To έκοψα το ρημάδι. Και τώρα;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Σταμάτα να μετράς .
Κάνεις σαν κατάδικος που περιμένει το αποφυλακιστήριο .:thumbsup:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Μαζί σκεπτόμαστε βρε.............
Άντε να βγάλουμε και τον Αλέξη να σκάσει ο ...........:whistling:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Σταμάτα να μετράς .
Κάνεις σαν κατάδικος που περιμένει το αποφυλακιστήριο .:thumbsup:
την Παρασκευη στο meeting του Avsite με εσας τα φουγαρα διπλα μου να δω τι θα κανω!!!!!!!!!
πως θα την παλεψω λεμεεεεεεε????????
ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
ΑΝ δεν αλλάξεις οπτική .....
και συνεχίζεις να παλεύεις για να ξαναπέσεις στην "ντρόγκα" είσαι χαμένος από χέρι .
Κοίτα τα οφέλη που έχεις και μην σκέπτεσαι οτι χάνεις κάτι .
Όσοι παραμένουμε καπνιστές χάνουμε :thumbsdown:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589
Αρχή σεντονιού (αναδουλειές σήμερα...:D):

Σε παρέα κοινών γνωστών το 1995 υπήρχε και γιατρός παθολόγος και συγχρόνως βελονιστής. Βλέποντας τη γυναίκα του, που έκοψε το τσιγάρο με βελονισμό και επί ένα χρόνο δεν πήρε γραμμάριο, αποφάσισα να κάνω κι εγώ βελονισμό (στον οποίο δεν πίστευα) για να το κόψω. Είχαν προηγηθεί 3-4 ανεπιτυχείς προσπάθειες για να το κόψω μόνος μου ή με βοήθεια (Nicorette τσίχλες τότε).

Η υπόσχεσή του: θα έκοβα το κάπνισμα σε 4-5 ημίωρες συνεδρίες. Σε κάθε συνεδρία έβαζε 5 βελόνες σε μέτωπο, άνω χείλος και γόνατα. Μετά την τρίτη συνεδρία, και ενώ στο μεταξύ δεν είχα καπνίσει καθόλου, έκανα σαν τρελός για τσιγάρο. Έτσι, Παρασκευή βράδυ αγόρασα πακέτο, και το κάπνισα όλο μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, βρίζοντας τον βελονιστή για τις π@π@ριές που έλεγε, και έπεσα για ύπνο. Ξυπνώντας δεν είχα πια καμιά όρεξη για τσιγάρο.

Την Δευτέρα πήγα για την τελευταία συνεδρία, και 2 μέρες μετά για μια συνεδρία με την οποία θα απέφευγα να πάρω βάρος (και που θα έρεπε να την επαναλαμβάνω κάθε 2 χρόνια).

Έτσι έκοψα το κάπνισμα για 8 χρόνια και για 2 χρόνια δεν είχα πάρει καθόλου βάρος. Δεν ζήλεψα ποτέ άλλον καπνιστή δίπλα μου, δεν με ενόχλησε ποτέ ο καπνός του τσιγάρου σε ταβέρνες και καφέ, δεν άλλαξα καμιά συνήθεια. Δυστυχώς ένα χρόνο μετά τη θεραπεία ο βελονιστής μετακόμισε στο Λονδίνο.

Το 2003 με ηλίθια αφορμή δοκίμασα και πάλι μια τζούρα. Αυτό ήταν. Το κάπνισμα ήταν σαν να είχε περάσει στο DNA και να μην είχε ξεχαστεί ποτέ. Το 2008 δοκίμασα βελονισμό σε πολυ-προβεβλημένη, από τις πρωινές "ενημερωτικές" τότε εκπομπές, βελονίστρια.

Η υπόσχεσή της: σε τρεις 40λεπτες συνεδρίες θα το είχα κόψει. Σε κάθε συνεδρία γινόμουν σαν σκατζόχοιρος, με 40 περίπου βελόνες! :o Αφού σκεφτόμουν ότι η "θεραπεία" της θα είχε το νόημα: "πού θα πάει, θα πετύχω το σωστό σημείο..."8-) Φυσικά δεν το πέτυχε.

Δοκίμασα και με τα διάφορα φάρμακα. Zyban παλιότερα, Champix πιό πρόσφατα. Το μόνο που μου "πρόσφεραν" ήταν κατάθλιψη, σε μεγαλύτερο βαθμό το Zyban, σε μικρότερο το Champix. Για διακοπή του καπνίσματος ούτε λόγος.

Στις 4 Ιανουαρίου του 2014, μετά από τσίγκλισμα του Zizik (πολλά ευχαριστώ!!!), άρχισα το ηλεκτρονικό και ησύχασα!

Υ.Γ. Ποτέ δεν κατάλαβα τους φανατικούς αντικαπνιστές, ειδικά αυτούς που κάπνιζαν σαν φουγάρα πριν. Σεβασμός χρειαζεται κι από τις δύο πλευρές.

Τέλος σεντονιού. :D

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
....ειδικά αυτούς που κάπνιζαν σαν φουγάρα πριν.
Δεν έχεις ακούσει για τους γενίτσαρους :rolleyes:
Το λένε μετ'επιτάσεως για να το ακούει ο καταπιεσμένος καπνιστής μέσα τους .:whistling:

Reaction score
1.788
Βλασουκο συγχαρητηρια και κρατα γερα. Μη πεταξεις ποτε το τελευταιο πακετο αν ειχες.Κρατα το. Η ιδεα τις στιγμες της στερησης ποιο ευκολα σε παει στο περιπτερο.

Παντως φιλαρακι μολις διαβασα τον τιτλο του νηματος το εχασα λιγο. Τι εκοψε σκεφτηκα΄; Κατι που δεν το χρειαζεται αλλο΄;:p

Εγω παντως στο παρελθον το ειχα κοψει για 1 περιπου χρονο.Πραγματι τον πρωτο μηνα το κολπο ηταν δυσκολο. Επαιρνα κουραγιο οταν μετρουσα τις μερες που αφηνα πισω μου .

Το ξανααρχισα σε μια στιγμη αδυναμιας οταν εμαθα για την αρρωστια της μανας μου. Ημουν τοσο χαλια που ειχα ξεχασει οτι το ειχα κοψει και πηγα εντελως φυσιολογικα στο περιπτερο και ξαααγορασα σαν να μην τρεχει τιποτα.

Reaction score
1.988
Το θέμα είναι να το έχεις πάρει απόφαση....και να είσαι σε καλή ψυχολογία....
Άμα κάθεσαι να μετράς τις μέρες και να τραβάς γραμμές στον τοίχο .....δεν κάνεις δουλειά.

Όταν το έκοψα προσπάθησα να μασάω και καλά τσίχλες....μπαρμπούτσαλα...από την νευρικότητα είχα πληγιάσει τα μάγουλα μου απο τις δάγκες...μετά απο μια εβδομάδα τα πέταξα όλα και ειπά ως εδώ....

Αλλά ήμουν σε καλή ψυχολογία ....

Reaction score
18
Έκοψα το τσιγάρο πριν τρία χρόνια περίπου όταν έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος. Από τότε εγώ που κάπνιζα 35 στριφτά τη μέρα, κι έστριβα πάνω στο τιμόνι με ένα χέρι κατάντησα ο χειρότερος αντικαπνιστής. Δεν έκανα ποτέ μνημόσυνο για το κομμένο μου τσιγάρο, δεν μέτρησα ποτέ μέρες και δεν είπα είδα ποτέ το τσιγάρο σαν μια γκόμενα που έχασα. Αντίθετα το είδα σαν εκείνη την κουφάλα τη γυναίκα που μου κανε τη ζωή ποδήλατο, μου έφαγε τα λεφτά και μου στέρησε πράγματα από τη ζωή μου κι επιτέλους τσακίστηκε κι έφυγε.
Συμβουλές; Ξέχνα το επιτέλους και βάλε τέλος σε αυτό το topic. Το τσιγάρο τελείωσε για σένα. Φυσικά θα έχεις σωματικές ενοχλήσεις, το σώμα σου βγάζει το δηλητήριο από μέσα σου έτσι θα κάτσει; Μέχρι τον έκτο περίπου μήνα έβλεπα όνειρα με τσιγάρο. Χαρακτηριστικό το όνειρο με το τσιγάρο στύλο της ΔΕΗ που το φούμαρα για ώρες στον ύπνο μου. Μετά όμως τέλος. Πιες νερά πολλά, περπάτα, κάνε γυμναστική, κόψε κάνα μήνα ακόμα γλυκά και λιπαρά, γιατί αφενός θα σε κάνουν βόδι αφετέρου προκαλούν φοβερή διάθεση για τσιγάρο. Για ψυχολογικούς λόγους εγώ είχα πάρει ένα κουτί από καφέ και κάθε μέρα έβαζα μέσα τα λεφτά του καπνού που θα αγόραζα. Ξέρεις πόσα έχω μαζέψει; Κοντά στα 4000 €!!!! Άσχετο αν τα έχω φάει αλλού. Το τσιγάρο δεν είναι τόσο σημαντικό όσο νομίζεις στην αρχή, θα το καταλάβεις ύστερα από λίγους μήνες. Ελπίζω να βοήθησα...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589
Αντίθετα το είδα σαν εκείνη την κουφάλα τη γυναίκα που μου κανε τη ζωή ποδήλατο, μου έφαγε τα λεφτά και μου στέρησε πράγματα από τη ζωή μου κι επιτέλους τσακίστηκε κι έφυγε.
Και στις 2 περιπτώσεις φταίμε εμείς. Ούτε οι γυναίκες, ούτε τα τσιγάρα. :wink:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.300
άντε, κλείδωσε το τόπικ και ξέχνα το, τόσοι το έχουμε κόψει έτσι θα το κόψεις και εσύ, σιγά τη μαλακία το τσιγάρο τώρα που θα σε κάνει ότι θέλει...θα΄ρθουν στιγμές που θα το αναζητήσεις, ε, και; άλλα πράγματα δεν τα αναζητάς :whistling: ; τα κάνεις όλα;
και αν το ξαναρχίσεις δεν χάθηκε ο κόσμος, όσα τσιγάρα γλίτωσες που δεν κάπνισες όσο το κράτησες κέρδος είναι.
άντε και πολύχρονος και από εδώ :drinks:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Εντελως λαθος η γνωμη να ξεχασει το τοπικ !!
Η συμβουλευτικη υποστηριξη ειναι σημαντικη βοηθεια σε τετοιου ειδους προσπαθειες
και εχει ιδιαιτερη αξια η βοηθεια απο φιλους και γνωστους που εχουν περασει τα ιδια :cry:

Vlasis κρατα γερα και ειμαστε εδω !!:thumbsup::thumbsup:

Reaction score
2.699
Εγώ πάλι το έχω κομμένο 8 χρόνια , μετά από 23 χρόνια καπνιστής .
Εκλαμβάνω σαν μαγκιά !!! το να κάθομαι χωρίς να κουνάω τα χέρια .
Κάθε χρόνο κάνω ένα δωράκι πολλών ευρώ στον εαυτό μου , ξέρετε , αυτά που θα έδινα στο περίπτερο εάν κάπνιζα.
Καλά η μεγάλη απόλαυση είναι όταν βρίσκομαι σε δημόσια κτήρια , τράπεζες και όπου αλλού απαγορεύεται το κάπνισμα . Εκεί νιώθω πραγματικά απελευθερωμένος , διότι ακόμη και τώρα θυμάμαι το πως περίμενα να τελειώσει η δουλειά μου ώστε να βγω να το ανάψω.

Για φυσική κατάσταση δεν χρειάζεται να γράψω κάτι νομίζω , μεγάλα παιδιά είμαστε και καταλαβαίνουμε .
Κλείνω λέγοντας πως πρόκειται για μια παλιοσυνήθεια , που μόνο οφέλη θα δει κάποιος με το κόψιμό της .

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
ναστε καλα ολοι βρε λεβεντες......ειλικρινα βοηθανε παρα πολυ αυτα που γραφετε και δεν ειναι χρησιμα μονο για μενα.....ηδη εχουν διαβασει αρκετοι αυτο το αρθρακι και ολο και καποιος θα μπει στην μπριζα να το κοψει το ρημαδι!!!!!
Σιγουρα καποιος ακομα θα βοηθηθει βρε σεις......απο τις δικες σας εμπειριες-κουβεντες-χουνερια........μην σταματατε βρεεεεεεε.....απανω του και θα το φαμε..........αν και αισθανομαι ειλικρινα οτι ειναι πια παρελθον!!!!!!!!!!:drinks:

ναστε ολοι σας καλα και μακρια απο δαυτο......:taunt::taunt::superman::superman::superman::superman::superman:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut