TASCAM 112r MK2 ... μηπως δεν δουλευει καθετα??

Reaction score
1.549
Η αληθεια ειναι πως δεν προλαβα να το ακουσω στην οριζοντια του θεση και το εβαλα κατευθειαν στην εντελως καθετη στο ρακ.... το κασσετοφωνο μολις βαλω κασσετα και κλεισω το πορτακι του στην οθονη βγαζει την ενδειξη νορμαλ (ο τυπος της κασσετας) και ειναι ενδειξη πως την διαβασε , παταω play παιζει και μετα απο καποια στιγμη σταματαει και αναβοσβηνει η ενδειξη νορμαλ... Αρχικα πιστευα πως ειναι καποιο error το οποιο το δειχνει το μηχανημα με το να αναβοσβηνει την ενδειξη νορμαλ. Τελικα ομως δεν ειναι αυτο... παρατηρησα πως αν την ωρα που παιζει πειραξω το πορτακι σταματαει η αναπαραγωγη και σβηνει το νορμαλ... δηλαδη το κασσετοφωνο δεν βλεπει πως εχει μεσα κασσετα και σταματαει να παιζει.
Τελικα μηπως δεν παιζει σε καθετη θεση και μονο σε οριζοντια?. αν και μου φαινετε λιγο δυσκολο αυτο.:108:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
Απάντηση: TASCAM 112r MK2 ... μηπως δεν δουλευει καθετα??

Δεν παίζει ρόλο ο προσανατολισμός, αν και σε πολλά κασσετόφωνα παρατηρείται "στραβή" τύλιξη της ταινίας, με αποτέλεσμα να σφίγγει υπερβολικά και να δημιουργεί προβλήματα στη γρήγορη εκτύλιξη. Αφού η μηχανή είναι φτιαγμένη να παίζει την κασσέτα σε κατακόρυφη θέση, έτσι πρέπει να τη δουλεύεις. Το συγκεκριμένο πρόβλημα οφείλεται σε ελαττωματικές επαφές, αυτές με τις οποίες η μηχανή αναγνωρίζει τον τύπο της κασέτας, προφανώς λόγω φθοράς των επαφών ή ελαττωματικών ελατηρίων. Οι ταινίες οξειδίου του σιδήρου έχουν κλειστό σώμα, οι οξειδίου του χρωμίου έχουν ανοίγματα ακριβώς δίπλα από τα ανοίγματα της ασφάλισης από εγγραφή, ενώ οι μετάλλου έχουν ακόμη δύο πρόσθετα ανοίγματα πιο μέσα.

Reaction score
1.549

καθαρισα οτι επαφη βρηκα και μπορουσα ...αλλες φορες παιζει κανονικα και αλλες σταματαει με το κλασικο προβλημα! μεθαυριο βλεπω να κανω ενα οπενινγκ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091

Εκεί που σου λέω, δεν έχει επαφές. Κάτι μοχλούς έχει. Οι επαφές τους είναι μέσα. Θέλει άνοιγμα το μηχάνημα...

Reaction score
1.549

φανταζομαι κατι δεν σπρωχνει την κασσετα οσο πρεπει στους αισθητηρες που διαβαζουν τον τυπο και το αν υπαρχει κασσετα βασικα στο μηχανημα, σωστα?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091

Καμιά σχέση! Αυτό που φωτογράφησες είναι οι κεφαλές. Οι μοχλοί που οδηγούν τους αισθητήρες είναι ακριβώς απέναντι, στο επάνω μέρος του τράνσπορτ.

Reaction score
1.549

ναι το ξερω απλα εβγαλα και την αλλη πλευρα ! οποτε το μηχανημα καταλαβαινει τον τυπο της κασσετας απλα απο τους μοχλους? δεν το καταλαβαινει η κεφαλη δλδ? οποτε καποιος απο αυτους δεν παταει σωστα?

Reaction score
1.549

ισως λογω του οτι το κασσετοφωνο ειναι σε καθετη θεση αυτοι οι μοχλοι δεν εχουν την ιδια δυναμη με αυτη που θα ειχαν αν ηταν σε αλλη θεση που ισως τους βοηθουσε λιγο και η βαρυτητα !

Reaction score
29.663

Οχι αυτοί οι μοχλοί σπρώχνονται απο ελατήρια. Κάτι άλλο έχει το μηχάνημα. Κατά την άποψή μου θέλει service.Δεν θυμάμαι αν εχει idler με γρανάζια η με απλό roller.
Τεσπά αν θες ξέρω που να το πας.

Reaction score
1.549

Οχι αυτοί οι μοχλοί σπρώχνονται απο ελατήρια. Κάτι άλλο έχει το μηχάνημα. Κατά την άποψή μου θέλει service.Δεν θυμάμαι αν εχει idler με γρανάζια η με απλό roller.
Τεσπά αν θες ξέρω που να το πας.
στειλτε μου ενα πμ !

Y

Yiannis_B

Guest

Όλο προβλήματα έχει αυτό το παιδί, την μια το πικάπ, την άλλη το κασετόφωνο, την τρίτη ο τελικός....το retro ...θέλει κατσαβίδι!

