Θα μπορούσατε να αναφέρετε κάποιους άλλους τρόπους στηριξης καλωδίων Α/V σε τοίχους (ή ταβανια) εκτός των κλασσικών καρφί-γαντζάκι ή καναλιού; Επίσης όχι σκάψιμο...
αυτο που ξερω κανει μεγαλυτερη ζημια απο το ροκα αν αφαιρεθει προλα αυτα ειναι πλαστικο κολλα στον τοιχο και ανοιγοκλεινει και δεχεται καλωδιο μεχρι 15 χιλιοστα αλλη λυση το αυτοκολητο καναλακι:happy_4:
Βασικά δε θελω να ξηλωσω σοβατεπι κλπ μερεμέτια.Απλά εναλλακτικες των παραπάνω λύσεων.Ας πούμε με κόλλα π.χ ή σιλικονη.Να διευκρινησω οτι προκειται για καλωδια ηχειων (λεπτά) και δε θελω άλλα καναλια γι αυτα.(Το ταβανι μου είναι γεματο...)Μόνο να τα περασω απο τις γωνιες του τοιχου και γυρω απο την κασα των πορτών.
Καλη και η θερμοσιλικονη, αλλα θελει προσοχη γιατι μπορει να γυρισεις το Σεπτ απο τις διακοπες και να εχουν ξεκολλησει τα καλωδια απο τη ζεστη...
Το καλυτερο ειναι να βαφτει μετα το περασμα...
Α, υπαρχει και αλλη μια κολλα, λευκη. Ειναι σε σωληναριο απλο ή και για μπιστολι... θα τη βρεις στο Πρακτικερ. θα δω το ονομα στο σπιτι και θα σου πω... παντως το σωληναριο εχει μπλε-κιτρινο χρωμα...
Σημερα ειδα σε καποιο σπιτι οτι και με κολλα τυπου logo γινεται καλη και καθαρη δουλεια.Σταγονα ανα ~30cm και κρατημα για λιγο (στεγνωνει αμεσως).Επισης δε φαινεται καθολου.Μειονεκτημα οτι δεν συμφερει για χοντρα καλωδια και οτι αν αργοτερα τ'αλλαξεις θα ξηλωθει και το χρωμα του τοιχου...Τελικα μαλλον σε θερμοσιλικονη με βλεπω εκτος κι αν η κολλα του πρακτικερ που προτεινει ο Γιωργος ειναι βολικη και αφαιρειται ευκολα αργοτερα.
sorry gia ta greeklish den girna to kolopliktrologio!!!
Nomizo oti oti kola kai na einai den iparxei pithanotita na min afisei simadi otan ksekolisi opote i thermosilikoni einai i moni lisi mallon
Η αλήθεια είναι πως η θερμόκολλα δεν αφήνει λεκέδες στις σκληρές επιφάνειες, αλλά δεν είναι και πολύ αξιόπιστη. Πάντως, εγώ θα εξέταζα και την ασύρματη λύση, η οποία δεν επιφέρει πια και τίποτε σοβαρές ηχητικές αλλοιώσεις.
Θα σου πρότεινα πλαστικό κανάλι.
Μπορείς να βρείς σε πολλά μεγέθη, και τα κολλάς με ταινία διπλής όψης στον τοίχο (ή με καρφάκια, τα οποία πιάνουν εσωτερικά και δεν φαίνονται).
Λοιπόν, εγώ έκανα το εξής, και είμαι στον τρίτο χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα (είχα κανάλι κατά μήκος της ένωσης τοίχου - ταβανιού):
Αγόρασα μαλακές λευκές γώμες σχεδίου, τις έκοψα με το κοπίδι σε μικρά κομμάτια κατάλληλης διάστασης, τα οποία σφήνωσα στο κανάλι ανά 30 πόντους. Bingo!
Xθες ανακαλυψα κατι ειδικες "τσίχλες" για να κολλας φωτογραφιες κλπ χαρτια σε διαφορες επιφανειες.Πηρα και δοκιμασα ενα πακετακι και μεχρι τωρα κραταει (μονο τα λεπτα καλωδια των ηχειων όμως...) και επειδη ειναι και κιτρινο δεν φαινεται στον τοιχο μου.Το είδα και σε αλλα χρωματα και ειναι της UHU.