Technics sl1200 mkii _ Περίεργη συμπεριφορά

Reaction score
159
Ομαδάρα καλησπέρα σας και καλή Ανάσταση με υγεία!

Το τελευταίο διάστημα ενδιαφέρομαι για αγορά ενός MKii και κάνω τη σχετική αναζήτηση. Έπεσα πάνω σε έναν πολύ ευγενικό κύριο που δίνει ένα σε σχεδόν εξαιρετική κατάσταση, όμως δίστασα καθώς εντόπισα μια περίεργη συμπεριφορά στις στροφές. Ενώ είναι σταθερές οι στροφές, δηλ οι μεσαίες βούλες είναι "σταματημένες" χωρίς μπρος πίσω, εμφανίζεται ταυτόχρονα στις ίδιες βούλες κάτι σαν ίχνος που μετατοπίζεται προς τα μπροστά αν θυμάμαι καλά. Ενώ δηλ. φαίνεται να ειναι οκ, υπάρχει και ένα αχνό trace. Επειδή έχω εμπειρία με το συγκεκριμένο πικάπ δεν το έχω ξαναδεί.
Έχει κανείς κάποια εμπειρία πάνω σε αυτό ή κάποια σκέψη ?

Ευχαριστώ!!

Reaction score
159
Μπορεί να ξεκλειδώνει στιγμιαία το PLL θέλει ψάξιμο.
Χμ… παντως το προβλημα ειναι σταθερο , δηλ δεν μεταβάλλεται η συμπεριφορά του. Δηλ. ενω ειναι μόνιμα σταθερές οι στροφές με σωστα σταματημένες βούλες , ταυτόχρονα υπαρχει στο ιδιο αυλάκι κινούμενο ίχνος.
Σε ευχαριστω για την απαντηση!

Reaction score
159
Βρέθηκε SL1200 MK2, με πρόβλημα;;; Δεν το πιστεύω!!! :biggrin:
Δυστυχως εχω ψάξει πολυ και δεν εχω βρει ουτε ενα αψεγάδιαστο. Και σε τιμες στα ύψη. Αλλα ειναι αυτο θεμα για αλλο νημα… Ευτυχως εχω εμπειρια με το συγκεκριμενο και διακρίνω τα περισσοτερα «κρυφά» προβλήματα. Αλίμονο σε όσους δεν εχουν την ιδια εμπειρια…

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015
Δηλ. ενω ειναι μόνιμα σταθερές οι στροφές με σωστα σταματημένες βούλες , ταυτόχρονα υπαρχει στο ιδιο αυλάκι κινούμενο ίχνος.
Αυτό είναι αδύνατο. Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Εν πάση περιπτώσει, όταν το ρυθμιστικό στροφών είναι κλειδωμένο και δεν υπάρχει βλάβη, μόνο μια από τις 4 σειρές ιχνών παραμένει ακίνητη.

Reaction score
159
Αυτό είναι αδύνατο. Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Εν πάση περιπτώσει, όταν το ρυθμιστικό στροφών είναι κλειδωμένο και δεν υπάρχει βλάβη, μόνο μια από τις 4 σειρές ιχνών παραμένει ακίνητη.
Και ομως το ειδα με τα ματια μου!! Στις 33 στροφές φαινόταν επιπλεον κινούμενο ίχνος, στις 45 στροφές οχι. Αναρωτιεμαι αν εχει αλλαχτεί το λαμπακι και κατι τρεχει με τα hz του ή αν εχει γυαλιστεί το παλτό και εχει σαν επίπτωση κατι τετοιο. Δεν ξερω…

nikforever

"Επαγγελματίας"
Reaction score
567
Μια ακουστική δοκιμή με κάποιον δίσκο που γνωρίζεις πολύ καλά, θα σου λύσει την απορία!

Reaction score
159
Μια ακουστική δοκιμή με κάποιον δίσκο που γνωρίζεις πολύ καλά, θα σου λύσει την απορία!
Ισχυει… αλλα ειναι σημαντικο (για μενα) να ξερω και το συμβαινει ακριβως, ιδίως για μια συσκευη που πριν λιγα χρονια κόστιζε τα μισα χρηματα 😜. Αν και με κοβω να εγκαταλείπω την αναζητηση μιας και το 99% ειναι «πειραγμένα» οχι απο ανθρώπους με μεράκι, αλλα και παλι ξεφεύγουμε απο το νημα… προς το παρον αν καποιος εχει καποια εμπειρια παρόμοια ή καποια υποθεση του τι συμβαινει ας μας διαφωτίσει! ☺

Reaction score
1.173
Μήπως θέλει καθάρισμα το pitch Fader; Στην χειρότερη αλλαγή; Είναι το συχνότερο πρόβλημα με στροφές στα συγκεκριμένα.

Διάβασε εάν έχεις όρεξη και αυτό.
Δεν φαίνεται και κάτι το πολύ δύσκολο.
1681759724019.png

Βέβαια εσύ δεν το έχεις στην κατοχή σου αλλά θες να κάνεις μια αγορά.

Reaction score
159
Μήπως θέλει καθάρισμα το pitch Fader; Στην χειρότερη αλλαγή; Είναι το συχνότερο πρόβλημα με στροφές στα συγκεκριμένα.

Διάβασε εάν έχεις όρεξη και αυτό.
Δεν φαίνεται και κάτι το πολύ δύσκολο.
View attachment 288624

Βέβαια εσύ δεν το έχεις στην κατοχή σου αλλά θες να κάνεις μια αγορά.
Ευχαριστω! Θα το διαβασω κι αυτο… ☺

Reaction score
57
Μπορείς με ένα ψηφιακό στροφόμετρο να διαπιστώσεις τις πραγματικές στροφές του μηχανήματός σου.
Υπάρχουν στο εμπόριο αξιόπιστα φορητά για τη δουλειά που θέλεις αλλά θα αγοράσεις κάτι που δεν θα το ξαναχρησιμοποιησεις.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Το πράσινο led είναι αναμένο; Το μαύρο χρώμα του πλατώ, γύρω από τις ασημένιες βούλες είναι πυκνό ή ξεθωριασμένο; Κοίτα αν έχει πέσει βερνίκι μετά από γυάλισμα. Σήκωσε το λάστιχο και δες αν έχει βαφτεί με πιστόλι ή spray. Μου ακούγεται περίεργο και σπάνιο... Αυτό το αχνό trace που λες, είναι σταθερό ή μεταβάλλεται περιοδικά όπως γυρίζει το πλατώ;
Αν τραβήξεις ένα video με το κινητό σου θα φανεί;

Last edited:

Reaction score
5.624
Ομαδάρα καλησπέρα σας και καλή Ανάσταση με υγεία!

Το τελευταίο διάστημα ενδιαφέρομαι για αγορά ενός MKii και κάνω τη σχετική αναζήτηση. Έπεσα πάνω σε έναν πολύ ευγενικό κύριο που δίνει ένα σε σχεδόν εξαιρετική κατάσταση, όμως δίστασα καθώς εντόπισα μια περίεργη συμπεριφορά στις στροφές. Ενώ είναι σταθερές οι στροφές, δηλ οι μεσαίες βούλες είναι "σταματημένες" χωρίς μπρος πίσω, εμφανίζεται ταυτόχρονα στις ίδιες βούλες κάτι σαν ίχνος που μετατοπίζεται προς τα μπροστά αν θυμάμαι καλά. Ενώ δηλ. φαίνεται να ειναι οκ, υπάρχει και ένα αχνό trace. Επειδή έχω εμπειρία με το συγκεκριμένο πικάπ δεν το έχω ξαναδεί.
Έχει κανείς κάποια εμπειρία πάνω σε αυτό ή κάποια σκέψη ?

Ευχαριστώ!!
Μηπως ειναι βρωμικο το πλατο στο πλαι,και ειναι οφθαλμαπάτη;
Αν ειναι ευκολο βγαλε ενα βιντεο με το κινητο σου και ανεβασε το καπου να το δουμε.

Reaction score
159
Το ίχνος ειναι σταθερό χωρις μεταβολές, ενω το πλατό ηταν πεντακάθαρο χωρις βρωμιές ή ανομοιογένειες. Υποπτεύομαι οτι μαλλον τελικα είναι ελαφρώς γυαλισμένο ή και βερνικομένο και για αυτο γινεται το εφε. Δυστυχώς δεν εχω βιντεο καθως ειχα παει να το δω και δεν το τράβηξα εκεινη τη στιγμή.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis