Technics mkii- MM η MC

Reaction score
131
Έχω ένα πικαπ Technics sl-1200mkii και έναν ενισχυτή pioneer a-115 και συνεργάζονται αλλά μιας και ψάχνω για άλλο ενισχυτή, πως μπορώ να καταλάβω αν η κεφαλή είναι mm η mc στο πικαπ; Πως μπορώ να σιγούρεψω ότι θα παίξει και με άλλον ενισχυτή που έχει ένα phono απλό όπως ο pioneer που έχω;

Reaction score
204
Η συγκεκριμένη κεφαλή είναι ΜΜ με αρκετά υψηλό output (4.4mv) και με ελλειπτική βελόνα, που σημαίνει ότι δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στην οδήγηση (είναι στα επίπεδα μίας STANTON).
Επομένως δε θα υπάρχει πρόβλημα με ένα απλό (τυπικό) phono ενός ενισχυτή!

Reaction score
131
Η συγκεκριμένη κεφαλή είναι ΜΜ με αρκετά υψηλό output (4.4mv) και με ελλειπτική βελόνα, που σημαίνει ότι δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στην οδήγηση (είναι στα επίπεδα μίας STANTON).
Επομένως δε θα υπάρχει πρόβλημα με ένα απλό (τυπικό) phono ενός ενισχυτή!
Σε ευχαριστώ φίλε αλλά πως το κατάλαβες; Έχω ψάξει όλο το Ίντερνετ αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι είναι ( είμαι καινουργιος στο hi-fi); Θα συνεργάζεται με το phono του τελικού και προενυσχιτη Musical Fidelity X-AS100 + X-P100; και άμα θέλω να αλλάξω κεφαλή τι προτείνεις ( μιας και είναι μεταχειρισμένο το πικαπ και κάποια στιγμή θα χρειαστεί)

Reaction score
204
Θα συνεργαστεί μία χαρά με τον fidelity (πολύ καλή αναβαθμιση σε σχέση με τον pioneer).
Η συγκεκριμένη κεφαλή δέχεται ανταλλακτική βελόνα. Από κει και μόνο συμπεραίνεις ότι πρόκειται για ΜΜ αφού στις MC δεν αλλάζουν οι βελόνες αλλά γίνεται μόνο αναβελόνωση. Τη συγκεκριμένη τυχαίνει να την γνωρίζω. Είναι vintage κεφαλή, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv