That is a problem!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ξέρει κανείς κανέναν τρόπο να πείσω τη γυναίκα μου να μην βγάλει τα χαλιά από το σαλόνι, τώρα που καλοκαιριάζει? :lol:

Το πλακάκι κάνει την στερεοφωνικάτζα μου να σκούζει περίεργα :cry:

Επίσης κανένας τρόπος να βάλουμε παχουλή κουρτίνα αντί για το σι θρου πανάκι που έχουμε? :mrgreen:

Reaction score
5
Τώρα που το λες…. τρέχω να βγάλω τα χαλιά γιατί μου κόβουν της αρμονικές και μου φιμώνουν το σύστημα!

Reaction score
3
Kάτι μου θυμίζει,αυτό,κάτι μου θυμίζει. :lol:

Νίκο
Κάθε χρόνο το καλοκαίρι,για πολλά καλοκαίρια,είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα,μέχρι που βρήκα ένα μακρόστενο χαλάκι σαν διάδρομο,το οποίο όταν ηταν να ακούσω μουσική,το έβαζα μπροστά απο τα ηχεία για να κόβουν την πρώτη ανάκλαση,και πραγματικά είχα αποτελέσματα και με τον ήχο και με την σύζυγο. :lol:

Για τις κουρτίνες,ακόμη το παλεύω,όμως κατάφερα μέχρι στιγμής να βάλω διπλές κουρτίνες ,βαριές,διπλωμένες στίς δυο γωνίες πίσω απο τα ηχεία,γιατί την έπεισα,ότι είναι φοβερή διακόσμηση και ότι εκτός του ότι είναι αρχοντιά,κάνει και αντίθεση με το χρώμα που έχει το ύφασμα του σαλονιού... :D

Τι να κάνουμε,στον ίδιο χώρο δυστυχώς,κάνουμε πολλά πράγματα. :|

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για τις κουρτίνες,ακόμη το παλεύω,όμως κατάφερα μέχρι στιγμής να βάλω διπλές κουρτίνες ,βαριές,διπλωμένες στίς δυο γωνίες πίσω απο τα ηχεία,γιατί την έπεισα,ότι είναι φοβερή διακόσμηση και ότι εκτός του ότι είναι αρχοντιά,κάνει και αντίθεση με το χρώμα που έχει το ύφασμα του σαλονιού... :D
Είσαι μάγος. Να σου στείλω την δικιά μου για φροντιστήριο? :lol:

Προσπαθώ να την πείσω γι αυτό ακριβώς το σχέδιο με τις κουρτίνες, εδώ και 3 χρόνια και τρώω πόρτα. Δυστυχώς έχει καταλάβει εδώ και καιρό ότι δεν δίνω δεκάρα για την διακόσμηση και αρνείται πλέον μόνο και μόνο από αντίδραση :twisted:
Που θα μου πάει όμως... :wink:

Reaction score
5
Το πρόβλημα λύνεται με αρκετές χοντρές και μεγάλες σουρωμένες κουρτίνες και ο χώρος να έχει αρκετά έπιπλα και μεγάλους πίνακες στους πλαϊνούς και πίσω τοίχους τα χαλιά πιστεύω είναι το τελευταίο πράγμα στην όλη υπόθεση. Φυσικά σε εμένα το πάτωμα είναι από γρανίτη και το χειμώνα αντί για χαλιά χρησιμοποιώ φλοκάτες Καστοριάς :lol: που πιστεύω είναι ακόμα πιο ηχοαπορροφητικές.

Τι λες να πάτε βόλτα στις gallery της αγοράσεις αρκετούς πίνακες? :shock:

Και μιλάμε για αρκετούς πίνακες σίγουρα δυο μεγάλους χρειάζεσαι πίσω από τα ηχεία!

Α και προσοχή! Το γυαλί στους πίνακες δεν σου αρέσει! :twisted:

Αν τη πάρεις και σε καταστήματα επίπλων για να γεμίσει καλύτερα ο χώρος ακόμα καλύτερα! :roll:

Και τα πολλά Βάζα και διακοσμητικά βοηθούν αρκετά! :D

Και όλα αυτά θα τα κάνεις μόνο για την *αγάπη* σου! :twisted:

[schild=13 fontcolor=FF0000 shadowcolor=C0C0C0 shieldshadow=1]agapi mou kita ti oreous pinakes pou sou agorasa[/schild]

Reaction score
1.247
Πραγματι ειναι ενα σοβαρο προβλημα.Αλλαζει εντελως χαρακτηρα το συστημα!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
η καλύτερη λύση για την πρώτη ανάκλαση είναι τα χαλάκια...

Τώρα για τις κουρτίνες δύσκολα θα την πείσεις...

Reaction score
5
Εγώ έχω την εντύπωση ότι τα χαλάκια δεν είναι για της ανακλάσεις αλλά συγκαταλέγονται στα ηχοαπορροφητικά υλικά τα οποία έχουν την ιδιότητα να απορροφούν μέρος κάποιων συχνοτήτων. Βασικά αυτό που είναι απαραίτητο είναι η καταπολέμηση των στάσιμων κυμάτων με την πλούσια και σωστή από ηχητική άποψη τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων στο χώρο.

Ότι χειρότερο ακουστικά πιστεύω είναι ένα δωμάτιο με λίγα έπιπλα και αντικείμενα που θα επιτρέψει χρωματισμούς σε πολλές συχνότητες του φάσματος.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Δεν ξέρω πως δουλεύουν τα χαλιά και οι κουρτίνες και δεν δίνω και δεκάρα.

Το θέμα είναι ότι σε...test είδα ότι η διπλή κουρτίνα πίσω από το ηχείο και η μονή κατά μήκος μεταξύ των δύο ηχείων, έχει ευεργετικά αποτελέσματα.

Το ίδιο και ένα παχύ μεγάλο χαλί που ξεκινά ακριβώς μπροστά από τα ηχεία και πιάνει όλον τον χώρο ακρόασης, δηλαδή σταματάει κάτω από τον διθέσιο που ακούω μουσική.

Πέρα από αυτά, είδα ότι ειδικά στον δικό μου χώρο, που πίσω απο την θέση ακρόασης έχει αρκετά μεγάλο κενό (περίπου άλλο ένα ίδιο νοητό παραλληλόγραμμο), χρειάζεται κι εκεί ένα μεγάλο χαλί :roll:
Αυτό δεν το έβαλε ποτέ, παρά μου έβαλε ένα μικρό διαδρομάκο πάχους μερικών χιλιοστών.

Κοιτάξτε να δείτε. Το πάω με το καλό γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα της δείξω πως είναι ένα σπίτι γεμάτο διαχύτες και αποσβέστες κλπ κλπ και θα πάθει εγκεφαλικό :lol:

- Εσείς τέτοια προβλήματα δεν έχετε ρε? Ότι θέλετε το κάνετε το σπίτι? :?

Reaction score
1
"...τα χαλιά πιστεύω είναι το τελευταίο πράγμα στην όλη υπόθεση."

Συγγνώμη,αλλά είσαι 1000% λάθος.

Και στο δικό μου σύστημα,βγάζοντας τα χαλιά.ο ήχος όχι απλά "σκούζει",αλλά είναι σκέτη απογοήτευση.
Από την άλλη όμως,καλοκαίρι με 35-40 βαθμούς έξω και εγώ να κάθομαι μέσα γύρω γύρω με χαλιά,μοκέττες και φλοκάτες για να"απολαύσω"
μουσική,έ το βρίσκω και λίγο μαζοχιστικό.

Προτιμώ μια βολτίτσα για καφέ δίπλα στη θάλασσα.

Reaction score
5
Σωκράτη αν σκούζει χωρίς τα χαλιά αυτό δεν σημαίνει το χαλί επιδρά βελτιωτικά η ότι είναι κανόνας για να ακούσω καλά χρειάζομαι χαλιά.

Κανόνας είναι ένα σωστά διαρρυθμισμένο δωμάτιο χωρίς αντηχήσεις και ανακλάσεις και με τους σωστούς συντελεστές απορροφητικότητας.

Σωστούς συντελεστές απορροφητικότητας μπορούμε σε ένα σωστά σχεδιασμένο χώρο ακρόασης να δημιουργήσουμε από πολλά υλικά. Ακόμα όλα τα υλικά έχουν συντελεστή απορροφητικότητας ακόμα και το απλό τζάμι παραθύρων.

Φυσικά δεν αμφισβητώ ότι κάποιος ακούει καλύτερα με χαλιά, αλλά το χαλί απλά μετριάζει της επιπτώσεις ενός κακού χώρου η συστήματος.

Αμφισβητώ όμως ότι το χαλί είναι κανόνας σε κάθε σύστημα.

Επίσης κανένα studio δεν χρησιμοποιεί χαλιά αλλά τα κατάλληλα υλικά απορροφητικότητας σωστά τοποθετημένα σε όλο το χώρο.

Reaction score
1
Κανένα studio δεν χρησιμοποιεί χαλιά.

ΟΛΑ όμως χρησιμοποιούν μοκέττα.

Επίσης,δεν έχουν κρεμασμένους πίνακες,ούτε βαριές κουρτίνες στερεωμένες με ούπα,αλλά ούτε και έπιπλα.
Αυτά,μιας και μίλησες για studio :o)

Σε ένα δύσκολο χώρο σαν αυτό του σπιτιού μας,χώρο όπου συμβιώνει μια οικογένεια,είναι απίθανο να γεμίσεις τους τοίχους σου με "αυγοθήκες" και noise killer.

Είναι πολύ απλό- και απαραίτητο-όμως να βάλεις τα χαλάκια σου ή τη μοκέττα σου,προκειμένου οι άλλοι να ζεσταθούν κι εσύ να΄ακούς σαφώς καλύτερα.

Reaction score
5
Μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι σωστά τα όσα έγραψα πιο πάνω!

Επίσης επαναλαμβάνω κανένα studio δεν χρησιμοποιεί μοκέτα η χαλιά στο πάτωμα.

Αν κάποια studio χρησιμοποιούν μοκέτα αυτή τοποθετείται στους τοίχους σε επιλεγμένα σημεία και όχι στο πάτωμα που συνήθως είναι από ξύλο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε σεις, που το μπέρδεμα?

Εγώ λέω ότι στον δικό μου χώρο και νομίζω ότι και σε πολλά σπίτια, (για σπιτια μιλάμε πάντα), τα χαλιά, οι κουρτίνες και γενικώς οι γεμάτοι χώροι, (αλλά χωρίς υπερβολές), βοηθάνε κατά πολύ στο αποτέλεσμα.

- Αυτό νομίζω ότι είναι γενικώς αποδεκτό.

Φυσικά μιλάμε για υποκατάστατα πάντα γιατί όπως σωστά είπατε δεν μπορούμε να βάλουμε εύκολα άλλα υλικά στους τοίχους.

Το θέμα είναι ότι ούτε τα χαλιά δεν με αφήνει να βάλω γ@μώ το κέρατό μου!!!!

Να χωρίσω τώρα? :lol:

Reaction score
2.477
Να πάρεις το απαιτητικό και σπαστικό σου ύφος και να της ζητήσεις να βγάλει ΑΜΕΣΩΣ τα χαλιά.

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τσιμπήσει και να σου πάει κόντρα, οπότε με τα χαλιά καθάρισες τουλάχιστον γιά κανά-δύο μήνες.

Γιά τι κουρτίνες μπορείς να χρησιμοποιήσεις το επιχείρημα "πόσο σου αρέσουν οι ψιλές κουρτίνες τι καλοκαίρι" :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΝΑΙ!!!

Φόρτωσέ με κι εσύ τώρα να πάω το βράδυ σπίτι και να τα κάνω όλα καλοκαιρινά. 8) :lol:

Φαντάζεστε σκηνικό?
- Με το που ανοίγει η πόρτα το βράδυ αρχίζω να βρίζω για τα χαλιά και τις κουρτίνες? Ούτε γεια δεν θα πω! :lol:
- Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον γρύλο :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η πρόταση του Ηλία είναι όντως καταπληκτική!
Αυτό κάνω με τον γιό μου και πιάνει πάντα...
Θα το δοκιμάσω!

Reaction score
2.477
Νίκο ,

Χωρίς πλάκα , τελικά μάλλον ,είναι η καλύτερη μέθοδος.
ΑΝ σου πάει κόντρα τα χαλιά παραμένουν επ΄αόριστον (=κερδίζεις, ξέρεις τώρα πόσο κρατούν τα γυναικεία πείσματα. Μπορεί και να μην ξαναβγούν ποτέ).

ΑΝ σου κάνει το χατήρι έχεις το «δεδικασμένο» ότι ΕΣΥ αποφασίζεις πότε βγαίνουν (άρα και πότε μπαίνουν ) τα χαλιά. Σε κανα μήνα βγάζεις νέο φιρμάνι ότι τα χαλιά πρέπει να επανέλθουν.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag