Syriana

Reaction score
0
Έκπληξη Α' τάξης θαλεγα ότι είναι η ταινία, από την οποία δεν περίμενα πάρα πολλά, μετά την απογοήτευση από τις άλλες 2 'πολιτικές ταινίες' της χρονιάς, το Goodnight and good luck και το Munich. Το πρώτο ήταν αποστειρωμένο και αδιάφορο και το δεύτερο απλά βαρετό. Εδώ έχουμε 4 ιστορίες που εξελίσσονται παράλληλα.
Έχουμε λοιπόν έναν Σαουδάραβα πετρελαιάρχη με 2 γιούς, ο ένας ηλίθιος και υποχείριο των πολυεθνικων θέλει απλά να συνεχίσει το 'έργο' του πατέρα. Ο άλλος μορφωμένος και φιλόδοξος έχει προοδευτικές ιδέες που καθόλου δεν αρέσουν στον πλανητάρχη, όπως να ξεκινήσει deals με την Κίνα. Στο μυστικό πράκτορα Κλούνει αναθέτουν την δολοφονία του σκεπτόμενου γιού. Στο όλο σκηνικό μπλέκεται ο Ματ Ντέιμον που είναι οικονομικός αναλυτής παραγώγων πετρελαίου και ένας ανήλικος μουσουλμάνος που προσυλητίζεται σε φανατισμένο καμικάζι. Η ταινία έχει ανατροπές και εξελίξεις που δεν αξίζει να αναφέρω, για μη σας χαλάσω την απόλαυση.
Η αλήθεια είναι ότι η ταινία απαιτεί ιδιαίτερη προσήλωση, γι΄αυτό και καλό είναι να πάτε σχετικά ξεκούραστοι. Δεν προσφέρει 'έτοιμη τροφή' και κάποιοι θα μπερδευτούνε στο πρώτο μισάωρο. Ένας παππούς π.χ. στο ταμείο είπε στην υπαλληλο: 'Κορίτσι μου, θέλω 2 καρέκλες για τη Συριανά' (σιγά μην ήθελε να δει και τη Φραγκοσυριανή). Αυτός όπως και το κοινό αποκλειστικά popcorn movies μάλλον δε θα μπουν στον κόσμο της ταινίας και θα απορούν που το πάει ο ποιητής. Οι υπόλοιποι θα ανταμοιφθείτε πλουσιοπάροχα γιατί η ταινία είναι τουλάχιστο απολαυστική. Να το δείτε

Reaction score
451
χχχμμμμ...not bad at all...έχω κλείσει για τις 9:15μμ σήμερα και περιμένω λοιπόν με αγωνία...:)

Reaction score
426
Εγώ ενημερώθηκα από κάποιον κύριο που βάφει τα μαλλιά του, ότι πρόκειται για καταπληκτική ταινία. :)

Reaction score
451
τελικά είχε δίκιο ο φίλτατος nick kalokasides..:)
αν και σπάστηκα χτες, μιας και ο κινηματογράφος ήταν γεμάτος ανόητους που ήρθαν,ευελπιστώντας να δούνε Τομ και Τζέρρυ...
η ταινία είναι πολιτικό θρίλερ και μάλιστα αρκετά καλογυρισμένο...αρκεί να είσαι εκεί 100% και να δώσεις την δέουσα προσοχή..:)

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.704
Παντως εμενα μου αρεσε πολυ περισσοτερο το Munich

Το Siryana μου φανηκε πολυ ανουσιο αλλα ισως ειμαι και επιρεασμενος απο τα βιβλια,
το see no evil εχει ενα ελαχιστο ενδιαφερον
ενω το Vengeance ειναι φοβερο......... :wink:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.777
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili