Tα κινητά μαs τηλέφωνα!!!

Reaction score
164
Πέρασαν πολλά από τα χέρια μου, πολλά από τα οποία ήταν ιστορικά μοντέλα.
Πρώτο μου κινητό ήταν ένα Philips Genie, το πρώτο κινητό με φωνητικές εντολές. Μετά ήρθε ένα πανάκριβο, πανέμορφο και πολύ εξελιγμένο Nokia, το 8810 (340,000 δρχ το '98!). Το αντικατέστησα με τον διάδοχό του, το 8850. Για λίγο είχα το Siemens SL40, το πρώτο με εξωτερική μνήμη και MP3. Μετά πήρα το πρώτο κινητό με Windows Explorer (που ήταν άχρηστος), το Sony Z1. Από τα τπόλοιπα θα ξεχωρίσω το 7650, το πρώτο Symbian, το P900, το πρώτο PDA-κινητό, το T68, το πρώτο έγχρωμο και το πρώτο με MMS, το 6230, το καλύτερο κινητό που είχα ποτέ. Τώρα έχω ένα SE W800...
Γενικά έδωσα ΠΟΛΛΑ λεφτά για κινητά. Μπορεί να μην αγόραζα πολλά, αλλά τα περισσότερα ήταν στην αιχμή της τεχνολογίας και τα έπαιρνα με το που πρωτοκυκλοφορούσαν.
Τώρα, ευτυχώς ψιλοηρέμησα :)

V

VIDEOMIX

Guest
Πέρασαν πολλά από τα χέρια μου, πολλά από τα οποία ήταν ιστορικά μοντέλα.
Πρώτο μου κινητό ήταν ένα Philips Genie, το πρώτο κινητό με φωνητικές εντολές. Μετά ήρθε ένα πανάκριβο, πανέμορφο και πολύ εξελιγμένο Nokia, το 8810 (340,000 δρχ το '98!). Το αντικατέστησα με τον διάδοχό του, το 8850. Για λίγο είχα το Siemens SL40, το πρώτο με εξωτερική μνήμη και MP3. Μετά πήρα το πρώτο κινητό με Windows Explorer (που ήταν άχρηστος), το Sony Z1. Από τα τπόλοιπα θα ξεχωρίσω το 7650, το πρώτο Symbian, το P900, το πρώτο PDA-κινητό, το T68, το πρώτο έγχρωμο και το πρώτο με MMS, το 6230, το καλύτερο κινητό που είχα ποτέ. Τώρα έχω ένα SE W800...
Απ'ότι γνωρίζω, προυπήρξε το Ρ800 με ανάλογες δυνατότητες. Το είχα εξ'άλλου.

Reaction score
0
Τους τελευταίους μήνες είμαι κάτοχος ενός Κ750 με 512 mb μνήμη κ πολύ mp3 μέσα! Παλιότερα είχα Κ700, samsung e700, nokia 7210, nokia 6110, nec δεν θυμάμαι μοντέλο κ άλλα... :):):)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Επειδη αργησα να παρω κινητο, το πρωτο μου ηταν ενα ΝΟΚΙΑ 6310. Μετα πηρα ενα sx1 siemens και καταριεμαι ακομα την μερα που το πηρα :x . Συνεχεια κολληματα και προβληματα, αναβαθμισεις απο την εταιρια κτλ, ωσπου μια μερα μου το γυρισαν πισω με σπασμενη οθονη!!! :shock: Και μου ειπαν κι'ολας οτι δεν ευθυνονται αυτοι!! Απαραδεκτοι! Τωρα ειναι με ενα Sharp 902 ferrari edition και 512 mb μνημη. Απολυτα ευχαριστημενος και μαλλον θα το κρατησω για πολυ καιρο. Μεχρι να βγει σε 5 megapixel camera! :shock:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Κι εγώ στο Sharp V902 βρίσκομαι, πολύ ικανοποιημένη. Λίγο πιο δύσχρηστο μενού σε σχέση με τα Nokia, αλλά ατελείωτη μπαταρία, εξαιρετική οθόνη και κάμερα, και μηδέν κολλήματα.

Όσο για το τι πέρασε από τα χέρια μου..
Philips Diga (1997)
Nokia 5110
Nokia 3210
Sony Ericsson T29i
Nokia 5210
Sony Ericsson T610
Nokia 6600 (Μια και βρίσκεται ακόμα στην αγορά, θα το σχολιάσω: Εξαιρετικό, γερό και εύχρηστο. Οι μόνοι λόγοι που το αντικατέστησα ήταν η 2ΜΡixel κάμερα και η εξωτερικά αφαιρούμενη κάρτα μνήμης του Sharp)

Reaction score
7
Αυτά που θυμάμαι: Motorola Startac 130 (από τα πιο όμορφα κινητά κατά τη γνώμη μου), Siemens S25, SL45i, SX1, Ericsson T610 (μετά από αυτό ορκίστηκα ότι δεν ξαναπιάνω Sonyericsson στα χέρια μου), Nokia 7250 (το πρώτο με ενσωματωμένη κάμερα, αν δεν ήθελες να κουβαλάς τις παντόφλες 3650 ή 7650), και Νokia 6680 (αυτό "έπεσε" στον τοίχο πριν λίγες ημέρες και έχει αντικατασταθεί προσωρινά με ένα 7610). Ολα αυτά εν αναμονή του P990.
Πρωτοπόρα η Siemens κάποτε, κυκλοφόρησε 3 συσκευές ορόσημο: το S25 (το πρώτο έγχρωμο - το επόμενο πρέπει να βγήκε τουλάχιστον 1 χρόνο μετά, κάποιο Ericsson Τ??), το SL45i (το πρώτο με εξωτερική μνήμη, mp3 player και java) και το SX1 (το πληρέστερο κινητό-μη παντόφλα της εποχής του).
Πάντως, θέλω να πω εδώ ότι η πιο καινοτόμος και πρωτοποριακή συσκευή που είχα ποτέ ήταν το SL45i. Και η μεγάλη καινοτομία του SL45i δεν ήταν ούτε η MMC κάρτα, ούτε τα MP3 (αν και σίγουρα ήταν η πρώτη υλοποίηση κάποιων τεχνολογιών που σήμερα θεωρούνται αυτονόητες) αλλά η υποστήριξη εφαρμογών java. Ηταν ουσιαστικά το πρώτο κινητό με δυνατότητα εμπλουτισμού με εφαρμογές τρίτων. Η πρώτη fully customizable (ή σχεδόν fully τέλος πάντων) συσκευή, πολύ πριν τα Smartphones κάνουν την εμφάνισή τους.
Αντε να δούμε και το P990 (αν και θα ήθελα να έχει και καναδυό πραγματάκια ακόμα - GPS, 4-5 ΜPixel camera - για να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος)...

Reaction score
5
Εγώ τώρα να μη γράψω καλύτερα, έτσι;
Σύνολο: 37 και αυξάνονται... :mrgreen:
Κώστα...πολύ ενδιαφέρον αυτό, έχεις επαγγελματική σχέση με την κινητή τηλεφωνία; Ή απλά χομπίστας; Τι σε ελκύει και αγοράζεις κάποιο κινητό;

Reaction score
2
Από χόμπυ και τρέλα με τα gadgets, γενικά. Άλλοι συλλέγουν γραμματόσημα. Εγώ συλλέγω κινητά (ξεκίνησα από το 1996 και όλα είναι αγρατσούνιστα και δουλεύουν κανονικότατα)!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Και εγω ξεκινησα απο την αρχη, εχω χαλασει πολλα
λεφτα σε αγορες κινητων και κτλ κτλ κτλ
Δεν θυμαμαι μοντελα μονο μαρκες.
Το σιγουρο ειναι οτι τωρα θα φυγω απο TIM και θα γινω συνδρομητης στη Vodafon γιατι θελω να δω με ποιους μιλαει η κοπελα μου στο τηλ οταν ειναι μονη της!

Ειναι μια καινουρια υπηρεσια. Ειναι το νεο προγραμμα της εταιριας το ''Vodafon SPY'' Mε εγκαιρη φραγη του spy λογισμικου για αποφυγη τυχων αποδοσης ευθυνων. :mrgreen:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494