TO 25 ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ...ΣΚΟΤΟΥΣ

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Κατα τη διαρκεια της χθεσινης μεταδοσης του ποδοσφαιρικου αγωνα ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΟΡΕΑΣ η εικονα χαθηκε για 25 λεπτα και τη θεση της πηρε ενα βαθυ μαυρο.Καποιοι τελικα δεν ειναι σε θεση να συμμετεχουν στην Ολυμπιακη προσπαθεια.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Το καλύτερο στην όλη υπόθεση ήταν οι δικαιολογίες του διευθυντή της ΕΡΤ σήμερα το πρωί... Η ΕΡΤ λέει έχει γίνει "σάκος του μποξ" για ορισμένους. Λες και την μετάδοση την είχε αναλάβει η κρατική τηλεόραση της Ζουαζιλάνδης.... Τελικά ορισμένοι μας θςωρούν βαθιά ιθαγενείς...
 

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Η επισημη εξηγηση (απο το in.gr)

Το απίθανο συνέβη στην ΕΤ1 το βράδυ της Τετάρτης στη διάρκεια της μετάδοσης του ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας - Νοτίου Κορέας. Η τροφοδοσία ρεύματος «τινάχθηκε στον αέρα» από το ίδιο το μηχάνημα, που υποτίθεται ότι θα προστάτευε την ΕΤ1 από πιθανές διακοπές ηλεκτρικού, αν η ΔΕΗ είχε προβλήματα.

Σύμφωνα με Το Βήμα, την Παρασκευή, για την απρόσκοπτη τροφοδοσία υπάρχουν τρεις διαφορετικές «πηγές». Αν πέσει η τάση εξαιτίας προβλημάτων της ΔΕΗ, μπαίνει σε λειτουργία ένα σύστημα από ηλεκτρογεννήτριες. Αν και αυτό παρουσιάσει πρόβλημα, ένα άλλο σύστημα με «ζεύγη» -σύμφωνα με την τεχνική ορολογία- πρέπει να μπει αμέσως σε λειτουργία.

Στην πραγματικότητα, η ΕΡΤ έχει ακριβώς τους ίδιους μηχανισμούς άμυνας με το Διεθνές Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο στο Μαρούσι. Ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις σεισμών ή άλλων καταστροφών, έχει αυτονομία ρεύματος τουλάχιστον για τέσσερις ώρες, ώσπου να τεθούν σε λειτουργία άλλες μορφές τροφοδοσίας, από άλλες γεννήτριες κτλ.

Τις πηγές αυτές όμως διαχειρίζεται ένα μηχάνημα, γνωστό στους τεχνικούς ως «RAK». Πρόκειται για την «καρδιά», την κεντρική μονάδα ελέγχου του όλου συστήματος. Αυτό ακριβώς έπαθε εμπλοκή, από βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα να «τυφλωθεί» η ΕΤ1 την πιο κρίσιμη στιγμή.

Υπήρξε ολιγωρία και έλλειψη σωστών αντανακλαστικών από το τεχνικό προσωπικό. Τουλάχιστον αυτό παραδέχονται στην ΕΡΤ στελέχη και τεχνικοί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το πρόβλημα έπρεπε να είχε εντοπιστεί και η εικόνα να αποκατασταθεί με κάποιον τρόπο μέσα σε πέντε ή το πολύ δέκα λεπτά. Η διακοπή όμως έφθασε σχεδόν τη μισή ώρα. Έφταιξε η απειρία;

Στο ερώτημα αυτό η απάντηση είναι αρνητική. Το προσωπικό στο μάστερ κοντρόλ και στις άλλες θέσεις ήταν έμπειρο, ορισμένοι τεχνικοί με υπηρεσία 25 και 30 ετών. Το θέμα είναι ότι υπήρξε ο κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερης καθυστέρησης στην εκπομπή σήματος. Ευτυχώς οι πιο ψύχραιμοι προνόησαν να αποσταλεί για αρκετή ώρα το σήμα στους πομπούς από το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης μέσω του δικτύου του OΤΕ, καθώς και μέσω δορυφόρου, ώσπου να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία η ΕΤ1.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι ολονύκτιες προσπάθειες των τεχνικών δεν κατάφεραν να εντοπίσουν σε ποιο ακριβώς σημείο του κέντρου ελέγχου σημειώθηκε το βραχυκύκλωμα που προκάλεσε «εγκεφαλικό». Το μυστήριο περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι το σύστημα επανήλθε και δούλεψε κανονικά. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έγινε ή συνέβη κάτι άλλο; Πρόκειται για ακούσιο ανθρώπινο λάθος; Μήπως τίθεται ζήτημα επαγγελματισμού των τεχνικών;

Τα ερωτήματα αυτά δεν έχουν απαντηθεί ακόμη, ούτε στη διοίκηση της ΕΡΤ. Το ζήτημα ερευνά ο νέος διευθυντής Λειτουργίας της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης της ΕΡΤ Γ.Μπακόπουλος και ίσως τις επόμενες ημέρες δοθούν για όλα επαρκείς εξηγήσεις.
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Το σημα των αγωνων το αναμεταδιδει η κρατικη TV, το παιρνει απο αλλου και αυτη.Την παραγωτη του σηματος δεν την κανει η κρατικη.
Το παραλογο ειναι το οτι δεν υπηρχε ενα back up συστημα για να δρομολογησουν το σημα στους πομπους τους. Δηλαδη μονο απο ενα κεντρο ελεγχου εχουν τη δυνατοτητα να εκπεμψουν? Αν συμβει κατι σ αυτο ηρθε το τελος?
Το αν οι τεχνικοι της κρατικης δουλευουν 30 χρονια δε σημαινει οτι τους κοβει κιολας και οτι εχουν την απαιτουμενη εμπειρια για τετοιες καταστασεις. Επειδη εχει τυχει να συνεργαστω με καποιους απο αυτους μπορω να πω οτι δε με εντυπωσιασαν και πολυ για τις γνωσεις τους...απλα αυτο που κανουν τοσα χρονια το κανουν σωστα, αν ομως τους τυχει κατι "αλλο" σηκωνουν τα χερια ψηλα. Αλλωστε μην ξεχναμε, ειναι δημοσιοι υπαλληλοι, ποιος θα τους απολυσει, γιατι να κουραστουν για να μαθουν κατι παραπανω στη δουλεια τους και το ψαρι βρωμαει απ το κεφαλι...Το μονο που ξερουν παντως να κανουν καλα ειναι να αγοραζουν πανακριβα μηχανηματα ακομα και αν εχουν ηδη τετοια στις αποθηκες ή ακομα και αν προκειται να τα χρησιμοποιησουν μια φορα...
Αν θετε και παραδειγματα ζητηστε το...εχω κανα δυο...
Ισως αν ημουν και εγω δημοσιος υπαλληλος να ειχα αυτη τη νοοτροπια, αλλα (ευτυχως) δεν ειμαι...
Εχει τυχει ποτε κατι τετοιο σε καποιο ιδιωτικο καναλι? Και αν γινοταν θα επεφταν σιγουρα κεφαλια?
Αν θυμαστε με το σεισμο που ειχε γινει ο ANT1 ειχε παθει μεγαλη ζημια στα στουντιο του και για 3-4 ωρες ετρεχαν πανικοβλητοι για να το φτιαξουν...το σημα του ομως δεν χαθηκε ουτε λεπτο...βρηκαν αλλο τροπο να στειλουν καποιο σημα στους πομπους.
Αλλα οσο ακρη βγαζεις στο ΙΚΑ και στην εφορια αλλη τοση θα βγαλεις
και στην ΕΡΤ.
Φιλακια...με συγχισαν παλι...
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.325
Μηνύματα
2.858.575
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top