Technics SL-1900 - Dual CS 505/4 - Dual CS 503/2

Reaction score
115
Επειδή δεν έχω σχετική εμπειρία, θα ήθελα τα φώτα σας για το ποιό από τα τρία πικάπ θα διαλέγατε. Μεταχειρισμένα και τα τρία, σε καλή κατάσταση και τα τρία, ίδια τιμή και τα τρία (στην πραγματικότητα θα ανταλλαχθούν με ένα AKAI GX 1820D). Αν κάποιος γνωρίζει τις συσκευές, ας δώσει μία βοήθεια.

Reaction score
295
Δες και τι κεφαλές φοράνε. Μήπως κάποια κάνει τη διαφορά.

Reaction score
5.624
Καλημερα,
Εχω τo sl1900 το οποιο και το απεκτησα πριν απο λιγα χρονια ,γιατι οι ιδιοκτητες του αποφασισαν οτι θα το πετουσαν στα σκουπιδια και το εδωσαν σε εναν φιλο τους ,ο οποιος και μου το δωρησε γιατι εκεινος ειχε ενα thorens. Το διατηρουσαν σε αψογη κατασταση ,δουλευουν τα παντα,εχει repeat ,start stop.Το ενδιαφερον με αυτο το πικαπ ειναι οτι εχει παρομοιο μηχανισμο κινησης με το sl1200 mkII οπως θα δεις και στις φωτογραφιες αλλα και στο βιντεο απο το δικο μου που ανεβασα στο καναλι μου στο youtube,και αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μην χρειαστει ποτε να μπλεξεις με ιμαντες και μοτερ γιατι η κατασκευη του ειναι πολυ καλη.Αν μπορεις να τα δεις απο κοντα κατεβασε στο κινητο σου το rpm calculator με το οποιο μπορεις να δεις αν ειναι σωστος ο τροπος που γυρναει το πλατο και αν κραταει σωστα τις στροφες του.
knobs.jpg
coil.jpg
platemagnet.jpg

Reaction score
115
Εντυπωσιακό το βιντεάκι. Δεν ήξερα οτι υπάρχει τέτοια εφαρμογή. Από θέμα ποιότητας ήχου, πώς το κρίνεις?

Reaction score
5.624
Εντυπωσιακό το βιντεάκι. Δεν ήξερα οτι υπάρχει τέτοια εφαρμογή. Από θέμα ποιότητας ήχου, πώς το κρίνεις?
Το θεμα της ποιοτητας ηχου σε πικαπ παρομιας αξιας εξαρταται απο την κεφαλοβελονα,και το phonostage ,καθως και αν εχεις σοβαρο θεμα αναδρασης στον χωρο σου.Εγω του εχω μια ortofon 2m red απο την οποια ειμαι ευχαριστημενος πως παιζει ,και θελω να αγορασω ενα εξωτερικο phonostage γιατι ειμαι με αυτο του pro μου το οποιο δεν ειναι και κατι το ιδιαιτερο.Αν εισαι Αθηνα μπορεις να ερθεις να το ακουσεις.

D

Dimkal

Guest
αν ειναι οδηγηση ιμαντα τα dual, , χωρίς συζητηση. η εύκολη συντήρηση είναι βασικος παράγοντας επιλογης
Κεφαλες και phono stage preamp βρισκεις οπότε θελεις,

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988