Ti χρωμα?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Παντως χαιρομαι διοτι βλεπω πως αρκετα μελη εχουν κανει σωστη δουλεια.
Και ας ειναι σε εξειδικευμενους χωρους...
Κανεις με αναλογους χρωματισμους σε σαλονι?

Reaction score
15.548
Απάντηση: Ti χρωμα?

Προς το παρον εχω βαψει το ταβανι μαυρο και τους τοιχους γκρι και σκεφτομουν να βαλω στους τοιχους κουρτινες μπορντο βελουδο.
Επειδη ομως μου εχουν πεσει πολλα τελευταια δεν περισευουν χρηματα για τις κουρτινες,οποτε σκεφτομαι σαν προσωρινη λυση να βαψω και τους τοιχους μαυρους!

Ποια ειναι η γνωμη σας?Θα κανει διαφορα στην εικονα αν οι τοιχοι ειναι μαυροι ή καποιο αλλο σκουρο χρωμα?Φοβαμαι μην,βαφοντας το δωματιο ολο μαυρο ειναι too much.
Το πανι ειναι το firehawk
Εγω θα ελεγα να κανεις ολο τον χωρο σου(πανω και πλαινα)στο χρωμα της firehawk:cool_4: καλοριζικη βρε θηριο(ποσες ιντσες ειναι)
Δηλαδη ο τονος του γκρι να ειναι ιδιος με την οθονη.....
Βαλε και μια μοκετα μαυρη και τελειωσες...
Θα εχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα....

Περι χρωματων τωρα....

Το σωστο(οπως γνωριζετε οι ποιο πολλοι)ειναι χρωματα απο λευκο εως μαυρο για ολους τους τοιχους....
Οπως το grayscale δηλαδη....
Απαγορευετε επισης οτι εχει σχεση με γυαλιστερο υφασμα...
Ειτε προκειται για καθισματα ειτε για μοκετα η κουρτινα κ.λ.π.
Ολα εχουν να κανουν ετσι ωστε να αντιλαμβανομαστε ποιο σωστα τα χρωματα και με το δυνατοτερο κοντραστ που δινουν....

Το απολυτο βεβαια ειναι ολα μαυρα....

θα μπορουσε ομως καποιος να δωσει κατι διαφορετικο στον χωρο του κανωντας τους πλαινους τοιχους ντεκραντε,ξεκινωντας απο εκει που ειναι η οθονη με μαυρο και να σβηνει σε λευκο στο τερμα της αιθουσας και η μοκετα να ειναι σκουρο μπλε η σκουρο βυσσινη(δεν ταιριαζουν αλλα χρωματα),ετσι ωστε να σπανε την μονοτονια και χωρις να χανουν σε αισθηση οταν δεν βλεπουν ταινια.....Ασε που θα νομιζουν οτι εχουν ενα τεραστιο χωρο:cool_4:

Παντως ....καλα βαψιματα οτι και αν κανετε....:happy_4:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: Ti χρωμα?

θα μπορουσε ομως καποιος να δωσει κατι διαφορετικο στον χωρο του κανωντας τους πλαινους τοιχους ντεκραντε,ξεκινωντας απο εκει που ειναι η οθονη με μαυρο και να σβηνει σε λευκο στο τερμα της αιθουσας
Γουσταρωωω:cool_4:
Grayscale σε τοιχο!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.165

Σε εμένα, ο συνδιασμός σκούρου ραφ στο ταβάνι με σκούρο μπορντό σοτυς τοίχους και γκρι-τιρκουάζ μοκέτα, έχει πολύ καλά αποτελέσματα, χωρίς να δημιουργεί ψυχοπλάκωμα! :cool_4:
Ορίστε και μια φωτό για να καταλάβετε για τι μιλάω.
Η αρχική συλλογιστική σχετικά με την επιλογή των χρωμάτων ήταν να αποφύγω τις δευτερογενείς ανακλάσεις πχ από το ταβάνι στον τοίχο κι από εκεί στην οθόνη.
Έτσι επέλεξα ψυχρά χρώματα για οροφή και πάτωμα και θερμά για τοίχους και κουρτίνες. Με αυτό τον τρόπο, οι ανακλάσεις από τη μία επιφάνεια απορροφώνται από την άλλη, που είναι σε διαφορετική περιοχή του χρωματικού φάσματος.<o:p></o:p>
Στην πράξη, η θεωρία φαίνεται να λειτουργεί πολύ καλά, ενώ και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι ευχάριστο (ενδεικτικά, η γυναίκα μου με ρωτάει γιατί δεν έβαψα και το σαλόνι σε παρόμοια χρώματα με το home-cinema :) ).
To δωμάτιο είναι παράλληλα και γραφείο, πράγμα πολύ βολικό, αφού ο προβολέας οδηγείται από HTPC.

Attachments

NIX

Reaction score
0

kostas kefalas - Εγω θα ελεγα να κανεις ολο τον χωρο σου(πανω και πλαινα)στο χρωμα της firehawk:cool_4: καλοριζικη βρε θηριο(ποσες ιντσες ειναι)
Δηλαδη ο τονος του γκρι να ειναι ιδιος με την οθονη.....
Βαλε και μια μοκετα μαυρη και τελειωσες...
Θα εχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα....
Σ`ευχαριστω πολυ Κωστα.
Η διασταση ειναι 82 ιντσες και η αποσταση θεασης θα ειναι περιπου 2.55μ.
Ειναι λιγο τσιμπιμενο προς το κοντα αλλα δεν με παιρνει να κατσω πιο πισω.

Γκρι στα πλαΐνα το εχω τωρα.Δυστυχως φωτιζει πολυ Κωστα,δεν με ικανοποιει.
Ο τοιχος αντανακλαει πολυ φως.

Reaction score
180
Νίκο αν και δεν έχω έρθει ακόμα στο νέο σου σπίτι (μια και δεν μας θέλεις κιόλας, ένεκα dlp :happy_4: ) αν οι πλαινοί τοίχοι είναι πολύ κοντά στα άκρα της οθόνης τις ανακλάσεις δεν τις γλιτώνεις με ανοιχτό χρώμα. Μόνο το απόλυτο μαύρο νομίζω σώζει την κατάσταση αλλα κι αυτό πάλι ... πολύ καταθλιπτικό τις υπόλοιπες ώρες. Αν θυμάσαι το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ.

Αν λοιπόν δεν πας σε μαύρο παντού, κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός χρωμάτων (πιθανώς και με φάσες υφάσματος) που να είναι ευχάριστος στο μάτι κατά τη θέαση ταινιών χωρίς όμως να αποσπούν την προσοχή σου, πρέπει δηλαδή να το δείς κάπως "διακοσμητικά" το θέμα. Ότι αντικείμενο υπάρχει στο χώρο και "φωτίζεται" από το φως του προβολέα θα πρέπει να δένει με την όλη ιδέα μιας dedicated αίθουσας.

Αν τοποθετηθεί ο προβολέας σε καποιου είδους κουτί, γλιτώνουμε τίποτε σε ανακλάσεις από τη δέσμη ή αυτές προέρχονται αφού πέσει το φως στο πανί?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.165
Απάντηση: Re: Ti χρωμα?

Αν τοποθετηθεί ο προβολέας σε καποιου είδους κουτί, γλιτώνουμε τίποτε σε ανακλάσεις από τη δέσμη ή αυτές προέρχονται αφού πέσει το φως στο πανί?
Το μεγαλύτερο ποσοστό του προβλήματος προέρχεται από το φως που ανακλάται στην οθόνη. Κάποιοι προβολείς έχουν -μικρότερη ή μεγαλύτερη- διαρροή φωτός από το σασί, αλλά συνήθως το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό.
Δε θα συνιστούσα καθόλου τη λύση του κουτιού γιατί προκύπτουν άλλα προβλήματα, από τοποθέτησης έως υπερθέρμανσης.

Reaction score
0
Σοκολά στους τοίχους , χαλί στο χρώμα της ψάθας , καναπές καφέ βουργουνδίας (όχι δεν είμαι αδερφή, ρώτησα την γυναίκα μου πως τα λένε τα χρώματα) αλλά το ταβάνι δεν με άφηναν να το βάψω άλλο χρώμα από άσπρο. Δεν έχω πολλές ανακλάσεις , παρά μόνο από το ταβάνι αλλά το ψηλότερο σημείο προβολής απέχει 1 μέτρο από το ταβάνι και έχω την αίσθηση ότι αύτο περιορίζει τα προβλήματα. Το καλοκαίρι το χρώμα δεν σε προδιαθέτει αλλά τον χειμώνα επειδή είναι ζεστό είναι πολύ ευχάριστο.

Reaction score
15.548

Γκρι στα πλαΐνα το εχω τωρα.Δυστυχως φωτιζει πολυ Κωστα,δεν με ικανοποιει.
Ο τοιχος αντανακλαει πολυ φως.
Μπορεις επισης να κανεις κανεις τον χωρο ολο με κουρτινα....!!!!
Εαν βαλεις οδηγο στο ταβανι μπορεις να κανεις ολο τον χωρο black...!!!!
..η οσο θελεις....:cool_4:
Ακομα και το ταβανι μπορεις με οδηγο συρταροτο...
Ετσι θα εχεις και το χρωμα που θελεις και το black οταν βλεπεις ταινια..
Κατι τετοιο εχει κανει ο Π.Β.κατα το ημιση με καλα αποτελεσματα...
Μαζευει τις κουρτινες στο τελος με ενα πιασιμο και ειναι ολα οκ..!!!
Βεβαια θα χλασεις καποια χρηματα....αλλα σκεψου το αποτελεσμα και οτι θα σου μεινει.....δεν ειναι λεφτα που πανε για πεταμα....
Και αν τα διαθετεις υπαρχει και το ρομα που μαζευεται επανω η κουρτινα...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.977

Εγώ στο σπίτι το μόνο που έκανα μέχρι στιγμής, είναι να βάλω 2 μεγάλα κομμάτια από κουρτίνα πολύ σκούρο μπλε χρώμα (σχεδόν μαύρο) στα δεξιά και αριστερά της οθόνης. (96")
Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και σκέφτομαι πως θα βάλω και στο ταβάνι.
Πρόβλημα γκρίνιας λόγω αισθητικής δεν έχω ακόμη κι αν το κάνω σαν μπ@υρδέλ@.
Το δύσκολο είναι λόγω του ύψους. Κοινώς ποιός ανεβαίνει εκεί πάνω γμτ.
Η αντανάκλαση του ταβανιού που είναι το μόνο άσπρο, τα χαλάει όλα και αυτό είναι εκνευριστικό.
Ακόμη και στο μαγαζί που κρεμάω ένα μεγάλο κηδειόπανο μαύρο μόνο στον έναν τοίχο δίπλα από την οθόνη κάνει μεγάλη διαφορά.
Να θυμίσω ότι στο σπίτι παίζει ο επσον TW1000 και στο μαγαζί ο sony topaz.

Reaction score
1
Όπως σωστά είπε ο Κώστας Κεφάλας, μέχρι στιγμής παίζω με ολόκληρο τον τοίχο γύρω από την οθόνη καλυμμένο με μαύρη κουρτίνα (μόνιμη κατασκευή). Στον δεξί πλαινό τοίχο της οθόνης, χρησιμοποιώ το ίδιο μαύρο βαμβακερό ύφασμα σε μήκος δυόμισι μέτρα περίπου από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα αλλά σε διάδρομο (το μαζεύω όταν δεν βλέπω ταινία).
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλύτερο από τους λευκούς τοίχους που είχα αρχικά, αλλά δεν με ικανοποιεί ούτε κατά διάνοια (έχω μεγάλες αντανακλάσεις από το ταβάνι και το πίσω μέρος του σαλονιού).
<o:p> </o:p>
Το που θα ήθελα να φτάσω τελικά; Τα πάντα να είναι μαύρα στο χώρο προβολής (τοίχοι, ταβάνι, πάτωμα), αλλά να θυμάστε ότι ακόμα και ένας τοίχος βαμμένος μαύρος πάλι θα έχει κάποιες αντανακλάσεις!!! Η μόνη λύση κατά την ταπεινή μου άποψη για κάποιον που θέλει το απόλυτο σε έναν dedicated χώρο, είναι να καλύψει όλους τους τοίχους με μαύρο βελούδο (είναι το μόνο υλικό που θυμίζει μαύρη τρύπα, απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος του φωτός που πέφτει πάνω του) και μάλιστα σε μορφή κουρτίνας, με δίπλες δηλαδή, και όχι με τη μορφή τεντωμένου υφάσματος!
Εννοείται ότι όλα τα μηχανήματα πρέπει να είναι σε ντουλάπια που κλείνουν για να μην επηρεάζουν με το φως από τις οθόνες τους το contrast της οθόνης, ή να φροντίσετε να σκεπάζετε με μαύρη μονωτική ταινία όλα τα φωτάκια τους!
Όλα τα ανακλαστικά υλικά όπως γυάλινα τραπέζια, καθρέφτες κτλ., απαγορεύονται διά ροπάλου στον χώρο προβολής! wall_1
Για κερασάκι στη τούρτα, το να είστε ντυμένοι σαν ninja :shock: όταν βλέπετε ταινία, θα σας δώσει και την τελευταία σταγόνα on/off contrast που μπορείτε να πάρετε από τον προβολέα σας!!!

Reaction score
1
Για κερασάκι στη τούρτα, το να είστε ντυμένοι σαν ninja :shock: όταν βλέπετε ταινία, θα σας δώσει και την τελευταία σταγόνα on/off contrast που μπορείτε να πάρετε από τον προβολέα σας!!!
Εννοείται πως το ποπ-κορν απαγορεύεται δια ροπάλου. Το πολύ-πολύ, καμιά σοκολατίνα (νουγκατίνα, αμυγδάλου, γιοκ), ή παγωτό κακάο. Κι επειδή πιάτα και κουζινικά ειδικά για home-cinema δεν έχουν ακόμη εφευρεθεί, θα πρέπει να τρώτε ότι τρώτε με τα χέρια φορώντας γάντια (μαύρα, φυσικά). Αν, όμως, έχετε κάνει λεύκανση δοντιών ξεχάστε το ή πάρτε έναν μαρκαδόρο (προσοχή! όχι ανεξίτηλο).

Reaction score
1
Θα ήθελα, επίσης, να προσθέσω πως απαγορεύεται το κάπνισμα κατά την προβολή, όχι γιατί βλάπτει τα οπτικά του προβολέα (ή την υγεία), αλλά γιατί η καύτρα του τσιγάρου μειώνει σημαντικά την αντίθεση. Συν τις απώλειες από το λευκό χαρτί.

Reaction score
4
Θα ήθελα, επίσης, να προσθέσω πως απαγορεύεται το κάπνισμα κατά την προβολή, όχι γιατί βλάπτει τα οπτικά του προβολέα (ή την υγεία), αλλά γιατί η καύτρα του τσιγάρου μειώνει σημαντικά την αντίθεση. Συν τις απώλειες από το λευκό χαρτί.
XAXxXAXAXXAXAXAXAXAXAAXXAXAXXAXAXAXAXXAXXAXAA:mrgreen:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.165

Εννοείται πως το ποπ-κορν απαγορεύεται δια ροπάλου. Το πολύ-πολύ, καμιά σοκολατίνα (νουγκατίνα, αμυγδάλου, γιοκ), ή παγωτό κακάο. Κι επειδή πιάτα και κουζινικά ειδικά για home-cinema δεν έχουν ακόμη εφευρεθεί, θα πρέπει να τρώτε ότι τρώτε με τα χέρια φορώντας γάντια (μαύρα, φυσικά). Αν, όμως, έχετε κάνει λεύκανση δοντιών ξεχάστε το ή πάρτε έναν μαρκαδόρο (προσοχή! όχι ανεξίτηλο).
:cool_11::cool_11::cool_11:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.165

Είσαι πολύ πίσω... Εγώ θα πρότεινα να βλέπουμε τις ταινίες με κλειστά τα μάτια, γιατί ο αμφιβληστροειδής είναι επιφάνεια υψηλής ανακλαστικότητας (το γνωστό φαινόμενο "μάτι της γάτας") :crazy_1:
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε και οικονομία, παραλείποντας κάποια κομμάτια του εξοπλισμού του home-cinema, πχ τον προβολέα!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.165

Όπως σωστά είπε ο Κώστας Κεφάλας, μέχρι στιγμής παίζω με ολόκληρο τον τοίχο γύρω από την οθόνη καλυμμένο με μαύρη κουρτίνα (μόνιμη κατασκευή). Στον δεξί πλαινό τοίχο της οθόνης, χρησιμοποιώ το ίδιο μαύρο βαμβακερό ύφασμα σε μήκος δυόμισι μέτρα περίπου από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα αλλά σε διάδρομο (το μαζεύω όταν δεν βλέπω ταινία).
<o:p></o:p>
Το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλύτερο από τους λευκούς τοίχους που είχα αρχικά, αλλά δεν με ικανοποιεί ούτε κατά διάνοια (έχω μεγάλες αντανακλάσεις από το ταβάνι και το πίσω μέρος του σαλονιού).
Το που θα ήθελα να φτάσω τελικά; Τα πάντα να είναι μαύρα στο χώρο προβολής (τοίχοι, ταβάνι, πάτωμα), αλλά να θυμάστε ότι ακόμα και ένας τοίχος βαμμένος μαύρος πάλι θα έχει κάποιες αντανακλάσεις!!! Η μόνη λύση κατά την ταπεινή μου άποψη για κάποιον που θέλει το απόλυτο σε έναν dedicated χώρο, είναι να καλύψει όλους τους τοίχους με μαύρο βελούδο (είναι το μόνο υλικό που θυμίζει μαύρη τρύπα, απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος του φωτός που πέφτει πάνω του) και μάλιστα σε μορφή κουρτίνας, με δίπλες δηλαδή, και όχι με τη μορφή τεντωμένου υφάσματος!
Εννοείται ότι όλα τα μηχανήματα πρέπει να είναι σε ντουλάπια που κλείνουν για να μην επηρεάζουν με το φως από τις οθόνες τους το contrast της οθόνης, ή να φροντίσετε να σκεπάζετε με μαύρη μονωτική ταινία όλα τα φωτάκια τους!
Όλα τα ανακλαστικά υλικά όπως γυάλινα τραπέζια, καθρέφτες κτλ., απαγορεύονται διά ροπάλου στον χώρο προβολής! wall_1
:cool_11: Παναγιώτη φοβερή πλάκα! (ή μήπως... :shock: !!!! )

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.070
Members
38.645
Νεότερο μέλος
Alkimos