To Dynamic Volume or not

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.228
Μου φαίνεται ότι κάποιοι διυλίζετε τον κώνοπα , ή κάνω λάθος?
Τι να βάλεις βρε Καραμήτρο? Πόσα ms? Σε τι αίθουσα παίζεις?
Δεν ειρωνεύομαι , αλλά όταν μιλάς για ms σε σπίτι , είναι τουλάχιστον αστείο.
Να μην την κάνουμε την δοκιμή?
Εδώ παίζει ρόλο το rt60 λέει ο Κώστας...
με αγχώσατε:p
άσε που ο χρόνος αντήχησης εξαρτάται και από την θερμοκρασία δωματίου:D

Reaction score
15.548
εχει δικιο ο Γιαννης ...ειναι αστειο οταν μιλαμε για σπιτι .
.....θες και δοκιμη εσυ και σε ποια θερμοκρασια ! :p

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.471
Αστο το dynamic vol. μια μαλακία και μισή είναι. Το μόνο που κάνει είναι να μειώνει τις δυναμικές εξάρσεις , σε όλα τα κανάλια. Τα κάνει να ακούγονται φλατ από στάθμες.Λειτουργεί όπως το παλιό limiter στα κασσετόφωνα αν θυμάσαι , από παλιά. Το μόνο που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αν το κρίνεις σωστό είναι το dynamic equalizer. Το οποίο κάνει το ακριβώς αντίθετο από το dynamic vol. Τονίζει κάποιες συχνότητες και σου δίνει την εντύπωση ότι αυξάνει το headroom. Τουλάχιστον στον δικό μου τον AVP αυτό κάνει.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.228
Αστο το dynamic vol. μια μαλακία και μισή είναι. Το μόνο που κάνει είναι να μειώνει τις δυναμικές εξάρσεις , σε όλα τα κανάλια. Τα κάνει να ακούγονται φλατ από στάθμες.Λειτουργεί όπως το παλιό limiter στα κασσετόφωνα αν θυμάσαι , από παλιά. Το μόνο που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αν το κρίνεις σωστό είναι το dynamic equalizer. Το οποίο κάνει το ακριβώς αντίθετο από το dynamic vol. Τονίζει κάποιες συχνότητες και σου δίνει την εντύπωση ότι αυξάνει το headroom. Τουλάχιστον στον δικό μου τον AVP αυτό κάνει.
Μαλακία δεν θα το έλεγα..ίσα ίσα..στις ταινίες όπου δεν υπάρχει δυνατότητα παντα σωστής ακρόασης..σου δίνει καλές επιλογές σε συνδυασμό με το dynamic eq για να τη φέρεις στα μετρα που μπορείς να ακούσεις...όσο αφορά τις στάθμες και τις φωνές..απλά δεν κάνει για μουσική

ακόμα πειραματίζομαι πάντως και δεν έχω βγάλει σαφή συμπεράσματα για το τι μου στρώνει καλύτερα στο χώρο μου

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.471
Κοίτα να δείς , από την στιγμή που κάνει δυναμική συμπίεση είναι για τα μπάζα. Όταν αφαιρείς δυναμικά μόνο ζημιά κάνεις. Είτε στην μουσική είτε στην ταινία. Ο λόγος που το συμπεριέλαβε η denon στα μηχανήματά της όπως λέει και στο μάνιουαλ είναι για να δώσει την δυνατότητα παρακολούθησης ταινιών αργά το βράδυ χωρίς να ενοχλούνται οι περίοικοι , ή σε περίπτωση παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων με σφήνα διαφημίσεις ,να μην αλλάζει πολύ και απότομα η στάθμη και ενοχλεί.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag