύτερον,χρησιμοποιώ επιστημονική ορολογία καθιερωμένη στον τομέα της Ακουστικής,η οποία επεξηγείται σαφώς στη διαδρομή του εκάστοτε θέματος αναφοράς.Χαρακτηριστικό παράδειγμα,τα ΄΄όρια του χώρου΄΄ που σημαίνουν το σύνολο των επιφανειών οι οποίες περικλείουν το χώρο ακρόασης ορίζοντας τη μορφή και τις διαστάσεις του.
http://www.avsite.gr/vb/showthread....C1%EA%EF%F5%F3%F4%E9%EA%DE%F2-%D7%FE%F1%F9%ED
Θερμά συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά σου. Δεν έχω λόγους και τρόπο να σε ευχαριστήσω . Η παράθεση του θέματος όπως πάντα σαφής , κατανοητή , πλήρης και διατυπωμένη με την γνωστή άψογη χρήση της Ελληνικής γλώσσας.
Θεωρώ ότι το παρόν θέμα είναι κόσμημα για το avsite και ένα από τα χρησιμότερα που έχουν αναρτηθεί στην ιστορία του. Θα πρέπει δε να μελετηθεί σχολαστικά από οποιονδήποτε επιχειρεί να ασχοληθεί σοβαρά με το hobby του audio.
Τρίτον,Εάν έγραφα θέματα αναφοράς κατεβάζοντας τον εκφραστικό ΄΄πήχυ΄΄,θα αδικούσα κατάφωρα τόσο το κύρος των θεμάτων όσο και αυτούς που θα είχαν το κίνητρο ν'ανεβάσουν το δικό τους πήχυ διαβάζοντάς τα.

Τέταρτον,η εισαγωγή αναφέρεται στο μέσο χομπίστα,ενώ το δίλημμα του τέλους τίθεται ως προς το μέσο ακροατή και την (πιστότερη στις συνθήκες ζωντανής ακρόασης) αίσθηση περιέλιξης από το ακουστικό γεγονός.Αυτή δεν είναι φυλακισμένη σε ΄΄sweet spot΄΄.
http://www.avsite.gr/vb/showthread....A%DE%F2-%D7%FE%F1%F9%ED&p=1180423#post1180423

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SWEET SPOT

Τα σκληρά τοιχώματα από μπετόν,στυλιστικές παρεμβάσεις με καμάρες και κοιλότητες,οι εκτεταμένες γυάλινες επιφάνειες στις μπαλκονόπορτες και τα τζάμια,η επικοινωνία με δευτερεύοντες χώρους,τα πλακάκια-μάρμαρα-μωσαϊκά στα πατώματα παρουσιάζουν σοβαρά εμπόδια.
Με λίγα λόγια, δε σωζόμαστε με τίποτις ναούμ'...:138:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: SWEET SPOT

:422:Αραγε η καμπινα του κηπουρου θα κανει για ακροαση......................:114:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Μια παρενθεση.....κοινως brake...

Καποιοι εγραψαν σε αλλο tread οτι το Avsite δεν εχει κατι αλλο να σου προσφερει....με ανουσια threads και μη τεκμηριωμενες αποψεις!!!!!

Και ρωτω...διαβαζοντας τους φιλους που εγραψαν τις ανωθεν τεκμηριωμενες προτασεις εξακολουθουν να πιστευουν τα ιδια για αυτον τον ιστοτοπο????

Τελος του off topic...........................συνεχιστε μαστορια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Brake______________

Ετοιμαζω θεμα που θα πραγματευεται την ψυχοακουστικη επιδραση του αντικατοπτρισμου του καλωδιου ρευματος 3 Χ6 σε σατεν καλτσα πανω στο γυαλισμενο αλουμινιο χρωματος champagne gold σε συναφεια με το μηκος κυματος του blue electric led της προσοψης του εν λογω μηχανηματος.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Όσο για την υλοποίηση του LEDE (Live end - Dead end) στο χώρο ακρόασης, η "άποψή" μου είναι πως το "Dead end" του χώρου πρέπει να είναι πίσω από τον ακροατή, ενώ το "Live end" να είναι πίσω από τα ηχεία, ώστε όλη η "πλευρά" του χώρου που εμπεριέχει τις μονάδες παραγωγής ηχητικής ενέργειας (τα ηχεία) να συμπεριφέρεται ως ενιαίο "Live end" και να δίνει σαφή κατεύθυνση της πληροφορίας προς τη μεριά των ηχείων, κι όχι το αντίθετο.
Κατ' αρχάς αυτό δεν 'εχει σχέση με LEDE. Δεν υπάρχει ανάποδο LEDE.
Μπορείς να πειραματιστείς και να έχεις συμπαθητικά αποτελέσματα αν και οι πιθανότητες είναι μικρότερες.
Σε επίπεδο επαγγελματικών υλοποιήσεων αυτές οι τεχνικές έχουν χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα μέχρι την δεκαετία του '80. Μετά τα πλεονεκτήματα της LEDE σχεδίασης με μικρές παραλαγγές θα έλεγα πως επικράτησαν πλήρως.