...βγάζει όμως ωραία close-up προβληματικών καβλιτζεκίων...:116:

Reaction score
29.663

Aν ξαναπείς το tascam καβλιτζέκι , θα σε κατσαβιδιάσω.

Y

Yiannis_B

Guest

Παρεξήγησις! ….εγώ δεν μίλησα για μαραφέτι!

Το καβλιτζέκι είναι αντικείμενο σφηνοειδούς συνήθως μορφής με μήκος τουλάχιστον τριπλάσιο του πλάτους , το οποίο δεν ξέρουμε πώς ακριβώς το λένε.

Διαφέρει ελαφρώς από το παπαράκι που είναι λιγότερο μακρόστενο ή και καθόλου.

Και τα 2 είναι αρκετά μικρά αντικείμενα / εξαρτήματα, σε αντίθεση με το ματζαφλάρι , που είναι σαφώς μεγαλύτερο και δεν έχει συγκεκριμένο σχήμα. ΕπίσηςΤο ματζαφλάρι μπορεί να είναι οτιδήποτε, ενώ το καβλιτζέκι πρέπει να είναι high-tech.

Κάποιοι άλλοι τα διαχωρίζουν διαφορετικά…

το ματζαφλάρι είναι έννοια γένους και το καβλιτζέκι είναι έννοια είδους. Κάθε καβλιτζέκι είναι ματζαφλάρι, αλλά δεν είναι κάθε ματζαφλάρι καβλιτζέκι!

…ή απλώς αποτελούν δύο διαφορετικές λέξεις, που χρησιμοποιούνται για αναφορά σε δύο διαφορετικά αντικείμενα στην ίδια πρόταση, ώστε να μη μπερδεύεται ο συνομιλητής μας.

«Σε κάποιες καφετιέρες το καβλιτζέκι έχει ένα ματζαφλάρι στην άκρη που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά: προσθέτει αέρα για να κάνει πιο πλούσιο το μείγμα.»

Αντίθετα το μαραφέτι αν[FONT=&amp]αφέρεται σε οποιοδήποτε αντικείμενο το οποίο δεν ξέρουμε πώς ακριβώς το λένε. Μπορεί να είναι εξάρτημα, εργαλείο ή συσκευή, συνήθως μικρού ή μετρίου μεγέθους. Δεν είναι κακή επιλογή αν πρέπει οπωσδήποτε να μεταφράσουμε το gadget και είναι καλή μετάφραση για το widget. [/FONT]

[FONT=&amp]«Graphics Tablet είναι εκείνο το μαραφέτι που χρησιμοποιείς στυλό και το σκίτσο μεταφέρεται στον υπολογιστή».[/FONT]

[FONT=&amp]…και ναι, το [/FONT][FONT=&amp]TASCAM [/FONT][FONT=&amp]είναι μαραφέτι….λίγο χοντρούτσικο βέβαια…[/FONT]

[FONT=&amp]…αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό..[/FONT]:116:

http://www.slang.gr/lemma/show/matzaflari___kablitzeki_12139

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091

Aν ξαναπείς το tascam καβλιτζέκι , θα σε κατσαβιδιάσω.
Πφφφφφ σιγά τα μπρίκια. Τα καλύτερα κασσετόφωνα είναι τα Teac.

Reaction score
1.549

καλημερες και καλη χρονια με υγεια πανω απ'ολα!! το προβλημα κατα 99% το ελυσα ! οντως ηταν οι μοχλοι που βλεπουν τον τυπο της κασσετας !! μετα απο ανοιγμα και μερικες δοκιμες με κασσετα μεσα τσεκαρα και βρηκα τον μοχλο που δεν εβλεπε παντα την κασσετα ... λουσιμο με καθαρο οινοπνευα παιξιμο μεσα εξω και τωρα εδω και 1 ωρα παιζει κομπλε !! τι αναποδα το γυρισα τι ορθιο τι κλωτσιες τι μπουνιες :114: ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σας !

Reaction score
29.663

Μπράβο χαίρομαι που το έλυσες το θέμα.Εστω και λίγο αργοπορημένα βέβαια η χαρά.

Reaction score
29.663

Πφφφφφ σιγά τα μπρίκια. Τα καλύτερα κασσετόφωνα είναι τα Teac.

Ναι βρε ! Και εγω τέτοιο έχω. Αλλά το TASCAM είναι καλύτερο γιατί έχει μακρύτερο όνομα και ως εκ τούτου πιο πολλά γράματα , κατά συνέπεια χωράει πιο μεγάλες ψηφιακές λέξεις αναλογικού περιεχομένου συνελόντι ειπείν. Είναι πιο κ@βλι@ρικο στουντιακό εργαλείο . Εχει διπλούς εκκεντροφόρους , ηλεκτρονικό ψεκασμό , άμεση ανάφλεξη με δαδί τύπου ελιάς, ε είναι πιο χαλιεντάδικο ρε παιδάκι μου.:biggrin:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas