Tascam and Behringer: Τρα ΛΑ λα ΛΑ λα λα, true aes/ebu...


skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Τις έκοψε Η Λογοκρισία?

Και γιατί βρε καρντάσ' δεν έβγαλες μία που να τόχει όλο κι έβγαλες 3 φωτό κομμένες.

Πως εγώ θα έχω "ολοκληρωμένη εικόνα..." (sic) αν πρέπει να το αγοράσω ή όχι??? :D :D :D
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Ακριβώς για να μην μπορείς να τα αγοράσεις. :lol:
Όλοι τα ίδια θα έχουμε?. Αυτά βρε είναι hard core δεν κάνουν για σένα. :wink:

Γκουσγκούνης που λέμε, δύο έργα καράτε - περιπέτεια... :wink: :lol: :lol:
 

Μηνύματα
6.434
Reaction score
200
Nίκο, για ενημέρωσέ μας . Τι υπέροχο transport είναι αυτό ?

Και επαγγελματικό παρακαλώ.

παίζει το άτιμο ?
 


Μηνύματα
6.434
Reaction score
200
Πως μ' αρέσει να βλέπω το Behringer σε upsampling mode στα 96/24 !!!!

Νίκο, αγόρι μου, γιατί δεν το κατεβάζεις το κουμπάκι στα 44/16 ?
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Πως μ' αρέσει να βλέπω το Behringer σε upsampling mode στα 96/24 !!!!

Νίκο, αγόρι μου, γιατί δεν το κατεβάζεις το κουμπάκι στα 44/16 ?
Λίγη σημασία έχει. Δώσε βάση στο λαμπάκι AES EBU στην είσοδο του σήματος... :wink:


Λοιπόν...
Το εν λόγω ολοκληρωμένο cd player είναι από την επαγγελματική σειρά της TASCAM (cd pro 01U) και δεν νομίζω ότι έχει πολύ καιρό που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. Η αναζήτηση pro AES/EΒU εξόδου από κάποιο transport είναι κάτι που απασχολεί εμάς τους καραψηφιακούς εδώ και πολύ καιρό. Δοκιμάστηκαν αρκετά transport, χαϊφιντελάδικα ή επαγγελματικά με XLR εξόδους αλλά η ένδειξη στο behringer ήταν πάντα spdif.
Το συγκεκριμένο player έγραφε στις προδιαγραφές του ότι πράγματι βγάζει τέτοια έξοδο και έπρεπε να γίνει test το συντομότερο δυνατόν. Από ότι καταλαβαίνετε ο Λημνιός πήρε αμέσως άδεια (ντεμέκ για να πετάξει χαρταετό) και μετά από ένα σύντομο test με το behringer παραμάσχαλα στο μαγαζί που πουλούσε το tascam, αυτό κατέληξε σπίτι μου για μια πρώτη πιστοποίηση και παραμονή για όλο το τριήμερο, όπως και έγινε, (που να μην γινόταν ...). :wink:

Παρόλο που κινδυνεύω, θα σας πω την αλήθεια όπως ακριβώς την άκουσα:
Καλοί μου φίλοι για να μην τα πολυλογώ, την... άκουσα. :shock:

Συζητάμε για ένα σύνολο που εμένα μου έκανε τόση εντύπωση που προς στιγμήν είπα ΟΚ αυτό είναι, το αφήνουμε στο rack και πάμε για οποιαδήποτε άλλα θέματα εκτός αυτού της πηγής. Η τρομερή ησυχία, η πρωτοφανής για εμένα γλύκα ενός ψηφιακού μηχανήματος που ακόμη καλά καλά δεν είχε στρώσει, το αυστηρά καθορισμένο και στακάτο μπάσσο, η κορυφαία στερεοφωνική εικόνα και η διεύρυνση του μεγέθους σκηνής είναι τα μισά από αυτά που μπορώ γραπτώς να σας μεταφέρω με το σημαντικότερο της υπόθεσης την διατήρηση της άψογης ανάλυσης του επαγγελματικού εργαλείου της behringer (μάλιστα παίζει πάρα πολύ καλά και μόνο του). Ξέρω καλά ότι τα πάνελ στο setup μου είναι άκρως αποκαλυπτικά. Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός αλλά από την άλλη πόσες φορές με ακούσατε να μιλάω έτσι? :???:

Προφανώς εξήγηση δεν έχω να σας δώσω. :neutral:
Είναι η ύπαρξη επαγγελματικού προτύπου AES/EBU? Είναι το περίεργο (πανάκριβο όπως αποδεικνύεται) transport της SONY (μιλάω για τιμές χονδρικής σε σχέση με αυτά που μπαίνουν σε consumer υλοποιήσεις)? Είναι ένας συνδιασμός πολλών πραγμάτων? Το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα μου άρεσε τόσο που είμαι έτοιμος για όλα (και συμπεριλαμβάνω εδώ και ανήθικες προτάσεις για κόντρες :lol: ). Η πλάκα είναι ότι αν σας πω την τιμή του θα γελάτε μέχρι αύριο και το λέω σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των ακροάσεων που κάνατε κάποιοι με το apollo, γιατί μιλάμε για ένα μικρό κλικ κάτω σε κατηγορία τιμής και με τα πλεονεκτήματα μιας επαγγελματικής υλοποίησης από ποιότητα κατασκευής. Άσε που ο μηχανικός κραδασμών θα μείνει από δουλειά, (βασικά παίζει και ανάποδα και έχει και κανα 20sec buffer...) :shock: :lol: :lol:


Είναι ευκόλως εννοούμενο ότι τα test συνεχίζονται και την ώρα που μιλάμε το πιθανότερο είναι ότι ο καρντάσης του βγάζει τα μάτια στο δικό του πανελοσετάπ...

ΝΑΙ το πήρε και έφυγε. Δυσκολεύτηκε μεν (παρακάλεσε πολύυυυ), αλλά το πήρε κι έφυγε και μάλιστα δεν έδωσε καν την υπόσχεση ότι θα το ξαναφέρει...
:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:



Stay tuned για νεότερα... :wink:
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Αν η τιμή που βρήκα είναι πραγματική και σε συνδιασμό με την χαμηλή τμή του Behringer ultracurve μιλάμε για ένα δίδυμο που δεν σε "εξοντώνει" οικονομικά (το σετάκι βγαίνει λίγο πάνω από τα 1100€) και που μπορεί να αποτελέσει την βάση για ένα ψηφιακό σύστημα που θα μπορεί να δαμάσει ακόμα και τους πιο δύσκολους ακουστικά χώρους...
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.120
Reaction score
124.702
it plays priests.....

Τι ακοή έχετε; Ε, θα ...τη χάσετε με δαύτο, διότι θα κουφαθείτε!

παπάδες στον κύβο!

Αντικατέστησε μηχάνημα υπερτριπλάσιας τιμής και η διαφορά που έκανε το @%&*$## είναι για να προκαλεί εγκεφαλικό!

Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω ακούσει τόση διαφορά από transport....

Καλημέρα σας!
(ΥΓ: την αναλογική του έξοδο (XLR & RCA) δεν την άκουσα, και δεν πρόκειται. Μπορεί να είναι κορυφαία ή μάπα, δε ξέρω. Μιλάω καθαρά και μόνο για την AES/EBU έξοδό του, ούτε καν την SPDIF δεν άκουσα και ...δεν πρόκειται!)
 


Μηνύματα
6.434
Reaction score
200
Costas EAR, θα κάνεις σε παρακαλώ αυτό που θα σου πω κι αν θες μας γράφεις τα αποτελέσματα ή ακόμα καλύτερα μου στέλνεις ένα δείγμα.

Θα κάνεις ένα αντίγραφο ασφαλείας χρησιμοποιώντας το Tascam σαν transport. Μετά θα κάνεις ένα αντίγραφο ασφαλείας από το ίδιο προτότυπο CD χρησιμοποιώντας είτε το PC σου είτε ένα άλλο cdplayer.

Μετά μου στέλνεις τα δύο αντίγραφα που θα παραχτούν στην διεύθυνση που θα σου στείλω με p.m.

Μόνο έτσι θα μπορώ να αξιολογήσω τις δυνατότητες του Tascam σαν transport.

Αν διαφωνείς με την διαδικασία πες μου που διαφωνείς. Σε αυτή τη φάση με ενδιαφέρει μόνο να ακούσω αν υπάρχουν έστω και κάποιες μικρές διαφορές μεταξύ των δύο αντιγράφων.

Τα αντίγραφα αυτά θα τα ακούσω σε αρκετά συστήματα για να μπορέσω να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.

ΥΓ. Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν κόλλησες με τους βιντεπροβολείς.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Έχεις σκάσει έ? :lol: :lol:
Κι εγώ ρε γμτ...

Πάντως εγώ λέω να αφήσεις τα αντίγραφα και να μαζευτούμε να το ακούσουμε.

Κάτι σοβαρό τρέχει εδώ... :!:
 

Μηνύματα
6.434
Reaction score
200
Θυμάσαι αν έχει αποσπώμενο καλώδιο ρεύματος ?
Με τι καλώδιο ρεύματος το άκούσατε το γμένο ?

Μη μου πείς ότι δεν χαμπαριάζει τίποτα.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Είναι αποσπώμενο το καλώδιο.
Το ακούσαμε με ένα πανάκριβο καλώδιο σαν αυτό που βάζουμε στα... πισιά, αυτό που είχε στην συσκευασία. :lol:

Αν παίζει καλύτερα με άλλο καλώδιο ρεύματος δεν το τέσταρα, δεν ξέρω τι έκανε ο bro, αλλά δεν νομίζω γιατί αυτός τα έχει όλα πάνω σε on line ups...

Μάλλον όμως ως καθαρός επαγγελματίας το tascam τα έχει ψιλοχεσμένα τα καλώδια...
Θα δούμε... :roll:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.120
Reaction score
124.702
Μεσιέ g.kar αντί να ασχολείσαι με αντίγραφα ασφαλείας και με καλώδια ρεύματος, κάνε καλύτερα άνοιγμα στην κατηγορία των ....προβολέων!

Μετά, όταν με το καλό επιστρέψεις νικητής και από εκείνη την κατηγορία, μιλάμε για ήχο.....
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.120
Reaction score
124.702
Απίστευτο κι όμως αληθινό:

Με την αλλαγή του transport στο σύστημά μου, ήταν υποχρεωτικό να επαναρυθμίσω το ultra curve, διότι ....ΑΛΛΑΞΕ Η ΑΠΟΚΡΙΣΗ!!!!!

Ε, αυτό όποιος το εξηγήσει πάει για νόμπελ...

Στους 20 χιλιόκυκλους έχω +3,5db παραπάνω από πριν!

Με τις προηγούμενες ρυθμίσεις είχα +4db από 1120 έως 2400 Hz. Γενικά πολύ μεγάλες αλλαγές στην απόκριση στο φάσμα, και σημειώστε πως όλα αυτά με άλλο οδηγό ανάγνωσης! Έλεος...

Τεσπα, το ξανάφερα φλατ και είναι μαγικό.... και πολύ ...στουντιακό! Η ανάλυση και η λεπτομέρεια είναι πρωτόγνωρη, συνεχώς ακούω ήχους που δεν έχω ποτέ ξαναακούσει. Νομίζω πως όλοι οι δίσκοι μου είναι ...καινούριες εκτελέσεις!

Για όσους δε γνωρίζουν, η AES/EBU έξοδος του Τascam στο σύστημά μου πάει στο Behringer Ultra Match όπου γίνεται oversampling στα 24/96 (AES/EBU στανταρ έξοδος), μετά πάει στο Behringer Ultra Curve όπου γίνεται ισοστάθμιση χώρου (με χρήση παραμετρικού και γραφικού ψηφιακού εκουαλάιζερ) και μετά το AES/EBU πάει στο Behringer Ultra Drive pro (ψηφιακό ενεργό κρος) όπου σε ψηφιακό επίπεδο γίνεται κροσάρισμα 4 δρόμων και τελικά με ένα μάτσο ενισχυτές παίζουνε τα magnepan 3.6 και ένα 18' JBL σάμπ. Καλώδια παντού ψηφιακά AES/EBU της Belden, ενώ η καλωδίωση ηχείων και τα interconnects έχουνε μήκος περί τα 10 εκατοστά (εσωτερική καλωδίωση magnepan με Goertz.)

Ουσιαστικά δηλαδή ακούω τα DAC της Behringer, αλλά με δικό μου στάδιο εξόδου, με άλλα op-amps, 1 για κάθε 2 κανάλια, και έξοδος με RCA. Τα μαμά στάδια εξόδου της μπέρι είχανε 2 op-amps ανά κανάλι (πάντα μιλάμε για διπλά) με πολύ μεγάλο κέρδος και έξοδο με XLR.

Σε αυτό το σύστημα το συγκεκριμένο Cd player ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από ο,τιδήποτε άλλο έχω ποτέ δοκιμάσει. Πλέον καμιά σχέση με την ψηφιακή έξοδο από το PC (χωρίς καμιά ιδιαίτερη κάρτα αλλά με σωστό λογισμικό και οδηγούς), η οποία όμως ελάχιστα είχε να ζηλέψει από το Micromega Classic Data.

Συνεχίζω να πιστεύω πως είναι παράλογη τόσο μεγάλη διαφορά από απλά ένα διαφορετικό transport, αλλά this is a fact....

Για σύντομο χρονικό διάστημα άκουσα την αναλογική του έξοδο στο σύστημα του αδερφού μου (προφανώς στο δικό μου σύστημα αυτό δεν είναι καν εφικτό) και την προτίμησα σε σχέση με το Behringer, μου ακούστηκε πιο ήσυχη, πιο γλυκιά και πιο φυσιολογική. Συγκριτικά το μπέρι ελαφρώς ξύριζε, αλλά ταυτόχρονα ίσως να είχε μεγαλύτερα δυναμικά, πράγμα που είναι συμβατό με τις προδιαγραφές δυναμικού εύρους των 2 μηχανημάτων, όπου το μπέρι λόγω 24/96 έχει μεγαλύτερα περιθώρια.

Για μαζευτείτε....
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Κώστα,έχεις ακούσει τίποτα για τα υλικά του crossover απο τα TD12?
Μήπως μπορούμε να βρούμε καλύτερα υλικά? :wink: :smile:
Και προπαντός μην γελάς,γιατί σε βλέπω... :lol: :lol: :mrgreen:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.120
Reaction score
124.702
ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.325
Μηνύματα
2.858.583
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top