The Last of Us | Official Teaser | HBO Max


Mufasa

Top teaser
Μηνύματα
673
Reaction score
2.149
Εμένα μου άρεσε η σειρά!

Θα σταθώ μόνο στα της μεταφοράς γιατί σαν σειρά τη θεωρώ αντικεμενικά(;) καλή – τουλάχιστον όχι τόσο κακή όσο την κάνουν κάποιοι να φαίνεται.

Αν κάποιος έχει παίξει το παιχνίδι μπορεί να μπει εύκολα σε μία διαδικασία σύγκρισης κι αυτό είναι διπλή παγίδα. Πρώτον θα περιμένει κάποια συγκεκριμένη ακολουθία γεγονότων που δεν θα έρθει. Δεύτερον και σημαντικότερο, είναι σαν τη σύγκριση μεταφοράς βιβλίου και ταινίας. Το κάθε ένα πρέπει να είναι πιστό στο μέσο που έχει βαπτιστεί. Άλλη η χάρη του βιβλίου, άλλη της ταινίας.

Εν προκειμένω η χάρη του παιχνιδιού είναι ότι ο θεατής είναι και ο ηθοποιός. Ακόμα και κάτι βαρετό να κάνει μέσα στο παιχνίδι, το κάνει ο ίδιος. Αντίστοιχα, η κάθαρση που μπορεί να αισθανθεί κάποιος μετά από ένα ήσυχο ή ένα δυνατά ήσυχο μέρος του παιχνιδιού σκοτώνοντας δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα και το παιχνίδι το έχει ενσωματώσει πολύ καλά αυτό στο pacing*. Στην ταινία/σειρά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

H εμφάνιση των πρωταγωνιστών με ξένισε (nitpicking™) γιατί όλα γίνονται εκτός από του σπανού** pedro pascal τα γένια αλλά αναπλήρωσε την απώλεια μουσιού με υποδειγματικό subtle acting που λένε στο χωριό μου. Η Έλλη, όπως και ο Cordyceps, she grows on you.

Η έλλειψη από ζόμπια προσωπικά δεν με πείραξε γιατί το όλο σκηνικό το θεωρώ δευτερεύον και προέχουν οι σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων. Κάτι σαν το μάστερσεφ, δεν με ενδιαφέρει το μαγειρικό aspect, είναι τάπητας για drama και αστεία. Βέβαια, σεναριακά μειώνει κάτι απτό από τη σημαντικότητα της πρωταγωνίστριας μέσα στο σύμπαν.

Αν ρωτήσετε κάποιον αν του άρεσε η σειρά νομίζω είναι σημαντικό να δηλώσει αν έχει παίξει το παιχνίδι



*όοοταν πάρει μπρος η υποθεση

**με ενημερώνουν από το κοντρόλ ο Xρήστος Σπανός έχει γένια τελικά, άκυρο
spanos.jpg
 

Μηνύματα
12.475
Reaction score
14.636
Τελικά έκανα την καρδιά ΄΄πέτρα΄΄ και παρακολούθησα ολόκληρο τον πρώτο κύκλο με την ιδέα ότι δεν μπορεί μια τόσο συζητημένη σειρά να έβγαινε επίπεδη και βαρετός κλώνος άλλων... Ο ρυθμός εξέλιξης παραμένει αργός αλλά η πορεία των ηρώων λαμβάνει πιο ενδιαφέρουσα τροπή καθώς προχωράνε τα επεισόδια. Ευχάριστη για τους θεατές η τακτική καθένα εξ αυτών ν'αφήνει αίσθηση τραγικής ειρωνείας με ολοκληρωμένα τα ζητήματα στο δικό του πλαίσιο.

Στον επίλογο του πρώτου κύκλου τίθεται κι ένα ενδιαφέρον ηθικό δίλημμα, από εκείνα που δεν θα περιλαμβάνονταν κανονικά σε διαδικτυακά τεστ... Παραδέχομαι ότι μπορεί να έχω αδικήσει κάπως τη σειρά και θα δούμε άμα η συνέχεια θα διαχειριστεί το δίλημμα με ξεκάρφωτες - εν είδει ΄΄από μηχανής θεού΄΄ - ή επίπονες - δηλαδή συνεχώς ανταποκρινόμενες στην ψυχοσύνθεση που έχει φτιάξει για τους χαρακτήρες - σεναριακές επιλογές.
Εγώ δεν έχω σχέση με σειρές και βιντεοπαιχνίδια αλλά αυτό ίσως θα σε ενδιέφερε. Είναι αυτό που μουσική έκανε ο Gustavo Santaolalla ; Ενδιαφέρον (εάν ισχύει).

Για να ακούσουμε πλέον κάτι κάπως της προκοπής πρέπει να ψάχνουμε στα βιντεοπαιχνίδια και αυτά τα έργα καθώς είναι οι μόνοι που έχουν το χρήμα για μεγάλη ορχήστρα ή καλούς συνθέτες, καινούργια scores.



Υ.Γ. : Νάτη Η Κέιτ πάλι μπροστά μας. Ρε μπελάς. 😀 (Πολύ δικό της χαρακτήρα και στύλ βάζει στην ηθοποιία της. Αυτό κανονικά -λογικά την καθιστά λίγο βαρετή και με μικρή δυνατότητα απόδοσης γκάμας χαρακτήρων .... αλλά κατά περίεργο τρόπο η Κέιτ τα καταφέρνει στο "όριο" πάντα. Αλλά φαντάζομαι κάτι πιο απαιτητικό απο αυτά που παίζει , δεν θα το κατάφερνε.). Εγώ την χωνεύω γιατί είναι λίγο αφασία (εάν και πρέπει να το παίζει). Αλλά πάντα κάτι με άφηνε να μου λείπει στο εάν πείθει στους ρόλους της (χωρίς να με έχει απασχολήσει ποτέ να ψάξω ακριβώς τι ). Late, overdue critic χα χα.
 
Last edited:

jag

Μηνύματα
9.276
Reaction score
27.595
Πολύ αργοκίνητη σειρά, αν και ζόμπι φαν δεν έχω καταφέρει να κολλήσω.
 

Μηνύματα
12.475
Reaction score
14.636
Πολύ αργοκίνητη σειρά, αν και ζόμπι φαν δεν έχω καταφέρει να κολλήσω.
Τι με ζόμπι είναι ; Τον έρμο τον Santaolalla. 😀 Τι κάνουμε για να ζήσουμε. χα χα
 
Last edited:
  • Haha
Reactions: jag

jag

Μηνύματα
9.276
Reaction score
27.595
Τι με ζόμπι είναι ; Τον έρμο τον Santaolalla. 😀 Τι κάνουμε για να ζήσουμε. χα χα
Μουσική πρόταση για σάουντρακ :biggrin: το οποίο είναι τίτλος άλλου βίντεογκέιμ.
 

Μηνύματα
12.475
Reaction score
14.636
Μουσική πρόταση για σάουντρακ :biggrin: το οποίο είναι τίτλος άλλου βίντεογκέιμ.
Ναι με κρατάς ενήμερο στα νέα της μουσικής και κοντά στους νέους. Δεν έχω κανένα παράπονο. Σε διαβάζω στον Κο Χρήστο. Το έχεις ποστάρει. Τα ακούω λίγο μη νομίζεις (όσο αντέξω . ¨Αλλα κάποια δευτερόλεπτα και άλλα ολόκληρα). 😀 😍
 
  • Love
Reactions: jag


Staff online

  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.867.453
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top