TC Impact Twin

D

deleted user 10898

Guest

Reaction score
4
Απάντηση: TC Impact Twin

Εννοειται!!! απλα το αναφερω γιατι ειναι αρκετα σημαντικη η διαφορα και κανει ακομα πιο ελκυστικο το προιον.

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: TC Impact Twin

παιζω με Pure Vinyl. εσυ μπορεις να παιξεις και με την Riaa της μετρικ.
τα καλωδια τα εφτιαξα εγω.
ενας πυκνωτης και μια αντισταση παραλληλα για κεφαλες MM.(εδω φαινεται μονο ο πυκνωτης)

Η μια αντισταση για κεφαλες MC, συμφωνα με αυτο.

κοιτα και αυτο
Πολύ ωραία όλα αυτά...ξεκινάω το διάβασμα!:111:Ευχαριστώ Νίκο!:114:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Προκειται για αυτο ?
http://cgi.ebay.com/TC-T-C-ELECTRON...387?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item33672f16db

Αν ειναι αυτο , τοτε η τιμη του φτανει στα 240 Euro, σε σχεση με τα 400 που πουλιεται εδω.
Η τιμή με την σημερινή ιδανική ισοτιμία είναι 250 €.

Αν περάσει απο τελωνείο όπως και θα γίνει φυσιολογικά με τα έξοδα εκτελωνισμού και το ΦΠΑ η τιμή θα είναι περίπου όσο πουλιέται εδώ ίσως και παραπάνω.

Αν δεν περάσει απο τελωνείο γιατί είναι μικρό σχετικά, τότε συμφέρει.

Αλλά και πάλι έχουμε το θέμα της εγγύησης αν χρειαστεί.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: TC Impact Twin

Πολύ ωραία όλα αυτά...ξεκινάω το διάβασμα!:111:Ευχαριστώ Νίκο!:114:
καλο κουραγιο.. θελω εντυπωσεις απο λινν μετρικ!!!!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: TC Impact Twin

Γεια σας φίλοι !
Επιτρέψτε μου μια παρέμβαση. Έχω εδώ και δυο περίπου χρόνια το TC Impact twin αλλά επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός στη χρήση τέτοιων μηχανημάτων, θα ήθελα τη βοήθειά σας. Προσπάθησα να βγάλω άκρη με το manual αλλά με τα ανεπαρκή αγγλικά μου κατάφερα σχεδόν ένα τίποτα. Αν έχετε διάθεση και χρόνο σας παρακαλώ πέστε μου πώς θα κάνω δύο απλά (για εσάς) πράγματα. 1) Πώς θα το χρησιμοποιήσω σαν DAC + PRE. Να παίρνει ψηφιακό σήμα και να τροφοδοτεί τον τελικό ενισχυτή μου. 2) Να το χρησιμοποιήσω σαν προενισχυτή. Να παίρνει αναλογικό σήμα από το Phono Stage (ή και άλλη αναλογική πηγή) και να τροφοδοτεί τον τελικό μου (ή τα ενεργά ηχεία μου). Δεν ενδιαφέρομαι για μικρόφωνα, ηλεκτρικές κιθάρες, midi, ούτε για αντιχήσεις (Reverb το λένε ?) και φίλτρα. Αντίθετα προτιμώ τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις στη μουσική που θα διαχειριστεί. Θα ήθελα να μου πείτε ποιες εισόδους - εξόδους θα χρησιμοποιήσω, αλλά κυρίως πώς πρέπει να τοποθετήσω τους διακόπτες και τα ρυθμιστικά στο βάσανο που λέγεται TC NEAR CONTROL PANEL για τις παραπάνω περιπτώσεις 1) και 2). Τέλος τι (μην πω τίποτα χοντρό) είναι αυτά τα κουμπάκια δεξιά στο Patchbay Module ? (όχι ότι όλα τα υπόλοιπα ξέρω τι είναι αλλά λέμε τώρα ! ). Επειδή καταλαβαίνω ότι ζητάω πολλά, απαντήστε μου σας παρακαλώ σε όσα μπορείτε.
Ευχαριστώ πολύ.

D

deleted user 10898

Guest
Έχεις υπολογιστή με FireWire;
Ξεκινα απο εκεί.
Τζάκ σε RCA ανταπτορα απο τα ηλεκτρονικά της γειτονιάς σου.
Οταν πάρεις ήχο γράψε να πάμε στο 2

Reaction score
0
Απάντηση: Re: TC Impact Twin

Πρώτα – πρώτα σευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Τώρα για τις συνδέσεις. Ο υπολογιστής είναι LAPTOP H. P. με win 7 και Fire wire στην οποία έχω συνδέσει το Impact Twin και ακούω αρχεία flac με player foobar. Αυτή είναι η πρώτη μου σύνδεση - τεράστιο επίτευγμα. Η δεύτερη σύνδεση - πιο μεγάλο επίτευγμα - είναι με ένα Phono Stage. Έχει εξόδους RCA και τα καλώδια (σχετικά καλής ποιότητας όπως και τα βύσματα) από την άλλη άκρη έχουν μεγάλα καρφιά τα οποία σύνδεσα στις LINE INPUTS 1 και 2 πίσω. Από κει και μετά πάλι με μεγάλα καρφιά από τις LINE OUTPUTS 1 και 2 στα (ενεργά) ηχεία από τα οποία τελικά άκουσα !!! (πίστεψέ με αλήθεια λέω !!!) Για πραγματοποιηθούν τα παραπάνω επιτεύγματα ακολουθήθηκε η εξής πρωτοποριακή και ευφυέστατη μέθοδος. Στο TC NEAR CONTROL PANEL πατούσα ότι ρυθμιστικό, ότι κουμπί και ποτενσιόμετρο συρόμενο ή περιστροφικό έβρισκα μπροστά μου (και είναι πολλά τα άτιμα !) μέχρι να έχω ήχο. Πλήρης άγνοια για το τι κάνει καθένα. Μόνο υποθέσεις. Ειδικά το δεξί τμήμα (PATCHBAY MODULE) μου θυμίζει - άσχετο - συντεταγμένες. Στο τι κάνουν όλα αυτά τα ρυθμιστικά και οι υποδοχές εμπρός και πίσω (δηλαδή στα πάντα) χρειάζομαι βοήθεια.
Ευχαριστώ πολύ.

D

deleted user 10898

Guest

ολη η διευθετυση των εισοδων/εξοδων γινεται απο το patchbay.
αριστερα γραφει την πηγη, επανω την εξοδο.
παιζεις με την πρωτη στηλη μονο (line 1-2) Και βαζεις την μπλε βουλα στην εοσοδο που θελεις.
οταν ακους απο τον υπολογιστη στην firewire οταν ακους απο την εισοδο Line συνηθως στο Mixer.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: TC Impact Twin

Ωραία. Αυτό που μου είπες ήταν πολύ σημαντικό. Μου λύνει τα χέρια. Τώρα κάποιες άλλες απορίες. 1) Οι δύο υποδοχές εμπρός, 4 ουσιαστικά γιατί κάθε μία παίρνει 2 είδη βυσμάτων, είναι μόνο είσοδοι; και μόνο για μικρόφωνα και κιθάρες ή μπορώ να συνδέσω και άλλη αναλογική πηγή; Στη σελίδα 8 του manual στη 2η στήλη κάτι αναφέρει για πικάπ αλλά αν είναι έτσι η ισοστάθμιση RIAA πως θα γίνει; 2) Όταν πατιέται το κουμπάκι LINE IN στην πρόσοψη, εξαφανίζεται το αριστερό κομμάτι του CONTROL PANEL ενώ εμφανίζονται περισσότερα ρυθμιστικά στο ADAT/TOS MODULE. Αυτό γιατί γίνεται; 3) Τι σημαίνει TOS και τι ADAT/TOS;

D

deleted user 10898

Guest
Στην περιγραφή των εξόδων της κάρτας λέει η εταιρία

1/4" Phone Jack. Ground sensing design.

και ρωτάει ένας στο forum...

I have one pure technical question dedicated to TC's electronic engineers.
I'm using Impact Twin with almost all of its features (192KHz SR) in very specific area dedicated to digital radio communication - Software Defined Radio.
Right now I have one major problem with its outputs. As specified in documentation, I expect to have real balanced (differential) output on ch 1 - 4, but it's looks that is not the case here!
Instead of having complementary (inverted) output signal on “sleeve” of 1/4inch Phone Jack, there is DC voltage of about 50mV probably used for "Ground Sensing".
Anyway, I do not have real balanced / differential signal output from Impact Twin which makes me some other problems and require for my target design to build additional single-ended to differential output interface.
Does I doing something wrong or Impact Twin is designed to work on such way?

Ξέρει κανείς αν είναι κανονικο balanced ή τι διάφορες στην απόδοση θα εχει αν δεν είναι;

Κογιαααα;
εαρ;;;;;
αλλος;;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.000

Αν έχει το manual του πολύμετρου, πες του να το διαβάσει...

D

deleted user 10898

Guest
Τωρα τι να σε πω, ρωτάει φίλος, θα το βάλει σε ενεργά focal, τον χαλάει αυτή η balanced;
Αντε λέγε...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.000

Καθόλου δεν τον χαλάει. Αφού το manual λέει πως οι έξοδοι είναι balanced, είναι balanced, πάει και τελείωσε. Ως προς τί μέτρησε αυτός τάση DC; Μετράμε DC για να δούμε αν μια έξοδος είναι balanced;

Reaction score
84
Ευχαριστώ για την διευκρίνιση! Απαντήσεις άμεσα για μας τους αδαείς! Είμαι υπόχρεος

Reaction score
1.772

νικο ειναι balanced dc coupled.αν μετησεις απο gnd στο + η στο - υπαρχη καποιο dc αφου δεν υπαρχη πυκνωτης ενω αν μετρησεις μεταξυ + και - θα δειξη 0.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.514
Νεότερο μέλος