Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
3.967
Καλημέρα στο φόρουμ,

Είμαι ευτυχής κάτοχος ενός Mk5 και σκέφτομαι σοβαρά ν' αλλάξω τον μανίσιο βραχίονα. Σκέφτομαι κάτι μεταξύ Linn Ittok ή SME 309. Είναι καλή ιδέα; Έχετε ίσως και άλλους βραχίονες να προτείνετε;

Ευχαριστώ πολύ,
Βασίλης.
Έ, ο 309 όπως και να το κάνουμε είναι must!

Reaction score
666
Καλημέρα στο φόρουμ,

Είμαι ευτυχής κάτοχος ενός Mk5 και σκέφτομαι σοβαρά ν' αλλάξω τον μανίσιο βραχίονα. Σκέφτομαι κάτι μεταξύ Linn Ittok ή SME 309. Είναι καλή ιδέα; Έχετε ίσως και άλλους βραχίονες να προτείνετε;

Ευχαριστώ πολύ,
Βασίλης.
Ρίξε μια ματιά στους Jelco, πολλοί εδώ μέσα "πίνουν νερό στο όνομά τους".

Oι Jelco που προτάθηκαν παραπάνω είναι μια χαρά για το πικαπ σου. Μην μπεις σε μεγαλύτερα έξοδα και σπατάλη. SΜΕ και Linn δε γίνεται το πικαπ σου ό,τι και να κάνεις.

Reaction score
1.147
Το ενδεχομενο να μην πειραξεις το πικαπακι ισως θα ηταν μια καλη επιλογη, λεω εγω, περι ορεξεως ομως...
Υ.Γ. Αυτο το κουδουνισμα του μαμισιου βραχιονα ακομη το ψαχνω.

Reaction score
3.967
Nαι οκ και μαμίσιο να μείνει το πικάπ μια χαρά είναι.8-)
Και ο Jelco να μπεί, πάλι μια χαρά θάναι και θα "παίξει" μάλλον καλύτερα με κάποιες κεφαλές που ο μαμίσιος δεν μπορεί να αναδείξει. ;)
Και γώ Jelco έβαλα στο δικό μου λόγω Glider και...ναι το πάει καλύτερα το γράμμα.
Όταν έκανα την μετατροπή δεν είχα τα χρήματα να πάρω έναν 309.
Άν ναι, θα τον χτύπαγα για να δώσει πολλά περισσότερα με διάφορες κεφαλές ΚΑΙ με την Glider βέβαια!

Βέβαια έχει σημασία η δυνατότητα ανάδειξης των όποιων διαφορών απο το υπόλοιπο σύστημα και το χώρο βεβαίως-βεβαίως!!:rolleyes:

Reaction score
666
Να μην φτιάχνουμε όμως μηχανήματα frankenstein και γελά ο κόσμος. Ούτε να ξοδεύουμε για βραχίονα, 4 φορές παραπάνω την αξία του πλατό. EΛΕΟC !

Reaction score
1.685
Ο sme 309 στο ebay εχει καινουργιος κοντα στα 1000 ευρω, δεν ειναι 4 φορες πανω απο την τιμη του 1200 !

Επειδη η λειτουργικη αξια του συγκεκριμενου πλατω βρισκεται πολυ πολυ υψηλοτερα της χρηματικης του, ναι, τετοιου ειδους βελτιωσεις ειναι πραγματικες και σημαντικες εαν ξερεις τι κανεις, χωρις να ενεργοποιουν την παραπανω 'παραμετρο'...

Last edited:

Reaction score
263
[QUOTE="Επειδη η λειτουργικη αξια του συγκεκριμενου πλατω βρισκεται πολυ πολυ υψηλοτερα της χρηματικης του, ναι, τετοιου ειδους βελτιωσεις ειναι πραγματικες και σημαντικες εαν ξερεις τι κανεις, χωρις να ενεργοποιουν την παραπανω 'παραμετρο'...[/QUOTE]

ποση υπολογιζεται την χρηματικη αξια που θα επρεπε να ειχε με βαση τη λειτουργικη του;

Βασιλης

Reaction score
666
Ο sme 309 στο ebay εχει καινουργιος κοντα στα 1000 ευρω, δεν ειναι 4 φορες πανω απο την τιμη του 1200 !

Επειδη η λειτουργικη αξια του συγκεκριμενου πλατω βρισκεται πολυ πολυ υψηλοτερα της χρηματικης του, ναι, τετοιου ειδους βελτιωσεις ειναι πραγματικες και σημαντικες εαν ξερεις τι κανεις, χωρις να ενεργοποιουν την παραπανω 'παραμετρο'...

Εδω έχει
GBP 1,050.00 , Approximately EUR 1,314.88

Γιατί να μην πάρεις ένα SME 10 πχ τότε και να μην παιδεύεσαι με όλα αυτά: ταιριάσματα, ανοιγματα κατάληλων υποδοχών για να μπει ο βραχίονας, ρυθμίσεις, ξανά ρυθμίσεις και χάσιμο χρόνου. Και με τι αποτέλεσμα? Πιστεύεις ότι ο SME 309 θα παίξει καλύτερα στο frankestein-ιασμένο ΜΚΙΙ απ' ότι στο ομόσταβλο πλατό? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό μερικών.
Άν δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει το SME ας πάρει ένα Mitchell gyrodeck. Δε νομίζω να υφίσταται συγκριση με το ΜΚΙΙ.

Δε θα σχολιάσω τη "λειτουργική με τη χρηματική αξία" γιατί είναι εντελώς άτοπο κατα τη γνώμη μου,
και δεν πιστεύω σε giant killers.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.411
Δεν υπάρχει θέμα giant killer, με το sl 1200.
Είναι ενα εξαιρετικό πλατώ με εναν μάλλον φτηνό βραχίονα , για να παίζει σε κλαμπάκια , με dj κεφαλές.
Με έναν καλό βραχίονα μεταμορφώνεται κυριολεκτικά. Κάποιος απο δω έχει βάλει τον V νομίζω επάνω και έχουν κρεμάσει σαγόνια.

Reaction score
666
Δεν υπάρχει θέμα giant killer, με το sl 1200.
Είναι ενα εξαιρετικό πλατώ με εναν μάλλον φτηνό βραχίονα , για να παίζει σε κλαμπάκια , με dj κεφαλές.
Με έναν καλό βραχίονα μεταμορφώνεται κυριολεκτικά. Κάποιος απο δω έχει βάλει τον V νομίζω επάνω και έχουν κρεμάσει σαγόνια.

Ακριβώς αυτό. Η ίδια η SME μετά από αυτό σταμάτησε την παραγωγή των δικών της πλατό. Δε μπορούν να ξεπεράσουν το shock και να μαζέψουν τα κρεμασμένα σαγόνια τους. Tους "έκλεισε το σπίτι" η technics.
Τώρα, αν και εδώ και 4 χρόνια τα SL1200MKII δεν παράγονται πια, ευτυχώς η Pioneer έβγαλε το PLX-1000 και βλέπω να σταματάνε κι άλλες εταιρείες την κατασκευή των δικών τους πλατό. Θα φτιάχνουν μόνο αξεσουάρ βινυλίου
Πολλοί DJs δε στα clubs αλλά και στους διαγωνισμούς turntablism που μετέχουν ορκίζονται πως με τους βραχίονες SME τα scratch απέκτησαν τρισδιάστατη εικόνα, ολογραφικές και αγνές μεσαίες και αξεπέραστη αληθοφάνεια.

Να 'στε καλά μου φτιάξατε τη διάθεση πάλι!

Reaction score
666
Να προσέξει ο φίλος carlito78 μήπως από ευτυχής κάτοχος SL-1200 MKII, γίνει δυστυχής. Βέβαια δικά του είναι τα χρήματα κι αυτός αποφασίζει που και πώς θα τα διαθέσει.

Reaction score
1
Αγαπητοί συμφορουμίτες,
Κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και συνεχίζω να παρακολουθώ τη συζήτηση (ακόμα και από τις διακοπές μου στο εξωτερικο) με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παρ' αυτά, οφείλω να τονίσω πως υποτίθεται πως είμαστε σ' ένα τμήμα του φόρουμ καθότι όλοι μας είμαστε κάτοχοι (περήφανοι ή όχι) ενός ή περισσοτέρων Technics. Πιστεύω λοιπόν πως δεν υπάρχει χώρος για ανταγωνιστικότητα, ειρωνεία και κακόβουλα σχόλια. Ουσιαστικά είμαστε όλη στην ίδια "ομάδα". Οι γνώμες πάντα θα διαφέρουν. Πείτε πως πίνουμε καφέ όλοι μαζί και ανταλλάσουμε απόψεις κι εγώ τα καταγράφω όλα ώστε να μάθω από εσάς και ν' αποφασίσω πως θα πράξω.
Πάντως, και πάλι, συνεχίζω να παρακολουθώ τις απόψεις σας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί για μένα είναι σχολείο. Εν αναμονή των ένθερμων απόψεών σας.
Ο συμφορουμίτης Βασίλης

Reaction score
3.967
Αγαπητοί συμφορουμίτες,
Κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και συνεχίζω να παρακολουθώ τη συζήτηση (ακόμα και από τις διακοπές μου στο εξωτερικο) .......................... γιατί για μένα είναι σχολείο. Εν αναμονή των ένθερμων απόψεών σας.
Ο συμφορουμίτης Βασίλης
Aγαπητέ συμφορουμίτη Βασίλη (γράμμα στο μέτωπο)...

Το γεγονός ότι κάνεις διακοπές να ξέρεις οτι είναι καταδικαστέο.>:(
Επίσης είναι δις καταδικαστέο ότι συνδυάζεται με εξωτερικό.>:(>:(

Άν στην εξίσωση προσθέσουμε και την πρόθεσή σου να αλλάξεις ΚΑΙ βραχίωνα στο 1200, έ αυτό ΔΕΝ θα περάσει έτσι απλά...θα πλερώσεις και μάλιστα αδρά!>:(>:(>:(

Να γυρίσεις γρήγορα πίσω στην Πατρίδα και να ζητήσεις συγνώμη απο όλο το φόρουμ!!:drinks:

Πέρα απο την πλάκα, το πικάπι αυτό είναι διασκεδαστικό απο μόνο του, είτε το "ακουμπίσεις" είτε όχι.

Και αν το μετανοιώσεις, ξαναγυρίζεις στα παληά γνωρίζοντας ότι οι μετατροπές έχουν πάντα κόστος χρήματος, χρόνου και είναι ίσως μικρότερες των προσδοκιών ως πρός το αποτέλεσμα(κάποιες φορές)

Σημασία λοιπόν έχει το μέγεθος του καλαθιού που κρατάς νάναι μικρό και να μην κόβεις τη γέφυρα της επιστροφής προς την αρχική κατάσταση.;)

Άν βρείς Ittok σε άριστη κατάσταση θάχεις πολύ καλό αποτέλεσμα με μια Glider (Π.Χ.)
SME μπορείς να βρείς καινούργιο και πάντα προτιμώνται τα μοντέλα που βρίσκονται στην παραγωγή (σερβις, ανταλλακτικά, αξία μεταπώλησης)

Όσο δε για τις απόψεις "πολύς μπελάς για το τίποτε, αγόρασε ένα άλλο πικάπ, καλύτερο", οκ, λάβε και αυτές υπόψιν σου.

Δεν υπάρχει κανένα κόλλημα του στυλ:"το υπερπικάπ 1200 με το βραχίωνα σουπερ-τιτανοτεράστιο πατάει τα πάντα στο διάβα του"
Μιλάμε για καθαρό φαν και για γούστα με χαλαρή απολαβή της όποιας αξίας των εγχειρημάτων.:focus:

Ο Γιάννης ανέφερε ήδη για τις αλλαγές με Jelco που έχουμε κάνει, οι οποίες και στους δυό μας έχουν επιφέρει βελτίωση.

Τώρα αν άξιζε, σου λέω ναι διότι αφενός τις μετατροπές τις έκανε φίλος με "Γερμανική μεθοδολογία" οπότε η διαδικασία ήταν άψογη και αφετέρου το αποτέλεσμα υπήρξε το προσδοκώμενο.

Συνέχεια έχει το στήσιμο ενός Linn LP 12 :Dκαι ίσως καλύτερος βραχίωνας για το 1200.:)

Reaction score
1.147
΄'Σημασία λοιπόν έχει το μέγεθος του καλαθιού που κρατάς νάναι μικρό και να μην κόβεις τη γέφυρα της επιστροφής προς την αρχική κατάσταση '
Aυτο ειναι το σημαντικο στην περιπτωση μας.Η ελλειψη μετρου σε τετοιες επεμβασεις φερνει συνηθως στεναχωριες και απογοητευσεις, χασιμο χρονου και χρηματων.

Last edited:

Reaction score
666
Σημασία λοιπόν έχει το μέγεθος του καλαθιού που κρατάς νάναι μικρό και να μην κόβεις τη γέφυρα της επιστροφής προς την αρχική κατάσταση
Aυτο ειναι το σημαντικο στην περιπτωση μας.Η ελλειψη μετρου σε τετοιες επεμβασεις φερνει συνηθως στεναχωριες και απογοητευσεις, χασιμο χρονου και χρηματων.

Ακριβώς. Οι υπερβολές και οι φανατισμοί είναι που πρέπει να στηλιτεύονται, όπως επίσης και οι πομπώδεις εκφράσεις (π.χ. "σκοτώνει', σκίζει, jaw dropping, giant killa και λοιπά θαυμαστά που γράφονται κατά καιρούς). Πάντα μικρό καλάθι λοιπόν και προσωπική γνώμη και αποφάσεις βασισμένες σε ακροάσεις στο σύστημα και το χώρο μας κι όχι επειδή τα είδαμε γραμμένα, μας είπαν, το λέει ο τάδε "guru" κλπ.

Reaction score
22
Συνονόματε ειμαι κάτοχος δύο τεκνίκς . Το ένα 1210μκ2 το εχω "εξοπλισει με βραχίονα origin live encounter. To άλλο (1200mk2) με την rega audiomods http://www.audiomods.co.uk/technicsarm.html που σε καλλιστη τιμή μου την πώλησε συμφορουμιτης. Θα σου πω, καθόσον έχω ακούσει και τεκνίκς με την περίφημη jelco 370 ότι ίσως ταιριάζει περισσότερο στο συγκεκριμένο πικάπ, μη κολλάς στην τιμή ειναι βραχιονάρα, τον αυτό χρησιμοποιεί για να καταλάβεις και το νέο υπερπικάπιον της LUXMAN με τιμή 6.000ευρω+ παρακαλώ... Για το sme δεν έχω άποψη αλλά για τέτοια ποσά αι γνώμαι διίστανται, άλλοι πίνουν νερό, μπύρα μπορεί και κανά cardhu στο όνομά του άλλοι ακούν θολούρες, εχουν δυσκοιλιότητα, αδυναμία στύσεως κοκ. Σε εφάμιλλα ποσά και σε κατάσταση New πάντα το rega audiomods είναι άλλη κλάση και παίζει με όλας τας κεφαλάς, οταν ο Origin λάμπει με mm και με ακριβές Mc ψιλοκλαίς τα (πάλαι ποτέ) λεφτά σου. Γενικώς στα συγκεκριμένα πικάπια υπάρχουν τα εξής προβληματάκια α) Βραχίονας υποδεέστερος β) ανεπαρκής στήριξη γ) -φυσιολογική- οικονομία υλικών σε τροφοδοσία, Για να ανέβεις κλάση το α) και το β) αρκούν...

Reaction score
1
Συνονόματε,
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σου. Αυτά μαζί με τις απόψεις των λοιπών συμφορουμιτών είναι χρυσάφι και σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε. Αν προχωρήσω στην επέμβαση, αυτό που με προβληματίζει είναι ο "χειρουργός". Είμαι Θεσσαλονίκη και ψάχνω κάποιον ο οποίος ξέρει τί κάνει. Αν κάποιος γνωρίζει κάποιον ειδικό και αξιόπιστο τεχνίτη, ας μου πει.

Reaction score
22
γνωρίζω αλλά είναι Αθηναιος. Δούλευε χρόνια στην ερτ ως τεχνικός και μάλλον είναι ο πλέον εξειδικευμένος τεχνικός στα τεκνίκς στην ελλάδα. Θα τον δεις και στο ebay να πωλεί βάσεις κατασκευής του για βραχίονες rega sme κοκ επί των μκ2. Μου έδωσε λύσεις όταν εξειδικευμενοι συνεργάτες αντιπροσωπείες και το καλο συναπάντημα παρολίγον με την τσαπατσουλιά και την ασχετοσύνη τους να μου τα καταστρέψουν τα ρημάδια. αν θες με πμ σου αποστέλλω τον αριθμό του για να μη διαφημίζομε κιόλας...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab