Tην βοηθεια σας...

Reaction score
57
Καλημερα.Γραφω για πρωτη φορα εδω.
Ειμαι ενας τελειοφοιτος φοιτητης και εχω ενα δωματιο 3χ4 μετρα.Θα παρω τον πρωτο μου προβολεα και θελω να τον κρατησω για 2 χρονακια το πολυ.Μετα που θα εχω και τον δικο μου χωρο παω για 1080p.Δεν βλεπω rainbow.Δεν με ενδιαφερει να ειναι hd-ready κτλ.Απλα να βλεπω χαλαρα τις ταινιες μου θελω.Tα λεφτα που θα δωσω ειναι το πολυ 1000 ευρω για ολα μαζι(προβολεας-dvd-πανι).Σκεφτομουν οτι σε μεταχειρισμενο θα μπορουσα να παω και σε μεγαλυτερη αναλυση(1280χ720) αλλα δεν εχω χρονο-διαθεση-και κυριως το αγχος μην μου βγαλει προβλημα.Οποτε καινουργιος.
Εχω καταληξει στον Infocus in72 που τον βρισκω και σε καλη τιμη στο ιντερνετ.Για dvd λεω το toshiba 360e και για πανι ενα του κιλου(2χ1.5 μετρα)απ'το πλαισιο.Τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης:
1.Εχει σφραγγισμενα τα οπτικα του μερη αυτος ο προβολεας?Επειδη ειμαι καπνιστης.
2.Μου δινει εικονα 90''-92''(δηλ.2μετρα μηκος) απο αποσταση 3.8-4 μετρα αποσταση?
Ευχαριστω προκαταβολικα και βεβαια ανοιχτος σε καθε οικονομικη-αξιοπρεπη προταση που αφορα την περιπτωση μου. :)

Reaction score
1
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Σχετικά με τα ερωτήματά σου:

1. Δεν γνωρίζω εάν ο In72 έχει αεροστεγές light path, αλλά πολύ αμφιβάλλω. Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο εσωτερικό ενός προβολέα είναι ήδη μεγάλη, πόσο δε μάλλον εάν το light path ήταν αεροστεγές. Πως θα ψύχεται;

Πάντως, εκτός κι εάν τον τοποθετήσεις ακριβώς από πάνω σου, δεν βλέπω να έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα για τα 2 χρόνια που σκοπεύεις να τον κρατήσεις. Και εν πάσει περιπτώσει, θα έπρεπε να ανησυχείς περισσότερο για την υγεία τη δική σου και λιγότερο μπας και κιτρινήσουν τα διχρωικά φίλτρα του προβολέα σου.

2. Στα 3.8 που αναφέρεις, ο In72 προβάλλει μεταξύ 81" και 98". Συνεπώς, η διαγώνιος που ζητάς είναι περίπου στη μέση του zoom.

Reaction score
0
me vasi to budget sou den einai kapos polla ta 360e gia DVD player? einai pano apo to 1/3 ton xrimaton kai me basi kai tin analysi tou provolea alla kai tou ylikou pou tha vlepeis (SD) de xreiazesai tipota idiaitero se afton ton tomea....tha proteina na pas se lysi tis katigorias "tou kilou" opos me tin othoni, kai na pane ta pio polla lefta ston provolea.

PS: Exo kapoio provlima me ta ellinika afti ti stigmi kai giafto ta greeklish.

Reaction score
0
oops :D

Παντως σε τι τιμη τον εχεις βρει τον ΙΝ72? νομιζω αξιζει να πιεστεις για τον HD70 να παρεις κατι 720p αφου λες θα τον κρατησεις και 2 χρονια...και ας παρειςοθονη και dvd του κιλου, αλλα τα 720p θα μετρησουν ειδικα αν αυριο-μεθαυριο εχεις κανενα xbox/ps3 κλπ.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.172
Παλιότερα κάποια μοντέλα DLP είχαν σφραγισμένα τα οπτικά τους. Π.χ. οι Infocus.
Τώρα λόγω κόστους δεν τα έχουν έτσι.

Reaction score
57
Τον INFOCUS 72 τον βρισκω στα 614 ευρω στο ιντερνετ και ο BENQ W100 παιζει στα 750 ευρω σε γνωστες αλυσιδες καταστηματων.Ειναι ομως δωρον αδωρον να παρω προβολεα που δεν εχει σφραγγισμενα οπτικα.Μιας και καπνιζω,μην γινει καμμια βλακεια και παθει τιποτα καινουργιο μηχανιμα!Μπορειτε να αναφερετε καποια μηχανακια σ'αυτη την κατηγορια τιμης που ψαχνω ή γενικοτερα,καινουργια ή σχετικα παλια,που να εχουν σφραγγισμενα οπτικα;

Reaction score
57
zoglair said:
1. Δεν γνωρίζω εάν ο In72 έχει αεροστεγές light path, αλλά πολύ αμφιβάλλω. Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο εσωτερικό ενός προβολέα είναι ήδη μεγάλη, πόσο δε μάλλον εάν το light path ήταν αεροστεγές. Πως θα ψύχεται;
Γεια σου zoglair.
Δεν ξερω για τον INFOCUS 72,αλλα γενικα υπαρχουν στανταρ μηχανακια που εχουν σφραγγισμενα οπτικα,απλα δεν γνωριζω ποια ειναι αυτα.Νομιζω τα περισσοτερα DLP παντως..
Ο OPTOMA HD70 νομιζω ειναι ενας απ'αυτους.

Reaction score
57
zoglair said:
Πάντως, εκτός κι εάν τον τοποθετήσεις ακριβώς από πάνω σου, δεν βλέπω να έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα
Δηλαδη που μπορω να τον τοποθετησω ωστε να μην εχω προβλημα;
Απ'οτι γνωριζω,τα dlp δεν εχουν lens shift οπως τα lcd,πραγμα που δεν σου αφηνει και πολλες επιλογες ως προς την τοποθετιση τους..

Reaction score
1
Έκανα λίγο google, και απ' ότι διάβασα ο In72 έχει "sealed optics".

Έπεσα, όμως, και σ' ένα forum όπου κάποιος ανέφερε σκόνη στη λάμπα του. Πως γίνεται αυτό, θα σας γελάσω.

Προσωπικά, περισσότερο εμπιστεύομαι τον προβολέα που χρησιμοποιεί air-dust filters, παρά αυτόν που λέει ότι δεν τα χρειάζεται επειδή και καλά έχει "sealed optics". Και τότε προς τι το fan?

Γνωρίζω ότι η τεχνολογία DLP απαιτεί κάποιου είδους μόνωση από το περιβάλλον, λόγω του ότι είναι reflective, άρα υπόκειται σε μεγαλύτερη απώλεια φωτινής ενέργειας. Γι' αυτό ίσως, και τον όρο sealed optics τον συνάντησα σε προβολείς DLP, και μάλιστα χαμηλής τιμής κατηγορίας data. Δεν παίρνω όρκο, αλλά νομίζω ότι αυτό το sealing ευθύνεται και για την έλλειψη lens shift.

Ο Βαγγέλης θα μπορούσε να συνδράμει τα μάλλα με την εμπειρία του. Έχει δει σκόνη σε λάμπα ή νικοτίνη στα διχρωικά, σε προβολείς με "σφραγισμένα" οπτικά;

Reaction score
57

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.172
Εγώ ξέρω ότι σφραγισμένα οπτικά είναι τα πάνελ, τροχός, χρωματικά φίλτρα και πρίσματα. Όλα κλεισμένα σ΄ένα κουτί.
Η λάμπα είναι έξω απ΄όλα αυτά και ψύχεται κανονικά με τον ανεμιστήρα.
Δεν χρειάζονται ψύξη τα παραπάνω, παρά μόνο η λάμπα η οποία έχει κάποια απόσταση από το "περίπτερο", όπως αποκαλούν οι τεχνικοί στα σέρβις όλη αυτή τη μονάδα με τα οπτικά.
Άλλο να πιάσει σκόνη η λάμπα η οποία καθαρίζεται εύκολα εφόσον βγαίνει με μια βίδα και άλλο να πιάσουν σκόνη τα μη προστατευμένα οπτικά που δεν βγαίνουν και δεν καθαρίζονται καθόλου εύκολα από το χρήστη, παρά μόνο από το σέρβις.

Reaction score
453
Σε παλαιότερο email, σχετικά με το οπτικό μέρος, που είχα στείλει στην infocus, ανέφεραν ότι στην νέα σειρά (in72, in74, in76) έχουν φτιάξει το οπτικό μέρος έτσι ώστε να είναι δύσκολη η πρόσβαση της σκόνης, αλλά παραδέχτηκαν ότι δεν είναι σφραγισμένο.
Αντίστοιχο email προς την optoma δεν είχε καμία ανταπόκριση :(

Reaction score
57
ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Γείτονα,στο έχω ξαναγράψει.
Δες παρακάτω και ζήτα τη γνώμη των συνforumιτών.
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=14020.0
Γεια σου γειτονα! :D Ολα καλα?
Και που ξερω ρε συ Σωκρατη μου τι μεταχειριση εχει φαει αυτος ο προβολεας?
Να γινει καμμια στραβη να τρεχω μετα?
Και δεν εχω και χρηματα για ν'ασχοληθω με καμμενες λαμπες ή οτιδηποτε αλλο προκυψει..
Κοιτα,σαν ευκαιρια καλη ακουγεται.Αν ειχαμε και καποιον να μας εγγυηθει οτι εχει μεταχειριστει αψογα,ισως και να το σκεφτω.
Ας δουμε τι θα πουν και οι συνφορουμιτες:
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ?
Καινουργιο ΙNFOCUS IN72 ή Μεταχειρισμενο BENQ 8700 (απο εναν τελειως αγνωστο σε σας ανθρωπο) ???

Reaction score
1
Όοοχχχιιιιιι...
Γιατί να σε πυροβολήσω βρε κουτό.
Είναι πολύ όμορφος ο ΙΝFOCUS.....
Τώρα με αυτή την ανάλυση...άμα θέλεις έxω να σου δώσω με 250€ έναν NEC MT1040.
Καλοδουλεμένος και από...γνωστό(εμένα). :)

Reaction score
57
Οκ.Το'πιασα το υπονοουμενο,ποτε ειπες οτι μπορουμε να δουμε τον 8700 του τυπου? :wink:
ή μηπως ψηνεσαι να μου πουλησεις τον δικο σου? :twisted:

Reaction score
1
Τον "τύπο" δεν τον γνωρίζω.Αν θέλεις να τον δεις δεν έχεις παρά να του στείλεις ένα pm.
Τον δικό μου εν τον πουλάω ούτε με σφαίρες αφού τον είχα αγοράσει πέρισυ 2.000€ αλλά και επειδή είμαι ενθουσιασμένος με την εικόνα του.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.521
Members
38.709
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas