Technics mk2 ερωτηση

Μηνύματα
5
Reaction score
4
Καλησπερα σε ολους

ηθελα να ρωτησω αν το rubber mat (λαστιχο πλατω) ειναι απαραιτητο για την σωστη λειτουργια του ΜΚ2 ή μπορω να χρησιμοποιω μονο του το slipmat??
 

Μηνύματα
793
Reaction score
1.152
Πρέπει να ρυθμίσεις εκ νέου την VTA του βραχίονα, αν το αφαιρέσεις ο δίσκος κάθεται χαμηλότερα οπότε αλλάζει η γωνία που σχηματίζει η ακίδα της βελόνας με αυτόν και πρέπει να ρυθμίσεις πάλι το ύψος του χαμηλώνοντας τον λίγο. Επίσης θα χάσεις κάποιο μέρος απόσβεσης των όποιων κραδασμών μεταφέρονται από το μοτέρ στον δίσκο.
 

Μηνύματα
5
Reaction score
4
Ευχαριστω για την απαντηση,
δεν σκοπευω να το αφαιρεσω, απλα δεν το εχω. Και ρωταω αν πρεπει να το αγορασω ή να χρησιμοποιησω ενα καλο slipmat ??? η μηπως εναν φελο??
 

Μηνύματα
136
Reaction score
6
ότι και να κάνετε χρειάζεται το vta ρύθμιση το να βάλετε τσόχα δε νομίζω ότι αξίζει αν βάλετε κάτι θα μπορούσε να ειμαι φελος η αλλιώς υπάρχουν στην αγορά διαφορά extras όπως mat βινυλίου η mat με σύμπλεγμα βινυλίου και τσοχας...
 

Μηνύματα
793
Reaction score
1.152
Αν δεν το έχεις λόγω κόστους του (50 ευρώ) εναλλακτικά θεωρώ πολύ καλό ένα mat από λαστιχοφελό όπως αυτό το οποίο χρησιμοποιώ και μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι είναι πολύ καλό.
 

Μηνύματα
27.074
Reaction score
25.005
Οσο καλό και να είναι αυτό που περιγράφεις , δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει αυτό που κάνει το δικό του.
Μιλάμε για μάζα και αδράνεια.
 

Μηνύματα
793
Reaction score
1.152
Σε Thorens TD 145 mkii χρησιμοποιώ αυτό που έδωσα στο link το οποίο είναι 3mm πάχος και βάρος 159gr σε Thorens TD 126 mkiv χρησιμοπιώ το γνήσιο Thorens το οποίο είναι 196gr αυτό που έδωσα στο link βγαίνει και σε 4mm αλλά και 5mm οπότε επιλέγοντας το πιο κοντινό στο βάρος του γνήσιου δεν τίθεται θέμα διαφοράς μάζας/αδράνειας.
 

Μηνύματα
1.247
Reaction score
2.189
Διαφορά (μικρή) θα ακούσεις με ένα tenuto gunmetal mat το οποίο είναι όμως πανάκριβο και δεν προτείνεται. Θα σου κάνει το mk2 πανέμορφο ειδικά αν έχεις το χρυσό. Αλλιώς στο πικάπ αυτό το μαμίσιο rubber mat του είναι μια χαρά και αν το βαρέθηκες παίξε με λεπτό δερματάκι ή τσόχα σε σχέδιο που σου αρέσει - διαφορά δεν θα ακούσεις. Το mat είναι απαραίτητο μην το βγάλεις.
 


Μηνύματα
1.247
Reaction score
2.189
Δεν νομίζω επίσης ότι η μικρή μάζα - βάρος ενός cork rubber mat μπορεί να επηρεάσει την αδράνεια του platter στο mk2
Δεν το έχει είπε και ψάχνει τι να χρησιμοποιήσει αντί αυτού.
Σορρυ δεν το είδα, να πάρει το ίδιο
 

Μηνύματα
793
Reaction score
1.152
Καλά τώρα ψειρίζουμε την μαϊμού αλλά σωστό είναι να χρησιμοποιεί ένα καλό και σχετικά βαρύ λαστιχένιο mat αντί σκέτης τσόχας ή φελού. Εγώ απλά του πρότεινα εναλλακτική αν δεν θέλει/μπορεί να δώσει το 50άρικο για το γνήσιο.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.034
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top