"The absolute sound"

Reaction score
4.305
Στο νεο τευχος εχει ενα μεγαλο αφιερωμα στα νεα Magnepan 3.7.
Επισης απο ηχεια εχει τα Definitive Technology BP8060ST.
Ενα μικρο ενεργο ηχειο PSI Audio A 14M. To ZU AUDIO Assence.

Απο ενισχυτες τον ολοκληρωμενο ενισχυτη Hegel H200.
Τον μονομπλοκ Octave Jubilee με τον νεο προ.
Τον Primaluna Prologue Premium. Το πικαπ JR Transrotor Dark Star Turntable.
Εχει και ενα μεγαλο αφιερωμα στην CES.

Reaction score
29.754
Απάντηση: "The absolute sound"

Τι είναι αυτό ρε σύντεκνε? περιοδικό?
Εννοώ το the absolute sound.

Reaction score
4.305

Τι είναι αυτό ρε σύντεκνε? περιοδικό?
Εννοώ το the absolute sound.
Ναι, συνηθως προτιμω το HI FI News, αυτη την φορα για το αφιερωμα στα Magnepan 3.7 ειπα να κανω εξαιρεση.

Reaction score
3.085
The Absolute Sound: Το alter ego του Stereophile (και των βλαμένων της audio-φιλίας)

...Φυσικά ένας από τους βλαμένους ή βαρεμένους είμαι κι εγώ.

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Το περιοδικό "The Absolute Sound" (TAS συγκοπτόμενο) είναι γνωστό από τότε που ο συγχωρεμένος J.Gordon Holt αποφάσισε να βγάλει το Stereophile, ως απάντηση στα μέχρι τότε κυκλοφορούντα Stereo Review, Audio και πάει λέγοντας, καθιερώνοντας μια γλώσσα και ένα τρόπο σκέψης για τα reviews, που στηρίζοταν όχι στις μετρήσεις του εργαστηρίου, αλλά στα ακούσματα. Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα τον ακολούθησε ο πολύς Harry Pearson, που ασπαζόμενος την ίδια φιλοσοφία, εξέδωσε το The Absolute Sound, ως αντίπαλον δέος προς το Stereophile.

Για πολλά χρόνια, υπήρχε μια έντονη διαμάχη μεταξύ των δύο περιοδικών, που κατηγορούσαν το ένα το άλλο ότι έκλεβαν τις ιδέες, ακόμη και τα εξώφυλλα.

Μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια έχουν ανταλλάξει πολλούς επώνυμους reviewers, βασικότεροι των οποίων είναι ο νυν αρχισυντάκτης του TAS Robert Harley, που διετέλεσε επί πολλά χρόνια συντάκτης του Stereophile και ο Michael Fremer, που ήταν η "αναλογική" ψυχή του TAS και τώρα κάνει το ίδιο ακριβώς στο Stereophile.

Αυτή τη στιγμή φυσικά, ούτε το Stereophile εκδίδεται πλέον από τον εκλιπόντα J.G. Holt ούτε το TAS εκδίδεται απ' ευθείας από τον Harry Pearson, αν και ο δευτερος είναι ο "Πρόεδρος" (chairman) του εκδοτικού οίκου, ο οποίος είναι κάτω από τον γενικό τίτλο AVGuide.com (www.avguide.com) και εκτός από το TAS, εκδίδει το βρεττανικό Hi-Fi+ και φυσικά εξακολουθεί να προσφέρει την ηλεκτρονική ύλη του εδώ και πολλά χρόνια διακοπέντος περιοδικού "The Perfect Vision", που ήταν η εκδοτική προσπάθεια του Harry Pearson να ζευγαρώσει το TAS με ένα δίδυμο περιοδικό με ύλη για Home Theater, αφού είχε προηγηθεί η έκδοση του "Stereophile-Guide to Home Theater", που κι αυτή έχει πια σταματήσει.

Σε γενικές γραμμές, επειδή παρακολουθώ και τα δύο περιοδικά εδώ και πολλά χρόνια (όπως παρακολουθούσα και τις δίδυμες εκδόσεις τους που ανέφερα πιο πάνω, μέχρι που στατήσανε), πρόκειται για τα πιο αξιόλογα του είδους, χωρίς φυσικά να λείπουν κι από αυτά τα ευτράπελα και μια κάποια υποταγή στους κατασκευαστές, αφού από τις διαφημίσεις τους ζούνε.

Το εξώφυλλο του τελευταίου TAS (The Absolute Sound):

Και το link:

http://www.avguide.com/magarchive/theabsolutesound/2011
-

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Ωραία αναδρομή έκανες

Reaction score
3.085

Φίλε Μάνο, είμαι ανελιπώς συνδρομητής και στα δύο περιοδικά από το 1992, και είχα φροντίσει να προμηθευτώ και καμιά 100στή τεύχη (σύνολο κι από τα δυο μαζί) του παρελθόντος, αυτά που τουλάχιστον νόμιζα εγώ ότι θα ήταν ενδιαφέροντα.

Το κακό είναι ότι, μαζί με τα άλλα, που έχουν μαζευτεί εδώ και πολλά χρόνια, δεν ξέρω πού να τα βάλω και δεν θέλω να τα πετάξω - είναι μια ζωή πληροφορίας και αυτομόρφωσης. Και τσακώνομαι με τους δικούς μου γιατί θέλουν να αδειάσει ο χώρος.

Οπότε.....:122: :110:
-

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Φτιάξε ράφια στους τοίχους και κάντα μπασοπαγίδες-διαχυτές acoustic treatment.Είμαι σίγουρος οτι λόγω περιεχομένου θα συμπεριφέρονται εξαιρετικά :107::107::107:

D

Deleted member 23222

Guest

Φτιάξε ράφια στους τοίχους και κάντα μπασοπαγίδες-διαχυτές acoustic treatment.Είμαι σίγουρος οτι λόγω περιεχομένου θα συμπεριφέρονται εξαιρετικά :107::107::107:
Πας να με τελειώσεις...κι είμαι με κόσμο:143:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop