The Best Jazz Album Ever!!

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Best Jazz Album Ever!!

τα δυο φορες κατα λαθος ποια ειναι ? τα πουλας ?
Πρέπει να δώ. Μάλλον τρεις φορές πρέπει να το είχα και το ένα το έκανα δώρο σε ένα φίλο Θεσσαλονικιό σπουδαίο ντράμερ της Τζαζ που του αρέσουν τα δύσκολα. Θα σου πώ. Λ.Σ.

Reaction score
248
Απάντηση: The Best Jazz Album Ever!!

Ακούω το 'The Black Saint and the Sinner Lady' του Mingus, αν και δεν έχω μεγάλη σχέση με jazz, ο δίσκος είναι καταπληκτικός!! Σίγουρα πρέπει να είναι μέσα στους καλύτερους jazz δισκους ever. :)

Reaction score
59
Re: Απάντηση: The Best Jazz Album Ever!!

Ακούω το 'The Black Saint and the Sinner Lady' του Mingus, αν και δεν έχω μεγάλη σχέση με jazz, ο δίσκος είναι καταπληκτικός!! Σίγουρα πρέπει να είναι μέσα στους καλύτερους jazz δισκους ever. :)
Φοβερός δίσκος!!!!!! Σωστή η παρατήρησή σου. Λ.Σ.

Tim

Reaction score
0

Τον τελευταιο καιρο εχω κολλησει με Keith Jarrett, και ειδικα με το Whisper Not.
Ειναι φοβερο τριο, απιθανη jazz.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: The Best Jazz Album Ever!!

A love supreme - John Coltrane
Conquistador - Cecil Taylor
Bitches brew - Miles Davis

Τί είχα πάθη μ' αυτό το Conquistador κάποτε όταν ήμουν αρχάριος στη τζαζ!!!
Τί μου θύμησες τώρα!!!
Επειδή μου άρεσαν τα σημεία που αυτοσχεδίαζε ένας μουσικός, έψαχνα να βρώ δίσκους με κομμάτια όσο πιο μεγάλης διάεκειας γινότανε, γιατί πίσευα ότι ο τυχόν αυτοσχεδιασμός θα ήταν μεγαλύτερης διάρκειας και θα τον απολάμβανα ακόμη περισσότερο. Δεν είχα και άδικο.
Να μου λοιπόν και βρίσκω το Conquistador. Χαρά να δεις όταν είδα στο εξώφυλλο ότι ο δίσκος είχε ένα κομμάτι σε κάθε πλευρά διαρκείας 19 περίπου λεπτών το καθένα!!!!!!!!!!!
Πάω σπίτι και έπαθα την πλάκα της ζωής μου. Πού να μπορέσω να ακούσω το δίσκο. Φυσικά δεν μιλάμε για καμία είδους απόλαυση.
Όσοι ξέρουν το δίσκο καταλαβαίνουν τί εννοώ.
Μετά από αυτή την 'τραυματική' εμπειρία, έπαιζα το δίσκο μια φορά το χρόνο και μετρούσα την πρόοδο που είχα κάνει.
Φυσικά εδώ και πολλά χρόνια αυτό αποτελεί πλέον παρελθόν. Με όλη την εμπειρία και τα ακούσματα ο δίσκος αυτός μου ακούγεται σαν κάτι όχι το παράξενο, αλλά μπορώ να πω σαν κάτι το 'συνηθισμένο'. Λ.Σ.

Tim

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: The Best Jazz Album Ever!!

Τί είχα πάθη μ' αυτό το Conquistador κάποτε όταν ήμουν αρχάριος στη τζαζ!!!
Τί μου θύμησες τώρα!!!
Επειδή μου άρεσαν τα σημεία που αυτοσχεδίαζε ένας μουσικός, έψαχνα να βρώ δίσκους με κομμάτια όσο πιο μεγάλης διάεκειας γινότανε, γιατί πίσευα ότι ο τυχόν αυτοσχεδιασμός θα ήταν μεγαλύτερης διάρκειας και θα τον απολάμβανα ακόμη περισσότερο. Δεν είχα και άδικο.
Να μου λοιπόν και βρίσκω το Conquistador. Χαρά να δεις όταν είδα στο εξώφυλλο ότι ο δίσκος είχε ένα κομμάτι σε κάθε πλευρά διαρκείας 19 περίπου λεπτών το καθένα!!!!!!!!!!!
Πάω σπίτι και έπαθα την πλάκα της ζωής μου. Πού να μπορέσω να ακούσω το δίσκο. Φυσικά δεν μιλάμε για καμία είδους απόλαυση.
Όσοι ξέρουν το δίσκο καταλαβαίνουν τί εννοώ.
Μετά από αυτή την 'τραυματική' εμπειρία, έπαιζα το δίσκο μια φορά το χρόνο και μετρούσα την πρόοδο που είχα κάνει.
Φυσικά εδώ και πολλά χρόνια αυτό αποτελεί πλέον παρελθόν. Με όλη την εμπειρία και τα ακούσματα ο δίσκος αυτός μου ακούγεται σαν κάτι όχι το παράξενο, αλλά μπορώ να πω σαν κάτι το 'συνηθισμένο'. Λ.Σ.
Συμφωνω απολυτως μαζι σου, τον εχω και εγω αυτον τον δισκο και δεν μπορω να πω οτι το φχαριστιεμαι ιδιαιτερως.
Να δω του χρονου, μιας και ακομα δεν χρονισε.ΧΑΧΑΧΑ

Reaction score
4.250

Κατ’ αρχην θα ηθελα να κανω καποιους διαχαρωρισμους οσον αφορα την JAZZ που μ αρεσει. Και αυτή εχει ως εξης, γυναικειες φωνες – ανδρικες φωνες, και σκετο ακουστικη μουσικη.
  • Στις γυναικειες φωνες υπαρχουν ονοματα όπως B. HOLIDAY, D. WASHINGTON, E. FILZGERALD, B. STREIZAND, N. SIMONE, P. LEE, S. VAUGHAN, S. BASSEY, L. HORNMARIANNEFAITHFULL που οποιο δισκο και να διαλεξεις είναι απλα κορυφαιος. Όμως προσωπικα θα πηγαινα σε κατι πιο καινουριο και θα ψηφιζα την MADELEINEPEYROUX στο αλμπουμ της «HALFTHEPERFECTWORLD» είναι καταπληκτικο. Αν και πολύ κοντα σ αυτήν βρισκονται η D. KRALL, P. BARBER και η C. WILSON. Για τις μεταμεσονυκτιες ωρες θα ψηφιζα την SHIRLEYHORNστο «YOUWONTFORGETME»
  • Στις ανδρικες φωνες δεν βρισκω ακομη κατι της εποχης μας που να μπορει να σταθει ανταξια διπλα στους F. SINATRA, S. DAVIS, D. MARTIN, NAT KING COLE, LOUIS ARMSTRONG. Αλωστε αυτό φαινεται και από τις επιλογες των προηγουμενων που εχουν γραψει τις προτιμησεις τους. Βεβαια αν εχω παραλειψει η υποτιμησει καποιον συγχρονο καλλιτεχνη θα ηθελα να μου το γραψετε. Παντως από τους κλασικους θα δειξω μια ελαφρια προτιμηση στο αλμπουμ του SINATRA – DUETS.
  • Από ακουστικη JAZZ θα αναφερω καποιους δισκους κλασικους που κανοντας καταχρηση του να αναφερθουμε σε λιγα αλμπουμ, θεωρω ότι αν δεν αναφερθουν σανα κατι λειπει από την συλλογη που εχει γινει μεχρι τωρα.
THE OSCAR PETERSON TRIO: NIGHT TRAIN (το πρωτο τζαζ αλμπουμ που αγορασα καπου προς το 1979!)
OSCAR PETERSON TRIO: WE GET REQUESTS
CHUCK MANGIONE: CHILDREN IN SANCHEZ
DUKE ELLINGTON MEETS COLEMAN HAWKINS
TOMY FLANAGAN: MISTERIOZO
SONNY ROLLINS: SAXOPHONE COLOSSUS
GATO BARBERI: BOLIVIA (ειμαι σιγουρος ότι αρκετοι δεν το ξερετε αλλα είναι καταπληκτικο)
DIZZY GILESPIE: AN ELECTRIFYING EVENING
DEXTER GORDON: GO
BEN WEBSTER MEETS OSCAR PETERSON
BEBO VALDES & JAVIER COLINA: LIVE AT THE VILLAGE VANGUARD
CAL TJADER: PLUGS IN
MONGO SANTAMARIA: FEELIN ALRIGHT

Reaction score
0

Για μενα, ενα απ`τα καλυτερα τζαζ αλμπουμς ολων των εποχων, ειναι το Bitches Brew του Miles Davis, γιατι επηρεασε σημαντικα οχι μονο την τζαζ αλλα και την μουσικη γενικοτερα.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: The Best Jazz Album Ever!!

ο ανυπέρβλητος σεβασμός μου .:116:
Άργησες!! Είχα μια αγωνία για το τί θα πεις! Τελικα το καλό πράμα αργεί. Όπως καταλαβαίνεις είχα κάνα δυο μόνο και όταν τους βρήκα κάπου όλους αυτούς, τους πήρα. Τί να έκανα. Πάντως είναι ωραίοι δίσκοι. Λ.Σ.

Reaction score
0

και ακριβώς επειδή είχα την αίσθηση ότι άργησα , βιάστηκα , με αποτέλεσμα το ορθόν " ο ανυπόκριτος σεβασμός μου" να μετατραπεί στο αδόκιμο " ο ανυπέρβλητος θαυμασμός μου" :107:

Reaction score
0

Συμφωνω απολυτως μαζι σου, τον εχω και εγω αυτον τον δισκο και δεν μπορω να πω οτι το φχαριστιεμαι ιδιαιτερως.
Να δω του χρονου, μιας και ακομα δεν χρονισε.ΧΑΧΑΧΑ
φίλε μου θέλει μελέτη το "Conquistador" και επανειλημμένες ακροάσεις . Ο χρόνος δεν φτάνει για να μπορέσεις να ανακαλύψεις , να εκτιμήσεις και να χαρείς την ορθολογικότατη αρχιτεκτονική δομή του , καλά κρυμμένη πίσω από μιά επιφανειακή , prima facie , αναρχία .
Καλές ακροάσεις :137:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Best Jazz Album Ever!!

φίλε μου θέλει μελέτη το "Conquistador" και επανειλημμένες ακροάσεις . Ο χρόνος δεν φτάνει για να μπορέσεις να ανακαλύψεις , να εκτιμήσεις και να χαρείς την ορθολογικότατη αρχιτεκτονική δομή του , καλά κρυμμένη πίσω από μιά επιφανειακή , prima facie , αναρχία .
Απλούστατα παίζοντάς το μια φορά το χρόνο, διαπίστωνα το πόσο το ανεχόμουν, πόσο λιγότερο ενοχλητικό μου ήταν και έτσι διαπίστωνα την πρόοδο που είχα κάνει. Το είχα σαν μέτρο.
Φυσικά αυτά για το παρελθον.
Με την ευκαιρία που το έβαλες το ξαναάκουσα μετα από αρκετό καιρό καθώς επίσης και άλλους δίσκους του C. Taylor.
Έκανα τελικά πολύ μεγάλη πρόοδο!!!!
Το σύστημα φυσικά είναι διαφορετικό και παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο ιδιαίτερα στη δύσκολη μουσική. Ακούς λιγότερη 'φασαρία'. Καταλαβαίνεις τί εννοώ. Λ.Σ.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Best Jazz Album Ever!!

Απλούστατα παίζοντάς το μια φορά το χρόνο, διαπίστωνα το πόσο το ανεχόμουν, πόσο λιγότερο ενοχλητικό μου ήταν και έτσι διαπίστωνα την πρόοδο που είχα κάνει. Το είχα σαν μέτρο.
Φυσικά αυτά για το παρελθον.
Με την ευκαιρία που το έβαλες το ξαναάκουσα μετα από αρκετό καιρό καθώς επίσης και άλλους δίσκους του C. Taylor.
Έκανα τελικά πολύ μεγάλη πρόοδο!!!!
Το σύστημα φυσικά είναι διαφορετικό και παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο ιδιαίτερα στη δύσκολη μουσική. Ακούς λιγότερη 'φασαρία'. Καταλαβαίνεις τί εννοώ. Λ.Σ.
και μιά και μίλησες , Λουκά , γιά άλλους δίσκους του Cecil Taylor , εγώ θα πρότεινα , σε όσους ενδιαφέρονται βέβαια και υπό την πρϋπόθεση ότι διαθέτουν όρεξη και χρόνο και δεν αρέσκονται στα εύκολα και τα εξής : Αυτό

που είναι ενδχομένως η πιό εύκολη πόρτα για την εισαγωγή στον Taylor , αυτό

και αυτό

δύο εξαιρετικά λάιβ , με την Nefertiti να υπάρχει και σε τριπλό βινύλιο , αλλά με ηχογράφηση μέτρια και προς τα κάτω δυστυχώς .
Αντίθετα δεν θα συνιστούσα το Dark Unto themselves το οποίο δεν μπορώ να ακούσω .

Tim

Reaction score
0

Αυτο ειναι αληθεια, υπαρχει κατι κρυμμενο αλλα τα απαιδευτα αυτια μου δεν μπορουν να το εντοπισουν ακομα.

Το "Out for Lunch" για παραδειγμα, παροτι δυσκολο το ακουω ευκολοτερα.

Reaction score
0

Αυτο ειναι αληθεια, υπαρχει κατι κρυμμενο αλλα τα απαιδευτα αυτια μου δεν μπορουν να το εντοπισουν ακομα.

Το "Out for Lunch" για παραδειγμα, παροτι δυσκολο το ακουω ευκολοτερα.
Λογικό , αν σκεφτείς ότι το "Out to lunch" παρ' όλο ότι το παίξιμο του Dolphy ακροβατεί στα όρια της αρμονικής ελευθερίας , τα κομμάτια εν γένει έχουν το ένα πόδι στην παράδοση του bop τουλάχιστον από ρυθμικής πλευράς . Ο Taylor ήταν γενικώς πιό προχωρημένος .

Reaction score
0

Οι Richard Cook και Brian Norton μάλιστα στο The Penguin Guide to Jazz on cd" αναφέρουν , σχετικά με το "Conquistador" πως η τρομπέτα και το άλτο , που τα χειρίζονται οι Billy Dixon και Jimmy Lyons αντίστοιχα "παίζουν μουσική , που ίσως ο Freddie Hubbard και ο Eric Dolphy θα την θεωρούσαν σχεδόν αδύνατον να παιχτεί"

Reaction score
59

Καθημερινα στο ΒΗΜΑ μια JAZZ & BLUE συλλογη με διαφορους καλλιτεχνες !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.874
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.