The XBMC thread

Reaction score
6
Έχει κανείς καμιά ιδέα ως προς το γιατί, στο XBMC (Raspberry Pi, v12.3 Frodo) μου, έχω χάσει εδώ και καιρό την ευχέρεια του να μπορώ να εγκαθιστώ repositories κατευθείαν από τις διαδικτυακές πηγές τους, ήτοι fusion & xfinity - xunity;;;!!!
Συγκεκριμένα, ενώ προσπαθεί για λίγο, μου βγάζει πάντα ότι και καλά το repository είναι κατεστραμμένο!

Όλα τα άλλα δουλεύουν απολύτως κανονικά και διαδικτυακά και τοπικά (περιβάλλον, διαδικτυακές ταινίες από κάθε πρόσθετο κοκ)!

Να σημειωθεί πως, τα ίδια repositories, αν ζητήσω να τα εγκαταστήσω από κάποιο τοπικό μου μέσο (τοπικού μου δικτύου ή USB), αφού δηλαδή τα έχω κατεβάσει από πριν εκεί με άλλον τρόπο (π.χ. πάλι μέσω του διαδικτύου μου αλλά από PC), εγκαθίστανται κανονικότατα στο XBMC μου!
Για κάθε ενδεχόμενο, να προσθέσω πως, το Raspberry μου, το έχω συνδεδεμένο ενσύρματα κατευθείαν στο router μου και ότι δείχνει να κάνει όλα τα αυτόματα updates του κανονικά. Επίσης να πω ότι το έχω γυρισμένο σε Ελληνικό περιβάλλον εργασίας - interface (αν και έχω δοκιμάσει, πάλι ανεπιτυχώς στο θέμα μου, γυρίζοντάς το και σε Αγγλικό).

Αν ξέρει κανείς κάτι παραπάνω, θα το εκτιμούσα...

Last edited:

Reaction score
13
Παιδιά, καλημέρα! Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί το θέμα, γι' αυτό διατυπώνω εδώ την απορία μου. Εχω εγκαταστήσει το πρόγραμμα σε linux mint 16 petra και συμβαίνουν τα εξής:
Κάποιες μέρες το πρόγραμμα ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως κολλάει και, όχι μόνο το πρόγραμμα, αλλά κολλάει και ολόκληρος ο υπολογιστής- laptop acer e1-531-, ενώ επανέρχεται μόνο από το power. Αυτό συμβαίνει είτε ακούω ραδιόφωνο διαδικτυακό είτε παρακολουθώ ταινία ή σειρά.
Δοκίμασα να εγκαταστήσω το GEEXBOX(που χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα xbmc) σε στικάκι, άλλο πρόβλημα με τούτο: Ενώ δουλεύει σχεδόν τέλεια, μόλισ αφαιρέσω το στικάκι ή κλείσω το πρόγραμμα χάνονται όλες οι ρυθμίσεις και τα πρόσθετα!
Μήπως χρειάζεται κάποια άλλη διανομή λίνουξ που να δουλεύει καλύτερα το xbmc; (αν και το mint φημίζεται για την σταθερότητα και την ευχρηστία του).

Κάθε βοήθεια στο πρόβλημα αυτό θα ήταν καλοδεχούμενη!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Μήπως είναι θέμα hardware;
Κάνε έλεγχο στον δίσκο και στις θερμοκρασίες CPU-GPU κατά την αναπαραγωγή ταινιών

Reaction score
13
Ναι, αλλά όπως είπα, κολλάει και σε ακρόαση ραδιοφώνου..Μπορεί δηλαδη να μην επαρκούν τα χαρακτηριστικά του λάπτοπ;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
δεν είναι θέμα χαρακτηριστικών αλλά της γενικότερης κατάστασης του laptop.
αν π.χ. δεν ψύχεται σωστά ο επεξεργαστής ακόμα και να μην κάνει τίποτα σε κάποια χρονική στιγμή θα υπερθερμανθεί και θα κλείσει ή θα κολλήσει.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Πρέπει πρώτα να βρεθεί το αίτιο και μετά να δοθεί η σωστή λύση
ρίξε μια ματιά σε αυτό το νήμα

Reaction score
1
Εμενα σε microserver μετα απο 1-2 λεπτα που τρεχει το xbmc καρφωνουν οι cpu σχεδον στο full και σερνεται ολο το μηχανακι. Και εγω με mint... Τι να κοιταξω να κανω;

Reaction score
134
Αν δεν χρειαζοσαστε λειτουργικο να τρεχει απο κατω (για surfing η αλλες δουλιες) υπαρχουν αυτονομες διανομες π.χ. Openelec .Υπαρχει περιπτωση στο mint να υπαρχει καποιο θεμα με καποιο driver (συνηθως της καρτας γραφικων) που ειναι γενικος και να δουλευει την καρτα στο φουλ και μετα να κολαει .Γενικα το mint ειναι πολυ ελαφρυ σε σχεση με windows.

Reaction score
620
Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ο τερματισμός υποστήριξης των Windows XP.

Reaction score
7.198
το κατεβασατε? εμενα το nod32 μου το μπλοκαρει σαν μολυσμενο o_O

Reaction score
6.629
υπαρχει καποια ρυθμιση για ενεργοποιηση υποτιτλων σε 3d ταινιες?

Reaction score
6.629
1)δοκιμασα το srt23dass (freeware) που αναφερθηκε απο τον ika σε αλλο νημα και δουλεψε απλα ειπα αν υπηρχε καποια ρυθμιση στο μενου που δεν την βλεπω..για να αποφευγω την παραπανω διαδιακασια(το sub4free το γλιτωσαμε παντως..)
2)σημερα παρατηρησα οτι δεν εχω ηχο παζει κατι?(εδω και ενα μηνα περιπου τον δουλευω..)με το vlc ολα καλα!!! μπορει κανεις να μου δωσει τα φωτα του?

Reaction score
6.629
εκανα ξανα εγκατασταση και ηρθε στα ισα του...το αλλο με τους υποτιτλους3δ αν εχει καποια ρυθμιση, μιλαμε για την τελευταια 13.0 ..

Reaction score
6.629
ταινια iso 40gb κολληματα και σπασιματα εικονας οπως σε αδυναμες ψηφιακες ληψεις τηλεορασης, το εχει παρατηρησει κανεις αλλος?

Reaction score
6
Αυτή η "στροφή" που κάνανε προς τις "Gotham" εκδόσεις (αντί των "Frodo"), δε λέω, για καλό έγινε μεν αλλά μέχρι να ξεπεραστούν διάφορα θέματα συμβατοτήτων με αρκετά από τα πρόσθετα, θα μας "βγάλουν την ψυχή".
Ήδη βέβαια, πολλά απ' αυτά, ευτυχώς έχουν στρώσει.
Γενικότερα πάντως, αρκετά καλύτερη η συμπεριφορά σε διάφορα θέματα του "Gotham"!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@