To DAC or not to DAC;

Reaction score
3.572
Χαρετώ την παρέα,
Μιας και έχω αρκετό υλικό από HighRes αρχεία, τα οποία έχω αποθηκευμένα στον υπολογιστή, θα ήθελα να σας κάνω τις εξής ερωτήσεις:
α) Πόσα χρήματα πρέπει να διαθέσω περίπου για ένα dac προκειμένου να έχω καλύτερη απόδοση από το ενσωματωμένο του Pioneer SC-2023 που έχω ?
β) Επειδή ο υπολογιστής είναι σταθερός και το ηχοσύστημα είναι σε διαφορετικό δωμάτιο, θα ήθελα το dac να δέχεται στικάκι usb, όπως ο ενισχυτής. Απ' όσο βλέπω, τα περισσότερα dac έχουν θύρα usb "τετράγωνη" και όχι κανονική, τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση ?

Reaction score
30.456
β) Επειδή ο υπολογιστής είναι σταθερός και το ηχοσύστημα είναι σε διαφορετικό δωμάτιο, θα ήθελα το dac να δέχεται στικάκι usb, όπως ο ενισχυτής
Οι συσκευές που λειτουργούν αποκλειστικά σαν dac ,δεν έχουν δυνατότητα απευθείας αναπαραγωγής από στικάκι ή σκληρό από όσο γνωρίζω. Μάλλον κάποιο network player θα ήταν η λύση στην περίπτωσή σου.

Reaction score
3.572
Οι συσκευές που λειτουργούν αποκλειστικά σαν dac ,δεν έχουν δυνατότητα απευθείας αναπαραγωγής από στικάκι ή σκληρό από όσο γνωρίζω. Μάλλον κάποιο network player θα ήταν η λύση στην περίπτωσή σου.
Μάλιστα...ευχαριστώ για την απάντηση...

Παίζεις με τελικο;
Ναι, έχω έναν Parasound A23 συνδεδεμένο στα μπροστινά ηχεία...

Reaction score
3.572
Ψάχνοντάς το λίγο περισσότερο μετά την απάντηση του φίλου haris1308, όντως η λύση είναι ένα network player...
Άρα λοιπόν, επανέρχομαι στο αρχικό μου ερώτημα:
"Πόσα χρήματα πρέπει να διαθέσω περίπου για ένα network player προκειμένου να έχω καλύτερη απόδοση από το ενσωματωμένο dac του Pioneer SC-2023 που έχω όσο αφορά την αναπαραγωγή αρχείων hires ?"
Ευχαριστώ...:)

Reaction score
1.551
Τι να πω; δικαναλος προ με ενσωματωμένο dac και home cinema pass through ομοσταυλος με τον τελικό. Και ο avr για ύπνο. Αλλά παίζει λίγο πάνω από χιλιάρικο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Διαβασε τα συμπερασματα στο παραπανω τεστ.
[DOUBLEPOST=1504293820][/DOUBLEPOST]
Ψάχνοντάς το λίγο περισσότερο μετά την απάντηση του φίλου haris1308, όντως η λύση είναι ένα network player...
Άρα λοιπόν, επανέρχομαι στο αρχικό μου ερώτημα:
"Πόσα χρήματα πρέπει να διαθέσω περίπου για ένα network player προκειμένου να έχω καλύτερη απόδοση από το ενσωματωμένο dac του Pioneer SC-2023 που έχω όσο αφορά την αναπαραγωγή αρχείων hires ?"
Ευχαριστώ...:)
Pioneer 5oa ή το αντιστοιχο Marantz 6005

Reaction score
1.551
Και δεν ξερω αν ο συγκεκριμενος αποτελει τη χρυση εξαιρεση στον κανονα, αλλα μονο σε pure direct νομιζω το σημα μενει στην ησυχια του. Με room correction ενεργοποιημένο το σημα ξαναγίνεται ψηφιακό, φιλτράρεται και μετά πάλι αναλογικό πάει στα τελικά στάδια. Δλδ πάλι τα dad's του pioneer ακούει κανείς.
Κάτσε να δούμε και budget.
Αλλά αν μιλάμε για τον pioneer σαν pre ... Δεν ξέρω...

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Όσες φορές και αν δοκίμασα με τον Pioneer SC 2021 να ακούσω μουσική, το μόνο που κατάφερα ήταν να αποκτήσω πονοκέφαλο.
Αντίστοιχα, λόγω πσοιφιακων τελικων σταδίων, θα παίζει και ο 2023 κατα πάσα πιθανότητα.
Η μόνη αξιοπρεπής λύση ειναι ένας προενισχυτης με Home cinema bypass, όπως ο P5 που αναφέρθηκε πριν η ενα ντακ με προενισχυτη πάνω του και έξοδο xlr για να μην έχει βάλε βγάλε καλώδια απο τον τελικό και να παίζουν ανεξάρτητα μεταξύ τους

Reaction score
1.391
Περισοτερο τη ζημιά την κάνουν τα πρε στάδια των av κ οχι τα τελικά..σε δικαναλη ακρόαση
Αυτά είναι βέβαια ασθενικά ως επί το πλείστον κ σε καμία περίπτωση δε φταίει αν ειναι ψηφιακά..

Reaction score
726
Γιατι δεν αγοραζει ενα Ifi audio nano idsd LE που εχει usb εισοδο ετσι ωστε να συνδεει τον υπολογιστη σε αυτο και απο την εξοδο του ifi να συνδεει τον προενισχυτη με rca ή με την ψηφιακη εξοδο..
Αν καταλαβα καλα...εκτος αν δεν εχει προενισχυτη με τελικο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.577
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani