Tehcnics SU - V4 Αξίζει;

Reaction score
935
Βρήκα σε κατάστημα τον παραπάνω ενισχυτή στα 300 ευρώ περίπου. Από την σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα αυτό:
http://www.classic-audio.com/technics-suv4-p-210.html

Έχει κανείς αυτό το vintage κομμάτι; Αξίζει τα λεφτά του σε σχέση με ένα νέο εισαγωγικό δικάναλο ενισχυτή στα ίδια πάνω κάτω λεφτά (πχ Yamaha S-300);
Μ' αρέσει η ρετρό αισθητική, αλλά δεν έχω διάθεση να πάρω και τελείως μπακατέλα μόνο και μόνο για να απολαμβάνω τους διακόπτες!!!
Παρεμπιπτόντως βρήκα στα ίδια πάνω κάτω χρήματα (260 ευρώ) και αυτόν:
http://www.hifiengine.com/library/sansui/r-50.shtml
με το πλεονέκτημα του ενσωματωμένου ραδιοφώνου.
Τι λέτε, αξίζουν καθόλου (έστω με λίγο παζάρι) ή είναι για πέταμα;

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
300 euro για αυτο το μηχανημα αν δεν εχει περασει τουλαχιστον απο ζουπερ ντουπερ γενικη αναβαθμιση απλα ειναι κλοπη ....

δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με τον s300που αναφερεις εκτος απο ενα και μονο πραγμα . Ο Technics αλλα και Sansui εχει σαφως υψηλοτερη ποιοτητα κατασκευης .

Για να ειμαστε ρεαλιστες μια νορμαλ τιμη για αυτο το μηχανημα θα ηταν τυπου 100 ευρω και το αγοραζεις με την λογικη οτι θα του ριξεις 100-120 πανω του χωρις δευτερη κουβεντα .

Ακριβως τα ιδια και για τον sansui

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Tehcnics SU - V4 Αξίζει;

Βρήκα σε κατάστημα τον παραπάνω ενισχυτή στα 300 ευρώ περίπου. Από την σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα αυτό:
http://www.classic-audio.com/technics-suv4-p-210.html

Έχει κανείς αυτό το vintage κομμάτι; Αξίζει τα λεφτά του σε σχέση με ένα νέο εισαγωγικό δικάναλο ενισχυτή στα ίδια πάνω κάτω λεφτά (πχ Yamaha S-300);
Μ' αρέσει η ρετρό αισθητική, αλλά δεν έχω διάθεση να πάρω και τελείως μπακατέλα μόνο και μόνο για να απολαμβάνω τους διακόπτες!!!
Παρεμπιπτόντως βρήκα στα ίδια πάνω κάτω χρήματα (260 ευρώ) και αυτόν:
http://www.hifiengine.com/library/sansui/r-50.shtml
με το πλεονέκτημα του ενσωματωμένου ραδιοφώνου.
Τι λέτε, αξίζουν καθόλου (έστω με λίγο παζάρι) ή είναι για πέταμα;
Οχι, δεν αξιζει. Παιρνεις εναν καινουριο με οτι συνεπαγεται, και εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Και ραδιοενισχυτες υπαρχουν αρκετοι στα λεφτα αυτα (Harman 3390, Marantz SR5023)

Reaction score
935
Ευχαριστώ πολύ. Αναλαμβάνεις και επισκευές σε παλιά ραδιόφωνα με λυχνίες; Αν είναι να σε έχω στα υπόψη μου για το προσεχές μέλλον.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

... Αξίζει τα λεφτά του σε σχέση με ένα νέο εισαγωγικό δικάναλο ενισχυτή στα ίδια πάνω κάτω λεφτά (πχ Yamaha S-300); ...
Ούτε γι' αστείο! Καλά, έχουν αποθρασυνθεί τελείως μ' αυτή τη μόδα των vintage! Αν επρόκειτο γι' αυτό ή αυτό, ή αυτό, τότε μάλιστα!

Reaction score
935
Δυστυχώς το vintage πουλάει. Και κάποιοι το εκμεταλλεύονται αυτό στεγνά. Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη ανταπόκριση. Πάντως μου αρέσουν πάρα πολύ τα αναλογικά όργανα (βελόνες ισχύος κλπ), ιδίως αν έχουν εκείνο το χαρακτηριστικό πρασινωπό φωτισμό...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ούτε γι' αστείο! Καλά, έχουν αποθρασυνθεί τελείως μ' αυτή τη μόδα των vintage! Αν επρόκειτο γι' αυτό ή αυτό, ή αυτό, τότε μάλιστα!

Πεστα βρε Κωστα, μερικες φορες κατανταει αηδια, βγαζουν στη σεντρα κατι μαυσωλεια σε αθλια κατασταση σε τιμες εξωφρενικες, λες και για τα μηχανηματα ισχυει το "ωριμαζουν" που ισχυει και για τα κρασια. Μεσα σε αυτα που θα εξαιρουσες , θα βαζα κι αυτο http://audio-database.com/PIONEER-EXCLUSIVE/amp/a-09.JPG , http://audio-database.com/PIONEER-EXCLUSIVE/amp/a-09(2).JPG

Reaction score
935
Αλήθεια, μήπως θα ήταν ενδιαφέρον να φτιάξετε εσείς οι μερακλήδες του site έναν κατάλογο με τα κατά τη γνώμη σας άξια λόγου vintage μηχανήματα και την προτεινόμενη αξία τους; Κατά καιρούς συναντά κανείς καλές ευκαιρίες σε μεταχειρισμένα (ή σε παππούδες - γιαγιάδες που στα χαρίζουν άνετα :107 ).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

Αουτς! Κοίτα να δεις μπηχτή! :105:

Σα χθες μου φαίνεται, τότε που μου έστειλε ο Αντρέας εκείνο το pm στο avforum. Και ήμουν "μονάχα" 38...

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
δεν υπαρχουν μηχανηματα vintage που να αξιζουν ουσιαστικα ...ελαχιστα εως πολυ λιγα κομματια σαν αυτα που ανεβασε ο Κωστας .

Παρολα αυτα αρχιζουν να λενε κατι αν περασουν απο γερη μα πολυ γερη αναβαθμιση ...Περα απο αυτο ομως οταν αναβαθμιση σημαινει οτι απλα αντικαθιστας τα χαλασμενα με ρποληψη και για το μελλον το πολυ που θα καταφερεις ειναι να φερεις το μηχανημα σε αρχικη κατασταση .

Ουσια εχει οταν προχωρας να κανεις αναβαθμιση να αρχισεις να ""μαζευεις "" και ορισμενα αλλα πραγματα ωστε να απαλλαξεις το μηχανημα απο τα χουγια της 10ετειας του 80'

Σαφως το ολο πραγμα ειναι και θεμα προσεγγισης που σημαινει οτι υπαρχουν και χρηστες οι οποιοι τα αναβαθμιζουν με σκοπο να τα κρατησουν οπως ηταν για λογους πιθανον συναισθηματικους η αλλους που για μενα δεν ειναι κατανοητοι .

ΕΞΗΓΩ:
ολα αυτα τα μηχανηματα εχουν εισοδους 150-200mv οι σημερινες πηγες ευκολα φτανουν 2 βολτ στην εξοδο τους ...οποτε εκει και μονο εκει αν σταθεις ειναι ενας αποτερπτικος παραγοντας για σημερινη χρηση
Επισης εχουν προενισχυτες με κερδος Χ10 και βαλε μη σου πω .... και αυτο επισης ειναι αποτρεπτικο ....
Αν κανεις αρση των παραπανω αλλαξεις την ευιασθησια και απς σε ενα gain Χ6 και αυτο μαλλον πολυ ειναι αρχιζει και γινεται πραγματικα δουλεια ....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
935
Κατανοητό. Εκτιμώ πάντα τα posts σας κύριε Πετρόπουλε. Είναι πάντοτε τεκμηριωμένα και πείθουν ότι αφενός προέρχονται από ειδικό (οφθλμοφανές εκ του επαγγέλματος) αλλά και από λογικό άτομο (πιο σπάνιο).

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.111
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON