The return in Greece Infocus SP8602

Reaction score
48
Απο τον περασμένο Ιούνιο που ανακοινώθηκε επιτέλους κυκλοφορεί υπό νέα αντιπροσώπευση πλέον στην Ελλάδα ο νέος προβολέας για χρήση Home Cinema INFOCUS SP8602 _και τυνχάνει να τον έχω στα χέρια μου.... :131:

http://www.infocus.com/Products/Projectors/SP8602.aspx

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: The return in Greece Infocus SP8602

Δωσε μας κανενα "ψιχουλο" ρε συ!
Τον ειδες?
Πως σου φανηκε?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.086

Εντυπωσιακό σχήμα.
Eκείνο το μπλε γύρω από τον φακό είναι φωτιζόμενο, ή απλώς το χρώμα του είναι τέτοιο;
Περιμένουμε κι άλλα.
Δώστε στο λαό.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Αντε ρε συ Νικο, ακομα περιμενουμε...
(μ' αρεσε που θα τα "εβγαζες" σε πεντε λεπτα:136:)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

πεντε λεπτα ειπε, δεν ειπα απο ποτε αρχιζουν να μετρουν......:135:

Reaction score
48

E ; Έχουμε και πελάτες ......

Ανδρέα ''Χρόνια Πολλά''.

Τον έχω κατ΄αρχήν απο την Μ.Τετάρτη.
Αντιπροσωπεύεται απο ΑΜΥ πλέον όπως θα καταλάβαται.
Η τιμή του με το (νέο) φπα θα είναι αυστηρά κοντά στα 3.530.00e.
Έιναι ο μόνος Home Cinema Projector της νέας Infocus.

Η ποιότητα της εικόνας είναι πολύ καλή η γνωστή της Infocus_ αρκετά κινηματογραφική με την οξύτητα που της αρμώζει.
Πολύ καλό μαύρο στα χνάρια του IN 83, όχι όμως και με την ίδια φωτεινότητα.

Θόρυβος σχεδον ανύπαρκτος.

Πολύ καλά και οχι κορεσμένα χρώματα, πολύ καλό color managment...

Tο γνωστό μενού της Infocus με κάποιες insert νέες ρυθμίσεις όπως :

Motion Smoothing ρυθμιζώμενο σε Off-Low-Mid-High-Demo (κάνει καλή διαφορά χωρίς τα γνωστά προβλήματα στο Low).

Syng Threshold κάνει επίσης δουλίτσα όταν ρυθμιστεί σωστά, έ και το γνωστό Βriliand Color σε mode bright και Normal (μου άρεσε normal).

Έχει επίσης το Hor - Vert Pincushion για τη ρύθμιση στα άκρα.

Και ίσως το ποιό σημαντικό ρυθμιζώμενη Ίριδα ανά step όμως των 10 μονάδων 10,20,30 - 100 (στο 50 με 60 προσωπικά με κάλυψε).

Για να ρυθμίσουμε το Zoom και το Focus αλλά και το Shift Lens Vertical και Orizontal, (με ομολογουμένος όχι μεγάλες αποκλίσεις) πρέπει να ανοίξουμε το πάνω μπροστινό κέλυφος (εύκολα ωστόσο).
Επίσης στα σημαντικά ατού είναι ότι αλλάζει εύκολα όλο το πάνω κέλυφος στα χρώματα που βλέπεται (φυσικά κατά παραγγελία).
Περιμετρικά του Φακού είναι μονίμως αναμένο ένα ιριδίζον δακτυλίδι - εκτιμώ κατασκευασμένο απο Led που δεν σας κρύβω ότι μ΄άρεσε.
Το Remote Control είναι τύπου tuch φωτιζώμενο πολύ tech, καθώς και πάνω στο σασσί τα πλήκτρα ακολουθούν την ίδια υλοποίηση.
Στο πίσω μέρος βγαίνει το καπάκι για να κάνουμε τις απαραίτητες συνδέσεις, έχοντας στο κάτω μέρος ένα πολύ καλό cable manager για να μήν κρέμεται άσχημα ότι είναι διασυνδεμένο επάνω του.

Γενικά είναι ένα αρκετά αξιοπρεπές μηχανάκι που ακολουθεί την γνωστή πολύ καλή ποιότητα κατασκευής της μαμάς εταιρείας Infocus.
Προσωπική μου άποψη ίσως άν διαφοροποιηθεί το τελικό ποσό πώλησης (και λόγω κρίσης) κοντά στα 3.000.00 ή και ένα κλικ ποιό κάτω, να είναι πολύ καλή η πορεία του στον ανταγωνισμό. :141:

Αυτά τα ολίγα για την ώρα ......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ωραια, εχουμε καμμια φωτο απο το remote:126:

Reaction score
48

Το remote είναι πολύ καλό είπαμε και το gama είναι το γνωστό της infocus:114:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.588

Περιμετρικά του Φακού είναι μονίμως αναμένο ένα ιριδίζον δακτυλίδι - εκτιμώ κατασκευασμένο απο Led που δεν σας κρύβω ότι μ΄άρεσε.

Δεν ενοχλεί - ''κτυπάει'' αυτό το δακτυλίδι στην οθόνη;

Reaction score
51

Ωραίο μηχάνημα και έξυπνη η αλλαγή στα πλαστικά!
Καλορίζικος, καλές θεάσεις! :107:

Reaction score
51

Δεν ενοχλεί - ''κτυπάει'' αυτό το δακτυλίδι στην οθόνη;

Λογικά θα βγαίνει ελάχιστο φως από το δακτυλίδι.
Αποκλείεται να ενοχλεί γιατί η ένταση φωτός από τον φακό έχει πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με του δακτυλιδιού οπότε στο πανί δεν θα φθάνει κάτι.
Χώρια που παίζει, τα led στο δακτυλίδι να απενεργοποιούνται όταν λειτουργεί ο προβολέας και να φαίνονται (ίσως και κατ' επιλογήν) μόνο σε stand by κατάσταση :126:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: The return in Greece Infocus SP8602

Η τιμή του με το (νέο) φπα θα είναι αυστηρά κοντά στα 3.530.00e.

Αυτό δείχνει ότι τον τοποθετούν πιο κάτω από τον IN83 που ήταν αρκετά ακριβότερος. Επίσης χρησιμοποιεί Dark Chip 3 ενώ ο IN83 Dark Chip 4. Δεν ξέρω αν αποτελεί περικοπή αλλά μεταξύ άλλων έτσι φαίνεται.

Πολύ καλό μαύρο στα χνάρια του IN 83, όχι όμως και με την ίδια φωτεινότητα.

Όλες οι αναφορές χρηστών που τον έχουν στο εξωτερικό αλλά και στα λίγα reviews αναφέρουν σαφή βελτίωση του μαύρου. Νομίζω ότι αν τον ρυθμίσεις θα το δεις και εσύ. Και μιλάω για χρήστες που έχουν και τον IN83 και τον SP8602.

Πολύ καλά και οχι κορεσμένα χρώματα, πολύ καλό color managment...

Εδώ δεν έχω διαβάσει για βελτίωση και διατηρώ επιφυλλάξεις για το πως παίζει χρωματικά σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Tο γνωστό μενού της Infocus με κάποιες insert νέες ρυθμίσεις όπως :

Motion Smoothing ρυθμιζώμενο σε Off-Low-Mid-High-Demo (κάνει καλή διαφορά χωρίς τα γνωστά προβλήματα στο Low).

Εδώ δυστυχώς οι αναφορές είναι ανάμικτες και διαβάζω πως υπάρχουν και προβλήματα. Ελπίζω να μην είναι έτσι.

Έχει επίσης το Hor - Vert Pincushion για τη ρύθμιση στα άκρα.

Αυτό θα είναι χρήσιμο στους χρήστες με κυρτές οθόνες και αναμορφικόύς φακούς για το περιεχόμενο 16:9 όταν δουλεύουμε χωρίς το φακό. Για τους άλλους είναι σχεδόν άχρηστο.

Αν λειτουργεί σωστά είναι μεγάλη υπόθεση σε τέτοια εφαρμογή και το ξέρουν καλά όσοι έχουν κυρτές οθόνες 2.40.

Και ίσως το ποιό σημαντικό ρυθμιζώμενη Ίριδα ανά step όμως των 10 μονάδων 10,20,30 - 100 (στο 50 με 60 προσωπικά με κάλυψε).

Κι εδώ δυστυχώς νιώθω μπερδεμένος εκτός κι αν έχει δυο ίριδες. Διότι πολλοί παραπονιούνται ότι η αυτόματη ίριδα του προβολέα είναι αργή και σε εναλλαγές σκηνών με πολύ φώς σε σκοτεινές είναι εμφανής οπως π.χ. στον Benq W5000.

Για να ρυθμίσουμε το Zoom και το Focus αλλά και το Shift Lens Vertical και Orizontal, (με ομολογουμένος όχι μεγάλες αποκλίσεις) πρέπει να ανοίξουμε το πάνω μπροστινό κέλυφος (εύκολα ωστόσο).

Αν αυτό είναι αλήθεια και δεν υπάρχει ρύθμιση από το τηλεκοντρόλ τότε λυπάμαι αλλά από εμένα τρώει Χ γιατί ο κύριως λόγος που θα άλλάξω προβολέα είναι το motorised zoom/focus/lens shift από το τηλεκοντρόλ διότι θα χρησιμοποιώ δυο οθόνες. Για τους περισσότερους βέβαια δεν τρέχει τίποτα γιατί τον στήνουν και δεν τα χρειάζονται ξανά.

Θα αναφερθώ πάλι σε ιδιοκτήτες του προβολέα που αναφέρουν ότι το ring μπορεί να απενεργοποιηθεί. Νομίζω όμως ότι αυτό δεν γίνεται από το τηλεκοντρόλ αλλά μπορεί να κάνω λάθος.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα ......

Δυστυχώς για εμένα ενώ ο προβολέας έχει βελτιώσεις και εύχομαι να βγω λάθος, αλλά δεν μπορώ να τον δω ως γνήσιο αντικαταστάτη του IN83 και τιμολογιακά αλλά και ποιοτικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το που βρικόταν ο IN83 όταν βγήκε. Μεταξύ άλλων υπάρχει και μια σύγχηση σχετικά με τη φωτεινότητα του σε σχέση με ton IN83 όπου φαίνεται ότι ήταν σαφώς καλύτερη. Βέβαια έχω διαβάσει και το αντίθετο αλλά ξεκάθαρη εικόνα δεν έχω σχηματίσει. Είδωμεν!

Περιμένω να τον δω ζωντανά για να βγάλω το τελικό μου συμπέρασμα.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: The return in Greece Infocus SP8602

Περιμένω να τον δω ζωντανά για να βγάλω το τελικό μου συμπέρασμα.
Αντε δεστον να μας πεις εντυπωσεις..

Λογικα θα εχει καλυτερο μαυρο και καλυτερη κινηση απο τον ιν83
και φυσικα εχει + την ρυθμιση χρωματος...αλλα δεν εχει απο οτι καταλαβα για ρυθμιση γκαμα...

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The return in Greece Infocus SP8602

Αντε δεστον να μας πεις εντυπωσεις..

Λογικα θα εχει καλυτερο μαυρο και καλυτερη κινηση απο τον ιν83
και φυσικα εχει + την ρυθμιση χρωματος...αλλα δεν εχει απο οτι καταλαβα για ρυθμιση γκαμα...

Νομίζω κάθε επιπλέον σχόλιο είναι περιτό αφού σε λίγο καιρό ίσως μπορούμε να τον δούμε.

Αυτό που σίγουρα δεν αλλάζει είναι ηλεκτρικό zoom κτλ από το τηλεκοντρόλ που ΔΕΝ έχει.

Reaction score
0
Καλορίζικος και καλές θεάσεις. Από όσα διαβάζω θα πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρουσα αγορά.

Η κίνηση να χρησιμοποιήσει το Darkship 3 αντί για το 4 με αντίστοιχη ανταγωνιστική τιμή μου φαίνεται έξυπνη. Σαν ενθουσιασμένος ιδιοκτήτης του ΙΝ83 περιμένω με αγωνία να τον δω, αν και είμαι σίγουρος πως θα τρέμουν αρκετοί στην αγορά. Λογικά θα περιμένουν να δουν πως θα πάει και θα ακολουθήσει νέο μοντέλο με DC4 .

Περιμένω τα συγκριτικά αν και ξέρω πως παίζεται το παιγνίδι με τους κολοσσούς (εταιρείες του ανταγωνισμού) και δεν επηρεάζομαι από τα παπαγαλάκια, παρά μόνο απο τα μάτια μου.

Εύχομαι η νέα αντιπροσωπεία να είναι αντάξια της Infocus.

Reaction score
150
Θα βγάλει κι άλλα μοντέλα το είπε κάποιος από την Infocus στο AVS αλλά χωρίς επίσημη επιβεβαίωση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.369
Members
38.692
Νεότερο μέλος
agnooumenos