Ο λόγος είναι απλός , η σχεδίαση LEDE είναι η μόνη που προσφέρει πλήρη έλεγχο των δευτερογενών ανακλάσεων αλλά και της ανάκλασης που υπάρχει πάνω απο το κεφάλι στη θέση ακρόασης.

Reaction score
3.972
Απάντηση: Re: Απάντηση: SWEET SPOT

Αγαπητέ Bhutia το γεγονός ότι οι πλανήτες μας θα διασταυρωθούν στον χρόνο του ποτέ δεν σημαίνει ότι με κάνει ευτυχέστερο.

Στο δικό μου πλανήτη η κάθε επιστήμη έχει την ανάγκη της κοινωνικής συμμετοχής κ αντιστρόφως.

Μπορείς να συνεχίσεις τα ωραία σου μιας κ το site είναι γεμάτο Τσαντουλήδες κ Τσαρουχάδες...

Όποιος κόπτεται ότι θέλει να προωθήσει την υψηλή κοπτική - ραπτική σε ανόμοιο κοινό ΩΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΕΥΡΈΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΌΣ και είναι γνωστό ότι υπάρχει τρόπος χωρίς να υποβαθμίζεται η όποια επιστημονική σπουδαιότητα.

Κατα τα λοιπά, συνέχισε να διασκεδάζεις με την επιστημονοσύνη σου, εγώ πάω να βγάλω τα τραγανιστά πτί-φουρ γιατί περιμένω τον Ζαν-Μισέλ_Ζάρ να του δώσω τις κατευθύνσεις για το νέο του άλμπουμ...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Να ξεκαθαρίσω πως δεν πιστέυω καθόλου πως τεχνικές απο επαγγελματικούς χώρους μπορούν να δουλέψουν με οποιοδήποτε τρόπο σε οικιακές συνθήκες.

Πιστέυω αντίθετα πως πρέπει κάποια απο τα μειονεκτήματα ενός χώρου να τα χρησιμοποιούμε υπέρ μας για να δημιουργούμε ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα ακόμα και μέσα και απο τα "λάθη" ενός χώρου.

Για παράδειγμα το καλύτερο σύστημα που έστησα ποτέ για προσωπική ακρόαση, ήταν σε ένα πολύ προβληματικό δωμάτιο με παράθυρο δεξιά και ντουλάπα αριστερά. Οι χαμηλές μετρώντας τες left-right είχαν 3 db διαφορά και απο πάνω βούιζαν. Επίσης είχα ένα mode ευτυχώς μεσαίας έντασης.

Χρησιμοποίησα το εκτεταμένο μπάσο απο την ντουλάπα του δωματίου ώστε να ακούγονται οι δορυφόροι που είχα τότε (ATC10) 7 φορές μεγαλύτερα σε όγκο. Επίσης ένα sub (!) ώστε να ελλατωθεί η σχεδόν να εξαφανιστεί το mode του δωματίου (αυτό απο μόνο του είναι threat) και με την φασική διαφορά και την τοποθέτηση του sub, να ελλατωθεί κάπως η διαφορά στα χαμηλά μεταξύ των δύο καναλιών. Μετά γέμιζα με βιβλία και υλικά απόσβεσης την ντουλάπα μέχρι να σφίξει ο ήχος εκεί που είχε το σωστό decay. Στο συγκεκριμένο δωμάτιο το πικάπ έπαιζε μόνο σε βάση τοίχου βέβαια.
Έκανα και πολλά - πολλά άλλα ...

Το αποτέλεσμα ήταν αδιανόητο. "Καλύτερα" απο μετρημένο δωμάτιο με την έννοια πως ήταν απίστευτα καλή η ενέργεια της μουσικής και της απόσβεσης , έστω και fake. Οι μουσικοί περπατάγανε στο χώρο.

Άκουγα καλύτερα απο το studio ? Αντικειμενικά όχι , αλλά στην πράξη σαν "απλός" ακροατής είχα πετύχει να ακούω larger than life , και οι περισσότεροι δίσκοι ακούγονταν "καλύτερα" απο ότι τους θυμόμουν.

Γιατί τα λέω αυτά , δυστυχώς για να απογειωθεί ένας χώρος θέλει πρώτα απο όλα "όραμα". Για να έχεις όραμα πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να ακούσεις και αυτό το " θέλω να ακούσω" να είναι πρός την σωστή αισθητικά κατεύθυνση.

Αυτό το τελευταίο είναι σημαντικό ώστε όλες οι μουσικές , τα διαφορετικά στύλ ακόμα και οι διαφορετικές ηχογραφήσεις να ακούγονται εξαιρετικά και όχι μόνο κάποιοι συγκεκριμένοι δίσκοι.

