Tοποθέτηση καλωδίων...

Reaction score
12
Θα μπορούσατε να αναφέρετε κάποιους άλλους τρόπους στηριξης καλωδίων Α/V σε τοίχους (ή ταβανια) εκτός των κλασσικών καρφί-γαντζάκι ή καναλιού; Επίσης όχι σκάψιμο...

Reaction score
14
Μέσα από τα σοβατεπί.

Νομίζω μάλιστα ότι υπάρχουν ειδικά σοβατεπί με "σκαμένο κανάλι" για αυτή τη δουλειά.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αυτο που ξερω κανει μεγαλυτερη ζημια απο το ροκα αν αφαιρεθει προλα αυτα ειναι πλαστικο κολλα στον τοιχο και ανοιγοκλεινει και δεχεται καλωδιο μεχρι 15 χιλιοστα αλλη λυση το αυτοκολητο καναλακι:happy_4:

Reaction score
12
Απάντηση: Tοποθέτηση καλωδίων...

Βασικά δε θελω να ξηλωσω σοβατεπι κλπ μερεμέτια.Απλά εναλλακτικες των παραπάνω λύσεων.Ας πούμε με κόλλα π.χ ή σιλικονη.Να διευκρινησω οτι προκειται για καλωδια ηχειων (λεπτά) και δε θελω άλλα καναλια γι αυτα.(Το ταβανι μου είναι γεματο...)Μόνο να τα περασω απο τις γωνιες του τοιχου και γυρω απο την κασα των πορτών.

Reaction score
7
Καλη και η θερμοσιλικονη, αλλα θελει προσοχη γιατι μπορει να γυρισεις το Σεπτ απο τις διακοπες και να εχουν ξεκολλησει τα καλωδια απο τη ζεστη...
Το καλυτερο ειναι να βαφτει μετα το περασμα...

Reaction score
7
Α, υπαρχει και αλλη μια κολλα, λευκη. Ειναι σε σωληναριο απλο ή και για μπιστολι... θα τη βρεις στο Πρακτικερ. θα δω το ονομα στο σπιτι και θα σου πω... παντως το σωληναριο εχει μπλε-κιτρινο χρωμα...

Reaction score
12

Σημερα ειδα σε καποιο σπιτι οτι και με κολλα τυπου logo γινεται καλη και καθαρη δουλεια.Σταγονα ανα ~30cm και κρατημα για λιγο (στεγνωνει αμεσως).Επισης δε φαινεται καθολου.Μειονεκτημα οτι δεν συμφερει για χοντρα καλωδια και οτι αν αργοτερα τ'αλλαξεις θα ξηλωθει και το χρωμα του τοιχου...Τελικα μαλλον σε θερμοσιλικονη με βλεπω εκτος κι αν η κολλα του πρακτικερ που προτεινει ο Γιωργος ειναι βολικη και αφαιρειται ευκολα αργοτερα.

Reaction score
14
Με την θερμοσιλικόνη έχω στερεωμένα καλώδια 5 χρόνια τώρα.

Μπορεί να ξεκολλήσει στα σημεία που δεν έχει γίνει "καλή δουλειά".
Κατά τα άλλα ....κανένα πρόβλημα.

Reaction score
69
Εγώ θα προτιμούσα ένα κανάλι λευκό να περιφέρεται χαμηλά , ( κοντά στο σοφατοπι)
σε οποίο πάχος θέλεις και το έχεις για πάντα.

Reaction score
14
sorry gia ta greeklish den girna to kolopliktrologio!!!
Nomizo oti oti kola kai na einai den iparxei pithanotita na min afisei simadi otan ksekolisi opote i thermosilikoni einai i moni lisi mallon

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Η αλήθεια είναι πως η θερμόκολλα δεν αφήνει λεκέδες στις σκληρές επιφάνειες, αλλά δεν είναι και πολύ αξιόπιστη. Πάντως, εγώ θα εξέταζα και την ασύρματη λύση, η οποία δεν επιφέρει πια και τίποτε σοβαρές ηχητικές αλλοιώσεις.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Ε, όχι και συγκριτικό στα περιφερειακά κανάλια. Είπαμε, είμαστε βλαμμένοι, αλλά όχι κι έτσι... :happy_9:

Reaction score
0
Θα σου πρότεινα πλαστικό κανάλι.
Μπορείς να βρείς σε πολλά μεγέθη, και τα κολλάς με ταινία διπλής όψης στον τοίχο (ή με καρφάκια, τα οποία πιάνουν εσωτερικά και δεν φαίνονται).

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.335
Λοιπόν, εγώ έκανα το εξής, και είμαι στον τρίτο χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα (είχα κανάλι κατά μήκος της ένωσης τοίχου - ταβανιού):
Αγόρασα μαλακές λευκές γώμες σχεδίου, τις έκοψα με το κοπίδι σε μικρά κομμάτια κατάλληλης διάστασης, τα οποία σφήνωσα στο κανάλι ανά 30 πόντους. Bingo!

Reaction score
12

Xθες ανακαλυψα κατι ειδικες "τσίχλες" για να κολλας φωτογραφιες κλπ χαρτια σε διαφορες επιφανειες.Πηρα και δοκιμασα ενα πακετακι και μεχρι τωρα κραταει (μονο τα λεπτα καλωδια των ηχειων όμως...) και επειδη ειναι και κιτρινο δεν φαινεται στον τοιχο μου.Το είδα και σε αλλα χρωματα και ειναι της UHU.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.335
Α, ξέχασα. Με τις γώμες έχω στηρίξει 2 διπλά καλλώδια των 4mm!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo