t-amp

Reaction score
1.213
Λοιπον...1.εχω απο και ψιλα που εχω διαβασει εχω μεινει xontrika με την εντυπωση οτι ο t-amp (o κλασικος απλος) μπορει να οδηγησει μαλλον ηχεια μεγαλης ευαισθησιας ( 90 db + ?) ενω με μικροτερης παπαλα...

2.Επισης μου εχει μεινει μια αλλη εντυπωση..οτι αν ενας ενισχυτης δεν μπορει να οδηγησει σωστα τα ηχεια...μαλλον αν δεν ειναι αρκετος μπορει να οδηγησει σε καψιμο των ηχειων ( το tweeter η το woofer δεν θυμαμαι )..και ειναι προτιμοτερο να εχεις δυνατοτερο ενισχυτη και να τον ελεγχεις παρα ασθενεστερο

Με 1 + 2 ρωταω...ποια ηχεια θα μπορουσε να οδηγησει ικανοποιητικα και ΚΥΡΙΩΣ με ασφαλεια ενας Τ-AMP ?

Θα μπορουσε να οδηγησει πx τα b& w 686 που αν δεν κανω λαθος ειναι ευαισθητα ηχεια ? Και αν ναι ποια τα μειονεκτηματα σε σχεση με εναν κλασικο ολοκληρωμενο ?Τα πλεονεκτηματα τα εντοπιζω φυσικα στην χαμηλη τιμη του τ-αμπ και στην μουσικη χροια που πολλοι ισχυριζονται οτι εχει...Τον εχει δοκιμασει κανεις αυτο τον συνδυασμο ? Υπαρχει κινδυνος για τα ηχεια ?Θυμαμαι κατι για ψαλιδισματα κλιπαρισματα κλπ που ειχα διαβασει..επιγραμματικα αν θελει μου λεει καποιος τι ακριβως εννουμε.Με ενδιαφερει πρωτιστως η ασφαλεια των ηχειων μια και αυτα θα αγοραστουν καινουργια (αυτα η τα 685) ενω ο Τ-αμπ θα χρησιμοποιηθει σαν αμεση φτηνη λυση μεχρι την αγορα καποιου αλλου ενισχυτη. Και πως πρεπει να γινει η χρηση του για να ειναι ολα οκ ?

Αν το εβαζες να οδηγησει μικροτερης ευαισθησιας ηχεια υπαρχει κινδυνος για τα ηχεια ?(δευτερο ερωτημα λιγοτερο βιαστικο )

Reaction score
1
Ε, όχι και ευαίσθητα τα 686 στα 84db! Τα 685 είναι στα 88db.

Τον έχω δοκιμάσει με τα Klipsch RB-35 (96db!), και κελαηδούσαν.

Η καλή ισχύς του T-Amp είνα μέχρι το "παρα-δέκα". Η ωφέλιμη μέχρι τη μισή διαδρομή του ποτενσιόμετρου. Από κει και πάνω παραμορφώνει τα μάλα.

Νομίζω πως θα πρέπει να ξεχάσεις οτιδήποτε κάτω από τα 90db. Όχι γιατί υπάρχει κίνδυνος να καούν, αλλά γιατί θα ακούγονται αχνά. Και επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις τόσο ευαίσθητα ηχεία βάσης (με εξαίρεση τα Klipsch), μάλλον ξεχνάς και τον T-Amp.

Reaction score
1.213
Ε, όχι και ευαίσθητα τα 686 στα 84db! Τα 685 είναι στα 88db.

Τον έχω δοκιμάσει με τα Klipsch RB-35 (96db!), και κελαηδούσαν.

Η καλή ισχύς του T-Amp είνα μέχρι το "παρα-δέκα". Η ωφέλιμη μέχρι τη μισή διαδρομή του ποτενσιόμετρου. Από κει και πάνω παραμορφώνει τα μάλα.

Νομίζω πως θα πρέπει να ξεχάσεις οτιδήποτε κάτω από τα 90db. Όχι γιατί υπάρχει κίνδυνος να καούν, αλλά γιατί θα ακούγονται αχνά. Και επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις τόσο ευαίσθητα ηχεία βάσης (με εξαίρεση τα Klipsch), μάλλον ξεχνάς και τον T-Amp.

Zoglair....δεν ειχα προλαβει να σου πω την αληθεια τα χαρακτηριστικα τους..απλως ακουσα τα 686 και μου αρεσαν πολυ και ανεφερα και τα 685 σαν εναλλακτικη πιο φτηνη λυση

Ειχα την εντυπωση οτι εχουν 90 +- ευαισθησια...ισως παρασυρθηκα απο καποιο αλλο μοντελο της εταιριας..τωρα πεφτει καλυτερη μελετη

thanx παντως...

Reaction score
1.213
Μια που ανεφερες τα Klipsch τα synergy b2 που ειναι τα μικρα βασης τα εχεις ακουσει ? Θα ελεγες οτι μπορουν να σταθουν αξιολογα και σε μουσικο προγραμμα η ειναι κυριως για μερος home cinema ?

H οποιος αλλος τα εχει ακουσει..

Reaction score
1
Δεν έχουν καμία σχέση τα Klipsch με τα B&W. Τα πρώτα είναι παραδοσιακή Αμερικάνικη σχολή ήχου, τα δεύτερα κλασσική Αγγλική.

Αν σου άρεσαν τα B&W το θεωρώ δύσκολο να σου αρέσουν τα Klipsch.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.098
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67