The Best Jazz Album Ever!!

Reaction score
8
μαλλον το0 καλυτερο τζαζ αλμπουμ ολων των εποχων
αν κρινουμε ρουλαχιστον απο τις πωλησεις

The Dave Brubeck Quartet - Take Five

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: The Best Jazz Album Ever!!

... μα είναι δυνατόν να μιλάμε για το ''ένα'' άλμπουμ, ή τραγούδι, ή κονσέρτο , κλπ. . Προσωπικά μου είναι αδύνατον να επιλέξω .... Αν έλεγες πχ. τα 100 καλύτερα τζαζ άλμπουμς θα είχε κάποια λογική.....
Συμφωνεις με αυτη τη λιστα;
http://bbs.clutchfans.net/showthread.php?t=149077

Reaction score
1
Απάντηση: Re: The Best Jazz Album Ever!!

μαλλον το0 καλυτερο τζαζ αλμπουμ ολων των εποχων
αν κρινουμε ρουλαχιστον απο τις πωλησεις

The Dave Brubeck Quartet - Take Five

το πιο popular δεν το κανει καλυτερο ομως .Ειναι βεβαια εξαιρετικο

Reaction score
4
Απάντηση: The Best Jazz Album Ever!!

Πράγματι είναι δύσκολο να αποφασίσεις ένα δίσκο.
Να διαλέξεις με καλλιτέχνη, με (αγαπημένο) όργανο, με φωνή, με συνεργασία, ... πολύ δύσκολο. :121:

Εγώ θα βάλω αυτό

μια που είναι ένα από τα αγαπημένα μου μουσικά όργανα και ήταν ένας από τους καλύτερους στο είδος.

Δυστυχώς δεν πρόλαβε να μας δώσει πολλά, αφού πέθανε νέος.

http://www.washingtonpost.com/wp-dy...6/25/AR2006062500962.html?nav=rss_print/style

Tim

Reaction score
0

Παρολο που ξεκινησα λιγο-πολυ λαθος, ο βασικος μου στοχος μου εχει αρχισει να καλυπτεται, χωρις να θελω να γλιτωσω κοπο ή χρονο στο να φτιαξω μια λιστα (top-charts) των καλυτερων δισκων της τζαζ, μιας και στην τελικη λιστα θα υπαρχει ¨ενας νικητης¨.
Παραδειγματος χαριν, το OLE ψαχνοντας στο διαδικτυο δεν το εχω συναντησει σε κανενα top-charts και ειναι κι εμενα ενας απο τους αγαπημενους μου δισκους, ειδικα το Aisha. Αντιθετως το Kind of Blue φιγουραρει πρωτο σε πολλα top-charts, οπως επισεις και το Time Out ειναι σε πολυ καλη θεση.
Απο την αλλη μερια ενα top-charts των 20-50-100 δισκων ναι μεν εχει μεσα απο swing, fee style, cool, fusion κτλ. που σε βοηθαει καπως, αλλα ηθελα να αποφυγω να ανταλλασουμε λιστες απο το διαδικτυο. Το ζητουμενο ειναι τι αρεσει στο Ελληνικο κοινο ωστε να ανακαλυψω δισκους που αξιζει να τους εχει καποιος στην συλλογη του, μιας και τα ενδιαφεροντα μας μπορει να ειναι πιο κοντα απο ενα διεθνες κοινο που ψηφιζει.
Δεν ξερω τελικα αν ειναι λαθος τακτικη αλλα δεν ειναι δεσμευτικη η επιλογη ενος δισκου.
Σας ευχαριστώ.

Tim

Reaction score
0

Οι καταχωρεις μεχρι στιγμης.

Αν θελετε να ξεκινησουμε ξανα, ψηφιζοντας τους αγαπημενους σας δισκους της τζαζ.

Ευχαριστω.

Attachments

Reaction score
0

και για να συμπληρώσουμε την δεκάδα

Εντάξει με το τελευταίο έκλεψα λίγο γιατί είναι δύο δίσκοι σε ένα cd.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: The Best Jazz Album Ever!!

και για να συμπληρώσουμε την δεκάδα

Εντάξει με το τελευταίο έκλεψα λίγο γιατί είναι δύο δίσκοι σε ένα cd.
Δημήτρη από τις ποροτιμήσεις σου βλέπω ότι ακούς 'σκληρά' πράματα. Μπράβο!! Λ.Σ.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: The Best Jazz Album Ever!!

Δημήτρη από τις ποροτιμήσεις σου βλέπω ότι ακούς 'σκληρά' πράματα. Μπράβο!! Λ.Σ.
και σε βινύλιο πάντα Λουκά (μην κοιτάς που το τελευταίο είναι cd . Τόβαλα για να κλέψω -2 σε 1 ) :102:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Best Jazz Album Ever!!

και σε βινύλιο πάντα Λουκά (μην κοιτάς που το τελευταίο είναι cd . Τόβαλα για να κλέψω -2 σε 1 ) :102:
Είναι πολύ δύσκολο να βρεις Sun Ra.Να φανταστείς ότι πρέπει να έχω καμιά 15αριά βινύλια που τα απέκτησα πριν από μερικά χρόνια, σχεδόν τα περισσότερα. Μάλιστα κάνα δυο τα αγόρασα δυο φορές κατά λάθος!! Λ.Σ.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Best Jazz Album Ever!!

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις Sun Ra.Να φανταστείς ότι πρέπει να έχω καμιά 15αριά βινύλια που τα απέκτησα πριν από μερικά χρόνια, σχεδόν τα περισσότερα. Μάλιστα κάνα δυο τα αγόρασα δυο φορές κατά λάθος!! Λ.Σ.
Εχεις δίκαιο , ευτυχώς που υπάρχουν κι οι επανεκδόσεις - τουλάχιστον στην πρωτη περίοδο του Sun Ra που με ενδιαφέρει και περισσότερο .

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Best Jazz Album Ever!!

Εχεις δίκαιο , ευτυχώς που υπάρχουν κι οι επανεκδόσεις - τουλάχιστον στην πρωτη περίοδο του Sun Ra που με ενδιαφέρει και περισσότερο .
Ακριβώς η πρώτη περίοδος της δικής του εταιρείας είναι η καλύτερη. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Λ.Σ.

Tim

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Best Jazz Album Ever!!

τα δυο φορες κατα λαθος ποια ειναι ? τα πουλας ?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.