To subwoofer or not to subwoofer

Μηνύματα
2.194
Reaction score
2.715
Τώρα ακούς τον καλύτερο ήχο της ζωής σου,σωστα;
Μείνε σε αυτό.
Μην ξοδέψεις άλλα χρήματα για το ηχοσύστημά σου αφού έφτασες στο τέλειο,μη ξοδέψεις άλλα κι ας τα έχεις.
Αν χαλάσει κάτι το αντικαθιστάς.
 


P

PMC

Guest
Τώρα ακούς τον καλύτερο ήχο της ζωής σου,σωστα;
Μείνε σε αυτό.
Μην ξοδέψεις άλλα χρήματα για το ηχοσύστημά σου αφού έφτασες στο τέλειο,μη ξοδέψεις άλλα κι ας τα έχεις.
Αν χαλάσει κάτι το αντικαθιστάς.
Στο θέμα των χρημάτων αναγκάζομαι να γίνω προκλητικός αν και το μισω. Ζητώ συγνώμη για αυτή τη συμπεριφορά......Στην πραγματικότητα είμαι το ακριβώς αντίθετο.
Δεν επιτρέπεται να λέμε ότι είναι θέμα χρημάτων και αυτό εγώ μπορώ να το αποδείξω όταν έχω ένα σύστημα που είναι αυτό που είναι αλλά και πάλι δεν ισχύουν αυτά που Ισχυριζόμαστε 100%
 


Μηνύματα
12.828
Reaction score
10.048
ο ηχος που έχω αυτή τη στιγμή Είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου....
Ωραία! Αυτό είναι τελικά που έχει σημασία. Μείνε σε αυτό. Να ελπίζουμε ανανεώσεις στο θέμα σου με καινούριες μετρήσεις, τουλάχιστον RT, ETC και απόκριση συχνότητας;
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.492
Reaction score
37.569
Εντουτις, εχει πολλες φορες αναφερθει το "παρε ενεργα" και το "παρε ηχομπαρα" και οχι μονο το "παρε τουλαχιστων 4 υπογουφερ".. (και δε συζητω καν οτι υπαρχει αιτιολογηση για ολα αυτα, η οποια και δεν ειναι αντιληπτη απο αρκετους) 🐒
 


Μηνύματα
947
Reaction score
2.990
Ο ίδιος ο Δημήτρης με είχε προετοιμάσει και μου είχε πει ότι σίγουρα δεν θα μου αρέσει αλλά θα πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου να ακούω κάποιο διάστημα με αυτή τη ρύθμιση και στο τέλος να την συνηθίσω.....

Ωχ ωχ ωχ !

Η κατάσταση είναι πιο σοβαρή απ’ ότι δείχνει.

.
 

C

chrispo

Guest
....αλλος ένας μύθος είναι Ότι , ότι μετριέται ίδιο ακούγεται και ίδια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που έχουν ισχυριστεί κατά καιρούς κάποιοι....

jio, από ΟΛΑ τα παραπάνω κρατάω το τελευταίο...:hi:
αν το καταλάβαιναν οι ¨κάποιοι¨ αυτό που έγραψες , τότε ίσως μπορούσαν να κατανοήσουν και τις δικές σου ανησυχίες. :cool:

( στα θέματα συμπεριφοράς , έχεις δίκιο...δε θέλω να επεκταθώ)
 
Last edited by a moderator:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Η επιλογή των δύο υπό woofer της svs έγινε για να βοηθήσουμε το χώρο και να ελέγξουμε την συμπεριφορά του. Αυτό που είπα είναι ότι μέσα σε ένα σαλόνι η επιλογή του που θα μπει ένα ηχείο και ειδικά ένα μεγάλο Sub woofer δεν μπορεί να είναι η οποιαδήποτε. Το Sub μέσα σε ένα σαλόνι θα μπει Κυρίως εκεί που βολεύει. Για Μένα και μόνο για την δική μου περίπτωση η επιλογή του να χρησιμοποιήσεις πολλά Sub δεν βελτιώνει την κατάσταση. Το είπε και ο Τομ αυτό το ξέρουν όλοι . Δεν είναι ψέμα .τέλος.
Η επιλογή των SVS που πήρες ηταν βιαστική και λαθος. Εγω δεν θα τα αγόραζα ποτέ.
Έπρεπε να μελετηθεί περισσότερο το θέμα, καλυτερα με περισσότερα, ποιοτικότερα και μικρότερα σαμπ, σε διαφορετικές θέσεις. Ουσιαστικα συμφωνώ με οσα γράφεις, και όντως το προβλημα ειναι το συγκεκριμένο σαλόνι. Οπως θυμάσαι απο πέρσι, σου εχω επισημάνει πως ο συγκεκριμένος χώρος ειναι προβληματικός για την αναπαραγωγη. Δεν ειναι πλακα οταν γράφω πως η μόνη πραγματική αναβάθμιση ειναι να αγοράσεις αλλο σπίτι με διαφορετικό σαλόνι. Στο κάτω κάτω, και εσύ ψαχνόσουν για αγορές ακινήτων πέρσι. Σωστά;
Συμφωνώ λοιπόν.

Τα σχεδιαγράμματα με το rt που έχει δημοσιεύσει πριν από κάποιες σελίδες ο Δημήτρης δείχνουν ότι υπάρχει βελτίωση αλλά πολύ μικρή (για μένα ) και αυτό έγινε όπως είπα εξαιτίας κυρίως της ύπαρξης διάχυσης στο ταβάνι.
Όπως έχει εξηγήσει κι άλλες φορές ο έαρ εάν θέλαμε μεγαλύτερα αποτελέσματα θα έπρεπε να γεμίσουμε όλο το ταβάνι. Δυστυχώς αυτό μάλλον θα επιβάρυνε οπτικά το χώρο παρά θα το βελτίωνε ή μάλλον η ακουστική βελτίωση θα ήταν εις βάρος της αισθητικής του χώρου.
Η βελτίωση ειναι σημαντική. Δεν ειναι μεγάλη, αλλα δεν ειναι και μικρή. Σαφώς το προβλημα είναι το μέγεθος του χωρου που απαιτεί πολλα περισσότερα treatments. Αυτα ομως δεν ειναι απαραίτητο να εχουν την ίδια μορφή. Ακόμα και το χαλί και η πυκνή κουρτίνα στην τζαμαρία ειναι treatments. Και υπάρχουν και άλλες λύσεις που δεν φαινονται καν.
Πάλι το κυρίαρχο προβλημα, οπως λες και εσύ, είναι το συγκεκριμένο σαλόνι.
Αλλά οι μετρησεις δείχνουν σημαντική βελτίωση.
Ουσιαστικα λοιπόν δεν διαφωνώ ούτε εδώ.

και μου λένε Ότι δεν έχω δικαίωμα να μιλάω Σε ένα forum
Σαφώς και εχεις δικαίωμα. Μην υποστηρίζεις όμως πως η γη ειναι επίπεδη.
Στο σημερινό σου ποστ φροντίζεις και γράφεις σοβαρά τις θέσεις σου, και εχεις εν μέρει δίκιο και εν μέρει άδικο, και γιαυτό και σου απαντώ. Διότι γράφεις σοβαρά.
Τις προηγούμενες μερες έγραφες περιπου τα ίδια πράγματα με απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό τρόπο.
Ο Δημήτρης έγινε πολύ επιθετικός μαζί μου μετά την ακρόαση του Λεάνδρου στο σπίτι μου και τα συμπεράσματα που αυτή επέφερε. Πολύ καιρό αργότερα όταν του έστειλα κάποιες μετρήσεις, ένα κανάλι από έναν ενισχυτή είχε περίπου επτά dB πτώση.
Δεν ηταν αργοτερα. Ηταν την προηγούμενη μερα. Μην επιμένεις. Τα εχω ανεβάσει επανηλλειμένως, και τα εχω αποθηκευμένα. Κάνεις λαθος λόγω του έρωτα για τη Bryston. Ο έρωτας όμως είναι τυφλός. ;)
Ένας ακόμα μύθος που πρέπει να μιλήσω για αυτόν είναι το πως ακούγεται ένα ισοσταθμισμένο και ρυθμισμένο κατά καμπύλη Harman σύστημα...
Δεν ειναι μύθος.
Έχουμε πει επανειλλημένως πως η καμπύλη δεν ταιριάζει σε όλους τους χώρους, σε ολα τα σύστηματα και σε όλους τους ακροατές. Οπως επίσης πως θέλει εξοικείωση.
Και γι αυτόν τον λόγο υπάρχουν και οι δεκάδες παραλλαγές τις, αλλά και η συνεχής προτροπή μου σε πολλά μέλη να μην κάνουν ισοσταθμιση πάνω απο την συχνότητα Schroeder, κάπου μεταξύ 300-500Hz. Αυτό το εχω γραψει πάρα πάρα πολλές φορές. Πες μου πως δεν το εχεις προσέξει :o

Οπότε ούτε εδώ διαφωνούμε.
Δεν καταλαβαίνω λοιπόν που εντοπίζονται οι συντριπτικές σου διαφωνίες, ανακαλύψεις, μύθοι, έπεσες απο τα σύννεφα κτλ.
Μάλλον οφείλονται σε παρανοήσεις. Ή σε συζητήσεις με ψεκασμένους. Ή κομπλεξικούς.
Απο ολα εχει ο μπαξές.

Εγώ οπως είπα από χτες εχω χαλαστεί, και δεν πρόκειται να βοηθήσω ποτέ, και κανέναν σε προσωπικό επίπεδο. Δεν αξίζει τον κόπο.

Χαίρομαι που πλέον είσαι ευχαριστημένος απο αυτό που ακούς.
Χωρίς να έχει να χωρίσει ουσιαστικά τίποτα αντί να συνεργάζεται
Σοβαρά; Δεν συνεργάστηκα με όλον τον κόσμο;
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.035
Reaction score
41.300
Παίζει να είμαι ο πιο ευτυχισμένος από πολλούς εδώ μέσα από αυτό που ακούω χροοονια τώρα.
Ασχολήθηκα στη αρχή και μόλις κατάλαβα πως στο βαρέλι αυτό δεν θα βρω ποτέ πάτο... Το έριξα στη κηπουρική :lolsign:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.100
Reaction score
124.654
Μου φαίνεται εντελώς ανώριμο ειδικά για μεγάλα παιδιά σαν κι εμάς να καθόμαστε
Τι λες καλέ;
Εκεί είναι όλη η διασκέδαση!
Άμα δε πέφτει ξύλο, δεν το φχαριστιέται κανείς!
:party: :party: :party:

βγήκα να πω δυο πράγματα ότι υπάρχουνε χώροι η ηχεία τα οποία δεν
Λάθος ήταν ο ισχυρισμός σου.
Εντελώς λάθος.
ήρθα αντιμέτωπος με όλους τους υποστηρικτές των σαμπ λες και είπα κάτιΠου δεν ισχύει.
Ναι, δεν ισχύει.
Γενικεύεις την εμπειρία σου από λάθος τοποθέτηση λόγω περιορισμών χώρου, σε κανόνα καθολικής ισχύος.
Αν κάποιος ακούσει μουσική στο σπίτι μου και πει ότι του λείπει μπάσο είναι απλά γραφικός
Θες να ξαναδούμε τα σχεδιαγράμματα απόκρισης των ηχείων σου χωρίς σαμπ;
Γιατί ναι μεν το μεγάλο δυναμικό εύρος των main monitor ακόμα και στις πρώτες οκτάβες είναι σημαντικό, αλλά τα σχεδιαγράμματα δε λένε ψέματα ούτε είναι γραφικά..
Πόσο μάλλον αυτοί που έχουν μάθει να ακούνε με σωστή ενσωμάτωση σάμπ και χωρίς περιορισμούς τοποθέτησης.
Για Μένα και μόνο για την δική μου περίπτωση η επιλογή του να χρησιμοποιήσεις πολλά Sub δεν βελτιώνει την κατάσταση. Το είπε και ο Τομ
Συμφωνούμε.
Εκτός από τον Τομ, στο είπαμε και μεις. Η θέση τοποθέτησης ήταν άκυρη, με τρομερές ακυρώσεις στην πρώτη οκταβα, εκεί ακριβώς που ήθελαν μπουστ τα ηχεία σου.
Οπότε ναι, θέλει σαμπ, αλλά αν τα βάλεις οπως τα έβαλες εσύ, δεν βοηθάνε.
Αυτό δεν ακυρώνει την αναγκαιότητα για σαμπ, και επιβεβαιώνει πως τα σαμπ δε μπορείς να τα βάζεις όπου βολεύει, αλλά όπου πρέπει, κάτι που τονίζουμε εδώ και χρόνια.
Για το κομμάτι της ακουστικής φροντίδας....
Τα σχεδιαγράμματα με το rt που έχει δημοσιεύσει πριν από κάποιες σελίδες ο Δημήτρης δείχνουν ότι υπάρχει βελτίωση αλλά πολύ μικρή (για μένα ) και αυτό έγινε όπως είπα εξαιτίας κυρίως του ταβανιού
Μικρή μπορεί να σου φαίνεται στο μάτι, βλέποντας τα σχεδιαγράμματα, αλλά δεν είναι καθόλου μικρή, κάνεις λάθος στην κρίση επ'αυτου, πιθανώς γιατί έχεις μικρή εμπειρία χρήσης τέτοιων υλικών ακουστικής φροντίδας χώρου.
Μικρή μπορεί επίσης να σου φαίνεται και στο αφτί, αλλά επίσης δεν είναι καθόλου μικρή. Το τι σου φαίνεται στο αφτί και στο μάτι, δεν μπορεί να αποτελεί γενίκευση και οδηγία προς τους υπόλοιπους.
Η αντικειμενικότητα των σχεδιαγραμμάτων είναι η μόνη ορθή καθοδήγηση με ασφαλή γενίκευση για όλους, κι όχι οι υποκειμενικές εκτιμήσεις κανενός.
Όσον αφορά τις μπάσο παγίδες που μου προτάθηκαν....Αυτές δεν έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα άρα θα πρέπει όταν προτείνουμε κάτι να Μην μιλάμε με βεβαιότητα για τα αποτελέσματα..
Οι μπασοπαγιδες είναι παρεξηγημένες και ως έννοιες. Καταρχήν δεν μπορείς να παγιδεψεις μπάσο, δηλαδή είναι λεκτικό σφάλμα.
Αφετέρου, η δυνατότητα να απορροφηθεί μπάσο, είναι τόσο μικρή, που έχουμε πει πολλές φορές πως πρακτικά δεν υφίσταται.
Λέμε πως στις πρώτες οκτάβες δε λέγεται με τίποτα με μπασοπαγιδες, είναι πρακτικά αδύνατο, παλεύεται μόνο με πολλαπλά σαμπ, και μπασοπαγιδες βάζεις γενικής χρήσεως και μεγάλης επιφάνειας μόνο για το τέλος της δεύτερης οκταβας και για κυρίως την πολύ σημαντική τρίτη οκταβα.

Δηλαδή, αυτά που λες τα έχουμε πει κατ'επαναληψιν, απλώς δε κατάλαβες τι ακριβώς λέγαμε, και είχες άλλες προσδοκίες, λανθασμένες, και φυσικά απογοητεύτηκες, ήταν αναμενόμενο.
Όπως έχει εξηγήσει κι άλλες φορές ο έαρ εάν θέλαμε μεγαλύτερα αποτελέσματα θα έπρεπε να γεμίσουμε όλο το ταβάνι. Δυστυχώς αυτό μάλλον θα επιβάρυνε οπτικά το χώρο παρά θα το βελτίωνε ή μάλλον η ακουστική βελτίωση θα ήταν εις βάρος της αισθητικής του χώρου.
Αυτό κι αν το έχουμε πει..
Ή θα κάνεις το χώρο σου τίγκα στις διαχυτικες διατάξεις για να κάνεις δουλειά, εις βάρος της αισθητικής, ή άστο. Τα 5-6 τεμάχια στο ατελείωτο κενό ταβάνι, είναι απειροελάχιστης αξίας.
Οπότε, ή βρίσκεις κάτι αισθητικά αποδεκτό και βάζεις πολύ, πραγματικά πολύ όμως, ή αλλιώς δεν έχει ουσιαστικό νόημα να βασίζεται σε αυτό η ρύθμιση της ηχητικής του χώρου, μένει το λογισμικό να κάνει ότι μπορεί να καταφέρει για Ρουμ κορεκσιον.
Όταν με πήρε τηλέφωνο φίλος από Θεσσαλονίκη ( moderator) ,Μετά την τοποθέτηση των πάνελ και με ρώτησε πέρα απ αυτά που γράφουμε υπάρχει ακουστική βελτίωση πραγματικά η.....να προχωρήσει κι αυτός στην ίδια αγορά ? η απάντηση μου ήταν να μην κάνει τίποτα.
Ήταν λάθος η γενίκευση του δικού σου αποτελέσματος σε οδηγία για όλους, όπως είπα ήδη.
Έχουν αναλυθεί όλα αυτά εξαιρετικά πολύ, πρωτίστως από τον μπουτχια.
Ένας ακόμα μύθος που πρέπει να μιλήσω για αυτόν είναι το πως ακούγεται ένα ισοσταθμισμένο και ρυθμισμένο κατά καμπύλη Harman σύστημα...
Δυστυχώς για σένα, δεν είναι μύθος.
Αυτό, είναι επιστήμη.
Η επιστήμη του όντιο.
Δεν δικαιούσαι ούτε συ ούτε κανείς να μυθοποιει την επιστήμη και να επιστημονικοποιεί μυθοπλασίες, ανάλογες της επίπεδης γης.
Αν θες να τη μυθοποιησεις, για να ταιριάξει με τις δικές σου προβληματικές τοποθέτησης, αλλά και με το οποιοδήποτε προσωπικό γούστο, δυστυχώς δεν μπορείς παρά να εκτιθεσαι.

Ταυτόχρονα, ο κάθε χώρος, λόγω σχεδιαγράμματος χρόνων αντήχησης, χρήζει τροποποιημένου ταργκετ κερβ. Δεν είναι ένα το ταργκετ κερβ για κάθε χώρο... Κι αυτά έχουν ειπωθεί άπειρες φορές, δες κι ο μπουτχιας πως προσαρμόζει το εκάστοτε ταργκετ κερβ αναλόγως ηχητικής σφραγίδας του χωρου!

αλλος ένας μύθος είναι Ότι , ότι μετριέται ίδιο ακούγεται και ίδια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που έχουν ισχυριστεί κατά καιρούς κάποιοι....
Δυστυχώς, και πάλι κάνεις λάθος.

Ναι μεν κάθε σεταπ θα διακρίνεται από το δυναμικό εύρος που μπορούν τα ηχεία να αποδώσουν, αλλά εφόσον πολλά διαφορετικά σεταπ ακολουθούν όμοιες ταργκετ κερβ και σωστά υλοποιημένες, η ομοιότητα στο άκουσμα είναι τρομακτική, πάντα μέσα στα κοινά όρια δυναμικού εύρους που αμφότερα μπορούν να αναπαράξουν, διότι πέραν αυτών, πάντα θα κερδαει κατά κράτος το ηχειακο σεταπ με το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, και φυσικά με τις χαμηλότερες ολικές αρμονικές παραμορφώσεις.

Δατς Χάι φιντελιτι.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Μου φαίνεται εντελώς ανώριμο ειδικά για μεγάλα παιδιά σαν κι εμάς να καθόμαστε και να Ξεμπροστιάζουμε ο ένας τον άλλον.
Εγώ βγήκα να πω δυο πράγματα ότι υπάρχουνε χώροι η ηχεία τα οποία δεν χρειάζονται βοήθεια στις χαμηλές συχνότητες. Ξαφνικά ήρθα αντιμέτωπος με όλους τους υποστηρικτές των σαμπ λες και είπα κάτιΠου δεν ισχύει. Αν κάποιος ακούσει μουσική στο σπίτι μου και πει ότι του λείπει μπάσο είναι απλά γραφικός. Άρα ξεκινάμε ότι μπάσο δεν μου λείπει .
Τώρα.
...
Ένας ακόμα μύθος που πρέπει να μιλήσω για αυτόν είναι το πως ακούγεται ένα ισοσταθμισμένο και ρυθμισμένο κατά καμπύλη Harman σύστημα...
Στη δική μου περίπτωση και για τα δικά μου αυτιά και γούστα αυτός ο ήχος Δεν είναι ωραίος. Δεν είναι ευχάριστος και δεν το προτιμήσω ποτέ να ακούσω έτσι. Όποιος θέλει μπορεί να ακούει αλλά όταν θα το συγκρίνει με απλα αλλά καλά στεροφωνικά δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ σ’ αυτόν τον ήχο. Ο ίδιος ο Δημήτρης με είχε προετοιμάσει και μου είχε πει ότι σίγουρα δεν θα μου αρέσει αλλά θα πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου να ακούω κάποιο διάστημα με αυτή τη ρύθμιση και στο τέλος να την συνηθίσω.....Εννοείται ότι οποιαδήποτε στιγμή θέλω μπορω να ακούσω στο χώρο μου και την μία καμπύλη και την άλλη .....
Άρα μεγάλη προσοχή στο τι ρυθμίσεις βάζουμε γιατί αυτές είναι ικανές να χαντακώσουν Και όχι να αναδείξουν ένα σύστημα....
αλλος ένας μύθος είναι Ότι , ότι μετριέται ίδιο ακούγεται και ίδια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που έχουν ισχυριστεί κατά καιρούς κάποιοι....
Συμπερασματικά λοιπόν και Χωρίς να θέλω να γίνομαι περισσότερο κουραστικός θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που υποστηρίζουμε γιατί δεν ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις και για όλα τα συστήματα. Το θέμα της συμπεριφοράς είναι κάτι το οποίο εμένα με προβληματίζει περισσότερο κι αν με έχετε καταλάβει όσο καιρό γράφω στο ΑV site ελπίζω να έχετε Καταλάβει σωστά.
Ο Δημήτρης με έχει βοηθήσει πραγματικά πάρα πολύ. Έχει κάνει δουλειά που θα έπρεπε εάν ήταν η δουλειά του να έχει πληρωθεί και μάλιστα να έχει πληρωθεί καλά. Θα ήθελα να πω ότι δεν είχαμε ποτέ καμία οικονομική συναλλαγή. Τον έχω ευχαριστήσει χιλιάδες φορές και αυτή είναι φυσικά η συμπεριφορά και η στάση μου και τώρα. Τον ευχαριστώ Και εκτιμώ πάρα πολύ τις γνώσεις που προσφέρει. Το κακό για μένα ξεκινάει από τον τρόπο που Μάχεται για θεωρίες οι οποίες ισχύουν αλλά πάντα θα υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. τον παρακαλω να σταματήσει να μου λέει να διαβάσω θα ήθελα να πληροφορήσω ότι το έχω κάνει.
Οι συμπεριφορές είναι αυτές που με εκνευρίζουν όταν σε ένα μικρό φόρουμ μια μικρή ομάδα ανθρώπων Χωρίς να έχει να χωρίσει ουσιαστικά τίποτα αντί να συνεργάζεται τελικά συμπεριφέρεται σαν να είναι οπαδοί αντιπάλων ομάδων....
Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω και αναλογιζόμενος επίσης παλαιότερα περιστατικά,ξέρω ότι δεν πρόκειται ποτέ να μετανιώσω που έχω απαρνηθεί την κοινωνική πτυχή της υψηλής πιστότητας...Έστω και αν ουδέποτε θα έχω κάτι ΄΄να χωρίσω΄΄ με συναδέλφους χομπίστες σε αυτόν τον χώρο...Όλους τους συμπαθώ και τους εκτιμώ,καθέναν με ιδιαίτερο τρόπο,αλλά δεν θα συγχρωτιζόμουν ποτέ προσωπικά σε ξένα σπίτια,ακροάσεις κι επεμβάσεις.Γι αυτό κι έχω συστηματικά αποκρούσει οποιαδήποτε πρόσκληση...Sad but true.

Για όσους μας διαβάζουν απορημένοι ενδεχομένως,έχω να πω ότι κάθε setup στο δικό μου νου ξεκινά πλέον από δεδομένο χώρο και concept,ποτέ από συσκευές,όσο αξιαγάπητες και σεβαστές να ήταν αυτές.Εάν η σύνθεση του setup με την ενιαία του χωρική οντότητα δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το concept που θα είχα κατά νου,τότε δεν προχωρώ.Κάνω ΄΄Setup Reset΄΄...Τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται χάρη στην ενημερότητα που έχει ο γράφων ως προς αντικειμενικά και ατράνταχτα δεδομένα.Αυτά είναι που δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές και όχι οι ακροαματικές χαριτωμενιές...

Στις σχετικές παρουσιάσεις έχουν δοθεί αναλυτικά παραδείγματα εφαρμογής στην πράξη με τα αντίστοιχα μετρητικά δεδομένα για ποικιλία καταστάσεων,πάντα για προσιτά setup εγκατεστημένα σε κοινούς οικιακούς χώρους με όλα τους τα τρωτά...Κι έχει αποδειχθεί με το παραπάνω πόσο λειτουργούν...Όχι για να εφαρμόζονταν απαρέγκλιτα από άλλους ενδιαφερομένους,αλλά για να λαμβάνουν κάποιες ιδέες και να εφάρμοζαν δικά τους concept...

Η γνωστή καμπύλη της Harman όπως και η αρχαιότερη της Bruel&Kjaer μπορούν ν'ακούγονται πολύ ελκυστικές κι εθιστικές,αυτό έχει θεμελιωθεί στην πράξη από μελέτες και πειραματικά δεδομένα που μας ξεπερνούν ως χρήστες,αρκεί να έχουν εγκατασταθεί και ρυθμιστεί ορθά οι υποβαθύφωνες πηγές και να υφίσταται βεβαίως ηλεκτρομηχανική συμβατότητα μεταξύ sub και δορυφόρων.Αλλιώτικα μπορεί πράγματι να γίνονταν ... φλεγμονώδεις ακροαματικά...Το κομβικό σημείο έγκειται στην πληρότητα εφαρμογής...

Ως μεγάλα και ώριμα - υποτίθεται - άτομα οφείλουμε να μη διαστρεβλώνουμε ατράνταχτα δεδομένα ΄΄to save face΄΄ - όπως λένε οι αγγλοσάξωνες.Είναι προτιμότερο να λέμε πόσο πολύ μπορεί να έχουμε αστοχήσει ή πόσο δεν μας ταιριάζει κάτι,παρά να προσπαθούσαμε να υπονομεύσουμε την ισχύ των δεδομένων.Δεν πρόκειται σε αυτό το ζήτημα να υπάρξει επιείκεια από την πλευρά του υποφαινομένου,παρά τη συμπάθεια που θα είχε έναντι οποιουδήποτε χαρακτήρα.

Γι αυτό λοιπόν κι εγκαλώ όσους επικαλούνται το παρακάτω ανακριβές στοιχείο εν είδει αποτρεπτικού επιχειρήματος :
"αλλος ένας μύθος είναι Ότι , ότι μετριέται ίδιο ακούγεται και ίδια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που έχουν ισχυριστεί κατά καιρούς κάποιοι...."

Διότι δεν θυμάμαι να έχει ποτέ υποστηριχθεί ακριβώς κάτι τέτοιο από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους φορείς...
 
Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.134
Reaction score
26.692
Όλα καλά, αλλά αυτό τι το γράφεις?
ως γνήσιος ακολουθος
Δηλαδή, όσοι συμφωνούν σε κάτι, οτιδήποτε, όχι μόνο στη θεματολογία μας, γίνονται "ακόλουθοι"???
Για όνομα!! :oops: :eek: :headbang:

Θα ήθελα εδώ να αναφέρω άλλο ένα παράδειγμα αρχικού ενθουσιασμού μελουσ Του σάιτ που τελικά γκρεμίστηκε μέσα σε λίγες μερες .. Και μιλάω φυσικά για το πρόγραμμα υλοποίησης δύο τεράστιων Σαμπγουφερ με 4 18 ίντσα woofer το καθένα από τα οποία θα οδηγούνται από μικρούς ενισχυτές class de
Το πρότζεκτ αυτό ήταν μέγκα και επαγγελματικό και ήθελε επαγγελματικούς ενισχυτές πολλών κιλοβάτ.
Οι Κλας Ντε που χρησιμοποιήθηκαν ήταν αδύναμοι για το συγκεκριμένο. Ποιος είπε ότι είναι κατάλληλοι για οποιοδήποτε πρότζεκτ επιθυμεί κάποιος να υλοποιήσει? Αυτό που υποστηρίζεται γι αυτούς είναι ότι κάλλιστα μπορούν να αντικαταστήσουν (προσωπικά πιστεύω καλύτερα και ακόμα καλύτερα στο μέλλον -που δεν έχουν οι παλιές κλάσεις-) τους παραδοσιακούς, με σαφώς μικρότερο αποτύπωμα και καλύτερη οικολογική συμπεριφορά.
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
εγώ θα σταθώ σε αυτό
Όταν έγραφα αυτά που έγραφα πριν από ένα χρόνο ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος από την συμπεριφορά του Δημήτρη ο οποίος είχε έρθει σπίτι με είχε βοηθήσει είχε ασχοληθεί και εγώ κυριολεκτικά τον είχα πρήξει με μετρήσεις και σχεδιαγράμματα. Εκείνη την εποχή υπήρχε όπως και τώρα ένα συνεχόμενο θέμα μία συνεχόμενη κόντρα για την χρησιμότητα της ακουστικής φροντίδας στους οικιακούς χώρους. Αυτά που έγραψα τα έγραψα με ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη προσπαθώντας να υποστηρίξω τις θέσεις του Δημήτρη.
και αυτό
ότι έχει γίνει αυτό τηλεφώνημα ότι του έχω πει αυτά τα λόγια και ότι έχουνε γίνει εκείνη ακριβως την εποχή που παράλληλα υποστήριζα με παθος και ενθουσιασμό τις θέσεις των γιατρών ως γνήσιος ακολουθος
και ότι άρα ότι έγραφες πέρυσι ήταν λίγο πολύ μπαρουφίτσες
και άρα να μην παίρνουμε σοβαρά τις ακουστικές σου εντυπώσεις
κάτι αντίστοιχο με αυτό που γίνεται και σήμερα δηλαδή αλλά από την άλλη σχολή

ραντεβού σε 12 μήνες από τώρα λοιπόν :biggrin:

καλές ηχητικές απολαύσεις από εμένα και υγεία:drinks:
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.492
Reaction score
37.569
αμην... 🐒
με αλλα λογια δεν ειναι το χαι φιντελιτι για ολους: τους χωρους, τα κεφαλια (γιατι δεν εχουμε ολοι μυαλο).
μπορει κανεις να στραφει στο χαλι εντ ή στο λοου φαι..ή οπως λεει ο κηπουρος (@bretsos ).. αλλαχτε χομπι οσο ειναι καιρος .. 8-)
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
εγώ θα σταθώ σε αυτό

και αυτό


και ότι άρα ότι έγραφες πέρυσι ήταν λίγο πολύ μπαρουφίτσες
και άρα να μην παίρνουμε σοβαρά τις ακουστικές σου εντυπώσεις
κάτι αντίστοιχο με αυτό που γίνεται και σήμερα δηλαδή αλλά από την άλλη σχολή

ραντεβού σε 12 μήνες από τώρα λοιπόν :biggrin:

καλές ηχητικές απολαύσεις από εμένα και υγεία:drinks:
Και έτσι αποδεικνύεται η χρησιμότητα των μετρήσεων, που τεκμηριώνουν (ή όχι) τα λεγόμενα μας.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
Last edited:




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.075
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top