To Dynamic Volume or not

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.228
Δεν ξεύρω αν έχουμε θίξει το συγκεκριμένο καλούδι που έχουμε στους avr ενισχυτές..και είπα να κάνουμε μια αναφορά και να κατανοήσουμε αυτά που πρέπει..

όλα άρχισαν το Σάββατο..που κάναμε γενική, κατεβάσαμε τα χαλιά μας και όπως καταλάβατε τα ηχεία λόγω αναστάτωσης και χαλιού έπρεπε να αλλάξουν λίγο θέση και κλίση(χειμερινό Mode on:cautious:)..

έχουμε και λέμε...αφού τα αλφαδιάζω και τα τοποθετώ ανάλογα για να έχω την βέλτιστη ποιότητα ακρόασης.. τρέχω Audyssey και όλα εντάξει...δεν ασχολήθηκα παραπάνω:p
νόμιζα..

την Κυριακή που ξεκινάω να ρυθμίζω με καμιά ταινιούλα..ανακαλύπτω ότι οι διάλογοι στο κεντρικό ήταν αρκετά χαμηλωμένοι..
Μπα! λέω η ταινία είναι...βάζω δεύτερη το ίδιο...τρίτη, τέταρτη..να μην τα πολυλογώ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι κάτι παίζει με τις ρυθμίσεις

ξανατρέχω τον Οδυσσέα και στο τέλος θυμήθηκα(αφού το είδα) την επιλογή dynamic vol on/off..
το βάζω λοιπόν το on και ξαναβάζω ταινία...όλα διορθώθηκαν και ήταν όπως και πριν..

όμωωωωωως... κάτι δεν με καθόταν καλά στη μουσική...έτσι λοιπόν άρχισα να παίζω με τα έξτρα μοδε που έχει ,day,evening,night,midnight κλπ κλπ
Κατέληξα λοιπόν σε ταινίες το day
και σε μουσική στο σκέτο dynamic vol on χωρίς καμιά extra παραμετροποίηση
Μπράβο θα μου πείτε
ευχαριστώ

όμωωωωωως...δεν άντεξα...παίρνω τον σκληρό και πετάγομαι στον κολλητό-κουμπάρο ο οποίος έχει το παλιό μου setup...έναν yamahako AX2 που του χάρισα... χωρίς HD-DTS κλπ

Μου ανοίγει...δεν του λέω ούτε γεια και πηγαίνω κατευθείαν στο σαλόνι....του λέω να κάνει ησυχία και να μου ετοιμάσει και ένα fidel castro και κανένα ξηροκάρπι...ή ότι έχει τέλος πάντων να τσιμπάω:laugh:

:eek:ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!!(όχι το ποτό:p:cautious:...το πράγμα που ανέφερα με τους διαλόγους στο κεντρικό)

έπαιξα με όλα τα dsp που είχε..αν εξαιρέσω κάποια με εξαιρετικό echo που υπήρχε κάποια απώλεια στο σύνολο..σε κανένα δεν μου έβγαλε πρόβλημα...

άρα τι παίζει?

Φταίει το Audyssey που σε αναγκάζει να μπεις στο τρουπάκι της συμπίεσης?
Φταίει το φορμά HD-DTS που σαλτάρει με τον οικιακό κινηματογράφο και θέλει αίθουσα?
Φταίει το χαλί?
το dettol που σφουγγάρισα?
το overlay που έκανα τις ξύλινες επιφάνειες?
ή το AZAX που έκανα το φωτιστικό?:p:roflmao::roflmao::roflmao:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.486
Φταίνε τα levels της παραγωγής. :)
Προσωπικά κι επειδή απαιτώ οι διάλογοι να ακούγονται πάντοτε, ανεβάζω το dialog level που έχει ο Yamaha. Παλιότερα ανέβαζα δγυό ντιμπί το κεντρικό.

Αυτά τα ντιεσπιά και τα dynamic volumes δε μ' αρέσουν, θεωρητικά. Γιατί πρακτικά μπορεί να κάνει τέλεια ό,τι υπόσχεται, κι επειδή Audyssey είχα μόνο sub eq, δεν έχω γνώμη (αλλά δεν περιμένω πολλά). :p

PS. Βρες έναν τίτλο που να διαβάζεται και πες μου τον να τον αλλάξω.

daharis666

Moderator
Reaction score
83.228
Φταίνε τα levels της παραγωγής. :)
Προσωπικά κι επειδή απαιτώ οι διάλογοι να ακούγονται πάντοτε, ανεβάζω το dialog level που έχει ο Yamaha. Παλιότερα ανέβαζα δγυό ντιμπί το κεντρικό.

Αυτά τα ντιεσπιά και τα Dynamic volumes δε μ' αρέσουν, θεωρητικά. Γιατί πρακτικά μπορεί να κάνει τέλεια ό,τι υπόσχεται, κι επειδή Audyssey είχα μόνο sub eq, δεν έχω γνώμη. :p
Στα υπ όψιν ότι το πρόβλημα δεν βελτιωνόταν με αύξηση του level του κεντρικού..ήδη το είχα αρκετά πιο πάνω από τα main

άρα ο Denon που δεν έχει τέτοια καλούδια φτιάχνει συμπίεση θεωρώντας απόλυτα>:( ότι έχει να κάνει με το σύνολο του ήχου σε όλα τα ηχεία και όχι μόνο στο κεντρικό των διαλόγων..(?)

Reaction score
30.455
Φταίει το Audyssey που σε αναγκάζει να μπεις στο τρουπάκι της συμπίεσης?
Φταίει το φορμά HD-DTS που σαλτάρει με τον οικιακό κινηματογράφο και θέλει αίθουσα?
Φταίει το χαλί?
το dettol που σφουγγάρισα?
το overlay που έκανα τις ξύλινες επιφάνειες?
ή το AZAX που έκανα το φωτιστικό?:p:roflmao::roflmao::roflmao:
Μήπως φταιει η κρυσταλλιερα;

daharis666

Moderator
Reaction score
83.228
Μήπως φταιει η κρυσταλλιερα;
Αυτήνε την έχω ήδη ξεχάσει:sneaky:...θα πάθει μεγάλη ζημιά οσονούπω...μη σου πω θα αναγκαστεί να φύγει από μόνη της:spiteful::D

melina

Cargo 200
Reaction score
45.074
Το dynamic vol από όσο το θυμάμαι από τον ΟΝΚΥΟ είχε νόημα σε χαμηλές στάθμες.
Κάτι κάνει, κάτι φτιάχνει και ακούγεται καλύτερα :laugh::laugh::laugh:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.228
Το dynamic vol από όσο το θυμάμαι από τον ΟΝΚΥΟ είχε νόημα σε χαμηλές στάθμες.
Κάτι κάνει, κάτι φτιάχνει και ακούγεται καλύτερα :laugh::laugh::laugh:
Σε ποιον ONKYO αναφέρεσαι(αν θυμάσαι)?
πόσα mode είχε(αν είχε)?
είχε Audyssey?
γιατί όντως ειδικά εκείνα που είναι για νυχτερινή ακρόαση έδιναν μεγάλο βάρος στους διαλόγους και στις χαμηλές συχνότητες και δούλευαν παράλληλα και ως κομπρέσορες στα μεγάλα εφέ στις υψηλές συχνότητες?
[DOUBLEPOST=1478631388][/DOUBLEPOST]
παρε jbl για κεντρικο και δεν θα εχεις ποτε ξανα θεμα με διαλογους:D dynamic τα κανει μονο του το jbl:laugh:
Άσε να μου λείπει...από εκεί μπροστά περνάμε κάθε μέρα...μην αρπάξει ο κώλος μας φωτιά:roflmao::roflmao::roflmao:
[DOUBLEPOST=1478631605][/DOUBLEPOST]
PS. Βρες έναν τίτλο που να διαβάζεται και πες μου τον να τον αλλάξω.
Δεν έβλεπες Κάκαλο?:p:roflmao::roflmao:

Reaction score
15.548
Διαλογοι...περαν της τοποθετησης -ρυθμισης -ποιτητας του ηχειου εχει να κανει και με το RT60 του χωρου για να υπαρχει σωστη αρθρωση ........

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.228
Διαλογοι...περαν της τοποθετησης -ρυθμισης -ποιτητας του ηχειου εχει να κανει και με το RT60 του χωρου για να υπαρχει σωστη αρθρωση ........
Το κεντρικό είναι στα 2.54m καλέ...τι να φτουρήσει το RT60:p:D

Reaction score
15.548
ολα φτουρανε.....μολις δεις την διαφορα καταλαβαινεις
....ενας λογος που τα στουντιο παιζουν κατω του 0.5ms ειναι για να ακουγεται σωστα η ομιλια...δεν ειναι για την μουσικη..;)

daharis666

Moderator
Reaction score
83.228
ολα φτουρανε.....μολις δεις την διαφορα καταλαβαινεις
....ενας λογος που τα στουντιο παιζουν κατω του 0.5ms ειναι για να ακουγεται σωστα η ομιλια...δεν ειναι για την μουσικη..;)
Ωραία πάσα μου έδωσες θείο :hi:...ερώτηση..πόσα ms πρέπει να είναι η καθυστέρηση που πρέπει να βάλουμε στον avr?
ή δεν πρέπει γιατί υπάρχει ήδη από το mastering?Λέω γώ τώρα..:sneaky:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.228
το RT60 δεν εχει καμια σχεση με αυτο που λες και θες να κανεις :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Reverberation
εκ παραδρομής το ανέφερα...επειδή μίλησες για ms νόμιζα ότι αναφερόσουν στο delay και όχι στο rt60 (πειραματίζομαι με το delay τώρα γι'αυτό):wink:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.470
Μου φαίνεται ότι κάποιοι διυλίζετε τον κώνοπα , ή κάνω λάθος?
Τι να βάλεις βρε Καραμήτρο? Πόσα ms? Σε τι αίθουσα παίζεις?
Δεν ειρωνεύομαι , αλλά όταν μιλάς για ms σε σπίτι , είναι τουλάχιστον αστείο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.796
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag