Tοποθέτηση subwoofer σε rack

Reaction score
1
Καλημέρα σας.

Έχοντας περιορισμένο χώρο στο σαλόνι, θέλω να φτιάξω ένα rack-έπιπλο και να μπουν όλα τα AV εκεί.

Εννοείται πως θα προσέξω όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, αλλά έχω μια απορία:

Πώς πρέπει να τοποθετηθεί το sub μέσα στο "ράφι" του rack (είπαμε ο χώρος του σαλονιού είναι περιορισμένος).
Η τρύπα της καμπίνας να κοιτάει προς τα έξω ή σε κάποιο από τα πλαϊνά τοιχόματα του rack???

Reaction score
2
Απάντηση: Tοποθέτηση subwoofer σε rack

Μήπως είναι τουλάχιστον επικύνδυνο αν οχι επώδυνο για τα μηχανήματα σου να μπεί από κάτω τους ενα sub?? Θα ήθελα πολύ να δω τις απαντήσεις των ειδικών.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.630

Καλύτερα εκεί που θα βάλεις το subwoofer να μην έχει ράφι!

Δηλαδή να ακουμπάει στο πάτωμα και να μην έχει καθόλου επαφή με το έπιπλο.

Reaction score
1

Λέγοντας ράφι εννοώ το κάτω μέρος του rack-έπιπλο. Ουσιαστικά θα πατάει στο πάτο της κατασκευής.

Λογικά η σωστή κατεύθυνση είναι με την τρύπα της καμπίνας προς τα έξω για να μην παγιδεύεται και να μην χτυπάει ο αέρας στα τοιχόματα.

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.630

Ουσιαστικά θα πατάει στο πάτο της κατασκευής.
Αυτό εννοώ και εγώ λέγοντας ράφι.

Πρέπει να ακουμπάει πάτωμα. Όχι στο πάτο. Θα κουνιούνται

μαζί του όλα τα μηχανήματα!

Άφησε κενό εκεί που θα μπει το subwoofer.

Reaction score
1

Οκ got it!

Εννοείται πως δεν θέλω να κουνιώνται όλα, ειδικά το drive του player και ο εξωτερικός σκληρός δίσκος!!!

Για να δούμε αν θα πει και κανείς άλλος κανένα tip.

Reaction score
10
Καλησπερα,

Ο φιλος μας abcd στα ειπε πολυ σωστα.

Δυο ειναι οι πιο διαδεδομενοι τυποι sub :
1. αυτα με το μεγαφωνο στο κατω μερος του ηχειου και
2. αυτα με το μεγαφωνο στο μπροστινο μερος του ηχειου

Αν προκειται να αγορασεις καποιο που ανηκει στη 1η κατηγορια, θα σου ελεγα να μην το βαλεις μεσα στο επιπλο, ακομα κι αν ακουμπαει στο πατωμα. Ο λογος ειναι οτι το στριμωχνεις και θα εχεις, αν οχι κραδασμους, σιγουρα ενοχλητικα βουητα.

Αν παρεις καποιο με το μεγαφωνο μπροστα, μπορεις να το βαλεις μεσα στο επιπλο, παντα ομως να παταει στο πατωμα.

Αφου ομως, μεσα η εξω απο το επιπλο, το χωρο που προκειται να πιασει θα τον πιασει, γιατι δεν το βαζεις εξω-διπλα απο το επιπλο, να εχεις το κεφαλι σου ησυχο ?
Επιπλεον , αν ειναι εξω, θα εχεις προσβαση στο πισω μερος, που ειναι τα ρυθμιστικα και ο διακοπτης και θα μπορεις να επεμβεις ανετα. Για σκεψου το, χωμενο μεσα και να πρεπει να το τραβηξεις για να κανεις κατι στο πισω μερος....
Επισης υπολογισε και το καλωδιο που πρεπει να ειναι πιο μεγαλο, τοσο ωστε να μπορει να βγαινει εξω.

Τελος, οπως εχω ξαναπει, σε τετοιες περιπτωσεις, μια φωτο η ενα σχεδιο του χωρου, μας βοηθαει ολους να δωσουμε πια πιο σωστη λυση, παρα να κανουμε υποθεσεις.

Reaction score
1

To δικό μου είναι με το μεγάφωνο μπροστά.
Για τα καλώδια υπάρχει πάντα πρόβλεψη ακόμα και αν χρειαστεί να μπουν τα μηχανήματα σε άλλη μεριά του σπιτιού, ακόμα και σε άλλο σπίτι.
Δυστηχώς χώρος για δίπλα στο rack δεν υπάρχει μιας και αριστερά του rack υπάρχει η σύνθεση που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή τα μηχανήματα μαζί με την τηλεόραση και δεξία του rack είναι η εσωτερική πόρτα του σαλονιού προς το υπόλοιπο σπίτι.

Reaction score
0

Επειδή το θέμα απασχολεί & μένα έντονα και έχω κάνει σχετικό ερώτημα σε άλλο νήμα, εάν έβαζα κάτι τέτοιο στο κάτω ράφι να απορροφάει τους κραδασμούς θα είχα αποτέλεσμα?
Σημειωτέον ότι στο έπιπλο της tv θα υπάρχει μόνο ο ενισχυτής και το azbox τα οποία δεν έχουν κινούμενα μέρη και το sub έχει το μεγάφωνο μπροστά.

Reaction score
1

Αν κατάλαβα καλά αυτά κάνουν για monitors και όχι για subs που δουλεύουν χαμηλότερες συχνότητες. ίσως λοιπόν οι προδιαγραφές του να μην είναι οι κατάλληλες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα.Οταν με επαιρνε ειχα 4 το ενα πανω στο αλλο

Reaction score
49

Φτιάξτε ένα rack που δεν έχει «πάτο»
Το sub να ακουμπά στο πάτωμα και από πάνω του θα υπάρχει ένα Π πάνω στο οποίο βάλτε ό,τι συσκευή θέλετε.

Οποιοδήποτε μονωτικό και να μπει κάτω από το sub για να μην περνά κραδασμούς και συντονισμούς στις άλλες συσκευές, θα κόβει και πολλούς από τους «ευχάριστους» συντονισμούς και συχνότητες του sub (αυτές που μας αρέσει να ακούμε)

Προσωπικά δεν θα το σκεφτόμουν ούτε μία στις 100......

Reaction score
49

Και προσοχή: το έπιπλο σχήματος Π, αν δεν έχει πάτο θα είναι ασταθές.
Για να αντέχει θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει πλάτη που θα το ενισχύει (όχι σε ολόκληρη την πλάτη, αλλά τμήμα της......

Reaction score
1

Όλες οι συμβουλες λήφθηκαν υπόψη.

Αυτό με την απουσία πάτου με προβλημάτισε αρχικά, αλλά έχω 2-3 ιδέες στο μυαλό μου. Σίγουρα πάντως θα κοιτάξω να είναι σταθερό. Εννοείται ότι η ασφάλεια ανθρώπων και μηχανημάτων προηγείται πάνω από όλα, ειδικά όταν στο σπίτι κυκλοφορούν μικροσκοπικά σκανδαλιάρικα ανήψια :105:

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.630

Staff online

• abcd

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members