Επίσης πρέπει κάποιος να ακούσει και να καταλάβει τι συμβαίνει σε ένα δωμάτιο. Όχι να μετρήσει μόνο. Να ακούσει . Και δεν υπάρχουν πολλοί που μπορούν να το κάνουν.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: SWEET SPOT:Θηρία ανήμερα & θηρία...ενήμερα

Αγαπητέ Bhutia το γεγονός ότι οι πλανήτες μας θα διασταυρωθούν στον χρόνο του ποτέ δεν σημαίνει ότι με κάνει ευτυχέστερο.
Στο δικό μου πλανήτη η κάθε επιστήμη έχει την ανάγκη της κοινωνικής συμμετοχής κ αντιστρόφως.
Μπορείς να συνεχίσεις τα ωραία σου μιας κ το site είναι γεμάτο Τσαντουλήδες κ Τσαρουχάδες...
Όποιος κόπτεται ότι θέλει να προωθήσει την υψηλή κοπτική - ραπτική σε ανόμοιο κοινό ΩΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΕΥΡΈΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΌΣ και είναι γνωστό ότι υπάρχει τρόπος χωρίς να υποβαθμίζεται η όποια επιστημονική σπουδαιότητα.
Κατα τα λοιπά, συνέχισε να διασκεδάζεις με την επιστημονοσύνη σου, εγώ πάω να βγάλω τα τραγανιστά πτί-φουρ γιατί περιμένω τον Ζαν-Μισέλ_Ζάρ να του δώσω τις κατευθύνσεις για το νέο του άλμπουμ...
Δεν ξέρεις πόσο μ'ευχαρίστησες.Οι ΄΄Τσαρουχάδες΄΄ ελέω επετείου είναι και πολύ ΄΄in΄΄.Μην ξεχνάς όμως ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι που κοιμούνται με τα...τσαρούχια και δεν μπορούν να παραδεχθούν αυτό που κατανοούν,πράγμα το λιγότερο περίεργο...:126:
Γι αυτούς υπάρχουν εκπομπές lifestyle και παιδικά περιοδικά,γιατί είναι σε όλους γνωστό ότι ακόμη και τα πρωτάκια πλέον μαθαίνουν να μπαίνουν στο διαδίκτυο και να διαβάζουν.
Πολλούς χαιρετισμούς στο φίλο σου,ο οποίος αρέσκεται σε τούρτες τύπου...Charlotte.:612:

Reaction score
3.972

Αγαπητέ χαίρομαι που βλέπω ότι πουρνό-πουρνό τοποθέτησες το πνεύμα σου στις αυτοαντανακλαστικές αράδες του ποσταρίσματός σου.

Άρα η εισαγωγή σου -έστω κ δια της τεθλασμένης, ειδικότης σου εξ άλλου οι αντανακλάσεις- αποκαθιστά το αληθές που επικαλέστηκα:
η επικοινωνία της γνώσης διαφέρει κατά το βαθμό της κτήσης της απο τον κατέχοντα και απο την προσπάθεια μετάδοσής της απο τη στιγμή που αυτός εισέρχεται στη διαδικασία.

Οι λοιπές αιχμές σου περί παιδικών περιοδικών και Lifestyle αντανακλούν -ειδικότης, είπαμε- τον θιγμένο σου εγωισμό-εικόνα και δεν θάθελες να ανταπαντήσω, πίστεψέ με.

Πίστη μου είναι ότι οι άνθρωποι εξελίσσονται όταν κρατάνε στο αρχείο τους τις κριτικές που δεν υπερθεματίζουν τις πράξεις τους.

Άν εσύ αισθάνεσαι αλλοιώς, βάλε και 5 κιλά δικούς μου διθυράμβους για τα ούτως ή άλλως ενδιαφέροντα πόστ σου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Τα επιστημονικά άρθρα δεν επιδέχονται διασκευή.Τα γραφόμενά μας αντανακλούν εμάς τους ίδιους,γι αυτό και είναι περιττό να κρίνουμε εξ ιδίων τ'αλλότρια.

Reaction score
3.972

Οκ, δε θα μαλώσουμε γι'αυτό, πόσο δε μάλλον όταν ούτως ή άλλως εξ ιδίων κρίνουμε τα αλλότρια!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Τα επιστημονικά άρθρα δεν επιδέχονται διασκευή...........................
Aν μεν ειναι copy-paste kαλως.Κρινεται το υφος και το κατανοητο της γραφης του συγγραφεα .
Αν ομως ειναι μια αναλυση βασισμενη σε "κεκτημενη"γνωση που μεταβιβαζεται τοτε κρινεται ο μεταβιβαζων.Και εφ'οσον σκοπος ειναι η μεταβιβαση-κατανοηση- των εννοιων το ευκαταληπτον ειναι ζητουμενο.

Επι το λαϊκοτερον "πεστα ρε χριστιανε μου και μια φορα λιγο πιο απλοϊκα να μπορουν ολοι να το πιασουν το νοημα με την μια "
Ποσταρεις που ποσταρεις διαμαντια.......μην πανε χαμενα στους λεκτικους δαιδαλους της Πλουσιας Ελληνικης γλωσσας.

Τα γραφόμενά μας αντανακλούν εμάς τους ίδιους
Απολυτα σεβαστο οταν εκφερεις γνωμη.
Οταν ομως διδασκεις..................γινε πιο δασκαλακος :126:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop