To DAC or not to DAC;

Reaction score
3.572
Μια περίπτωση σε σώζει, δεν ξέρω αν γίνεται:

Το στικάκι συνδέεται στον pioneer, το σήμα φεύγει απο το pioneer ψηφιακά και αφού εχει υποστεί την room correction επεξεργασία, και παει στο εξωτερικο dac ψηφιακά.

Το ερώτημα ειναι αν ο pioneer εχει ψηφιακή έξοδο, και αν υπαρχει η δυνατότητα αυτη, δλδ να παιρνει το σήμα μετα το room correction. Δεν εχω ιδέα.

Αλλη λύση ειναι να χρησιμοποισεις κάποιο room correction software σε υπολογιστή που θα συνδέεται στο dac και θα παίζει τα αρχεία.
Δυστυχώς δεν υπάρχει ψηφιακή έξοδος που να υποστηρίζει σήμα audio με το room correction. Επίσης η δεύτερη λύση είναι ανέφικτη γιατί όπως είπα και στην αρχή, ο υπολογιστής είναι σε διαφορετικό δωμάτιο από το ηχοσύστημα.
Ενδιαφέρουσα η κουβέντα πάντως...;):thumbsup:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.820
[...]
γ) Teac NT-503, ο οποίος δεν έχει bypass αλλά αν συνδεθεί μέσω XLR με τον Α23 θα μπορώ να τον "επιλέγω" αλλάζοντας το διακοπτάκι πίσω από τον Α23 στην balanced θέση, οπότε θα δουλεύει σαν να είναι bypass στην ουσία το Teac αν κατάλαβα καλά. Τιμή στην Ελλάδα δε βρήκα αλλά από εξωτερικό παίζει περίπου στα 1200 ευρώ.
Από το εξωτερικό, τουλάχιστον, με περσινές τιμές, βρίσκεται σε οικονομικότερη τιμή. Δεν έχω ανανεωμένες τιμές, εάν καταλήξεις σε αυτό κι ενδιαφέρεσαι σοβαρά, στείλε μου p.m..

Reaction score
3.572
Από το εξωτερικό, τουλάχιστον, με περσινές τιμές, βρίσκεται σε οικονομικότερη τιμή. Δεν έχω ανανεωμένες τιμές, εάν καταλήξεις σε αυτό κι ενδιαφέρεσαι σοβαρά, στείλε μου p.m..
Σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα δύσκολο προς το παρόν, θα το έχω πάντως υπόψη...
Ίσως σε κάποια φάση πάρω ένα μεταχειρισμένο laptop να κάνω δουλειά με εξωτερικό dac...

Reaction score
3.572
Ρίχνοντας ένα βλέφαρο σε σχεδόν όλους τους ενισχυτές A/V της αγοράς, δεν είδα κανέναν με ψηφιακή έξοδο ήχου...έχει κανείς τίποτα υπόψη του μιας και το συζητάμε το θέμα ?
Edit: εκτός αν μας κάνει η HDMI out που συνήθως χρησιμοποιείται για σύνδεση με την τηλεόραση...

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.218
Ρίχνοντας ένα βλέφαρο σε σχεδόν όλους τους ενισχυτές A/V της αγοράς, δεν είδα κανέναν με ψηφιακή έξοδο ήχου...έχει κανείς τίποτα υπόψη του μιας και το συζητάμε το θέμα ?
Edit: εκτός αν μας κάνει η HDMI out που συνήθως χρησιμοποιείται για σύνδεση με την τηλεόραση...
Δεν αρκεί να εχει ψηφιακή εξοδο. Εσύ θελεις επιπλέον το σήμα που παει σε αυτήν την έξοδο να ειναι μετα το room correction. Δύσκολα.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Η ψηφιακή έξοδος τι θα προσφέρει στη συγκεκριμένη περιπτωση;

Reaction score
3.572
Δεν αρκεί να εχει ψηφιακή εξοδο. Εσύ θελεις επιπλέον το σήμα που παει σε αυτήν την έξοδο να ειναι μετα το room correction. Δύσκολα.
Λογικό μου φαίνεται να φεύγει το σήμα μετά το room correction, γιατί όχι ? η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία....:D
Βέβαια άντε να βρεις κάποιον να σε διαβεβαιώσει ότι όντως το σήμα θα φεύγει μετά τη διόρθωση...αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...:lol:

Η ψηφιακή έξοδος τι θα προσφέρει στη συγκεκριμένη περιπτωση;
Εάν το σήμα στην ψηφιακή έξοδο έχει μέσα την πληροφορία του room correction, θεωρητικά θα μπορώ να το συνδέσω με ένα dac να κάνει την αποκωδικοποίηση αντί του Pioneer, αυτή είναι η ιδέα που προτάθηκε, σωστό μου φαίνεται...

Reaction score
3.572
Αλλη λύση ειναι να χρησιμοποισεις κάποιο room correction software σε υπολογιστή που θα συνδέεται στο dac και θα παίζει τα αρχεία.
Επανέρχομαι στο θέμα...
Πρόσφατα πήρα ένα μεταχειρισμένο macbook pro, οπότε ξεκίνησα να επεξεργάζομαι τη λύση που λες. Το πρόβλημα είναι ποιο room correction πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω (το μόνο που γνωρίζω είναι το REW), έχεις εσύ ή κάποιος άλλος καμιά καλή πρόταση ?
Να σημειώσω ότι επειδή δεν το κατέχω το θέμα, η απλότητα είναι βασικός παράγοντας για εμένα...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.218
:smoke:
Επανέρχομαι στο θέμα...
Πρόσφατα πήρα ένα μεταχειρισμένο macbook pro, οπότε ξεκίνησα να επεξεργάζομαι τη λύση που λες. Το πρόβλημα είναι ποιο room correction πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω (το μόνο που γνωρίζω είναι το REW), έχεις εσύ ή κάποιος άλλος καμιά καλή πρόταση ?
Να σημειώσω ότι επειδή δεν το κατέχω το θέμα, η απλότητα είναι βασικός παράγοντας για εμένα...
Dirac (φυσικά:)). https://www.dirac.com/
Χρειάζεσαι και μικρόφωνο. https://www.minidsp.com/products/acoustic-measurement/umik-1

Reaction score
3.572
Να επανέλθω λίγο στο θέμα μετά από καιρό...
Ας αφήσουμε στην άκρη το θέμα DAC, το οποίο λύνεται είτε με την αντικατάσταση του Pioneer με καλύτερο AVR, είτε με room correction sotware, είτε με ακουστική επέμβαση στο χώρο, έτσι ώστε να μη χρειάζεται το room calibration... Παίρνω λοιπόν έναν προενισχυτή (πχ Parasound P3) αντικαθιστώντας τα προενισχυτικά στάδια του Pioneer SC-2023 και τον συνδέω στον τελικό (Parasound A23) για δικάναλη ακρόαση, οπότε λογικά έχω καλύτερη απόδοση μιας και ο P3 είναι σημαντικά καλύτερος από τον 2023, σωστά ?
Μιας και το room calibration του 2023 είναι πολύ χρήσιμο στον χώρο μου, πόσο θα χάσω σε ποιότητα (αν χάσω) αν χρησιμοποιήσω το MCACC του 2023 σαν sound processor ?
Δηλαδή να συνδέσω την πηγή (usb stick, sacd, cd κλπ) στον Pioneer για να έχω το room correction και κατόπιν να στείλω το σήμα ψηφιακά (hdmi) στον Ρ3 που θα οδηγεί τον Α23...
Ελπίζω να μην είπα πολλές βλακείες μαζεμένες...:D

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Δηλαδή να συνδέσω την πηγή (usb stick, sacd, cd κλπ) στον Pioneer για να έχω το room correction και κατόπιν να στείλω το σήμα ψηφιακά (hdmi) στον Ρ3 που θα οδηγεί τον Α23...

Δεν υπαρχει τετοια δυνατοτητα απο προ σε προ - αλλωστε ο P3 δεν εχει καμια ψηφιακη εισοδο και δη hdmi

Reaction score
3.572
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...προφανώς και δεν είχα προσέξει ότι ο Ρ3 δεν έχει ψηφιακές εισόδους...:rolleyes::punish:
Ρε τι τραβάμε κι εμείς οι χορεύτριες με τα ρημάδια που έχουμε μπλέξει...>:(:D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.576
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani