The tube lie?

Reaction score
0
@
Νίκο σε studio έχω δει να χρησιμοποιούν κυρίως ηχεία γνωστά σε εμάς, Verity, SonusFAber, Lipinsky, Εggleston, ATC, PMC, B&W τους χαιφιντελάδες.

Δεν νομίζω ότι συσκευές τύπου Lamm μπορούν να ανθέξουν συνθήκες studio διότι πολύ απλά δεν είναι κατασκευασμένα για τέτοια.

H πλειψηφία πάντως σε studio για monitor ηχεία χρησιμοποιεί: Dynaudio, Genelec, ATC, PMC.

Reaction score
1.380
Oσο και αν μου αρεσουν οι λαμπες, δεν συμφωνω οτι ειναι πιο αληθοφανεις. Μιλαω για ολο το φασμα, τις τρεις συχνοτητες, οχι αποκλειστικα για τις φωνες ή τα πριμα, τα μεσαια κτλ. Κορυφαια SS συστηματα για μενα που εχω ακουσει: Αvantgarde Duo & Model 5, Kharma CE 3.2 Reference & Gryphon Callisto, Accustic Arts συστημα & Tannoy TD 12 μου προσφεραν μουσικοτητα, ογκο, διαφανεια, λεπτομερεια που δεν εχω ακουσει ακομα απο λαμπατο συστημα. Τα ακουσματα μου βεβαια ειναι περιορισμενα, και δεν αποκλειω να ακουσω λαμπατο ηχο αναλογου επιπεδου που να μην υστερει πουθενα.

Reaction score
0
Kostas,
στα μεσαία δεν ξέρω αν υπάρχει μηχάνημα που μπορεί να χτυπήσει τα προαναφερόμενα. Σαφώς βέβαια ένας Gryphon Antilleon δεν θα μου έπεφτε καθόλου λίγος (με λαμπάτο προ) και αποτελεί dream machine επίσης.

Reaction score
3.497
Gryphon Antilleon με λαμπάτο προ. Το προσέξατε ?

Οσο για τα επαγγελματικά μικρόφωνα, τα ακριβά πυκνωτικά μοντέλα της ίδιας εταιρείας είναι λαμπάτα ενω τα φτηνά είναι με FET transistors.
Τα δικά μου μικρόφωνα Newman, έχουν FETs και κοστίζουν 1.000 € το ένα. Τα λαμπάτα πάνω από 2.000 €.

Οι High-End ηχογραφήσεις γίνονται συνήθως με λαμπάτα μικρόφωνα και custom made λαμπάτους προενισχυτές.

.

Reaction score
1.380
Οι High-End ηχογραφήσεις γίνονται συνήθως με λαμπάτα μικρόφωνα και custom made λαμπάτους προενισχυτές.
.
Αυτο δεν ειναι κανονας. Κατι πολυ εξυπνο και συνηθισμενο πια σε μεγαλα studio, ειναι να γραψεις καποια οργανα ψηφιακα και καποια αναλογικα. Επισης υπαρχουν καταπληκτικες ηχογραφησεις απο μπαντες & εταρειες που δε φερουν τη High End ταμπελα.

Reaction score
3.497
Φυσικά και δεν είναι κανόνας. Είναι όμως σύνηθες το φαινόμενο.

Δες το και διαφορετικά.
Αν είχα να επιλέξω ανάμεσα σε δύο ηχογραφήσεις οι οποίες έγιναν ταυτόχρονα με χρήση λαμπάτων μικροφώνων & προενισχυτών ή με τα αντίστοιχα τρανσιστορικά, εγώ θα επέλεγα για αγορά την πρώτη ηχογράφηση.

Ισως βέβαια να αγόραζα και τις δύο ηχογραφήσεις για να μπορώ να κάνω και την σύγκριση με τους φίλους μου.

Reaction score
1.380
Και εγω τη λαμπατη θα διαλεγα, τα γουστα μου ειναι τελειως αναλογικα. Επειδη ομως το βλεπω και απο την πλευρα του ηχοληπτη, οταν δεν κανεις απλα το κεφι σου αλλα δουλευεις με πελατες, η ψηφιακη τεχνολογια σου λυνει τα χερια. Οποτε ειναι δεδομενο τι θα διαλεγα αν δουλευα σε μεγαλο studio.

Επισης, η πλειοψηφεια των μουσικων που μου αρεσουν για το επιπεδο των συνθεσεων τους και οχι για το επιπεδο των ηχογραφησεων τους, δε γραφουν ουτε στην Telarc ουτε στη Naim.

Reaction score
0
Στην High End πρόσφατα είχα την σπάνια τύχη να ακούσω τους Krell Evolution (transistor σε όλο τους το μεγαλείο) σε ένα σύστημα αξίας που αν δεν ξεπερνούσε, τουλάχιστον πλησίαζε τις 200 χιλ. ευρώ (Ηχεία Grand Utopia, πηγή Esoteric). Εκπληκτικός ήχος χωρίς αμφιβολία.

Στο διπλανό δωμάτιο όμως υπήρχε ένα "υποδεέστερο" σύστημα αξίας "μόλις" 90 χιλ. ευρώ. Ηχεία Nova Utopia, πηγή Esoteric, αλλά ενίσχυση VTL (υβριδικός προ, λαμπάτος στερεοφωνικός τελικός).

Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου στο ότι οι Krell και οι VTL είναι από τα καλλίτερα παραδείγματα των δύο αντιπάλων φιλοσοφιών/στρατοπέδων.

Να ήταν άραγε σύμπτωση που ο περισσότερος κόσμος συμφωνούσε ότι τη ρευστότητα που είχαν οι VTL δεν την πλησίαζαν οι Krell;

Σε τελική όμως ανάλυση, περί γούστων κολοκυθόπιττα.

Reaction score
3.497
Αγαπητέ κύριε caradimos, και τα δύο ενισχυτικά που αναφέρατε τα άκουσα κι εγώ στην έκθεση.

Πως αντιιλαμβάνεστε εσείς τον όρο ρευστότητα ?
Πότε ένας ενισχυτής ακούγετε ρευστός ?
Ειναι ένα χαρακτηρηστικό μετρήσιμο ή απλά ένας ποιητικός όρος που διαβάσατε σέ κάποιο περιοδικό του ειδικού τύπου ?

Ευχαριστώ και περιμένω παρακαλώ την απάντησή σας με πλήρη τεκμηρίωση έως αύριο το πρωϊ.

Reaction score
3.497
Αν δεν το κάνει θα υποστεί τις συνέπειες.
:mrgreen:
Θα του δώσω έναν ενισχυτή χωρίς ικανή ροή ρεύματος προς τα ηχεία για να τον ακούει συνεχώς για μία εβδομάδα :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.497
, ή ακόμα καλύτερα, θα μας κεράσει μπύρες σε ένα bar όπου έχει άφθονη ροή μπύρας Βαυαρίας.

Περιμένουμε λοιπόν μέχρι αύριο. Εως στις 10.00 πμ

Reaction score
3.497
Αμα σου πιάνει χώρο μπορείς να τον φέρεις σπίτι μου. Εχω ακούσει ότι είναι θηριώδης και τρομερός στην οδήγηση δύσκολων ηχείων.
Ετσι είναι ?

... και με αβίαστη ροή παρακαλώ.

Reaction score
7
:wink: Ευχαρίστως Γιώργο, άμα μου δώσεις 2 χιλιάρικα στον φέρνω αύριο.
Αν μπορείς να έρθεις πάντως να βοηθήσεις κι εσύ για την .. μετακόμιση γιατί είναι 40 κιλά, και μόνος μου δεν το τολμάω να τον μετακινήσω. Τη θέλω τη μέση μου...

Πέρα από την πλάκα τώρα, τον έδωσα σε ένα φίλο που έχει τα Martin Logan Request και τα .. ξέσκισε για πλάκα. Τα δύσκολα ηχεία είναι το στοιχείο του, και προσωπικά εκτιμώ λόγω της ιδιαίτερης .. "ευγένειας" (μη-με-βάλεις-να-αναλύσω-την-ποίηση-palease) που έχει στα μεσουψηλά/υψηλά ότι έχει φτιαχθεί για ηλεκτροστατικά..

Reaction score
3.497
Μπάμπη , επειδή εγώ θα πάω σύντομα σε λύση με ενεργά ηχεία, δεν θα χρειαστώ άλλα ενισχυτικά. Ο ενισχυτής σου είναι άριστος και εύχομαι ο επόμενος ιδιοκτήτης τους να τον εκτιμήσει αναλόγως και να τον χαρεί.
Στην τιμή που τον δίνεις δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, δηλαδή κάτω από τα 5 χιλιάρικα.

Reaction score
3.497
Η ώρα είναι 10:20 και δεν έχουμε ακόμα τον ορισμό της ρευστότητας για τους ενισχυτές. Πως λοιπόν θα μπορέσουμε να κρίνουμε αυτό το χαρακτηριστικό ?
Γιατι να την έχει ο VTL και να μην την έχει ένας αξιοπρεπέστατος και οικονομικός ενισχυτής όπως π.χ ένας της Rotel ή της NAD ή της Rega ?

Reaction score
7
Μπάμπη , επειδή εγώ θα πάω σύντομα σε λύση με ενεργά ηχεία, δεν θα χρειαστώ άλλα ενισχυτικά. Ο ενισχυτής σου είναι άριστος και εύχομαι ο επόμενος ιδιοκτήτης τους να τον εκτιμήσει αναλόγως και να τον χαρεί.
Στην τιμή που τον δίνεις δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, δηλαδή κάτω από τα 5 χιλιάρικα.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ο μόνος λόγος που δεν θα έπαιρνα ενεργό ηχείο (τουλάχιστον προς το παρόν) είναι ότι χάνεις ένα μέρος από το .. παιχνίδι. (με τους διαφορετικούς τελικούς)
Θα μου πεις πάλι μπορείς να παίξεις με τα υπόλοιπα..

Παρεπιπτόντως, έχει πάει 15:25 !!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster