Ti χρωμα?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Εχουμε αναλυσει θεματα επι θεματων για την ποιοτητα των βιντεοπροβολεων που αγοραζουμε.
Εχουν υπαρχει αντιπαραθεσεις για τις τεχνολογιες.
Διαφωνιες για τις ρυθμισεις.

Δεν συζητησαμε ποτε ομως για κατι παρα πολυ σημαντικο.
"Τι χρωμα ειναι ο χωρος της βιντεοπροβολης μας?"
Με αυτο εννοω το χρωμα των τοιχων και της οροφης.

Καταλαβαινω πως πολλοι απο εμας χρησιμοποιουν ως χωρο βιντεοροβολης ενα κυριο χωρο της οικιας(π.χ. σαλονι) και ως εκ τουτου θα ηταν πολυ δυσκολο να...πειραματιστουμε με τις βαφες.
Δεν μπορειτε ομως να φανταστειτε την διαφορα που δινει στην εικονα το σωστο χρωμα στους τοιχους και την οροφη.
Ναι, ναι, αυτο που φανταζεστε.Ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα που μπορει να κανει εναν αρκετα φθηνοτερο βιντεοπροβολεα να δειχνει καλυτερα απο εναν ακριβοτερο.

Θελετε να ακουσουμε τις επιλογες σας λοιπον και να βρουμε και τις καλυτερες δυνατες λυσεις?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
τριμενο γυαλι στο φαι της καθε 8 μερες,:happy_4: μετα κανουμε τον τοιχο ασορτι με την ψυχολογια της πεθερας μας :cool_4:

Reaction score
5
άσπρα παντού.πανω κατω δεξια αριστερά...

τρελλοκομείο σκέτο...

πρέπει να κανω καποια πατέντα με μαυρα πανια. να τα βαζω γυρω-γυρω κατα την διάρκεια της προβολής...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.164
Απάντηση: Ti χρωμα?

Σε εμένα, ο συνδιασμός σκούρου ραφ στο ταβάνι με σκούρο μπορντό σοτυς τοίχους και γκρι-τιρκουάζ μοκέτα, έχει πολύ καλά αποτελέσματα, χωρίς να δημιουργεί ψυχοπλάκωμα! :cool_4:

Reaction score
4
Καφε ανοιχτο απο αριστερα και καφε σκουρο απο δεξια.
Το ταβανι ασπρο ομως wall_1

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: Ti χρωμα?

Σε εμένα, ο συνδιασμός σκούρου ραφ στο ταβάνι με σκούρο μπορντό σοτυς τοίχους και γκρι-τιρκουάζ μοκέτα, έχει πολύ καλά αποτελέσματα, χωρίς να δημιουργεί ψυχοπλάκωμα! :cool_4:
:cool_4:

NIX

Reaction score
0

Μεχρι τωρα αναγκαστικά λογω περιορισμενου χωρου ειχα τον προβολεα στο σαλονι με ασπρα τα παντα.
Ευτυχως προσφατως εχω μετακομισει σε αρκετα μεγαλο σπιτι και ενα απο τα δωματια θα γινει dedicated.

Αυτη την στιγμη το φτιαχνουμε με τον Αντρεα-σινεμιουζικο.(Τα ρημαδια τα χερια μου μονο για ν`ανοιγουν κοκα-κολα κανουν.Ο Αντρεας ειναι μανουλα στα μερεμετια,μ`εχει βοηθησει απειρες φορες)

Προς το παρον εχω βαψει το ταβανι μαυρο και τους τοιχους γκρι και σκεφτομουν να βαλω στους τοιχους κουρτινες μπορντο βελουδο.
Επειδη ομως μου εχουν πεσει πολλα τελευταια δεν περισευουν χρηματα για τις κουρτινες,οποτε σκεφτομαι σαν προσωρινη λυση να βαψω και τους τοιχους μαυρους!

Ποια ειναι η γνωμη σας?Θα κανει διαφορα στην εικονα αν οι τοιχοι ειναι μαυροι ή καποιο αλλο σκουρο χρωμα?Φοβαμαι μην,βαφοντας το δωματιο ολο μαυρο ειναι too much.
Το πανι ειναι το firehawk

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Ποια ειναι η γνωμη σας?Θα κανει διαφορα στην εικονα αν οι τοιχοι ειναι μαυροι ή καποιο αλλο σκουρο χρωμα?Φοβαμαι μην,βαφοντας το δωματιο ολο μαυρο ειναι too much.
Το πανι ειναι το firehawk
Οσο πιο ουδετερο τοσο καλυτερο.
Σε αυτη την περιπτωση το μαυρο ειναι το ακρως επιθυμητο αλλα μην ξεχνας πως βαφοντας ενα δωματιο ολο μαυρο θα ειναι σαν τον...Ταφο του Ινδου.
Εαν η συζυγος λοιπον δεν εχει αντιρρηση η δικη μου γνωμη περισευει.
Απο εκει και περα υπαρχουν ωραιοτατα χρωματα, σκουρα μεν αλλα..βιωσιμα ταυτοχρονα.
Οπως π.χ. αυτα που ανεφερε ο Max Headroom πιο πανω.
Η το μπλε που εχω βαλει εγω(ρωτα τον Μιχαλη εαν του αρεσε)

NIX

Reaction score
0

Σε αυτη την περιπτωση το μαυρο ειναι το ακρως επιθυμητο αλλα μην ξεχνας πως βαφοντας ενα δωματιο ολο μαυρο θα ειναι σαν τον...Ταφο του Ινδου.
:cool_10:

Reaction score
0
Ασπρο ταβανι, και οι τοιχοι ελαχιστα σπασμενο ασπρο με ωχρα.
Δεν συζηταω καν για σκουρα χρωματα στο σαλονι. Αυτο μας ελειπε να ειμαστε μεσα σε σπηλια για να δουμε το απολυτο home theater.

NIX

Reaction score
0

classy!

Απο κει και περα ομως αν και ειναι πολυ ωραιο αισθητικα,με χαλαει το ταβανι και το πατωμα.
Νομιζω με γκρι ταβανι και μια μπορντο μοκετουλα θα ηταν πολυ σουπερ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

classy!

Απο κει και περα ομως αν και ειναι πολυ ωραιο αισθητικα,με χαλαει το ταβανι και το πατωμα.
Νομιζω με γκρι ταβανι και μια μπορντο μοκετουλα θα ηταν πολυ σουπερ.
Συμφωνω 100%
Μην τον παρεξηγεις ομως.
Ο τυπος ειναι Αγγλος...:happy_8:

Reaction score
0
Μπλε σκούρο στο ταβάνι, πράσινο σκούρο γύρω από την οθόνη, για οθόνη ο τοίχος βαμμένος γκρι και μπλε σκούρο τζιν ύφασμα κουρτίνες γύρω γύρω. Dedicated όπως καταλάβατε.

Reaction score
180
Έχω τοποθετήσει σκούρες μπλε κουρτίνες, τόσο γύρω γύρω από την οθόνη προβολής, όσο και στο ταβάνι (1,5m) και στους πλαινούς τοίχους (4m).

Aπό την πρώτη στιγμή, όταν είχα βάλει κουρτίνες πολύ μικρότερες σε διαστάσεις η διαφορά στο κοντραστ ήταν τεράστια, γι' αυτό και το επέκτεινα.

Στο πάτωμα έχω χαλί, σκούρο καφέ-μαύρο. Νομίζω το αποτέλεσμα δκαιιώνει και βελτιώνει κατά πολύ την αίσθηση home theater.

Το δωμάτιο βέβαια είναι dedicated.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Εγω επειδη εχω Dedicated HT, το εχω βαψει κοκκινο, με βαθυ μπλε ταβανι και μολυβί πλακακι. Θα μπορουσα να το κανω βεβαια ολο μαυρο, αλλα δεν θα ηταν ωραιο στο ματι... Τουλαχιστον ειναι σκοτεινα χρωματα με λιγοτερες αντανακλασεις.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.069
Members
38.643