Tannoy Sensys Dc2 - Τα σχολια σας παρακαλω .

Μηνύματα
68
Reaction score
0
Αυτη την στιγμη ψαχνω για ενα ζευγαρι κυρια ηχεια να τα συνδυασω με τον yamaha 1500 σε ενα δωματιο περιπου 20 μ2 ( 3,50 χ 6,00 )
Με ενδιαφερει ενα ζευγαρι ηχεια που να μπορουν να εξαντλησουν ( η ισως και να ξεπερασουν λιγο ) τις δυνατοτητες του ενισχυτη , χωρις ωστοσο να φτασουμε σε υπερβολες .
Με ενδιαφερει κυριως η αποδοση σε μουσικη και δευτερευοντως σε ταινιες , και θελω ενα ηχειο που να "τραγουδαει" ( εννοω μαλακες και οχι υπερτονισμενες συχνοτητες σε ολο το φασμα , αναλυτικη στερεοφωνικη εικονα , μουσικη που να "γεμιζει" τον χωρο ). Οπαδος του "απολυτου" μπασσου δεν υπηρξα ποτε.

Το προβλημα ειναι οτι χρονο για εκτεταμενες ακροασεις δεν εχω οποτε ολο σχεδον το αρχικο ψαξιμο πρεπει να γινει με review απο περιοδικα και με γνωμες απο φιλους που ασχολουνται με το θεμα , οπως ολοι εσεις εδω στο site .

Ξεκινωντας απο το Hitech (αμαρτια εξομολογημενη συγχωρειται ) εντοπισα τα Klipch RF 35 , JM 816s και Tannoy DC2
Τα Tannoy και τα Klipch τα ακουσα το Σαββατο και χωρις να πω οτι τρελλαθηκα , ο ηχος των Tannoy με κερδισε αφου πιστευω οτι ειχε τα οσα περιγραφω παραπανω.
Μετα απο ψαξιμο στο δικτυο βρηκα ενα σωρο ενθουσιωδεις κριτικες , απο σοβαρα περιοδικα του χωρου , για τα Tannoy και εχω αρχισει να κλινω προς αυτα .

Αφου ζητησω συγγνωμη για την πολυλογια , θα ηθελα να ζητησω την δικη σας γνωμη στο θεμα , οτιδηποτε εχετε να πειτε απο προτασεις για αλλα ηχεια εως κριτικη για τα συγκεκριμενα αν τα εχετε ακουσει.
Ευχαριστω.
 

Μηνύματα
202
Reaction score
0
Επειδή με ενδιαφέρουν (όχι άμεσα) επίσης τα συγκεκριμένα ηχεία, θα σε παρακαλούσα να μου πεις (έστω με pm) που τα βρήκες φτηνότερα.
 

Μηνύματα
268
Reaction score
0
Χωρίς να τα έχω ζήσει και έχοντας γνώμη μόνο από ακροάσεις όταν έψαχνα και εγώ ηχεία και από όσα είχα διαβάσει θα σου πω απλός ότι τα συγκεκριμένα ηχεία για να αποδώσουν χρειάζονται αρκετά και καλά watt μια και είναι αρκετά εύκολο να καταλήξεις με μπουμαριστό-χαλαρό χαμηλό από την ανεπάρκεια ρεύματος.
Επίσης λόγω της κατασκευής τους με το τουίτερ τοποθετημένο στο μέσο του κώνου του mid έχουν αναφερθεί κάποιες περιπτώσεις χρωματισμών και παραμορφώσεων όταν οι εντάσεις μεγαλώνουν μια και η κίνηση του mid φαίνετε να παρασέρνει το τουίτερ όταν το πρώτο κάνει μεγάλες διαδρομές.
 

Μηνύματα
68
Reaction score
0
Υποτιθεται οτι ο Yamaha δινει 2χ175 RMS στα 8 Ω σε δικαναλη ακροαση . Δεν ειναι αρκετα για να τα οδηγησουν ???
Η Tannoy τα θεωρει σαν ευκολο φορτιο , και συνιστα ενισχυτη απο 20 ( ! ) εως 150 Watt.
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
Υποτίθεται! :p

Τα watt στους Yamaha είναι υπόθεση...φαντασίας! :wink:
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Για τα Tannoy,που χρησιμοποιούν τα ομόκεντρα μεγάφωνα,και τώρα τελευταία έβαλαν και το super tweeter,εγώ προσωπικά,μόνο καλά λόγια μπορώ να πώ.
Ακόμη να διευκρινήσω,ότι ο κώνος του woofer,ο οποίος κάνει μικρές κινήσεις,λόγω σκληρής ανάρτησης,κινείται ανεξάρτητα απο τήν κόρνα του tweeter.
Δεν χρειάζονται μεγάλους,όμως απαιτούν ποιοτικούς ενισχυτές.
Εάν τα βρούν μεταξύ τους,(ενισχυτής ,ηχεία),θα σε αποζημιώσουν με έναν ήχο που θυμίζει έντονα live ακούσματα. :wink:
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.614
Μηνύματα
2.868.099
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top