Technomate 6900 combo HD. Οι πρώτες εντυπώσεις...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Tm-6900 combo HD
  • Complaint MPEG 2 /MPEG 4 / H.264
  • 2 tuner combo (DVB Satellite & DVB Terrestrial)
  • Complaint DVB S/S2 & DVB T standard
  • Output resolution 1080,720,576
  • 1 HDMI output & VF-Display
  • Total 10.000 channel programmable
  • 16 favorite channel groups
  • Zoom in and Freeze function
  • High speed software upgrade via USB 2.0
  • MP3 play and JPEG view
  • 2 CI Slots + 1 Smartcard Slot
Άρχισα να "παίζω" μαζί του χθες...

1. Menu:

Το Menu του είναι Ελληνικό (σωστό!!!) αρκετά εύκολο αν και όχι τόσο εντυπωσιακό. Ο δέκτης είναι πάρα πολύ γρήγορος, καμία σχέση με τον Humax 2000. Τα κανάλια ανοίγουν πολύ γρήγορα και εύκολα μπορεί να περιηγηθεί κανείς. Το μαθαίνεις πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα.

2. Κανάλια

Οι πληροφορίες που βλέπεις σε κάθε κανάλι είναι δορυφόρος ΤΡ, συχνότητα, σήμα, και κωδικοποίηση. Φυσικά EPG και info. Πληροφορίες προγράμματος στα Ελληνικά, EPG μόνο στα Αγγλικά. Με ένα κουμπί μπορείς να κατατάξεις τα κανάλια σε ελεύθερα, κωδικοποιημένα, και όλα. Και από εκεί και πέρα σε ΟΛΑ, Αλφαβητικά, ανά ΤΡ, και ανά κωδικοποίηση.

3. Αγαπημένα

16 Λίστες αγαπημένων τις οποίες μετονομάζεις πολύ εύκολα. Μάλιστα σου εμφανίζεται πληκτρολόγιο με πάρα πολλά σύμβολα και Κεφαλαία και μικρά Αγγλικά γράμματα. Το μόνο που δεν κάνει είναι να βάζεις κάθε κανάλι σε λίστα (ή τουλάχιστον δεν έχω βρει πως...). Αντίθετα επιλέγεις λίστα και εκεί βάζεις τα κανάλια που θέλεις. Κυκλοφορεί και προγραμματάκι που σου επιτρέπει να κάνεις ότι θέλεις με την λίστα των καναλιών.

4. Αναζήτηση καναλιών

Πολύ απλή και εύκολη. Σου δίνει όλες τις γνωστές δυνατότητες.

5. Εικόνα

Σε σύνδεση με hdmi στην ΑΜΟΙ και upscaling στα 1080i η εικόνα που πήρα ήταν πάρα πολύ καλή!!! Αν όχι καλύτερη τουλάχιστον εφάμιλλη του humax 2000. Πολύ καλά χρώματα και ελάχιστα τεχνουργήματα. Πάρα πολύ καλός και στην κίνηση. Το μεγάλο θετικό είναι ότι έχει και επιλογή ρύθμισης σε φωτεινότητα, contrast και χρώμα. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την εικόνα!

6. CAS - CI

Διάβασε αμέσως την κάρτα της NOVA και είδε χωρίς πρόβλημα και το t-rex module. Μάλιστα με την κάρτα της NOVA στο T-REX η αλλαγή καναλιών ήταν πολύ πιο γρήγορη από ότι στον humax 2000. Μου είπαν ότι διαβάζει τα πάντα και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται ενεργοποίηση σε άλλο δέκτη (όπως κάποιες φορές χρειάζεται η κάρτα της nova) αλλά δεν το έχω δοκιμάσει με άλλη κάρτα.

7. USB

Το μεγάλο του πλεονέκτημα. Γράφει σε εξωτερικό σκληρό δίσκο κάνοντας ταυτόχρονα και upscaling, και το αρχείο το βλέπεις και σε PC. Διαβάζει δίσκους και usb stick σε FAT 32. Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει τις pvr λειτουργίες του, κάτι που θα γίνει σύντομα. Από το usb stick περνάς πολύ εύκολα αναβαθμίσεις λογισμικού, λίστες καναλιών και αρχεία "softcam". Ταυτόχρονα κατεβάζεις στο usb stick λίστες καναλιών για επεξεργασία στο Pc. Επίσης παίζει αρχεία jpeg και mp3. Θα δοκιμάσω τι άλλα αρχεία μπορεί να παίξει...

8. Υποστήριξη

Πάρα πολύ καλή υποστήριξη τόσο από την αντιπροσωπεία όσο και "διεθνής". Συνεχώς βγαίνουν αναβαθμίσεις λογισμικού και φυσικά ο δέκτης "ανοίγει" πάρα πολύ γρήγορα όλα τα γνωστά.

9. Επιπλέον δυνατότητες

Μπορείς από το τηλεχειριστήριο να αλλάξεις κλειδιά είτε σε dec είτε σε hex και έχει μέχρι και μετατροπέα hex-dec!!! ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤRIS!!!

Τα κατά:

Δεν έχει ethernet...

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ:

http://www.abcom.gr/Shop/shop.htm

Στο link αυτό κάντε και ένα κλικ αριστερά εκεί που λέει downloads...

Γενικά ένας πολύ καλός δέκτης με πάρα πολύ καλή υπστήριξη!!!

Reaction score
1
Δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης του αντικειμένου, αλλά ψάχνω on & off για καινούργιο δέκτη εδώ και καιρό (της NOVA είναι έτοιμος να μπεί στο 'μουσείο'), και αφού και η τιμή είναι καλή (~380€), λέω να το 'επιχειρήσω'!!! :615:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί καλοί δέκτες hd αυτή την εποχή...

Νομίζω ότι ο technomate και ο hivion είναι ανάμεσα σε αυτούς...

Reaction score
1
Τελικά τον αγόρασα σήμερα. Όντως πανεύκολος στις λειτουργίες του. Τον συνδυάζω με μία Sony 32W4000 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ευχαριστώ για την αρχική παρουσίαση Χρήστο! :605:

Reaction score
0
Απάντηση: Technomate 6900 combo HD. Οι πρώτες εντυπώσεις...

με την Ελληνίδα κυρία τι παίζει? ........παίζει?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv