TECHNICS SU-VZ220

Reaction score
3.570
Καλημέρα σε όλους
Εκεί που έψαχνα ενισχυτή vintage μου έπεσε στα χέρια μου το μοντέλο του τίτλου. Βρέθηκε σε μια αποθήκη ενός θείου και μου τον χάρισε. Είναι λιγάκι σκονισμένος και θα ήθελα να δω αν χρειάζεται κάποιο service για να μπορέσει να οδηγήσει τα LARS & IVAN Bobo που έχω. Πάνω στο ενισχυτή γράφει οτι είναι NEW CLASS A AMPLIFIER, τι σημαίνει αυτό από ποιότητα; Αξίζει το κόπο να ασχοληθώ και να δώσω λεφτά για μια συντήρηση του γιατί σίγουρα θα θέλει κάποιες αλλαγές σε ηλεκτρολυτικούς κτλ μετά από τόσα χρόνια; Αναμένω τις απόψεις σας.

http://www.hifiengine.com/library/technics/su-vz220.shtml
Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
249
Νομιζω οχι δεν ταιριαζει κι η ευαισθησια εισοδου με τις σημερινες πηγες
Βεβαια αν δε σε νοιαζει ενα μικρο κοστος μετατροπης/επισκευης μπορεις να δοκιμασεις

Reaction score
3.570
Οι πηγές μου δεν είναι καινούριες είναι σχετικά παλιές. Έχω ένα cd player της ΥΑΜΑΗΑ, ένα mini disk SONY, και το ΜΚΙΙ το 1600 το technics. Δεν νομίζω ότι έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Τα ηχεία μου είναι μονο καινούργια. Το μικρό κόστος μετατροπής/επισκευής τι σημαίνει περίπου χρηματικά και τι ακριβώς αλλάγες θα γίνουν στον ενίσχυτή;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.741
Είναι από τους καλούς ενισχυτές της εποχής εκείνης.
Τον δοκίμασες αν παίζει κι έτσι όπως είναι;

Reaction score
3.570
Τον έχω δοκιμάσει παίζει πολύ καλά, αλλά ανοίγοντας τον, τον είδα λίγο ταλαιπωρήμενο στα σωθηκά του. Ίσως και να μην χρειάζεται μόνο κάποιος ειδικός θα μπορούσε να τον δεί και να τον μετρήσει αν έχει απώλειες λόγο χρόνων.

Reaction score
3.570
Ο ενισχυτής δυστυχώς δεν έχει ποδαράκια όπως φαίνεται σε εικόνες στο internet. Γνωρίζετε που θα μπορούσα να βρώ τέτοια ποδαράκια εκτός απο την περίπτωση του internet;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.741
Ο ενισχυτής δυστυχώς δεν έχει ποδαράκια όπως φαίνεται σε εικόνες στο internet. Γνωρίζετε που θα μπορούσα να βρώ τέτοια ποδαράκια εκτός απο την περίπτωση του internet;
H 3M έχει κάτι πολύ ωραία ποδαράκια αυτοκόλλητα από μαλακό λάστιχο και στρόγγυλα και τετράγωνα.
Τα τετράγωνα είναι πολύ ωραία και με ιδανικές διαστάσεις.
Βάλε τέτοια και θα είναι μια χαρά.
Για ποδαράκια πρόκειται.

Reaction score
3.570
Τελικά βρηκα πολύ ωραία στρογγυλά μαύρα με χρυσό πολύ κοντά στα αρχικά του απο amazon σε πολύ καλή τιμή 10 ευρώ με τα μεταφορικά. Τα περιμένω να τα βάλω.

ika

News
Reaction score
16.960
Νομιζω οχι δεν ταιριαζει κι η ευαισθησια εισοδου με τις σημερινες πηγες
Βεβαια αν δε σε νοιαζει ενα μικρο κοστος μετατροπης/επισκευης μπορεις να δοκιμασεις
Όπως λέει και ο vaggelis11, το CDp που συνήθως έχει έξοδο 2V, θα υπεροδηγεί την είσοδο (AUX) του ενισχυτή (0,15V). Αν δεν την "μπουκώνει" θα ακούγεται πιό δυνατά σε σχέση με τις άλλες πηγές.

Reaction score
3.570
Μα ο ενισχυτής έχει cd είσοδο δεν είναι του 70' αρχες 90' κατασκευάστηκε. Επίσης στην είσοδο cd θα μπει το X-10D και όχι το cd απευθείας.

ika

News
Reaction score
16.960
Μα ο ενισχυτής έχει cd είσοδο δεν είναι του 70' αρχες 90' κατασκευάστηκε. Επίσης στην είσοδο cd θα μπει το X-10D και όχι το cd απευθείας.
Εννοούσα (LINE), εκ παραδρομής έγραψα AUX. Αλλά και το CDin ίδια ευαισθησία (150mV) έχει ο ενισχυτής. Μια απλή δοκιμή θα λύσει τις απορίες.

ika

News
Reaction score
16.960
Εννοούσα (LINE), εκ παραδρομής έγραψα AUX. Αλλά και το CDin ίδια ευαισθησία (150mV) έχει ο ενισχυτής. Οπότε μια απλή δοκιμή θα λύσει τις απορίες.
Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα με το CD.

Reaction score
3.570
Καλημέρα

Πρώτες εντυπώσεις για τον ενισχυτάκο είναι ότι δεν είναι ενισχυτάκος αλλά ένας πολύ αξιόλογος ενισχυτής με αληθινά 30 μουσικά Watt. Σε σχέση με τον Dynavox ΜΤ-50 η μέρα με την νύχτα. Συνδέθηκε άψογα με τα μηχανήματα και η απόδοση του είναι πάρα πολύ καλή. Τα Lars & Ivan Bobo μάλλον είναι λίγα για την δυναμή του. Καθαρός ήχος με βάθος και λεπτομέρεια ιδανικός για την μουσική που ακούω (κλασσική, εντεχνη ελληνική, ethnic, jazz, country). Παρόλου που πίστευα ότι θα ήθελε service ο ενισχυτής παίζει άψογα και το μόνο που του λείπει είναι τα ποδαράκια του που ελπίζω να έρθουν γρήγορα να συμπληρώσουν την οπτική εικόνα γιατί απο ήχο είναι άψογος. Στο μέλλον βλέπουμε για καλήτερα ηχεία.

Αυτά απο τις πρώτες εντυπώσεις.

Reaction score
3.570
Καλημέρα και πάλι
Θα ήθελα σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή να μου πείτε προτάσεις για ηχεία βάσεις (όχι κολώνες) που να συνδυαστούν με τον ενισχυτή. Value for money προτάσεις λόγο κρίσης :).
Χαρακτηριστικά του ενισχυτή:
Power output: 30 watts per channel into 8Ω (stereo)
Frequency response: 20Hz to 20kHz
Total harmonic distortion: 0.07%
Damping factor: 40
Input sensitivity: 2.5mV (MM), 150mV (line)
Signal to noise ratio: 76dB (MM), 91dB (line)
Channel separation: 50dB (line)
Output: 150mV (line)
Speaker load impedance: 4Ω to 16Ω
Σας ευχαριστώ,
Κωνσταντίνος

Reaction score
221
Καλημέρα και πάλι
Θα ήθελα σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή να μου πείτε προτάσεις για ηχεία βάσεις (όχι κολώνες) που να συνδυαστούν με τον ενισχυτή. Value for money προτάσεις λόγο κρίσης :).
Χαρακτηριστικά του ενισχυτή:
Power output: 30 watts per channel into 8Ω (stereo)
Frequency response: 20Hz to 20kHz
Total harmonic distortion: 0.07%
Damping factor: 40
Input sensitivity: 2.5mV (MM), 150mV (line)
Signal to noise ratio: 76dB (MM), 91dB (line)
Channel separation: 50dB (line)
Output: 150mV (line)
Speaker load impedance: 4Ω to 16Ω
Σας ευχαριστώ,
Κωνσταντίνος
γεια χαρα!τα μικρα βασης της monitor audio που εχω ακουσει ειναι πολυ καλα για τα λεφτα τους,ειδικα στα φωνητικα και τις μελωδιες

Last edited by a moderator:

Reaction score
3.570
Καλησπέρα μετά από λίγους μήνες συμβίωσης ο ενισχυτής μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Το volume δεν λειτουργεί σωστά και μπερδεύεται στην ένταση ανεβάζεις τον ήχο και όταν πάει να ανεβει μειωνεται. Τι πιστευετε οτι μπορεί να φταίει και αν φτιάχνεται ειναι μεγάλη ζημιά;

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Ετσι οπως το περιγραφεις νοημα δεν βγαζει ,,,κατι αλλο συμβαινει που δεν περιγραφεις σωστα ..>Σε γενικες γραμμες ενα τετοιο μηχανημα σε τετοια ηλικα ειναι δεδομενο οτι θελει ξηλωμα σε ολους τους πυκνωτες με την ευκαιρια θα πρεπει να μπει κατι λιγο καλυτερο , καθαρισμα ( και δεν εννοω φυσηγμα με αερα και λιγο σπρευ ) θα χρειαστει κατι μαλλον πιο ειδικο , και εναν τελικο ελεγχο και πιθανον καποιες ρυθμισεις .

Μετα απο αυτα εαν ειχε 10 βλαβες το πιθανοτερο ειναι να φιαχτουν και οι δεκα .Θελω να πω το οτι παιζει μουσικη δεν σημαινει οτι το μηχανημα λειτουργει σωστα αλλα και ουτε επειδη αυτη την στιγμη παρεχει καποια ενισχυση οτι μπορεις να τον εμπιστευτεις για αλλα 30 χρονια

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.111
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON