teac ud 501 DSD 5.6MHz / PCM 384kHz capable Dual Monaural D/A Converter

Reaction score
65
Ας ανοίξουμε ένα νήμα σχετικά με το παραπάνω dac.

Τα βασικά του στοιχεία(πηγή το site της teac)

• Supports DSD 2.8/5.6MHz playback (via USB)
  • Supports PCM 32bit/384kHz playback (via USB)
  • Supports PCM 24bit/192kHz playback (Coaxial)
  • Supports up to 24bit/96kHz playback (Optical)
  • Supports DSD native playback by ASIO2.1 or DoP method
  • Exclusive driver software for Windows
  • Standard driver software for Mac
  • Asynchronous transfer mode
  • 4 selectable analog filters (playback USB, DSD)
  • 3 selectable digital filters (playback USB, PCM)
  • Non-integral up-conversion to 192kHz, when input signal is less than 192kHz (On/Off selectable)
  • Throughout dual monaural design from power transformer to output section
  • Two toroidal-core power transformers
  • Two BurrBrown PCM1795
  • Four MUSES8920 operational amplifier
  • Parallel buffer for RCA output
  • Power supply to USB circuit is switchable
  • Lineout circuit can be disabled when headphone is used.
  • Low power consumption (MAX 13W)
  • Auto power saving mode (On/Off switchable)
  • Display mode switchable (Show Up-conversion mode and selected filter)
  • Line out switchable (XLR or RCA)
  • Polarity change on XLR (2=HOT or 3=Hot)
  • Full metal body
  • Organic EL Display with Dimmer
  • 1 USB audio input
  • 2 Optical Inputs
  • 2 Coaxial Inputs
  • 1 Stereo RCA/XLR
  • 3-polar AC socket with a detachable AC cable

http://www.teac.com/product/ud-501/overview/

Reaction score
65
είμαι κάτοχος περίπου 1 μήνα και το μηχάνημα μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. έχει πολύ καλή ανάλυση χωρίς να σε κουράζει. Διαχειρίζεται όλα τα σήματα μέχρι 384ΚΗΖ και με δοκιμή με το jriver 20 μετατρέπει το pcm σε dsd. Τα φίλτρα του είναι διασκεδαστικά και έχουν 3 ρυυθμίσεις για το Pcm και 4 για το dsd. Όλα έχουν διαφορά και ανάλογα τα γούστα ο καθένας επιλέγει. Εμένα για το pcm προς το παρόν μου αρέσει το upsampling on Με digital filter off Η το πολύ sharp. Η ποιότητα κατασκευής του μηχανήματος είναι κορυφαία, πολύ στιβαρή κατασκευή ειδικά από το σασί ξεχωρίζουν τα πλαι νά του τμήματα. Προς το παρόν μειονέκτημα που έχω εντοπίσει είναι η έλλειψη χειριστηρίου πράγμα που παραξενεύει με τόσες επιλογές να παίξεις ειδικά στα φίλτρα.

Reaction score
4.327
Ωραία. Προφανώς έχει στρώσει τώρα. Οπότε αν έχει ο ενισχυτής σου xlr υποδοχές το δοκιμάζεις και ίσως κανα καλύτερο καλώδιο ρεύματος (όχι απαραίτητα ακριβό, custom ακόμα καλύτερα)

Reaction score
65
Ωραία. Προφανώς έχει στρώσει τώρα. Οπότε αν έχει ο ενισχυτής σου xlr υποδοχές το δοκιμάζεις και ίσως κανα καλύτερο καλώδιο ρεύματος (όχι απαραίτητα ακριβό, custom ακόμα καλύτερα)

Το καλώδιο ρεύματος που έχει πάντως είναι πιο χοντρό τουλάχιστον σε σχέση με άλλα εργοστασιακά που έχω δει, φαίνεται καλό αν και δεν έχω σχετικά γνώση για να κρίνω.
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεάκι το έχω συνδέσει με rca λόγω του ότι τέτοιες υποδοχές έχει ο ενισχυτής. Υστερούν οι rca έναντι των xlr?

Οι μεν είναι πάντως balanced Και οι δε unbalanced με ότι σημαίνει αυτό όποιος ξέρει ας το εξηγήσει πρακτικά.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Yπαρχει μια ακoυστη διαφορα μεταξυ rca -xlr, μα λενε πως δεν ειναι λογω ποιοτητας αλλα λογω διαφορας αντιστασεων, με αποτελεσμα η xlr ως πιο δυναtη στην εξοδο να δημιουργει την εντυπωση πως ειναι καλυτερη. Eγω παντως οταν το ειχα χρησιμοποιουσα την xlr, και με φιλτρο το sharp

Reaction score
15.469
Yπαρχει μια ακoυστη διαφορα μεταξυ rca -xlr, μα λενε πως δεν ειναι λογω ποιοτητας αλλα λογω διαφορας αντιστασεων, με αποτελεσμα η xlr ως πιο δυναtη στην εξοδο να δημιουργει την εντυπωση πως ειναι καλυτερη. Eγω παντως οταν το ειχα χρησιμοποιουσα την xlr, και με φιλτρο το sharp
"Analog audio outputs
XLR
Output impedance 88 ohms
Maximum output level 4.0Vrms (1/full-scale, into 10 kΩ)

RCA
Output impedance 22 ohms
Maximum output level 2.0Vrms (1/full-scale, into 10 kΩ)"

απο εδω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.627
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7