The Hobbit : 5K, 48fps and 3D

Reaction score
34
Ο Κώστας κεφαλας προφανώς εννοεί ότι Αν πάμε σε νέο φορμα με μεγαλύτερη ανάλυση , με αλλη κωδικοποίηση , άλλο bitdepth , άλλο gamut κτλ κτλ θα ανεβεί παρα πολυ το bitrate για να διακινείται το 4k rip με την ευκολία που διακινείται το bluray rip.

Reaction score
4
Πριν 11 χρονια εκανα divx και τα εγραφα σε cd, γιατι δεν ειχα τοσο χωρο στο σκληρο. μαλιστα ειχα χωρο για 2-3 dvd μεχρι να γινει to rip. κατεληξα να εχω εκατονταδες cd με ταινιες. αργοτερα χαλασε το αντιγραφικο κ ειχα παρει κ εναν καινουργιο σκληρο, ετσι αρχισα "προσωρινα" να τα κανω backup στο pc. οταν περασε ο καιρος επειδη ειχα βολευτει κ γεμισε κ αυτος ο σκληρος, ειπα να παρω κ αλλον μεγαλητερο να συνεχισω να βαζω, τοτε δε, ειχα αρχισει και κατεβαζα σαν μουρλος μιας κ ζουσα αγγλια κ ειχα μια Τ1 για παρτυ μου,ονειρο θερινης νυκτος τοτε στην Ελλαδα (θυμαμαι ειχα στειλει φωτογραφια το router k το κουτακι της πριζας σε εναν φιλο στην ελλαδα για να του την πω που ειχε διπλη isdn).κατεληξα να εχω απειρα cd /dvd γεματα divx, και σκληρους τιγκα.
οταν αρχισαν τα πρωτα full HD mkv να βγαινουν κατεβασα ενα για να δω απο περιεργια. ηταν το ΜΑΤRIX, 16.5 gb σεμεγεθος και ελεγα "νταξ' μαλακα 16.5gb για μια ταινια.. την κατσαμε την βαρκα...' ελεγα θα την σβησω κ ολο ελεγα κ ολο ελεγα.. αλλά να τη μια φορα ενας φιλος την αλλη καποιος αλλος ε.. ολοι επρεπε να δουνε τι είναι το FULL HD απο ιντερνετ στην καινούργια μου TV, με αποτελεσμα να μενει κ να μην σβήνεται.
Προστέθηκαν για παρομοιους λογους κ αλλες ταινιες τετοιου μεγέθους κ κατέληξα τώρα να έχω 7 Τerabyte και κοιτάω τι θα σβήσω για να κατεβάσω κάτι καινούργιο.

θελω να πω οτι δουλευει εξελικτικα αλλα μεγαλώνουν ολα.. αναλυσεις, bitrates, ταχύτητες internet (v-dsl δουλεύει πιλοτικά στο κέντρο) χωρητικοτητες σκληρων δισκων κτλ.

σορρυ για το μακρινάρι ποστ αλλά είπα να το μοιραστώ μιας κ είμαι σιγουρος οτι δεν ειμαι ο μονος εδωμεσα με τετοιου ειδους εξελιξη.

Υ.Γ.
παραλληλα με αυτα αγοραζα και DVD special editions collector editions ktl..

Reaction score
0
Απάντηση: The Hobbit : 5K, 48fps and 3D

Καλα δεν ξέρεις πως θα διαμορφωθεί η αγορά. Αναλόγως με τις ταχύτητες και το εξοπλισμο που θα έχουμε θα κατεβαζουμε και το αντίστοιχο rip. Πάντως ασχέτως με 4Κ (που το περιμένω γύρω στο 2014 το νωρίτερο -2016) πιστεύω ότι γενικά θα σφίξουν τα πραγματα για την πειρατεία στο άμεσο μέλλον. Long live blu-ray :107:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.414

Peter Jackson Responds to 'Hobbit' Footage Critics, Explains 48-Frames Strategy

Because the film clips shown at Cinemacon were not finished, he adds, “People haven’t experienced it yet in the way it should be experienced.”
Shrugging off the mixed reaction that greeted ten minutes of unfinished footage from The Hobbit, which screened earlier this week at the Cinemacon exhibitors convention in Las Vegas, director Peter Jackson told the Hollywood Reporter, “It wasn’t particularly surprising because it is something new.”

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Το είδαν φίλοι εχθές απέναντι από το μαγαζί του Νίκου του Παχή σε 48fps! είχε αρκετή διαφορά στα γρήγορα πλάνα μου είπε!

loyis7

Movies
Reaction score
4.142

Θέλει κανένα 10λεπτο (αναλόγως τον άνθρωπο) να συνηθίσεις λίγο τα 48 fps. αλλά μετά είναι......!!!

Κλάσης ανώτερο σε όλα σε σχέση με το απλό 3D.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Πήγα κινηματογράφο μετά από 4 χρόνια μόνο και μόνο για να δω το Hobbit σε 48fps, μάλλον άξιζε τον κόπο.
Η καθαρότητα της εικόνας ειδικά σε γρήγορες σκηνές είναι αλλού, επιτέλους τέλος στη θαμπάδα των 24fps.
Δυστυχώς όμως υπήρχε ένα πρόβλημα, τουλάχιστον στην αίθουσα που το είδα, οι υπότιτλοι είχαν ghosting.
Mου άνοιξε η όρεξη να το δω σε IMAX 2D 48fps....

Reaction score
6

Πήγα κινηματογράφο μετά από 4 χρόνια μόνο και μόνο για να δω το Hobbit σε 48fps, μάλλον άξιζε τον κόπο.
Η καθαρότητα της εικόνας ειδικά σε γρήγορες σκηνές είναι αλλού, επιτέλους τέλος στη θαμπάδα των 24fps.
Δυστυχώς όμως υπήρχε ένα πρόβλημα, τουλάχιστον στην αίθουσα που το είδα, οι υπότιτλοι είχαν ghosting.
Mου άνοιξε η όρεξη να το δω σε IMAX 2D 48fps....
Σήμερα με τον gkontoleta απολαύσαμε το Hobbit σε 3D 48 fps στην αίθουσα 4 του village Ρέντη και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω για την απίστευτα ομαλή και καθαρή κίνηση στις γρήγορες σκηνές, αλλά και για το (ελαφρό ευτυχώς) ghosting στους υπότιτλους (και εγώ που νόμιζα ότι φταίει ο αστιγματισμός μου!)....!
Η εικόνα ήταν πραγματικά σε άλλο επίπεδο σε χρώματα, σε λεπτομέρεια, σε κίνηση, ο δε ήχος εκρηκτικός, πραγματικά είχα καιρό να απολαύσω τόσο ταινία στον κινηματογράφο!!!
Μια εμπειρία που πρέπει να αποκτήσετε!

Reaction score
2.171
Εγώ μόλις γύρισα από το Village της Θεσσαλονίκης όπου είδα την 3D, 48 fps έκδοση.

Προσωπικά απογοητεύτηκα: Και η εικόνα δεν ήταν τόσο καθαρή (χώρια που είχε κάτι σταθερούς "λεκέδες" σε μεγάλο μέρος της εικόνας, έντονα εμφανείς στα φωτεινά πλάνα, λες και είχαν ξεχάσει να καθαρίσουν τους φακούς), και το 3D πρακτικά ανύπαρκτο (έχω δει ταινίες από μετατροπή με περισσότερο 3D εφφέ) και τα 48fps ήταν σαν να μην υπήρχαν. Όχι ότι ήταν άσχημο, απλά δεν το κατάλαβα. Από σχόλια που είχα διαβάσει περίμενα κάτι αισθητά διαφορετικό, αφού άλλοι το αποθέωναν (άρα θα είχε αισθητή βελτίωση) και άλλοι το χαρακτήριζαν πολύ κουραστικό. Τίποτα από τα δυο δεν ήταν. Ανεπαίσθητο. Επιπλέον το πίσω αριστερό κανάλι της αίθουσας είχε βόμβο, που στα ήσυχα σημεία ήταν πολύ ενοχλητικό.

Και όλα τα παραπάνω για 12 ευρώ εισιτήριο, όταν η απλή έκδοση τις Τετάρτες με την προσφορά της Cosmote κοστίζει 4. Δεν κρύβω ότι το οκτάευρω το κλαίω.

Κατά τα άλλα η ταινία πολύ καλή. Μάλιστα περίμενα να βρω εκτεταμένα κουραστικά σημεία, από τα σχόλια που είχα διαβάσει και τίποτα τέτοιο δε βρήκα. Θα έλεγα μάλιστα ότι η Συντροφιά και οι Δύο Πύργοι είχαν μεγαλύτερα κενά στην δράση σε σχέση με το Χόμπιτ. Όλα ωραία, εφφέ, ερμηνείες, μουσική, πλοκή (δεν έχω διαβάσει το βιβλίο), τρεις ποιοτικές ώρες κινηματογραφικής απόλαυσης. Άντε τώρα να περιμένουμε άλλο ένα χρόνο για την επόμενη. Ελπίζω να θυμηθώ του χρόνου να πάω στην 2D προβολή και να μην την ξαναπατήσω...

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Εγώ μόλις γύρισα από το Village της Θεσσαλονίκης όπου είδα την 3D, 48 fps έκδοση.

Προσωπικά απογοητεύτηκα: Και η εικόνα δεν ήταν τόσο καθαρή (χώρια που είχε κάτι σταθερούς "λεκέδες" σε μεγάλο μέρος της εικόνας, έντονα εμφανείς στα φωτεινά πλάνα, λες και είχαν ξεχάσει να καθαρίσουν τους φακούς), και το 3D πρακτικά ανύπαρκτο (έχω δει ταινίες από μετατροπή με περισσότερο 3D εφφέ) και τα 48fps ήταν σαν να μην υπήρχαν. Όχι ότι ήταν άσχημο, απλά δεν το κατάλαβα. Από σχόλια που είχα διαβάσει περίμενα κάτι αισθητά διαφορετικό, αφού άλλοι το αποθέωναν (άρα θα είχε αισθητή βελτίωση) και άλλοι το χαρακτήριζαν πολύ κουραστικό. Τίποτα από τα δυο δεν ήταν. Ανεπαίσθητο. Επιπλέον το πίσω αριστερό κανάλι της αίθουσας είχε βόμβο, που στα ήσυχα σημεία ήταν πολύ ενοχλητικό.

Και όλα τα παραπάνω για 12 ευρώ εισιτήριο, όταν η απλή έκδοση τις Τετάρτες με την προσφορά της Cosmote κοστίζει 4. Δεν κρύβω ότι το οκτάευρω το κλαίω.

Κατά τα άλλα η ταινία πολύ καλή. Μάλιστα περίμενα να βρω εκτεταμένα κουραστικά σημεία, από τα σχόλια που είχα διαβάσει και τίποτα τέτοιο δε βρήκα. Θα έλεγα μάλιστα ότι η Συντροφιά και οι Δύο Πύργοι είχαν μεγαλύτερα κενά στην δράση σε σχέση με το Χόμπιτ. Όλα ωραία, εφφέ, ερμηνείες, μουσική, πλοκή (δεν έχω διαβάσει το βιβλίο), τρεις ποιοτικές ώρες κινηματογραφικής απόλαυσης. Άντε τώρα να περιμένουμε άλλο ένα χρόνο για την επόμενη. Ελπίζω να θυμηθώ του χρόνου να πάω στην 2D προβολή και να μην την ξαναπατήσω...
+1000
παρατηρησα και εγω τα ιδια πραγματα (λεκεδες και ο βομβος στο αριστερο καναλι πολυ εκνευριστικος)

Reaction score
0

μαυρα χάλια παιδιά το 3D στα village θεσσαλονίκης (the hobbit)..... δεν νομίζω να ξαναδω ταινία σε 3d.... (από τη στιγμή που απογοητευτικά στη μεγάλη οθόνη , φαντάζομαι ότι τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα σε 3d στην tv?).... xίλιες φορές καλύτερα στη kuro και σε blue ray στο σπίτι μου άνετα στον καναπέ με μια μπυρίτσα συντροφιά.....!!!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.577
Members
38.463