Tesla (απο 1/1/23)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
Βρε πρόσεχε που σου λέω που επενδύεις και πότε θα πουλάς (πουλήσεις) ... δεν είμαστε οικονομολόγοι αλλά έχουμε υψηλό IQ (τα έχουμε ξαναπεί αυτά για το IQ) .... σε πέντε χρόνια μάξιμουμ που θα καταλάβεις (τόσα της δίνω της Tesla εγώ max) τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε άκου αναλύσεις και νούμερα στο ίντερνετ και όχι εμένα.
τι σου λέω τι μου λες

1. δεν μου απαντάς...για το πόσο μέσα είναι η spaceX...η οποία μέχρι να την αναλάβει ο Ιλον μόνο αποτυχίες είχε στο βιογραφικό της... κ μου διορθώνεις το ποστ σου και μπερδεύεις τελικά την μετοχή της Τέσλα σε βάθος 5ετίας για σελλ οφφ? με τι στοιχεία? ένστικτο?

2. τι να αγοράσω κ τι να πουλήσω από την spaceX από την ώρα που δεν μπορώ να αγοράσω...δεν είναι στο χρηματιστήριο ξερς....
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Δε ξέρω τι λέτε για τις μετοχές, εγώ απλώς τις αγοράζω, μετά δεν ξέρω τίποτα. 😜

Δε ξέρω απ'αυτά, εσείς που ξέρετε, μην αγοράζετε καθόλου, ιδίως TSLA, θα κλείσει. 😁🤪😜

Προς ώρας κατάφερα και πέρασα στο αυτοκίνητο τα εξής:

1. YouTube και λογαριασμό Google
2. Spotify
3. Tidal
4. Netflix
5. Disney+

Κατ'παιχνιδια και διευθύνσεις σπίτι και δουλειά, να πάει αυτόματα, που το δοκίμασα ήδη κι είναι σε άλλο επίπεδο εντελώς.

Ρύθμισα το πορτπαγκαζ να ανοίγει αυτόματα ως ένα σημείο, για να μη βρίσκει στον οριζόντιο σωλήνα του σκίαστρου:

1000005270.jpg


Κι έχει εκπληκτική ακρίβεια το σημείο που του βάζεις να σταματάει στο άνοιγμα.

Έφτιαξα και την πίεση των ελαστικών, κρύα ακριβώς στα 42, με ένα ωραίο εργαλείο που έχω πάρει για αυτή τη δουλειά, που δουλεύει με 12 βολτ μπρίζα (μπρίζα έχει και στο πορτμπαγκάζ και κάτω από τον τεμπέλη μέσα στην καμπίνα).

Ο εξωτερικός φορτιστής από μπρίζα σουκου της Τέσλα, έχει και 2 εξόδους USB type C για φόρτιση κινητών! Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Το στέρεο παίζει πολύ καλά, αν και κατέβασα την στάθμη στα μπάσα, γιατί το σαμπ είναι στάνταρ σε μεγαλύτερη στάθμη από όσο πρέπει (για να το λέω γω, φανταστείτε τι γίνεται) και κάνει πολύ ωραίο 3D upmixing, με 5 settings για την immersive αίσθηση.

Οι στάθμες επίσης είναι χορταστικές, άνω της στάθμης αναφοράς, χωρίς να προβληματίζεται το σαμπ και το μπάσο γενικώς. Χρήσιμη απόκριση έχει τουλάχιστον από τους 30 κύκλους, μπορεί και πιο κάτω.

Η οθόνη είναι εξαιρετική για θέαση ταινιών, ακόμα και υπό το φως του ήλιου. Τόσο Netflix όσο και Disney+ έχουν εικόνα άψογη και ήχο φουλ ιμερσιβ.

Ο προγραμματισμός φόρτισης δουλεύει τέλεια και πανευκολα.

Από το κινητό, ενεργοποιείς sentry mode (φρουρός) και μπορείς να δεις από όπου κι αν είσαι, τι βλέπουν οι εξωτερικές κάμερες του αυτοκινήτου με πολύ καλή εικόνα, και να μιλήσεις σε όποιον βλέπεις δίπλα στο αυτοκίνητο. Επίσης του πετάς και κλανιές άμα θες.😁🤪😜

Δεν υπάρχει το σοφτγουερ, είναι ανμπιλίβαμπλ! 👍

Το software γενικά είναι σε άλλο επίπεδο.
 
Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
EVgo had announced that it will also add NACS connectors to its charging stations even before Tesla opened the standard.

Now we expect other charging station companies to make similar announcements as soon as today and more to come in the coming weeks.

The dominos are falling.


Στα 250$ άνοιξε η TSLA σήμερα! 😜😁
Από ότι διαβάζω και βλέπω σε διάφορα videos, με Ford & GΜ στο πλευρό της Tesla, το CCS μετρά ήδη αντίστροφα στην Αμερική. ABB και EVgo ανακοίνωσαν ήδη προσαρμογή στα νέα δεδομένα, και σίγουρα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Ενέργεια θέλουν να πουλάνε, σέστηκαν για τα charging ports. Όταν μπει και το Plug & Charge και στους άλλους αντίο CCS. Το user experience στη δημόσια φόρτιση θα είναι σοβαρή παράμετρος στην επιλογή οχήματος. Αν δεν προσαρμοστούν Γερμανοί και Ιάπωνες τους βλέπω να έχουν θέμα.

Μετά έχουμε αυτό. CCS (γκρι) vs NACS (μαύρο). Δηλαδή εντάξει. Μεγαλύτερη γκουμούτσα δεν μπορούσαν να κάνουν. Καλά τους τα χώνει ο Munro.
Screenshot_20230610_093311_Free Adblocker Browser.jpg


Για τα δικά μας δεδομένα εδώ Ευρώπη, δύσκολα βλέπω κάποια αλλαγή καθώς οι Γερμανοί είναι πίσω από το CCS. Οπότε μάλλον την πατήσαμε.
 
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Τι λέν ρε;


Ασταδγιάλα δηλαδή επιτέλους έλεος κάπου.😜
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Ζωντανή κάμερα, μέσω κινητού (sentry mode):

1000005288.png


Τα 4 εικονίδια κάτω, είναι για να πατήσεις κόρνα, να ανάψεις τα φώτα των φλας (λευκά, παραμένουν αναμμένα και βλέπεις πολύ καλά μέσα στη νύχτα), να παίξει πορδές το όχημα (μεγάλη ποικιλία από πορδες, υψηλή στάθμη, όχι αστεία) και να μιλήσεις από τα μεγάφωνα του αυτοκινήτου, επίσης ακούγεται δυνατά και καθαρά.

Το/τα βίντεο καταγράφονται.

1000005290.png

1000005289.png

1000005291.png
 

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
τι να αγοράσω κ τι να πουλήσω από την spaceX
Απο την Tesla μιλάμε, ποιά Space X ?

Το κύριο θέμα είναι η Tesla αυτή είναι που παράγει. Οι άλλες όλες ήταν απλώς αναφορά για αυτούς που νομίζουν ότι αυτές θα σώσουν την Tesla όταν θα έρθει εκείνη η ώρα.... που θα έρθει (και κανόνισε τις επενδύσεις σου). Το ίδιο και οι αναφορές για τον ίδιο τον Musk και έχοντας πουλήσει ήδη και έχοντας κρατήσει μόνο το 1/5 των μετοχών αλλά και τις κινήσεις που φαίνεται ότι κάνει και στις άλλες "εταιρίες" του και τώρα και του τουίτερ ...πάλι μην περιμένεις απο τον ίδιο προσωπικά να μπορεί ή να θέλει (παλιά έλεγε ότι ήθελε και με προσωπικό δικό του κόστος, με δικά του χρήματα) να αποτρέψει.

Όσον αφορά άν σου απαντάω α) σου είπα ποιό ερώτημα πρέπει να απαντήσεις (για τον εαυτό σου εάν θες να καταλάβεις , όχι για εμένα. Εσύ απαντάς και στέκεσαι αλλού, σε λάθος συμπληρωματικά θέματα. β) όπως μου εξηγήθηκε πρόσφατα απο την διαχείρηση δεν είναι ανάγκη να απαντάω σε όλα γ) εγώ έκανα την αρχη θέτοντας το πιό σημαντικό θέμα που πρέπει να σε απασχολήσει , θες και να στο αναλύσω ; , ρώτα τον υπεύθυνο του χαρτοφυλακίου σου δ) εάν μου είχες απαντήσει για τους πομάκους πάνω που σε ρώτησα, που με ενδιαφερει γιατί πέρασα πολλά χρόνια εργαζόμενος στην περιοχή και την γνωρίζω αλλά και την πονάω ... να πείς θα έκανα μια προσπάθεια να σου απαντήσω και εγώ. Δεν με σεβάστηκες κάν να μου απαντήσεις έστω ένα "δεν ξέρω", οπότε δεν είμαι και πολύ θερμός να σου δώσω πληροφορίες που μπορεί να σε βοηθήσουν τουλάχιστον αναλυτικά. Η αναφορά και η αρχή του ερωτήματος είναι το πάν, μετά ο καθένας μπορεί να ψάξει παραπέρα. Δεν είναι το νήμα για οικονομικές αναλύσεις. Ας ανοίξει άλλο εάν κάποιος το βρίσεκι ενδιαφέρον ή κρίσμο για αυτόν να ξέρει πως λειτουργεί το χρηματιστήριο και η οικονομία. Κάπου στην εξέλιξη του νήματος μπορεί να βρεθεί κάποιος οικονομολόγος ο οποίος να μην μείνει μόνο στην παράθεση στοιχείων "Facts" (απο facts έχουμε χορτάσει) αλλά απο την ερμηνεία τους και αξιολόγησή τους. Εκεί κολλάνε τα πράγματα, όχι στα facts.

Υ.Γ. Αλλά και τα facts στο κομμάτι Space X (παρόλο όπως σου είπα αδιάφορο, παρά μόνο από "σπόντα' ενδιαφέρει και την "σπόντα" σου την εξήγησα κιόλας ποιά είναι) τα ξέρεις λάθος. Να πας (πάμε όλοι) να βοηθήσουμε τον Μάσκ που έφτασε να στέλνει μέμο στους εργαζόμενους να δουλέψουν εντατικά για 3 -4 μήνες και επι 24 ώρου , χωρίς αμοιβή κιόλας για να πετύχουν μέσα στην χρονιά μια μόνο εκτόξευση αλλιώς όπως είπε και δήλωνε θα φαληρίζανε. Επίσης για άλλο πρυπολογισμό και busineess plan ήταν αυτή η εταιρία υπολογισμένα τα πράγματα και όχι να στέλνει , σου το είπα και αυτό εσυ δεν καταλαβίνεις, ΜΟΝΟ δορυφόρους δικούς του αλλά και άλλων πελατών.

Κατά τα άλλα θέματα ... θα μπορούσα να στα λύσω όλα (της επικοινωνίας και της αναλυτικής προσέγγισης όσον αφορά την λειτουργία όχι μόνο ενός site π.χ. του avsite που να θεωρήσουμε ότι μας ενδιαφέρει αλλά και όλης της χώρας και των πολιτικών και κοινωνικών διαφωνιών που προκύπτουν στην Ελληνική κοινωνία και αντικατοπτρισμός της οποίας αναπόφευκτα αποτελούν όλα τα social media, ο τύπος , αρθρογραφία που αυτό γίνεται και εδώ κατά κάποιο τρόπο στην υψηλότερη μορφή της όταν σπάνια επιτυγχάνεται απο τους συμμετέχοντες που και απο τους best of them δεν ξέρουν κάν που στοχεύουν κάθως τα ξέρουν "πρακτικά") ...... αλλά το χάσμα μεταξύ εμού και των μελών σε βασικά θέματα που αφορούν την λύση τέτοιων θέματων είναι τεράστιο και δεν μπορώ να το καλύψω ή και να μπορούσα δεν θα το έκανα χωρίς όφελος. Μπορώ όμως να σου πω μια πρόταση - πολιτική δήλωση ώστε απο κάπου να αρχίσεις, εάν εσένα σε ενδιαφέρει : The exclusion of participation (or/and at least the effort of maximizing partcipation) either by law or by everyday practice είναι (και αυτό αμφίβολο ανάλογα τον σκοπό σου και την θεωρία πολιτικής επιστήμης που θα συμφωνήσει ένα ετερόκλητο μάλιστα γκρούπ ανθρώπων) κατάλληλο να διοικήσεις μια εταιρία, όχι να ευδοκιμήσει ένα χόμπι μέσα σε ένα κανονιστικό πλαίσο το οποίο έχει οριστεί απο το γκρούπ και το οποίο πλαίσιο οδηγεί σε ένα απο τα tρία μέρη που πρέπει να τηρηθούν για να αποτελέσουν και την πραγματική εύρεση και προσέγγισης της αλήθειας σε ένα θέμα (σε κάθε θέμα).

Τώρα θές εγώ να συννενοηξθώ με ποιόν ; Που τα βλέπω όλα και ξέρω που ¨κολλάνε" όλοι και μάλιστα αυτοί δεν το ξέρουν κιόλας ; Ούτε γιατί κολλάνε ούτε και πως κολλάνε ; Το IQ μου είναι τόσο υψηλό που βλέπεις ότι με το ελάχιστο effort ανακατεύομαι σε θέματα πολιτικής επιστήμης που κατά πολυ μακράν είναι η σχεση μου επιστημονικά και που αυτά που σου λέω ούτε ο Μπαρλάς ή ο Prince μπορεί να αποκρυπτογραφήσει που υποθέτω ή ισχυρίζονται ότι το έχουν σπουδάσει ; Ο Bhutia εκτιμώ ότι εάν τον ενδιέφεραν τέτοια θέματα και τα έψαχνε ... θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία και ψυχολογία των συμμετεχόντων το site και άρα να συμβάλλει (και) στην εύρυθμη διάδοση της γνώσης επιπρόσθετα της επιστημολογικής (μόνο) προσέγγισης με την οποία έχει ήδη επωμιστεί. Το μέρος αυτό που έχει επωμιστεί και τέλεια να θεωρήσουμε ότι μεταφράζει επιστημολογικά την διαδικασία τα beliefs να αποτελέσουν -καταλήξουν έστω υποτυπωδώς , ιδίως στο audio, σε true beliefs ... είναι μόνο ένα μέρος απο τα τρία που ανέφερα και πρεπει να ακολουθηθούν ώστε να φτάνεις όλο και συνέχεια στην πιο μεγάλη εικόνα μιας αλήθειας απο πολλές οπτικές. (για όλα τα θέματα ισχύει αυτό , για τα πάντα).

Σόρρυ για τα Αγγλικά αλλά εγώ φιλοσοφία στα Αγγλικά διάβαζα. Τα ξέρουν και οι ¨Ελληνες ακόμη καλύτερα, όλα είναι γνωστά, σε εμάς είναι άγνωστα και δεν βρίσκεται κανένας με γνώση ή χρόνο ή θέληση να μας βάλει σε μια σειρά και να μας τα εξηγήσει και να μας βοηθήσει να σταματήσουμε να τρωγόμαστε σαν κοκόρια και ανόητοι ή να κάνουμε κύκλους σαν κόκορες με κομμένο κεφάλι χωρίς να ξέρουμε τι κάνουμε και που βαδίζουμε αλλά ούτε κάν που διαφωνούμε.

Με λίγα λόγια δώσε μου εμένα τον Absenti και τον Prince ή άσε με να επιλέξω δυο ίσως (εάν βρώ, αλλά μου κάνουν και αυτοί) καλλύτερα version τους ... και σου σώζω όλη την Ελλάδα. (γιατί το πρόβλημα δεν είναι η "γνώση" ... αυτή είναι άπλετη και εάν όχι ... βρίσκεται.).

Ελπίζω να μην θεωρηθεί το πόστ ... καποιου είδους άσχετο, επειδή δεν είναι κατανοητό ούτε κάν απο αυτούς που πιθανόν να έχουν γνώση της πολιτικής επιστήμης - φιλοσοφίας ή στο συγκεκριμένο μάθημα κοιμόντουσαν. Συμβαίνουν και αυτά δεν είναι κάτι δραματικό. Εάν νομίζετε ότι όλα αυτα που επιδίδεστε είναι τίποτε πρωτότυπες εκφράσεις και εκφάνσεις του εαυτού σας (μας) και δικών σας (μας) απόψεων και σκέψεων και όχι αποτέλεσμα κοινωνικοποίησης και μάλιστα αυτόματης .... έχετε πολλά ακόμη να ξεκαθαρίσετε και πάντα θα διαφωνείτε και μάλιστα άσκοπα και άκρη δεν θα βγάζετε.

Φαντάσου να μην σου απαντούσα κιόλας. Σάμπως εκτίμησες τι καλό κάνω. Η αρχή του σωστού ερωτήματος είναι το πάν .... δεν είναι ότι διαβάζεις χτισμένο σε μια λάθος υπόθεση, παραδοχή και η οποία μπορεί να στηριχθεί σε ότι στοιχεία θές. Και οι δύο θεωρίες πάντως paricipation αλλά και alliteration έχουν τα καλά τους και τα κακά τους και πρέπει να εξετασθούν σε βάθος πότε και που εφαρμόσιμες είναι χρήσιμες για την συνοχή μια κοινωνίας και της επικοινωνίας των ανθρώπων (ή και πολιτών) που την απαρτίζουν ώστε να εξελιχθεί. (το ίδιο και σε ένα γκρούπ ανθρώπων μικρό ή μεγάλο... αλλά ιδιαίτερα για μεγάλο ισχύουν αυτά).

Ε, δεν με αφήνες να γράφω άσχετα, μια χαρά ήμασταν ... καλά να πάθουμε.

Αφιερωμένο σε όσους καταλαβαίνουν ή έστω αυτούς που καταλαβαίνουν ότι εδώ μπορεί να υπάρχει κάτι που αξίζει να προσπαθήσουν να το καταλάβουν και να το ψάξουν. Θα καλυτερέψει και η ζωή τους.
 
  • Like
Reactions: vet


daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
Απο την Tesla μιλάμε, ποιά Space X ?

Το κύριο θέμα είναι η Tesla αυτή είναι που παράγει. Οι άλλες όλες ήταν απλώς αναφορά για αυτούς που νομίζουν ότι αυτές θα σώσουν την Tesla όταν θα έρθει εκείνη η ώρα.... που θα έρθει (και κανόνισε τις επενδύσεις σου). Το ίδιο και οι αναφορές για τον ίδιο τον Musk και έχοντας πουλήσει ήδη και έχοντας κρατήσει μόνο το 1/5 των μετοχών αλλά και τις κινήσεις που φαίνεται ότι κάνει και στις άλλες "εταιρίες" του και τώρα και του τουίτερ ...πάλι μην περιμένεις απο τον ίδιο προσωπικά να μπορεί ή να θέλει (παλιά έλεγε ότι ήθελε και με προσωπικό δικό του κόστος, με δικά του χρήματα) να αποτρέψει.

Όσον αφορά άν σου απαντάω α) σου είπα ποιό ερώτημα πρέπει να απαντήσεις (για τον εαυτό σου εάν θες να καταλάβεις , όχι για εμένα. Εσύ απαντάς και στέκεσαι αλλού, σε λάθος συμπληρωματικά θέματα. β) όπως μου εξηγήθηκε πρόσφατα απο την διαχείρηση δεν είναι ανάγκη να απαντάω σε όλα γ) εγώ έκανα την αρχη θέτοντας το πιό σημαντικό θέμα που πρέπει να σε απασχολήσει , θες και να στο αναλύσω ; , ρώτα τον υπεύθυνο του χαρτοφυλακίου σου δ) εάν μου είχες απαντήσει για τους πομάκους πάνω που σε ρώτησα, που με ενδιαφερει γιατί πέρασα πολλά χρόνια εργαζόμενος στην περιοχή και την γνωρίζω αλλά και την πονάω ... να πείς θα έκανα μια προσπάθεια να σου απαντήσω και εγώ. Δεν με σεβάστηκες κάν να μου απαντήσεις έστω ένα "δεν ξέρω", οπότε δεν είμαι και πολύ θερμός να σου δώσω πληροφορίες που μπορεί να σε βοηθήσουν τουλάχιστον αναλυτικά. Η αναφορά και η αρχή του ερωτήματος είναι το πάν, μετά ο καθένας μπορεί να ψάξει παραπέρα. Δεν είναι το νήμα για οικονομικές αναλύσεις. Ας ανοίξει άλλο εάν κάποιος το βρίσεκι ενδιαφέρον ή κρίσμο για αυτόν να ξέρει πως λειτουργεί το χρηματιστήριο και η οικονομία. Κάπου στην εξέλιξη του νήματος μπορεί να βρεθεί κάποιος οικονομολόγος ο οποίος να μην μείνει μόνο στην παράθεση στοιχείων "Facts" (απο facts έχουμε χορτάσει) αλλά απο την ερμηνεία τους και αξιολόγησή τους. Εκεί κολλάνε τα πράγματα, όχι στα facts.

Υ.Γ. Αλλά και τα facts στο κομμάτι Space X (παρόλο όπως σου είπα αδιάφορο, παρά μόνο από "σπόντα' ενδιαφέρει και την "σπόντα" σου την εξήγησα κιόλας ποιά είναι) τα ξέρεις λάθος. Να πας (πάμε όλοι) να βοηθήσουμε τον Μάσκ που έφτασε να στέλνει μέμο στους εργαζόμενους να δουλέψουν εντατικά για 3 -4 μήνες και επι 24 ώρου , χωρίς αμοιβή κιόλας για να πετύχουν μέσα στην χρονιά μια μόνο εκτόξευση αλλιώς όπως είπε και δήλωνε θα φαληρίζανε. Επίσης για άλλο πρυπολογισμό και busineess plan ήταν αυτή η εταιρία υπολογισμένα τα πράγματα και όχι να στέλνει , σου το είπα και αυτό εσυ δεν καταλαβίνεις, ΜΟΝΟ δορυφόρους δικούς του αλλά και άλλων πελατών.

Κατά τα άλλα θέματα ... θα μπορούσα να στα λύσω όλα (της επικοινωνίας και της αναλυτικής προσέγγισης όσον αφορά την λειτουργία όχι μόνο ενός site π.χ. του avsite που να θεωρήσουμε ότι μας ενδιαφέρει αλλά και όλης της χώρας και των πολιτικών και κοινωνικών διαφωνιών που προκύπτουν στην Ελληνική κοινωνία και αντικατοπτρισμός της οποίας αναπόφευκτα αποτελούν όλα τα social media, ο τύπος , αρθρογραφία που αυτό γίνεται και εδώ κατά κάποιο τρόπο στην υψηλότερη μορφή της όταν σπάνια επιτυγχάνεται απο τους συμμετέχοντες που και απο τους best of them δεν ξέρουν κάν που στοχεύουν κάθως τα ξέρουν "πρακτικά") ...... αλλά το χάσμα μεταξύ εμού και των μελών σε βασικά θέματα που αφορούν την λύση τέτοιων θέματων είναι τεράστιο και δεν μπορώ να το καλύψω ή και να μπορούσα δεν θα το έκανα χωρίς όφελος. Μπορώ όμως να σου πω μια πρόταση - πολιτική δήλωση ώστε απο κάπου να αρχίσεις, εάν εσένα σε ενδιαφέρει : The exclusion of participation (or/and at least the effort of maximizing partcipation) either by law or by everyday practice είναι (και αυτό αμφίβολο ανάλογα τον σκοπό σου και την θεωρία πολιτικής επιστήμης που θα συμφωνήσει ένα ετερόκλητο μάλιστα γκρούπ ανθρώπων) κατάλληλο να διοικήσεις μια εταιρία, όχι να ευδοκιμήσει ένα χόμπι μέσα σε ένα κανονιστικό πλαίσο το οποίο έχει οριστεί απο το γκρούπ και το οποίο πλαίσιο οδηγεί σε ένα απο τα tρία μέρη που πρέπει να τηρηθούν για να αποτελέσουν και την πραγματική εύρεση και προσέγγισης της αλήθειας σε ένα θέμα (σε κάθε θέμα).

Τώρα θές εγώ να συννενοηξθώ με ποιόν ; Που τα βλέπω όλα και ξέρω που ¨κολλάνε" όλοι και μάλιστα αυτοί δεν το ξέρουν κιόλας ; Ούτε γιατί κολλάνε ούτε και πως κολλάνε ; Το IQ μου είναι τόσο υψηλό που βλέπεις ότι με το ελάχιστο effort ανακατεύομαι σε θέματα πολιτικής επιστήμης που κατά πολυ μακράν είναι η σχεση μου επιστημονικά και που αυτά που σου λέω ούτε ο Μπαρλάς ή ο Prince μπορεί να αποκρυπτογραφήσει που υποθέτω ή ισχυρίζονται ότι το έχουν σπουδάσει ; Ο Bhutia εκτιμώ ότι εάν τον ενδιέφεραν τέτοια θέματα και τα έψαχνε ... θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία και ψυχολογία των συμμετεχόντων το site και άρα να συμβάλλει (και) στην εύρυθμη διάδοση της γνώσης επιπρόσθετα της επιστημολογικής (μόνο) προσέγγισης με την οποία έχει ήδη επωμιστεί. Το μέρος αυτό που έχει επωμιστεί και τέλεια να θεωρήσουμε ότι μεταφράζει επιστημολογικά την διαδικασία τα beliefs να αποτελέσουν -καταλήξουν έστω υποτυπωδώς , ιδίως στο audio, σε true beliefs ... είναι μόνο ένα μέρος απο τα τρία που ανέφερα και πρεπει να ακολουθηθούν ώστε να φτάνεις όλο και συνέχεια στην πιο μεγάλη εικόνα μιας αλήθειας απο πολλές οπτικές. (για όλα τα θέματα ισχύει αυτό , για τα πάντα).

Σόρρυ για τα Αγγλικά αλλά εγώ φιλοσοφία στα Αγγλικά διάβαζα. Τα ξέρουν και οι ¨Ελληνες ακόμη καλύτερα, όλα είναι γνωστά, σε εμάς είναι άγνωστα και δεν βρίσκεται κανένας με γνώση ή χρόνο ή θέληση να μας βάλει σε μια σειρά και να μας τα εξηγήσει και να μας βοηθήσει να σταματήσουμε να τρωγόμαστε σαν κοκόρια και ανόητοι ή να κάνουμε κύκλους σαν κόκορες με κομμένο κεφάλι χωρίς να ξέρουμε τι κάνουμε και που βαδίζουμε αλλά ούτε κάν που διαφωνούμε.

Με λίγα λόγια δώσε μου εμένα τον Absenti και τον Prince ή άσε με να επιλέξω δυο ίσως (εάν βρώ, αλλά μου κάνουν και αυτοί) καλλύτερα version τους ... και σου σώζω όλη την Ελλάδα. (γιατί το πρόβλημα δεν είναι η "γνώση" ... αυτή είναι άπλετη και εάν όχι ... βρίσκεται.).

Ελπίζω να μην θεωρηθεί το πόστ ... καποιου είδους άσχετο, επειδή δεν είναι κατανοητό ούτε κάν απο αυτούς που πιθανόν να έχουν γνώση της πολιτικής επιστήμης - φιλοσοφίας ή στο συγκεκριμένο μάθημα κοιμόντουσαν. Συμβαίνουν και αυτά δεν είναι κάτι δραματικό. Εάν νομίζετε ότι όλα αυτα που επιδίδεστε είναι τίποτε πρωτότυπες εκφράσεις και εκφάνσεις του εαυτού σας (μας) και δικών σας (μας) απόψεων και σκέψεων και όχι αποτέλεσμα κοινωνικοποίησης και μάλιστα αυτόματης .... έχετε πολλά ακόμη να ξεκαθαρίσετε και πάντα θα διαφωνείτε και μάλιστα άσκοπα και άκρη δεν θα βγάζετε.

Φαντάσου να μην σου απαντούσα κιόλας. Σάμπως εκτίμησες τι καλό κάνω. Η αρχή του σωστού ερωτήματος είναι το πάν .... δεν είναι ότι διαβάζεις χτισμένο σε μια λάθος υπόθεση, παραδοχή και η οποία μπορεί να στηριχθεί σε ότι στοιχεία θές. Και οι δύο θεωρίες πάντως paricipation αλλά και alliteration έχουν τα καλά τους και τα κακά τους και πρέπει να εξετασθούν σε βάθος πότε και που εφαρμόσιμες είναι χρήσιμες για την συνοχή μια κοινωνίας και της επικοινωνίας των ανθρώπων (ή και πολιτών) που την απαρτίζουν ώστε να εξελιχθεί. (το ίδιο και σε ένα γκρούπ ανθρώπων μικρό ή μεγάλο... αλλά ιδιαίτερα για μεγάλο ισχύουν αυτά).

Ε, δεν με αφήνες να γράφω άσχετα, μια χαρά ήμασταν ... καλά να πάθουμε.

Αφιερωμένο σε όσους καταλαβαίνουν ή έστω αυτούς που καταλαβαίνουν ότι εδώ μπορεί να υπάρχει κάτι που αξίζει να προσπαθήσουν να το καταλάβουν και να το ψάξουν. Θα καλυτερέψει και η ζωή τους.
και μόλις κατάφερες να μην μπω στην διαδικασία να διαβάσω τίποτα...η τσάμπα φλυαρία που λέγαμε ;)
 

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
και μόλις κατάφερες να μην μπω στην διαδικασία να διαβάσω τίποτα...η τσάμπα φλυαρία που λέγαμε ;)
Ε, ναι διάβασε μόνο αυτά τα πρακτικά για την Τεσλα.

Τα άλλα δεν είναι του "τύπου" σου. Τα εφαρμόζεις δηλαδή πρακτικά .... όλοι τα εφαρμόζουμε λίγο πολύ ... αλλά δεν τα ξέρουμε στην θεωρία αλλά και γιατί τα εφαρμόζουμε. Όταν τα ξέρουμε όμως (και εάν τα ξέρουμε) κάνουμε πολυ πιο καλή "δουλειά"
 

Μηνύματα
14.868
Reaction score
20.412
Λέει ότι μια εταιρεία με χρηματιστηριακή αξία 500δις δεν μπορεί να βγάζει κέρδη 10δις μόνο, τουλάχιστον όχι χωρίς προοπτική για πολύ περισσότερα. Αν συνεχίσει έτσι ή θα πέσει η αξία ή θα σκάσει σαν φούσκα , αυτό λέει.
 

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
θα σκάσει σαν φούσκα
Αυτό λέει βρε πανκροκ.... overhyped. Φιλοσοφία θέλει για να συζητάμε ; και έχει 1 εκ βίντεο το ίντερνετ να λένε στον κόσμο ιστορίες για αρκούδες.

Μα όταν θα πέσει θα πέσει hard and fast.... δεν υπάρχει άλλη περίπτωση. Textbook περίπτωση είναι ... ένα σωρό στην ιστορία ... τώρα πως έγινε ; ... ο κόσμος ερωτεύτηκε ; , δεν ξέρω να σου πώ. Ξέρω δηλαδή αλλά ....
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
Λέει ότι μια εταιρεία με χρηματιστηριακή αξία 500δις δεν μπορεί να βγάζει κέρδη 10δις μόνο, τουλάχιστον όχι χωρίς προοπτική για πολύ περισσότερα. Αν συνεχίσει έτσι ή θα πέσει η αξία ή θα σκάσει σαν φούσκα , αυτό λέει.
ε ναι...λογικό ακούγεται....
δεν ήξεραν αυτοί που επένδυσαν τα δις τους....και ξέρει ο Θήβας του αβσάιτ :roflmao:
 

Μηνύματα
14.868
Reaction score
20.412
Μερικοί δεν ξέρουν , άλλοι σορταρουν κλπ . Αν ήξεραν όλοι τι έκαναν στο χρηματιστήριο δεν θα έβλεπες τέτοιες μεταβολές.
Εμένα δε με νοιάζει πάντως. Ούτε αυτοκίνητο θα αγοράσω ούτε μετοχές , ζμπουτζαμ ένα πραμμα
 

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
ε ναι...λογικό ακούγεται....
δεν ήξεραν αυτοί που επένδυσαν τα δις τους....και ξέρει ο Θήβας του αβσάιτ :roflmao:
Στην καλύτερη θα την αγοράσει καμια αυτοκινητοβιομηχανία σαν την BYD που ο Μάσκ κορόιδευε , αυτή άντε εάν της δοθεί η ευκαιρία ή γίνουν άλλες ανταλλαγές που αφορούν και πολιτικοοικονομικάγεωστρατηγικά θέματα ... να συνεχίσει και αυτή λίγο το "παραμυθάκι" . Αλλά αυτό δεν είναι επένδυση για εμάς και τον σχετικά απλό κόσμο , τουλάχιστον αυτούς που δεν ξέρουν τι κάνουν και ποτε να το κάνουν και δεν είναι gambling. Θα χάσει πολυς κόσμος χρήματα. Όχι βέβαια όσοι ξέρουν. Αυτοί θα κερδίσουν.
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
ο Θεός σε έστειλε......δεν φαντάζεσαι από τι ζημιά μας γλίτωσες
 


daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
τον Θεό ευχαριστώ....που είχε την έμπνευση να σε στείλει να μας ενημερώνεις
 

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
τον Θεό ευχαριστώ....που είχε την έμπνευση να σε στείλει να μας ενημερώνεις
Εντάξει τον Θεό ... εγώ είμαι.

Εσύ πάντως αγόρασε (έστω και τώρα)... μην με ακούς.

Χρειάζεται ο Μάσκ ανθρώπους που σκέφτονται έτσι.
 
Last edited:



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.121
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top