To DAC or not to DAC;

D

deleted user 10898

Guest
Η μόνη αξιοπρεπής λύση ειναι ένας προενισχυτης με Home cinema bypass, όπως ο P5 που αναφέρθηκε πριν η ενα ντακ με προενισχυτη πάνω του και έξοδο xlr για να μην έχει βάλε βγάλε καλώδια απο τον τελικό και να παίζουν ανεξάρτητα μεταξύ τους
Αυτό.

Reaction score
756
+1 για το raspberry pi
Ρίξε μια ματιά κι εδώ: https://www.justboom.co/

Έτσι λύνεις και το πρόβλημα της απόστασης μιας και το pi συνδέεται είτε μέσω ethernet είτε μέσω wifi.

Reaction score
30.456
Από ότι καταλαβαίνω υπάρχουν δυο εντελώς διαφορετικής φύσης προβλήματα.

1)Η απόσταση του ηχοσυστήματος από το pc , που προυποθέτει λύση δικτυακή ή ασύρματη

2)Η πιθανή ανεπάρκεια του Pioneer ως προενισχυτή.

Μια λύση που να αντιμετωπίζει και τα δύο?

Reaction score
3.572
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας...
Επίσης, να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ για τις ακροάσεις μου πάντα το room correction (MCAAC) του Pioneer επειδή δεν έχω ασχοληθεί με το χώρο μου για διάφορους λόγους. Δηλαδή με ενδιαφέρει η οποιαδήποτε συσκευή να έχει HT Bypass.

Άρα λοιπόν, οι προτεινόμενες λύσεις είναι οι εξής:

α) Parasound P5, δε γνωρίζω τιμή Ελλάδα αλλά πρέπει να παίζει κοντά στα 1300 ευρώ.
β) Pioneer N-50A με τιμή περίπου 550 €
γ) Teac NT-503, ο οποίος δεν έχει bypass αλλά αν συνδεθεί μέσω XLR με τον Α23 θα μπορώ να τον "επιλέγω" αλλάζοντας το διακοπτάκι πίσω από τον Α23 στην balanced θέση, οπότε θα δουλεύει σαν να είναι bypass στην ουσία το Teac αν κατάλαβα καλά. Τιμή στην Ελλάδα δε βρήκα αλλά από εξωτερικό παίζει περίπου στα 1200 ευρώ.

Κατάλαβα σωστά ?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.218
Οταν θα ακούς απο το Dac, το Room correction του Pioneer δεν θα λειτουργεί.

Reaction score
3.572
Κάτσε μισό λεπτό για να καταλάβω.....
Όταν συνδέεις μια συσκευή με HT bypass (πχ Parasound P5), στην ουσία παίρνει το σήμα (με το room correction) από τον AVR (2023) και το στέλνει κατευθείαν στον τελικό (Α23) χωρίς να χρησιμοποιεί το gain control του προενισχυτή προκειμένου να διατηρήσει τις στάθμες και τις λοιπές ρυθμίσεις του calibration. Όταν τώρα θα συνδέσεις ένα στικάκι στην είσοδο usb του προενισχυτή, γιατί δε θα δουλέψει το room correction από τη στιγμή που το σήμα που παίρνει ο προενισχυτής έχει ήδη την πληροφορία αυτή ?
Δεν προσπαθώ να το παίξω έξυπνος, απλά θέλω να είμαι σίγουρος πως δουλεύει το όλο σύστημα...

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.218
Κάτσε μισό λεπτό για να καταλάβω.....
Όταν συνδέεις μια συσκευή με HT bypass (πχ Parasound P5), στην ουσία παίρνει το σήμα (με το room correction) από τον AVR (2023) και το στέλνει κατευθείαν στον τελικό (Α23) χωρίς να χρησιμοποιεί το gain control του προενισχυτή προκειμένου να διατηρήσει τις στάθμες και τις λοιπές ρυθμίσεις του calibration. Όταν τώρα θα συνδέσεις ένα στικάκι στην είσοδο usb του προενισχυτή, γιατί δε θα δουλέψει το room correction από τη στιγμή που το σήμα που παίρνει ο προενισχυτής έχει ήδη την πληροφορία αυτή ?
Δεν προσπαθώ να το παίξω έξυπνος, απλά θέλω να είμαι σίγουρος πως δουλεύει το όλο σύστημα...
O AVR θα συνδέεται με τον τελικό διαμέσου του DAC. AVR- DAC (bypass)- τελικός.
Οταν θα παίζεις απο το DAC προς τον τελικό ο AVR δεν θα συμμετέχει, ειναι πιο πίσω στην αλυσίδα.

Reaction score
3.572
O AVR θα συνδέεται με τον τελικό διαμέσου του DAC. AVR- DAC (bypass)- τελικός.
Οταν θα παίζεις απο το DAC προς τον τελικό ο AVR δεν θα συμμετέχει, ειναι πιο πίσω στην αλυσίδα.
Μάλιστα...άρα λοιπόν, εάν επιλέξω έναν network streamer (Pioneer N-50A), και τον συνδέσω πριν από τον AVR σαν source, δεν θα έχω αυτό το πρόβλημα, από τη στιγμή που θα είναι πιο μπροστά στην αλυσίδα σωστά ?

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.218
Μάλιστα...άρα λοιπόν, εάν επιλέξω έναν network streamer (Pioneer N-50A), και τον συνδέσω πριν από τον AVR σαν source, δεν θα έχω αυτό το πρόβλημα, από τη στιγμή που θα είναι πιο μπροστά στην αλυσίδα σωστά ?
Αλλα τοτε το σήμα απο τον streamer θα γίνεται ψηφιακό στα ADC του pioneer, θα δέχεται το room correction, θα πηγαίνει στα DAC του pioneer και μετα στον τελικό.

Άρα παλι τα dac του pioneer θα ακούς...και τα ADC... δυο φορές χειρότερα δλδ...το room correction γίνεται σε ψηφιακό επίπεδο.

Reaction score
3.572
Αλλα τοτε το σήμα απο τον streamer θα γίνεται ψηφιακό στα ADC του pioneer, θα δέχεται το room correction, θα πηγαίνει στα DAC του pioneer και μετα στον τελικό.

Άρα παλι τα dac του pioneer θα ακούς...και τα ADC... δυο φορές χειρότερα δλδ...το room correction γίνεται σε ψηφιακό επίπεδο.
Δηλαδή, εν ολίγοις αν θέλω το room correction του Pioneer δε μπορώ να αναβαθμίσω το σύστημα με εξωτερική συσκευή...:headbang::mad::cry:
Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο σου...:)

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.218
Μια περίπτωση σε σώζει, δεν ξέρω αν γίνεται:

Το στικάκι συνδέεται στον pioneer, το σήμα φεύγει απο το pioneer ψηφιακά και αφού εχει υποστεί την room correction επεξεργασία, και παει στο εξωτερικο dac ψηφιακά.

Το ερώτημα ειναι αν ο pioneer εχει ψηφιακή έξοδο, και αν υπαρχει η δυνατότητα αυτη, δλδ να παιρνει το σήμα μετα το room correction. Δεν εχω ιδέα.

Αλλη λύση ειναι να χρησιμοποισεις κάποιο room correction software σε υπολογιστή που θα συνδέεται στο dac και θα παίζει τα αρχεία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.576
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani